Салат Олів’є класичний – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салат Олів’є – це традиційна та улюблена багатьма страва домашнього чи святкового столу. Ви, напевно, знаєте, що приготувати популярну закуску можна різними способами. Найкращі варіанти ми зібрали для вас у нашій кулінарній добірці із дев’яти смачних рецептів приготування з покроковими фото.

Олів’є з ковбасою, солоним огірком і зеленим горошком

Олів’є з ковбасою, солоним огірком і зеленим горошком – це апетитна закуска з насиченим смаком, яка ідеально підходить для святкового меню. Приготуйте традиційний салат по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото і порадуйте своїх близьких.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Ковбаса варена – 350 гр.
  • Огірок солоний – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Горошок зелений консервований – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відварюємо картоплю, моркву і курячі яйця. Картоплю в мундирі очищаємо і ріжемо невеликим кубиком.

Крок 2. Подрібнюємо варену ковбасу.

Крок 3. Такими ж кубиками обробляємо очищену варену морквину.

Крок 4. Очищаємо ріпчасту цибулю від лушпиння і дрібно ріжемо її ножем.

Крок 5. Остуджені курячі яйця очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо.

Крок 6. Ножем дрібно ріжемо солоні огірки.

Крок 7. З’єднуємо всі продукти в глибокому салатнику і доповнюємо їх горошком. З нього попередньо зливаємо рідину.

Крок 8. Доповнюємо продукти майонезом, посипаємо сіллю і чорним молотим перцем.

Крок 9. Гарненько перемішуємо заготівлю і прибираємо в холодильник для просочення.

Крок 10. Олів’є з ковбасою, солоним огірком і зеленим горошком готове. Подавайте до столу!

Класичний салат Олів’є з ковбасою, горошком, свіжим огірком

Класичний салат Олів’є з ковбасою, горошком, свіжим огірком – це ідеальне рішення для вашого свята. Популярний і улюблений багатьма салат порадує вас насиченим смаком, апетитним зовнішнім виглядом і поживними властивостями. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 450 гр.
  • Огірок свіжий – 400 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Горошок зелений заморожений – 150 гр.
  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Майонез – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо картоплю і моркву, відварюємо овочі в шкірці до м’якості. На це піде, приблизно, 20 хвилин після закипання. Даємо інгредієнтам повністю охолонути.

Крок 2. До готовності відварюємо курячі яйця, потім їх охолоджуємо і очищаємо.

Крок 3. Зелень і свіжий огірок промиваємо і дрібно ріжемо ножем.

Крок 4. Зелений горошок заливаємо окропом і варимо 5 хвилин, потім відкидаємо на друшляк.

Крок 5. Картоплю, яйце, моркву, ковбасу ріжемо дрібним кубиком. Всі підготовлені продукти з’єднуємо в глибокому салатнику.

Крок 6. Заправляємо частування сумішшю з майонезу, лимонного соку і лимонної цедри. Перемішуємо заготівлю.

Крок 7. Класичний салат Олів’є з ковбасою, горошком, свіжим огірком готовий. Пригощайтеся!

Як приготувати Олів’є з куркою

Як приготувати Олів’є з куркою, ми поділилися в нашому перевіреному покроковому рецепті з фото. Такий варіант закуски порадує своїм ніжним смаком і неймовірною поживністю. Підходить як для домашнього, так і святкового столу. Спробуйте!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 гр.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Горошок зелений консервований – 350 гр.
  • Огірок солоний – 300 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Промиваємо картоплю і моркву, відварюємо їх в шкірці до м’якості.

Крок 3. Відварні овочі остуджуємо і потім очищаємо від шкірки.

Крок 4. До готовності відварюємо куряче філе. Воду солимо і доповнюємо спеціями. Варимо близько 15-20 хвилин після закипання.

Крок 5. Відварюємо курячі яйця, потім перекладаємо їх в холодну воду, остуджуємо і очищаємо від шкаралупи.

Крок 6. Яйця ріжемо дрібним кубиком.

Крок 7. Таким же кубиком обробляємо охололо куряче філе.

Крок 8. Дрібно ріжемо і остиглу картоплю.

Крок 9. Подрібнюємо очищену варену морквину.

Крок 10. Солоні огірки також дрібно нарізаємо.

Крок 11. Всі продукти з’єднуємо в салатнику, доповнюємо їх зеленим горошком.

Крок 12. Перемішуємо заготівлю і прибираємо в холодильник до подачі.

