Салат Олів’є класичний – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

2624d08d7fb820180363dad36112fcc3

Салат Олів’є – це традиційна та улюблена багатьма страва домашнього чи святкового столу. Ви, напевно, знаєте, що приготувати популярну закуску можна різними способами. Найкращі варіанти ми зібрали для вас у нашій кулінарній добірці із дев’яти смачних рецептів приготування з покроковими фото.

Олів’є з ковбасою, солоним огірком і зеленим горошком

Олів’є з ковбасою, солоним огірком і зеленим горошком – це апетитна закуска з насиченим смаком, яка ідеально підходить для святкового меню. Приготуйте традиційний салат по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото і порадуйте своїх близьких.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Ковбаса варена – 350 гр.
  • Огірок солоний – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Горошок зелений консервований – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відварюємо картоплю, моркву і курячі яйця. Картоплю в мундирі очищаємо і ріжемо невеликим кубиком.

051e7c92a095c7c066fd2987be0546ab

Крок 2. Подрібнюємо варену ковбасу.

ce2eac246900783450c0c0cbf5cec665

Крок 3. Такими ж кубиками обробляємо очищену варену морквину.

0620b885c8eed3d14064c8e3a7971cbd

Крок 4. Очищаємо ріпчасту цибулю від лушпиння і дрібно ріжемо її ножем.

b8284e9c35a6a417cd05601d93da5861

Крок 5. Остуджені курячі яйця очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо.

d025a859628ba1c855725783e211ff86

Крок 6. Ножем дрібно ріжемо солоні огірки.

a15d6e7095ddf3b5c47f4a39ff8473f2

Крок 7. З’єднуємо всі продукти в глибокому салатнику і доповнюємо їх горошком. З нього попередньо зливаємо рідину.

73f71c93a36f421cdd60e43763ea94bc

Крок 8. Доповнюємо продукти майонезом, посипаємо сіллю і чорним молотим перцем.

2ad55c430dcd746520a19f0adf4448be

Крок 9. Гарненько перемішуємо заготівлю і прибираємо в холодильник для просочення.

9268cd782edb226bae247fd51cb44e4e

Крок 10. Олів’є з ковбасою, солоним огірком і зеленим горошком готове. Подавайте до столу!

1475e8776aac5dceff5fca75321bd9fd

Класичний салат Олів’є з ковбасою, горошком, свіжим огірком

Класичний салат Олів’є з ковбасою, горошком, свіжим огірком – це ідеальне рішення для вашого свята. Популярний і улюблений багатьма салат порадує вас насиченим смаком, апетитним зовнішнім виглядом і поживними властивостями. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 450 гр.
  • Огірок свіжий – 400 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Горошок зелений заморожений – 150 гр.
  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Майонез – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо картоплю і моркву, відварюємо овочі в шкірці до м’якості. На це піде, приблизно, 20 хвилин після закипання. Даємо інгредієнтам повністю охолонути.

734d55724010e9670944179eaff2c9ef

Крок 2. До готовності відварюємо курячі яйця, потім їх охолоджуємо і очищаємо.

844b1976898b010eb1a49d690cc85e49

Крок 3. Зелень і свіжий огірок промиваємо і дрібно ріжемо ножем.

81f2104a7f535232111433e85c866836

Крок 4. Зелений горошок заливаємо окропом і варимо 5 хвилин, потім відкидаємо на друшляк.

9df7ee1c55e733adba99385decd029d6

Крок 5. Картоплю, яйце, моркву, ковбасу ріжемо дрібним кубиком. Всі підготовлені продукти з’єднуємо в глибокому салатнику.

4ee081dbcc2d40f45ee14a43cc96b3ba

Крок 6. Заправляємо частування сумішшю з майонезу, лимонного соку і лимонної цедри. Перемішуємо заготівлю.

afbb3bb27904a8afdf8cf115a80468b5

Крок 7. Класичний салат Олів’є з ковбасою, горошком, свіжим огірком готовий. Пригощайтеся!

33193d9933861f0b74141f93edf924ca

Як приготувати Олів’є з куркою

Як приготувати Олів’є з куркою, ми поділилися в нашому перевіреному покроковому рецепті з фото. Такий варіант закуски порадує своїм ніжним смаком і неймовірною поживністю. Підходить як для домашнього, так і святкового столу. Спробуйте!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 гр.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Горошок зелений консервований – 350 гр.
  • Огірок солоний – 300 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

f1e4095d495ad9c2dc4e207149aeda95

Крок 2. Промиваємо картоплю і моркву, відварюємо їх в шкірці до м’якості.

b979606c0ed638cd0eb61e280ac4036b

Крок 3. Відварні овочі остуджуємо і потім очищаємо від шкірки.

9cf5026a85fbcac807b981017b1917e1

Крок 4. До готовності відварюємо куряче філе. Воду солимо і доповнюємо спеціями. Варимо близько 15-20 хвилин після закипання.

00a784d8640467ae8e7608155dfbcc92

Крок 5. Відварюємо курячі яйця, потім перекладаємо їх в холодну воду, остуджуємо і очищаємо від шкаралупи.

e3f020ef757918ec6f7e64a0f250188e

Крок 6. Яйця ріжемо дрібним кубиком.

f4a6bcc3554a7fe6a8c834202ddfe802

Крок 7. Таким же кубиком обробляємо охололо куряче філе.

7ac0e9a48a72da97aa6a4c5609ed7386

Крок 8. Дрібно ріжемо і остиглу картоплю.

23f5bb8ceade7760249183a85ed95e9d

Крок 9. Подрібнюємо очищену варену морквину.

e49e223daa952290ca34fbe91fd73933

Крок 10. Солоні огірки також дрібно нарізаємо.

3b2b876f130b9933b723d6836eb5554e

Крок 11. Всі продукти з’єднуємо в салатнику, доповнюємо їх зеленим горошком.

6b179fb2edb2948f3a487adce22f4b46

Крок 12. Перемішуємо заготівлю і прибираємо в холодильник до подачі.

7006a73d6f508aa34dc6cb14b79f04d2

Крок 13. Перед подачею частування поливаємо майонезом і перемішуємо.

6a9bd21f9cae13d96037466a8682cbc6

Крок 14. Тепер ви знаєте, як приготувати Олів’є з куркою. Обов’язково спробуйте!

3ac80d4a56a2d51559f8cc0bb5e0a91b

Смачний салат Олів’є з індичкою

Смачний салат Олів’є з індичкою – це яскраве і апетитне частування, яке стане справжньою прикрасою вашого домашнього або святкового столу. Така закуска порадує цікавим смаком, корисними поживними властивостями. Спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 1 година 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Індичка – 0,5 кг.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце велике – 3 шт.
  • Горошок зелений консервований – 1 банка.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок солоний – 1-2 шт.
  • Яблуко зелене / зелений огірок – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста / зелений – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.

Для бульйону:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Перець запашний горошок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Індичку варимо в воді з очищеною цибулиною, морквою, стеблом селери і спеціями. Солимо до смаку і варимо півтори години на невеликому вогні під кришкою.

3d9720d19c1c5a878e68d01a8b22e2ff

Крок 2. Остуджуємо м’ясо індички і розбираємо його на волокна.

eb359ebafc0b3afda1e36b01c0431ae7

Крок 3. Картоплю, моркву і курячі яйця відварюємо до готовності. Також підготуємо інші продукти за списком.

19b1ee2f659c95d3c5a180cad92531b9

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю, поливаємо її сумішшю з оцту з окропом. Така процедура зробить продукт ніжніше, але це за бажанням.

a025d062158cb23bd624d28a368bad3f

Крок 5. Очищені відварні яйця ріжемо дрібним кубиком.

c9ac41422659f168bb52de047dd6b856

Крок 6. Дрібно обробляємо і картоплю.

c599e0055a77cca6a9182d888194d556

Крок 7. Подрібнюємо солоні огірки.

416c367b3b3da8294a5297094b84afcf

Крок 8. Викладаємо продукти в загальну миску. Сюди ж відправляємо подрібнену моркву, зелений горошок.

ddae11b3547160897b4f60ff6f472e85

Крок 9. Додаємо майонез і перемішуємо.

d63fd198d9b1e2aec5b2e580985b2417

Крок 10. Смачний салат Олів’є з індичкою готовий. Подавайте апетитне частування до столу!

079c24d481d61414b23ab6e5f8e1d4cd

Салат Олів’є з яблуком

Салат Олів’є з яблуком нескладно приготувати в домашніх умовах. Така закуска порадує насиченим смаком з приємною кислинкою і апетитним зовнішнім виглядом. Ідеально підходить для святкового меню. Для приготування холодної страви використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Яблуко зелене – 80 гр.
  • Картопля – 350 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Огірок солоний – 130 гр.
  • Горошок зелений консервований – 100 гр.
  • Майонез 67% – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю і моркву заздалегідь відварюємо і очищаємо. Також чинимо і з яйцями. Підготуємо і інші продукти за списком.

bbe01b430784467bbdf9986c7d9e9714

Крок 2. Відварну картоплю ріжемо невеликим кубиком.

135ce9d24e7e2cb9009bdcd5efd94897

Крок 3. Так само обробляємо моркву.

73eab6bbe114224ec07cad1392312913

Крок 4. Дрібно ріжемо ножем курячі яйця.

80928c31e778ee2850c6ce5545c6bc5c

Крок 5. Подрібнюємо солоні огірки.

5f2fb9c2e0d45372ded4643db258b50f

Крок 6. Некрупним кубиком ріжемо варену ковбасу.

71b7e0b05a7babb4459b33c1a673d595

Крок 7. Дрібно нарізаємо яблуко, акуратно видаляємо серцевину і кісточки.

23aef73cf02ae27dd3c5b7c0936fe74a

Крок 8. Всі підготовлені інгредієнти складаємо в глибокий салатник.

a01dc12a09a5cba41818757d74b6cca2

Крок 9. Поливаємо їх майонезом і перемішуємо. Солимо і перчимо за смаком.

3ba4d184e38ff0e9726963c78d3c3f08

Крок 10. Додаємо сюди зелений горошок і акуратно все перемішуємо знову.

13e186f5a451efbd418490219b840993

Крок 11. Салат Олів’є з яблуком готовий. Подавайте частування до столу!

6699cf2b21623357bbdb2fdd01c32b20

Салат Олів’є з м’ясом яловичини

Салат Олів’є з м’ясом яловичини – це насичене за смаком і апетитне частування, яке стане родзинкою вашого столу. Така закуска вийде неймовірно поживною. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 1 година 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 250 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Огірок маринований – 2 шт.
  • Горошок зелений консервований – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

bf506ca2911240e691c57d0a0c96634a

Крок 2. Яловичину заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо півтори години на невеликому вогні.

112964eeaf488f2736e9779b79d05d1e

Крок 3. Моркву і картоплю відварюємо в шкірці. Також заздалегідь відварюємо яйця.

772373f08ee7295b291ba28e20b90d46

Крок 4. Картоплю, моркву і яйця очищаємо.

605304e44e5f85e029a3fa7db96beedc

Крок 5. Невеликими кубиками обробляємо підготовлену картоплю.

a65e4b40817046b3ea07ab56a91f349b

Крок 6. Так само чинимо з морквою і яйцями.

fd733661afc8438ec74362127cdbac7d

Шик 7. Дрібним кубиком обробляємо мариновані огірки.

28f975d33c6aece91aca8319cbc8e15b

Крок 8. Остуджуємо відварну яловичину, ділимо її на волокна або ріжемо кубиком.

c275f7a5215fb230481ab3e83a1f77ed

Крок 9. Очищаємо ріпчасту цибулю подрібнюємо її.

96e6834a4024b84507e44a890f32259b

Крок 10. Всі підготовлені продукти складаємо в глибокий салатник, сюди ж відправляємо зелений горошок.

7f5777b7713b772a55cbf21cc98c3784

Крок 11. Солимо заготівлю і поливаємо майонезом.

5640a216563a53a200968ae976ad171e

Крок 12. Перемішуємо вміст і прибираємо заготівлю в холодильник до подачі.

15e97429179f3a29b0664c15e712f274

Крок 13. Салат Олів’є з м’ясом яловичини готовий. Можна пробувати!

07011b68d39165ceb83a27a94a116f90

Як приготувати салат Олів’є з язиком

Як приготувати салат Олів’є з язиком, ми докладно описали в нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Додавання делікатесу зробить традиційний салат по-справжньому вишуканим і святковим. Обов’язково беріть на замітку оригінальну кулінарну ідею.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Язик яловичий – 1,2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет – 2 ст.л.
  • Яйце – 8 шт.
  • Горошок зелений заморожений – 400 гр.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Корнішони мариновані – 7 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Олія – 250 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Гірчиця діжонська – 1 ст.л.
  • Оцет білий винний – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і очищаємо язик, заливаємо його киплячою водою і ще раз доводимо все до кипіння. Субпродукт варимо дві години на повільному вогні. Даємо язички охолонути в бульйоні протягом 3 годин.

8800e5bbb8f88fbcd96043206b5b9912

Крок 2. Свіжий огірок очищаємо від шкірки і ріжемо дрібним кубиком. Кладемо інгредієнти на сито, посипаємо сіллю і залишаємо на 1 годину для стікання вологи.

7b7e2b12bc32dacc7dbc815da92ea3f8

Крок 3. Попередньо відварену в мундирі картоплю очищаємо і ріжемо невеликим кубиком. Також відварюємо яйця і подрібнюємо їх. Два жовтки можна відкласти для прикраси ( за бажанням ). Одне яйце залишаємо для приготування майонезу.

bc61356f7e7c504c9157504e1b8ffa30

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю, поливаємо її оцтом і крутим окропом. Через 30 секунд овоч перекладаємо на сито і промиваємо під водою. В цей же час заливаємо зелений горошок окропом на 5 хвилин.

bfc9fbe28a7505595d4dde27b234fd0b

Крок 5. Заправити частування можна і магазинним майонезом, але ми пропонуємо приготувати свій. Для цього з’єднуємо в блендері яйце, гірчицю, оцет, сіль і цукор. Вливаємо 100 мл олії і збиваємо все до однорідності, поступово підливаємо олію і продовжуємо збивати до отримання пишної білої маси.

b3042b4cadecd573557037e08dc0987d

Крок 6. Всі продукти з’єднуємо в салатнику і поливаємо приготованим майонезом. Перемішуємо і прикрашаємо подрібненим жовтком.

5e400822f6a1f442503f18a2a010cfae

Крок 7. Тепер ви знаєте, як приготувати салат Олів’є з язиком. Подавайте до столу і пробуйте!

0bb2a16cf2700e496835558ff344af4c

Смачний салат Олів’є з шинкою

Смачний салат Олів’є з шинкою виходить поживним, ніжним і цікавим за смаком. Така холодна закуска ідеально підійде як для святкового, так і для домашнього столу. Спробуйте приготувати частування по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Огірок солоний – 4 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Шинка – 450 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Горошок зелений консервований – 1 банка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Варимо картоплю і моркву в мундирі. Окремо відварюємо курячі яйця.

e856b224a30286dbb7ee60b9495b1ef7

Крок 2. Невеликими кубиками ріжемо шинку.

61f87cdedcfe6ffb1728a070b7cab355

Крок 3. Остуджуємо відварні яйця, очищаємо їх від шкаралупи і ріжемо кубиком.

ebc13466733fa655b4a9c72635033692

Крок 4. Очищаємо відварну моркву і дрібно ріжемо її ножем.

6b92db7516a1b1ac901fee4a14f429da

Крок 5. Так само подрібнюємо солоні огірки.

681415689ed4f4ca8cfc231d4d3246fe

Крок 6. Ріжемо кубиком очищену відварену картоплю.

3b1d7799ef7206698856aee283502d38

Крок 7. Всі продукти з’єднуємо в глибокому салатнику. Відправляємо сюди горошок, солимо і поливаємо майонезом.

c5bdd2056b8e008ff192f67233ab589e

Крок 8. Перемішуємо заготівлю до рівномірного розподілу всіх продуктів і прибираємо в холодильник до подачі.

40afcadea5757c769ecb71567df842ff

Крок 9. Смачний салат Олів’є з шинкою готовий. Прикрашайте зеленню і подавайте до столу!

960c8a75b05b8454bd25082b325a7686

Оригінальний рецепт Олів’є з червоною рибою

Оригінальний рецепт Олів’є з червоною рибою – це яскраве і апетитне частування, яке стане справжньою прикрасою вашого святкового столу. Така закуска порадує цікавим смаком і поживними властивостями. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Риба червона слабосолона – 250 гр.
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Горошок зелений консервований – 130 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Майонез – 130 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти зі списку.

Крок 2. Картоплю і моркву відварюємо до м’якості, після остуджуємо їх і очищаємо.

7e5359d4b93e35b366568120d23c3cea

Крок 3. Варимо курячі яйця, перекладаємо їх в холодну воду і очищаємо від шкаралупи.

152de023ddcd7f11f5fa11b53444152c

Крок 4. Картоплю, моркву і яйця ріжемо невеликими кубиками однакового розміру.

2506be750c90bc85f2fc902f9a4b1fd9

Крок 5. Подрібнюємо солоні огірки, червону рибу і зелену цибулю.

fe3901cce15b86270edc39e745a9b4e5

Крок 6. Всі підготовлені продукти складаємо в глибокий салатник.

54ead62d0e422360ad1a64b8ae2d5cf8

Крок 7. Сюди ж відправляємо консервований горошок.

cd94e369f664cfb36d3b65784cc9a5c8

Крок 8. Солимо, перчимо вміст і поливаємо майонезом. Перемішуємо.

b1093350b6f55c4c0c72a28277035d04

Крок 9. Оригінальний рецепт Олів’є з червоною рибою готовий. Подавайте до столу і угощайтесь, прикрасивши зеленню і скибочками риби.

92503864aa97a5dbb64f537deb943938

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал