
Рисова локшина – це вид макаронів з широкої лінійки макаронних виробів, приготовані на особливому сорті рисового борошна і має форму довгих смуг. З рисової локшиною готують першу і другу страву і додають її в салати.
Рисова локшина з креветками
Для любителів страв східної кухні в цьому рецепті пропонується приготувати рисову локшину з креветками. Блюдо доповнимо овочами. Креветки краще вибрати охолоджені. Щоб блюдо вийшло вдалим і смачним, а локшина не стала кашею, її потрібно готувати тільки згідно додається до упаковки інструкції, адже є різні види локшини.
Час готування: 25 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Рисова локшина – 250 гр.
 - Креветки – 10 шт. ( 200 гр. )
 - Перець болгарський – 1 шт.
 - Помідори « Черрі » – 6 шт.
 - Цибуля – 1 шт.
 - Соєвий соус – 6 ст.л.
 - Олія – 1 ст.л.
 - Петрушка – для декору.
 - Кунжут – для декору.
 
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготувати всі інгредієнти для страви згідно пропорції рецепта. Почистити і помити овочі. У креветок видалити панцир або взяти креветки очищені.

Крок 2. Перець нарізати тонкою соломкою. Цибуля нарізати тонкими півкільцями. Помідори розрізати на половинки.

Крок 3. У каструлі відварити рисову локшину, так як зазначено в доданої інструкції, для варіння досить 3-5 хвилин. Відварену локшину на друшляку ополоснути холодною водою.

Крок 4. У сковорідці розігріти ложку олії і обсмажити в ньому нарізку цибулі з перцем до легкого золотистого кольору.

Крок 5. До обсмажених овочів перекласти креветки, перемішати і посмажити їх 3-5 хвилин, щоб змінився колір на оранжево-рожевий.

Крок 6. У сковорідку до обсмаженим інгредієнтам перекласти зварену рисову локшину.

Крок 7. Поверх локшини викласти половинки « Черрі ». Блюдо полити соєвим соусом і можна додати трохи чистої води.

Крок 8. Затушкувати всі інгредієнти до повного випарювання рідини і потім акуратно перемішати.

Крок 9. Приготовану рисову локшину з креветками розкласти по порційних тарілках.

Крок 10. Декорувати блюдо свіжої петрушкою, насінням кунжуту і сервірувати до столу. До такої страви подаються соєвий соус і часточки лайма. Смачного!

Салат з рисовою локшиною
Салат з рисовою локшиною – блюдо яскраве і популярне. Відрізняється особливим оригінальним смаком. Його готують і з набором будь-яких овочів, і з м’ясом, і з морепродуктами, а подають теплим або холодним. У цьому рецепті готуємо салат на основі рисової локшини з овочами, причому перець з помідорами обсмажити. Доповнимо салат свіжим огірком, часником і свіжою зеленню, а заправимо соєвим соусом. Важливим моментом для салату буде правильна варіння рисової локшини.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Рисова локшина – 200 гр.
 - Перець солодкий – 3 шт.
 - Помідори – 2 шт.
 - Огірок – 1 шт.
 - Часник – 3 зубка.
 - Соєвий соус – 3 ст.л.
 - Оливкова олія – для смаження.
 - Зелень ( петрушка ) – за смаком.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 
Процес приготування:
Крок 1. Відразу правильно відварити обрану для салату рисову локшину і варити, згідно з вказівками інструкції, щоб вона не розварилася і не злипалася. Відварену локшину відкинути на друшляк і ополоснути холодною водою.

Крок 2. Солодкі перці, можна різного кольору, очистити від насіння з перегородками, помити і нарізати тонкою соломкою.

Крок 3. Помідори очистити від шкірки, ошпарити окропом, розрізати на половинки і видалити насіння. М’якоть нарізати невеликими кубиками.

Крок 4. Свіжий огірок нарізати кубиками або тонкою соломкою.

Крок 5. Петрушку обполоснути холодною водою, обсушити серветкою і розділити на листочки, видаливши щільні стебла.

Крок 6. Зубки часнику тільки очистити від лушпиння і видалити кінчики. У сковорідці розігріти оливкова олія і в ньому обсмажити до золотистого кольору зубки часнику. Потім їх видалити і в цьому маслі обсмажити нарізку перцю до легкого золотистого кольору. До перцю перекласти помідори, перемішати і затушкувати протягом 3-4 хвилин.

Крок 7. До обсмажених овочів в сковорідку перекласти відварену рисову локшину. Все акуратно перемішати, посипати чорним перцем і блюдо тільки трохи прогріти.

Крок 8. Рисову локшину з овочами перекласти з сковорідки в салатницю. Додати до салату нарізку свіжого огірка, петрушку і заправити соєвим соусом. Салат ще раз перемішати і сервірувати до столу теплим або остиглим самостійним блюдом або гарніром до м’яса. Смачного!

Суп Фо Бо з рисовою локшиною
Суп Фо Бо з рисовою локшиною, що перекладається з в’єтнамського як « фо » — локшина, « бо » — яловичина, популярний не тільки у в’єтнамській кухні. Основними інгредієнтами супу є м’ясний бульйон, відварене з овочами м’ясо, рисова локшина, зелень і великий набір приправ, що в суміші надає страви чудовий смак. Готується суп не складно і основний час займає варіння яловичини. Приправи для супу, щоб розкрився їх аромат, обсмажуються. Збирається блюдо з підготовлених інгредієнтів в порційної тарілці.
Час готування 3 години 30 хвилин.
Час приготування: 40 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Яловичина – 400 гр.
 - Яловичі реберця – 900 гр.
 - Цибуля – 1 шт.
 - Морква – 1 шт.
 - Рисова локшина – 250 гр.
 - Перець гострий – 2 шт.
 - Лавровий лист – 3 шт.
 - Коріандр в зернах – 1 ч.л.
 - Бадьян – 1 зірочка.
 - Кориця – 1 паличка.
 - Корінь імбиру – 2 см.
 - Цибуля зелена – 5 шт.
 - Кінза – 1 пучок.
 - Петрушка – 1 пучок.
 - Рибний соус – за смаком.
 - Сіль – за смаком.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати всі інгредієнти для супу, згідно пропорції рецепта.

Крок 2. Яловичі реберця добре промити, покласти в каструлю для варіння супу, залити холодною водою і поставити варитися. Пінку при закипанні бульйону зняти.

Крок 3. У бульйон з реберцями додати крупно нарізані морква з цибулею, очищений корінь імбиру, половину пучка кінзи, петрушку, лавровий лист і варити все протягом 50 хвилин.

Крок 4. Після закінчення цього часу на сухій сковорідці і на маленькому вогні обсмажити інші сухі приправи ( бадьян, корицю і коріандр ) до появи їх аромату. Потім їх перекласти в бульйон. Яловичину ( м’ясо ) промити, нарізати середніми шматочками і також перекласти в бульйон. Суп посолити на свій смак. Після закипання повторно зняти пінку з поверхні бульйону. Варити суп на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 2 годин.

Крок 5. Коли суп буде готовий, відварити рисову локшину, як зазначено на упаковці. Її на друшляку ополоснути холодною водою.

Крок 6. З звареного супу дістати м’ясо, видалити кістки і м’якоть розібрати на волокна. Бульйон процідити через марлю і повторно довести до кипіння.

Крок 7. Дрібно нашаткувати промитий зелену цибулю і решту кінзу.

Крок 8. Для складання супу по порційних тарілках розкласти відварену рисову локшину, шматочки яловичини і нарізку зелені. Додати в тарілки трохи рибного соусу і залити все гарячим бульйоном. Суп « Фо Бо » сервірувати до обіду. Смачного!

Смажена рисова локшина по-тайськи Пад Тай
Смажена рисова локшина по-тайськи Пад Тай, як традиційне блюдо тайської кухні готується просто і швидко. Основою його є рисова локшина і соус зі збалансованим поєднанням кислого, гострого, солоного і солодкого смаку. Набір інгредієнтів для соусу можна купити в сучасних супермаркетах. Доповнюють блюдо м’ясом або морепродуктами. Готують його методом ВОК і подають з арахісом і паростками бобових рослин. У цьому рецепті готуємо Пад Тай з креветками. Гострота страви регулюється кількістю кайенского перцю.
Час готування: 35 хвилин.
Час приготування: 35 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Креветки очищені – 200 гр.
 - Локшина рисова – 125 гр.
 - Сік лайма – 3 ст.л.
 - Перець кайенский – ½ ч.л.
 - Цукор коричневий – ½ ст.л.
 - Соус рибний « Nam Pla » – 2 гр.
 - Олія – 2 ст.л.
 - Цибуля зелена – 4 стебла.
 - Арахіс солоний – 25 гр.
 - Бобові паростки – 140 гр.
 - Кінза – 1 пучок.
 - Лайм – 1 шт.
 - Соус чилі – 20 гр.
 
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для страви відразу підготувати згідно з рецептом, розкласти в окремі тарілки, щоб все було під рукою. Солоний арахіс ножем нарубати невеликі шматочки.

Крок 2. Рисову локшину відварити, або залити окропом, або приготувати згідно з інструкцією на упаковці. Потім її ополоснути холодною водою і серветкою прибрати зайву рідину.

Крок 3. Приготувати соус для страви. У чашці змішати інгредієнти для соусу: сік лайма, перець кайенский в кількості за своїм смаком, рибний соус і коричневий цукор. Пір’я зеленої цибулі промити і нарізати великими шматочками. Листя кінзи відокремити від черешків. Інгредієнти для страви готові. Можна приступати до готування.

Крок 4. У вок сковорідці розігріти олію і в ньому трохи обсмажити очищені креветки.

Крок 5. До креветок перекласти відварену локшину з нарізкою зеленої цибулі і вок кілька разів добре струсити або перемішати. Потім ці інгредієнти залити приготованим соусом, додати бобові паростки і половину арахісу з кінзою. Потримати блюдо на великому вогні протягом 1 хвилини.

Крок 6. Потім приготовлену по-тайськи рисову локшину Пад Тай розкласти по порційних тарілках, посипати іншим арахісом і кінзою, полити соусом чилі, доповнити часточками лайма і сервірувати до столу. Смачного!

Рисова локшина з яловичиною
Для вечері в стилі азіатської кухні в цьому рецепті вам пропонується приготувати рисову локшину з яловичиною. Для страви вибираємо свіжу і без прожилок яловичину. З овочів беремо морква з цибулею, солодким перцем, зеленої редькою. Всі інгредієнти нарізаємо тонкими однаковими шматочками, по черзі закладаємо в ВОК і швидко обсмажуємо. Все просто і швидко.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Яловичина – 300 гр.
 - Локшина рисова – 1 упаковка.
 - Цибуля – 1 шт.
 - Морква – 1 шт.
 - Редька зелена – 1 шт.
 - Перець солодкий – 1 шт.
 - Сіль – за смаком.
 - Приправи – за смаком.
 - Олія – для смаження.
 
Процес приготування:
Крок 1. Відразу згідно з рецептом підготувати всі інгредієнти для страви.

Крок 2. Яловичину промити, обсушити серветкою і розрізати на поздовжні скибочки, менші, ніж для бефстроганов. У ВОК влити олія, розігріти його і перекласти в нього шматочки яловичини.

Крок 3. Цибулину очистити і нарізати тонкими півкільцями.

Крок 4. Перекласти цибулю до яловичини і перемішати.

Крок 5. Смажити все кілька хвилин до готовності м’яса і прозорості цибулі.

Крок 6. Морква очистити і нарізати тонкою соломкою.

Крок 7. Перекласти її в ВОК.

Крок 8. Такою же соломкою нарізати очищену зелену редьку.

Крок 9. Перекласти її до решти інгредієнтів.

Крок 10. Солодкий перець очистити і нарізати тонкими смужками.

Крок 11. Перекласти перець в ВОК. Яловичину з овочами посипати по своєму смаку сіллю з приправами і смажити, при помішуванні або струшуванні сковорідки, до готовності овочів. Потім налити до них трохи води і пару хвилин все затушкувати на невеликому вогні.

Крок 12. Рисову локшину відварити, як зазначено на упаковці. Перекласти її в ВОК до решти інгредієнтів, перемішати і через 3 хвилини вогонь вимкнути.

Крок 13. Приготовану рисову локшину з яловичиною розкласти по тарілках і відразу подати до столу. Смачного!

Рисова локшина з грибами
Рисова локшина з грибами може бути у вас швидким і смачним обідом, особливо в дні посту. У цьому рецепті готуємо локшину в азіатському стилі. Беремо гриби, але можна замінити звичайними свіжими шампіньйонами. Доповнимо блюдо овочами, соєвим соусом і кунжутом. Для автентичності смаку готуємо локшину в сковорідці ВОК.
Час готування: 40 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Часник – 3 зубка.
 - Кунжут – 1 ст.л.
 - Локшина рисова – 400 гр.
 - Соєвий соус – 2 ст.л.
 - Зелень – за смаком.
 - Цибуля ріпчаста – 1 шт.
 - Селера – 1 пучок.
 - Гриби Шіітаке – 300 гр.
 - Олія – 2 ст.л.
 
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте згідно рецептом всі інгредієнти для страви.

Крок 2. Гриби очистіть від сміття і промийте під проточною водою.

Крок 3. Шіітаке можна замінити шампіньйонами, адже до смаку вони схожі, але твердість текстури різна.

Крок 4. Чисті гриби наріжте тонкими слайсами. У сковорідці ВОК добре розігрійте олію і перекладіть в нього нарізку грибів.

Крок 5. Почистіть і промийте цибулину з черешками селери.

Крок 6. Цибулю наріжте тонкими чверть кільцями.

Крок 7. Перекладіть її в сковорідку до грибів.

Крок 8. Селера, а він додасть страві особливий аромат і соковитість, наріжте маленькими шматочками.

Крок 9. Потім перекладіть його до грибів з цибулею. Залийте ці інгредієнти соєвим соусом, перемішайте і тушкуйте протягом 7-10 хвилин до м’якості овочів.

Крок 10. У каструлі відваріть рисову локшину так, як зазначено на упаковці. Потім її обполосніть холодною водою на друшляк.

Крок 11. Перекладіть готову локшину в сковорідку і посипте все насінням кунжуту.

Крок 12. В останню чергу додайте дрібно нарубані зубки часнику.

Крок 13. Всі інгредієнти добре перемішайте і потримайте на вогні пару хвилин.

Крок 14. Готову страву посипте будь-якою зеленню.

Крок 15. Приготовану рисову локшину з грибами розкладіть по тарілках і сервіруйте до столу. Смачного!

Рисова локшина з куркою в соусі теріякі
Рисова локшина з куркою в соусі теріякі або по-іншому – Вок з рисової локшиною буде у вас ситним і смачним обідом. Технологія нескладна і зводиться до інтенсивного обсмажування в ВОК сковорідці всіх продуктів, доповнених приправами і соусом « Теріякі », який своїм яскравим солоно-солодким смаком надає страві пікантний відтінок азіатської кухні. Готуємо блюдо з набором заморожених овочів.
Час готування: 40 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Овочі заморожені « Карибська суміш » – 400 гр.
 - Цибуля – 1 шт.
 - Куряче філе – 300 гр.
 - Локшина рисова – 1 упаковка.
 - Соус « Териякі » – 180 гр.
 - Соус соєвий – 3 ст.л.
 - Сіль – за смаком.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 
Процес приготування:
Крок 1. У сковорідці Вок на великому вогні загострить олія. Цибулю наріжте тонкими напівкільцями і обсмажте до золотистого кольору.

Крок 2. Овочеву суміш заздалегідь розморозьте при кімнатній температурі і злийте всю рідину.

Крок 3. Овочевий набір пересипте до цибулі і обсмажте на великому вогні протягом 3-5 хвилин.

Крок 4. Промите і обсушене куряче філе наріжте середніми шматочками і перекладіть до обсмажених овочів.

Крок 5. Обсмажуйте курку протягом 7 хвилин. Потім налийте соєвий соус.

Крок 6. Блюдо посипте сіллю з чорним перцем і перемішайте.

Крок 7. Потім заправте блюдо соусом « Теріякі ».

Крок 8. Все ще раз перемішайте і посмажте протягом 1-2 хвилин. У вас вже вийшла курка з овочами в соусі « Теріякі ».

Крок 9. За рахунок форми сковорідки і особливого температурного режиму рідина швидко не випаровується, і блюдо виходить соковитим.
Крок 10. Але продовжите підготовку. Візьміть рисову локшину.
Крок 11. На упаковці завжди вказано спосіб її приготування.

Крок 12. На цій упаковці наведено і ще один рецепт локшини з куркою, і його можна спробувати, як варіант.

Крок 13. Приготуйте рисову локшину згідно з інструкцією.

Крок 14. Відкиньте її на друшляк і ополосніть холодною водою.

Крок 15. Потім локшину змішайте з приготованими овочами, куркою і соусом « Теріякі » і блюдо можете сервірувати до обіду. Смачного!