Крок 13. Перед подачею частування поливаємо майонезом і перемішуємо.

Крок 14. Тепер ви знаєте, як приготувати Олів’є з куркою. Обов’язково спробуйте!

Смачний салат Олів’є з індичкою

Смачний салат Олів’є з індичкою – це яскраве і апетитне частування, яке стане справжньою прикрасою вашого домашнього або святкового столу. Така закуска порадує цікавим смаком, корисними поживними властивостями. Спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 1 година 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Індичка – 0,5 кг.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце велике – 3 шт.
  • Горошок зелений консервований – 1 банка.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок солоний – 1-2 шт.
  • Яблуко зелене / зелений огірок – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста / зелений – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.

Для бульйону:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Перець запашний горошок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Індичку варимо в воді з очищеною цибулиною, морквою, стеблом селери і спеціями. Солимо до смаку і варимо півтори години на невеликому вогні під кришкою.

Крок 2. Остуджуємо м’ясо індички і розбираємо його на волокна.

Крок 3. Картоплю, моркву і курячі яйця відварюємо до готовності. Також підготуємо інші продукти за списком.

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю, поливаємо її сумішшю з оцту з окропом. Така процедура зробить продукт ніжніше, але це за бажанням.

Крок 5. Очищені відварні яйця ріжемо дрібним кубиком.

Крок 6. Дрібно обробляємо і картоплю.

Крок 7. Подрібнюємо солоні огірки.

Крок 8. Викладаємо продукти в загальну миску. Сюди ж відправляємо подрібнену моркву, зелений горошок.

Крок 9. Додаємо майонез і перемішуємо.

Крок 10. Смачний салат Олів’є з індичкою готовий. Подавайте апетитне частування до столу!

Салат Олів’є з яблуком

Салат Олів’є з яблуком нескладно приготувати в домашніх умовах. Така закуска порадує насиченим смаком з приємною кислинкою і апетитним зовнішнім виглядом. Ідеально підходить для святкового меню. Для приготування холодної страви використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Яблуко зелене – 80 гр.
  • Картопля – 350 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Огірок солоний – 130 гр.
  • Горошок зелений консервований – 100 гр.
  • Майонез 67% – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю і моркву заздалегідь відварюємо і очищаємо. Також чинимо і з яйцями. Підготуємо і інші продукти за списком.

Крок 2. Відварну картоплю ріжемо невеликим кубиком.

Крок 3. Так само обробляємо моркву.

Крок 4. Дрібно ріжемо ножем курячі яйця.

Крок 5. Подрібнюємо солоні огірки.

Крок 6. Некрупним кубиком ріжемо варену ковбасу.

Крок 7. Дрібно нарізаємо яблуко, акуратно видаляємо серцевину і кісточки.

Крок 8. Всі підготовлені інгредієнти складаємо в глибокий салатник.

Крок 9. Поливаємо їх майонезом і перемішуємо. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 10. Додаємо сюди зелений горошок і акуратно все перемішуємо знову.

Крок 11. Салат Олів’є з яблуком готовий. Подавайте частування до столу!

Салат Олів’є з м’ясом яловичини

Салат Олів’є з м’ясом яловичини – це насичене за смаком і апетитне частування, яке стане родзинкою вашого столу. Така закуска вийде неймовірно поживною. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 1 година 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 250 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Огірок маринований – 2 шт.
  • Горошок зелений консервований – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Яловичину заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо півтори години на невеликому вогні.

Крок 3. Моркву і картоплю відварюємо в шкірці. Також заздалегідь відварюємо яйця.

Крок 4. Картоплю, моркву і яйця очищаємо.

Крок 5. Невеликими кубиками обробляємо підготовлену картоплю.

Крок 6. Так само чинимо з морквою і яйцями.

Шик 7. Дрібним кубиком обробляємо мариновані огірки.

Крок 8. Остуджуємо відварну яловичину, ділимо її на волокна або ріжемо кубиком.

Крок 9. Очищаємо ріпчасту цибулю подрібнюємо її.

Крок 10. Всі підготовлені продукти складаємо в глибокий салатник, сюди ж відправляємо зелений горошок.

Крок 11. Солимо заготівлю і поливаємо майонезом.

Крок 12. Перемішуємо вміст і прибираємо заготівлю в холодильник до подачі.

Крок 13. Салат Олів’є з м’ясом яловичини готовий. Можна пробувати!

