Салат «Мімоза», основою якого є консервована риба, дуже популярний у господинь на пострадянському просторі. Його яскравий смак і апетитний вигляд зробив його частим гостем на святковому столі. Тут підібрані найсмачніші рецепти «Мімози» з консервованою горбушею, які задовольнять будь-який смак.
Салат «Мімоза» з рибними консервами горбуші, сиром і вершковим маслом
У цьому рецепті використовується вершкове масло, яке попередньо потрібно заморозити і натерти на тертці прямо безпосередньо в салат, щоб воно не встигло до цього розтанути. Виходить дуже смачна страва, від якого неможливо відірвати рідних.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Кріп або петрушка – 5 гілочок.
- Горбуша консервована – 1 банка (230 гр.)
- Майонез – 250 гр.
Процес приготування:
- Вершкове масло покласти в морозилку, щоб потім можна було його натерти.
- Яйця відварити в підсоленій воді, очистити і розділити на білок і жовток. Білки порубати ножем в крихту, а жовтки розім’яти за допомогою вилки.
- Цибулю і твердий сир в окремих ємностях натерти, зелень подрібнити.
- З риби дістати кісточки, розім’яти виделкою або в блендері.
- Салат укладати в глибоку прозору миску або за допомогою кулінарного кільця шарами. Спочатку кладуть білки, поверх яких потрібно рівномірно розкласти тертий сир і рибу. Добре змастити майонезом.
- Після цього викладається цибулю і половина обсягу жовтків, знову покривають все шаром майонезу.
- Слідом посипають нарубаного зеленню і натирають на крупній тертці вершкове масло.
- Самим верхнім шаром повинна стати друга частина жовтків. Щоб блюдо вийшло найбільш красивим, цю частину жовтків можна протерти через сито. Дати салату настоятися хоча б півгодини і можна подавати.
Салат «Мімоза» з горбушею, сиром, картоплею і морквою
Ситний і смачний салат, в якому смак риби вдало відтіняють овочі та плавлений сир. Соковитість страви можна варіювати за допомогою кількості використовуваного майонезу: чим його більше, тим більш ніжним і просочити вийде салат.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Горбуша консервована – 1 банка.
- Картопля відварна – 3 шт.
- Яйце відварне – 3 шт.
- Сир плавлений – 150 гр.
- Морква відварна – 2 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Процес приготування:
- Відварені коренеплоди очистити від шкірки і подрібнити за допомогою великої терки, плавлений сир покласти ненадовго в морозилку.
- Відокремити білки від жовтків і покришити в окремі ємності.
- Консервовану рибу розім’яти виделкою, видалити кісточки, якщо вони є, і додати до маси трохи рідини з банки, в якій знаходилася риба.
- Ріпчасту цибулю очистити і нарізати якомога дрібніше.
- Салат викладати шарами, промазуючи майонезом. Спочатку кладуть картоплю і цибулю, покриваючи його майонезом.
- Потім розподіляють яєчний білок, намазують майонезом. Наступним шаром повинна бути морква і ще трохи майонезу.
- Потерти плавлений сир і розподілити по всій поверхні салату, включаючи бічну частину .
- Зверху посипати подрібненим жовтком і прикрасити зеленню. Почекати близько півгодини, щоб салат просочився, і подавати.
Як приготувати салат «Мімоза» з консервами горбуші, сиром і рисом?
Смачний і популярний салат можна приготувати і з рисом. Крупа з успіхом замінить коренеплоди (картопля), і при цьому блюдо залишиться ситним і неймовірно ніжним.
Час готування: 1 година 05 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Горбуша консервована – 1 банка.
- Майонез – за смаком.
- Морква відварна – 2 шт.
- Рис відварний – 1 ст.
- Яйце відварне – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Зелень – для прикраси.
Для маринаду:
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Вода – 0,5 ст.
- Сіль – одна щіпка.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
- Морква і яйця очищають. Морква натирають або подрібнюють будь-яким зручним способом.
- Яйця ділять на білки і жовтки і натирають окремо.
- Цибулю нарізають так, щоб вийшли четвертинки кілець, а потім замочують скибочки в суміші із зазначених для маринаду інгредієнтів близько 15-20 хвилин, а потім злегка віджимають.
- Рибу розминають, додаючи трохи рідини з банки, щоб зберегти її соковитість. Важливо переконатися, що в рибній масі не залишилося жодної кісточки.
- Збирають салат, укладаючи шарами на тарілку або для порціонної подачі, використовуючи кулінарне кільце. Спочатку викладають частину рису, поверх якого розподіляють половину рибної маси.
- Далі наноситься шар майонезу. Після цього викладають морква і натерті білки, а потім знову майонез.
- Наступним шаром повинен бути знову рис з майонезом і рибою. Зверху кладуть маринований цибулька і покривають майонезом.
- Салат прикрашають тонким шаром тертої маси з жовтків і прикрашають листочками зелені. Подавати страву краще через півгодини – годину, щоб салат встиг просочитися.
Простий і смачний салат «Мімоза» з горбушею без картоплі
У цьому рецепті не використовується картопля, але зате додається для свіжості огірок. Крім того, якщо застосовувати фіолетова цибуля, блюдо буде не таким різким.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Горбуша консервована – 1 банка.
- Цибуля фіолетова салатна – 1 шт.
- Морква відварна – 1 шт.
- Яйце відварне – 3-4 шт.
- Огірок – 1-2 шт.
- Майонез – за смаком.
- Кріп – для прикраси.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Очищену цибулину рубають дрібним кубиком, а потім заливають на 5 хвилин окропом.
- Морква подрібнюють в комбайні або на тертці.
- Яєчні білки і жовтки окремо натерти або дуже дрібно порубати.
- Консерви розім’яти виделкою і змішати з маслом, в якому зберігалася риба. Так риба буде не такий сухий.
- З огірків зняти шкірку і нарізати їх дрібними кубиками.
- Салат викладати на підставні тарілки або блюдо для подачі шарами: спочатку розподіляють рибну масу, потім покривають майонезом і кладуть частину цибулі.
- Після цього потрібно викласти білок, трохи майонезу і решту цибулі.
- Слідом ідуть шари огірка і морквини, а верх і бічні частини салату обсипаються жовтком. Блюдо прикрашають свіжою зеленню, і подають після того, як воно настоїться близько півгодини.
Покроковий рецепт приготування салату «Мімоза» з горбушею і яблуком
Яблуко – яскравий інгредієнт, який робить смак звичного блюда більш оригінальним і цікавим. Краще використовувати кислі сорти яблука, які добре поєднуються з іншими складовими салату і надають додаткову свіжість.
Час готування: 1 година 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Яйце відварне – 4 шт.
- Сир твердий – 120 гр.
- Горбуша консервована – 1 банка.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Морква відварна – 1 шт.
- Майонез – за смаком.
- Кріп – для прикраси.
Для маринаду:
- Вода – 0,5 ст.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. Л.
- Сіль – одна щіпка.
- Цукор – 1 ч. л.
Процес приготування:
- Яйця потрібно очистити і розділити на складові: білки натерти, а жовтки розім’яти. Інгредієнти повинні зберігатися до використання в салаті окремо.
- Морква подрібнюється, можна використовувати для цього тертку або кухонний комбайн, а сир натирається.
- Ріпчасту цибулю рекомендують нарізати четвертинками тонких кілець або кубиками, а потім тримати в маринаді, приготованому із зазначених інгредієнтів, близько 10-15 хвилин. Після, мариновані скибочки потрібно злегка віджати, щоб прибрати зайву рідину. Якщо смак цибулі вийшов занадто різким, його слід додатково промити чистою водою.
- Рибу розім’яти в однорідну масу.
- Яблуко очистити від шкірки і нарізати соломкою.
- Викладати салат на тарілку шарами, промазуючи майонезом. Спочатку кладуть рибу, посипають її цибулею і кладуть майонез, далі – терті білки і майонез, після – сир і яблуко, шар якого покривають майонезом.
- Зверху і з боків страви розподіляють подрібнений жовток і прикрашають зеленню. Салату потрібно дати просочитися близько години, а потім подавати.
Дуже смачний листковий салат «Мімоза» з горбушею гарячого копчення
Салат з рибою гарячого копчення набуває особливі відтінки смаку і аромату. Блюдо автоматично стає дорожче, його можна подавати на суд навіть найвимогливіших гурманів, які вважають «Мімозу» занадто простим і не оригінальним блюдом.
Час готування: 1 годину 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Горбуша гарячого копчення – 300 гр.
- Яйце відварне – 3 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Майонез – за смаком.
- Морква відварна – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Картопля відварна – 2 шт.
Процес приготування:
- У риби знімається шкірка, і видаляються кісточки, вона нарізається невеликими кубиками. Укласти рівним шаром на дно салатник.
- Яйця розділити на білки і жовтки. Білок натерти і розподілити поверх шару горбуші і змастити майонезом.
- Поверх риби з майонезом слід акуратно розподілити терте вершкове масло. Його краще попередньо потримати в морозилці, щоб легше було натирати.
- Моркву подрібнити так, як подобається, можна дуже дрібно, можна нарізати більшими шматочками і розподілити наступним шаром, який також змащується майонезом.
- Наступний етап – викладання дрібно нарубаного ріпчастої цибулі, поверх якого слід викласти подрібнений картопля. Шар коренеплоду також покривається майонезом.
- Верхній шар – терті жовтки, якими обсипається верх салату. Страві дають настоятися близько години і подають. Приємного апетиту!