Як приготувати салат Олів’є з язиком

Як приготувати салат Олів’є з язиком, ми докладно описали в нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Додавання делікатесу зробить традиційний салат по-справжньому вишуканим і святковим. Обов’язково беріть на замітку оригінальну кулінарну ідею.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Язик яловичий – 1,2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет – 2 ст.л.
  • Яйце – 8 шт.
  • Горошок зелений заморожений – 400 гр.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Корнішони мариновані – 7 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Олія – 250 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Гірчиця діжонська – 1 ст.л.
  • Оцет білий винний – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і очищаємо язик, заливаємо його киплячою водою і ще раз доводимо все до кипіння. Субпродукт варимо дві години на повільному вогні. Даємо язички охолонути в бульйоні протягом 3 годин.

Крок 2. Свіжий огірок очищаємо від шкірки і ріжемо дрібним кубиком. Кладемо інгредієнти на сито, посипаємо сіллю і залишаємо на 1 годину для стікання вологи.

Крок 3. Попередньо відварену в мундирі картоплю очищаємо і ріжемо невеликим кубиком. Також відварюємо яйця і подрібнюємо їх. Два жовтки можна відкласти для прикраси ( за бажанням ). Одне яйце залишаємо для приготування майонезу.

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю, поливаємо її оцтом і крутим окропом. Через 30 секунд овоч перекладаємо на сито і промиваємо під водою. В цей же час заливаємо зелений горошок окропом на 5 хвилин.

Крок 5. Заправити частування можна і магазинним майонезом, але ми пропонуємо приготувати свій. Для цього з’єднуємо в блендері яйце, гірчицю, оцет, сіль і цукор. Вливаємо 100 мл олії і збиваємо все до однорідності, поступово підливаємо олію і продовжуємо збивати до отримання пишної білої маси.

Крок 6. Всі продукти з’єднуємо в салатнику і поливаємо приготованим майонезом. Перемішуємо і прикрашаємо подрібненим жовтком.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як приготувати салат Олів’є з язиком. Подавайте до столу і пробуйте!

Смачний салат Олів’є з шинкою

Смачний салат Олів’є з шинкою виходить поживним, ніжним і цікавим за смаком. Така холодна закуска ідеально підійде як для святкового, так і для домашнього столу. Спробуйте приготувати частування по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Огірок солоний – 4 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Шинка – 450 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Горошок зелений консервований – 1 банка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Варимо картоплю і моркву в мундирі. Окремо відварюємо курячі яйця.

Крок 2. Невеликими кубиками ріжемо шинку.

Крок 3. Остуджуємо відварні яйця, очищаємо їх від шкаралупи і ріжемо кубиком.

Крок 4. Очищаємо відварну моркву і дрібно ріжемо її ножем.

Крок 5. Так само подрібнюємо солоні огірки.

Крок 6. Ріжемо кубиком очищену відварену картоплю.

Крок 7. Всі продукти з’єднуємо в глибокому салатнику. Відправляємо сюди горошок, солимо і поливаємо майонезом.

Крок 8. Перемішуємо заготівлю до рівномірного розподілу всіх продуктів і прибираємо в холодильник до подачі.

Крок 9. Смачний салат Олів’є з шинкою готовий. Прикрашайте зеленню і подавайте до столу!

Оригінальний рецепт Олів’є з червоною рибою

Оригінальний рецепт Олів’є з червоною рибою – це яскраве і апетитне частування, яке стане справжньою прикрасою вашого святкового столу. Така закуска порадує цікавим смаком і поживними властивостями. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Риба червона слабосолона – 250 гр.
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Горошок зелений консервований – 130 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Майонез – 130 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти зі списку.

Крок 2. Картоплю і моркву відварюємо до м’якості, після остуджуємо їх і очищаємо.

Крок 3. Варимо курячі яйця, перекладаємо їх в холодну воду і очищаємо від шкаралупи.

Крок 4. Картоплю, моркву і яйця ріжемо невеликими кубиками однакового розміру.

Крок 5. Подрібнюємо солоні огірки, червону рибу і зелену цибулю.

Крок 6. Всі підготовлені продукти складаємо в глибокий салатник.

Крок 7. Сюди ж відправляємо консервований горошок.

Крок 8. Солимо, перчимо вміст і поливаємо майонезом. Перемішуємо.

Крок 9. Оригінальний рецепт Олів’є з червоною рибою готовий. Подавайте до столу і угощайтесь, прикрасивши зеленню і скибочками риби.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал