Рисова локшина – це вид макаронів з широкої лінійки макаронних виробів, приготовані на особливому сорті рисового борошна і має форму довгих смуг. З рисової локшиною готують першу і другу страву і додають її в салати.
Рисова локшина з креветками
Для любителів страв східної кухні в цьому рецепті пропонується приготувати рисову локшину з креветками. Блюдо доповнимо овочами. Креветки краще вибрати охолоджені. Щоб блюдо вийшло вдалим і смачним, а локшина не стала кашею, її потрібно готувати тільки згідно додається до упаковки інструкції, адже є різні види локшини.
Час готування: 25 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Рисова локшина – 250 гр.
- Креветки – 10 шт. ( 200 гр. )
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідори « Черрі » – 6 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Соєвий соус – 6 ст.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Петрушка – для декору.
- Кунжут – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготувати всі інгредієнти для страви згідно пропорції рецепта. Почистити і помити овочі. У креветок видалити панцир або взяти креветки очищені.
Крок 2. Перець нарізати тонкою соломкою. Цибуля нарізати тонкими півкільцями. Помідори розрізати на половинки.
Крок 3. У каструлі відварити рисову локшину, так як зазначено в доданої інструкції, для варіння досить 3-5 хвилин. Відварену локшину на друшляку ополоснути холодною водою.
Крок 4. У сковорідці розігріти ложку олії і обсмажити в ньому нарізку цибулі з перцем до легкого золотистого кольору.
Крок 5. До обсмажених овочів перекласти креветки, перемішати і посмажити їх 3-5 хвилин, щоб змінився колір на оранжево-рожевий.
Крок 6. У сковорідку до обсмаженим інгредієнтам перекласти зварену рисову локшину.
Крок 7. Поверх локшини викласти половинки « Черрі ». Блюдо полити соєвим соусом і можна додати трохи чистої води.
Крок 8. Затушкувати всі інгредієнти до повного випарювання рідини і потім акуратно перемішати.
Крок 9. Приготовану рисову локшину з креветками розкласти по порційних тарілках.
Крок 10. Декорувати блюдо свіжої петрушкою, насінням кунжуту і сервірувати до столу. До такої страви подаються соєвий соус і часточки лайма. Смачного!
Салат з рисовою локшиною
Салат з рисовою локшиною – блюдо яскраве і популярне. Відрізняється особливим оригінальним смаком. Його готують і з набором будь-яких овочів, і з м’ясом, і з морепродуктами, а подають теплим або холодним. У цьому рецепті готуємо салат на основі рисової локшини з овочами, причому перець з помідорами обсмажити. Доповнимо салат свіжим огірком, часником і свіжою зеленню, а заправимо соєвим соусом. Важливим моментом для салату буде правильна варіння рисової локшини.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Рисова локшина – 200 гр.
- Перець солодкий – 3 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Часник – 3 зубка.
- Соєвий соус – 3 ст.л.
- Оливкова олія – для смаження.
- Зелень ( петрушка ) – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу правильно відварити обрану для салату рисову локшину і варити, згідно з вказівками інструкції, щоб вона не розварилася і не злипалася. Відварену локшину відкинути на друшляк і ополоснути холодною водою.
Крок 2. Солодкі перці, можна різного кольору, очистити від насіння з перегородками, помити і нарізати тонкою соломкою.
Крок 3. Помідори очистити від шкірки, ошпарити окропом, розрізати на половинки і видалити насіння. М’якоть нарізати невеликими кубиками.
Крок 4. Свіжий огірок нарізати кубиками або тонкою соломкою.
Крок 5. Петрушку обполоснути холодною водою, обсушити серветкою і розділити на листочки, видаливши щільні стебла.
Крок 6. Зубки часнику тільки очистити від лушпиння і видалити кінчики. У сковорідці розігріти оливкова олія і в ньому обсмажити до золотистого кольору зубки часнику. Потім їх видалити і в цьому маслі обсмажити нарізку перцю до легкого золотистого кольору. До перцю перекласти помідори, перемішати і затушкувати протягом 3-4 хвилин.
Крок 7. До обсмажених овочів в сковорідку перекласти відварену рисову локшину. Все акуратно перемішати, посипати чорним перцем і блюдо тільки трохи прогріти.
Крок 8. Рисову локшину з овочами перекласти з сковорідки в салатницю. Додати до салату нарізку свіжого огірка, петрушку і заправити соєвим соусом. Салат ще раз перемішати і сервірувати до столу теплим або остиглим самостійним блюдом або гарніром до м’яса. Смачного!
Суп Фо Бо з рисовою локшиною
Суп Фо Бо з рисовою локшиною, що перекладається з в’єтнамського як « фо » — локшина, « бо » — яловичина, популярний не тільки у в’єтнамській кухні. Основними інгредієнтами супу є м’ясний бульйон, відварене з овочами м’ясо, рисова локшина, зелень і великий набір приправ, що в суміші надає страви чудовий смак. Готується суп не складно і основний час займає варіння яловичини. Приправи для супу, щоб розкрився їх аромат, обсмажуються. Збирається блюдо з підготовлених інгредієнтів в порційної тарілці.
Час готування 3 години 30 хвилин.
Час приготування: 40 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Яловичина – 400 гр.
- Яловичі реберця – 900 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Рисова локшина – 250 гр.
- Перець гострий – 2 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Коріандр в зернах – 1 ч.л.
- Бадьян – 1 зірочка.
- Кориця – 1 паличка.
- Корінь імбиру – 2 см.
- Цибуля зелена – 5 шт.
- Кінза – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Рибний соус – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати всі інгредієнти для супу, згідно пропорції рецепта.
Крок 2. Яловичі реберця добре промити, покласти в каструлю для варіння супу, залити холодною водою і поставити варитися. Пінку при закипанні бульйону зняти.
Крок 3. У бульйон з реберцями додати крупно нарізані морква з цибулею, очищений корінь імбиру, половину пучка кінзи, петрушку, лавровий лист і варити все протягом 50 хвилин.
Крок 4. Після закінчення цього часу на сухій сковорідці і на маленькому вогні обсмажити інші сухі приправи ( бадьян, корицю і коріандр ) до появи їх аромату. Потім їх перекласти в бульйон. Яловичину ( м’ясо ) промити, нарізати середніми шматочками і також перекласти в бульйон. Суп посолити на свій смак. Після закипання повторно зняти пінку з поверхні бульйону. Варити суп на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 2 годин.
Крок 5. Коли суп буде готовий, відварити рисову локшину, як зазначено на упаковці. Її на друшляку ополоснути холодною водою.
Крок 6. З звареного супу дістати м’ясо, видалити кістки і м’якоть розібрати на волокна. Бульйон процідити через марлю і повторно довести до кипіння.
Крок 7. Дрібно нашаткувати промитий зелену цибулю і решту кінзу.
Крок 8. Для складання супу по порційних тарілках розкласти відварену рисову локшину, шматочки яловичини і нарізку зелені. Додати в тарілки трохи рибного соусу і залити все гарячим бульйоном. Суп « Фо Бо » сервірувати до обіду. Смачного!
Смажена рисова локшина по-тайськи Пад Тай
Смажена рисова локшина по-тайськи Пад Тай, як традиційне блюдо тайської кухні готується просто і швидко. Основою його є рисова локшина і соус зі збалансованим поєднанням кислого, гострого, солоного і солодкого смаку. Набір інгредієнтів для соусу можна купити в сучасних супермаркетах. Доповнюють блюдо м’ясом або морепродуктами. Готують його методом ВОК і подають з арахісом і паростками бобових рослин. У цьому рецепті готуємо Пад Тай з креветками. Гострота страви регулюється кількістю кайенского перцю.
Час готування: 35 хвилин.
Час приготування: 35 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Креветки очищені – 200 гр.
- Локшина рисова – 125 гр.
- Сік лайма – 3 ст.л.
- Перець кайенский – ½ ч.л.
- Цукор коричневий – ½ ст.л.
- Соус рибний « Nam Pla » – 2 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Цибуля зелена – 4 стебла.
- Арахіс солоний – 25 гр.
- Бобові паростки – 140 гр.
- Кінза – 1 пучок.
- Лайм – 1 шт.
- Соус чилі – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для страви відразу підготувати згідно з рецептом, розкласти в окремі тарілки, щоб все було під рукою. Солоний арахіс ножем нарубати невеликі шматочки.
Крок 2. Рисову локшину відварити, або залити окропом, або приготувати згідно з інструкцією на упаковці. Потім її ополоснути холодною водою і серветкою прибрати зайву рідину.
Крок 3. Приготувати соус для страви. У чашці змішати інгредієнти для соусу: сік лайма, перець кайенский в кількості за своїм смаком, рибний соус і коричневий цукор. Пір’я зеленої цибулі промити і нарізати великими шматочками. Листя кінзи відокремити від черешків. Інгредієнти для страви готові. Можна приступати до готування.
Крок 4. У вок сковорідці розігріти олію і в ньому трохи обсмажити очищені креветки.
Крок 5. До креветок перекласти відварену локшину з нарізкою зеленої цибулі і вок кілька разів добре струсити або перемішати. Потім ці інгредієнти залити приготованим соусом, додати бобові паростки і половину арахісу з кінзою. Потримати блюдо на великому вогні протягом 1 хвилини.
Крок 6. Потім приготовлену по-тайськи рисову локшину Пад Тай розкласти по порційних тарілках, посипати іншим арахісом і кінзою, полити соусом чилі, доповнити часточками лайма і сервірувати до столу. Смачного!
Рисова локшина з яловичиною
Для вечері в стилі азіатської кухні в цьому рецепті вам пропонується приготувати рисову локшину з яловичиною. Для страви вибираємо свіжу і без прожилок яловичину. З овочів беремо морква з цибулею, солодким перцем, зеленої редькою. Всі інгредієнти нарізаємо тонкими однаковими шматочками, по черзі закладаємо в ВОК і швидко обсмажуємо. Все просто і швидко.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Яловичина – 300 гр.
- Локшина рисова – 1 упаковка.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Редька зелена – 1 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу згідно з рецептом підготувати всі інгредієнти для страви.
Крок 2. Яловичину промити, обсушити серветкою і розрізати на поздовжні скибочки, менші, ніж для бефстроганов. У ВОК влити олія, розігріти його і перекласти в нього шматочки яловичини.
Крок 3. Цибулину очистити і нарізати тонкими півкільцями.
Крок 4. Перекласти цибулю до яловичини і перемішати.
Крок 5. Смажити все кілька хвилин до готовності м’яса і прозорості цибулі.
Крок 6. Морква очистити і нарізати тонкою соломкою.
Крок 7. Перекласти її в ВОК.
Крок 8. Такою же соломкою нарізати очищену зелену редьку.
Крок 9. Перекласти її до решти інгредієнтів.
Крок 10. Солодкий перець очистити і нарізати тонкими смужками.
Крок 11. Перекласти перець в ВОК. Яловичину з овочами посипати по своєму смаку сіллю з приправами і смажити, при помішуванні або струшуванні сковорідки, до готовності овочів. Потім налити до них трохи води і пару хвилин все затушкувати на невеликому вогні.
Крок 12. Рисову локшину відварити, як зазначено на упаковці. Перекласти її в ВОК до решти інгредієнтів, перемішати і через 3 хвилини вогонь вимкнути.
Крок 13. Приготовану рисову локшину з яловичиною розкласти по тарілках і відразу подати до столу. Смачного!
Рисова локшина з грибами
Рисова локшина з грибами може бути у вас швидким і смачним обідом, особливо в дні посту. У цьому рецепті готуємо локшину в азіатському стилі. Беремо гриби, але можна замінити звичайними свіжими шампіньйонами. Доповнимо блюдо овочами, соєвим соусом і кунжутом. Для автентичності смаку готуємо локшину в сковорідці ВОК.
Час готування: 40 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Часник – 3 зубка.
- Кунжут – 1 ст.л.
- Локшина рисова – 400 гр.
- Соєвий соус – 2 ст.л.
- Зелень – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Селера – 1 пучок.
- Гриби Шіітаке – 300 гр.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте згідно рецептом всі інгредієнти для страви.
Крок 2. Гриби очистіть від сміття і промийте під проточною водою.
Крок 3. Шіітаке можна замінити шампіньйонами, адже до смаку вони схожі, але твердість текстури різна.
Крок 4. Чисті гриби наріжте тонкими слайсами. У сковорідці ВОК добре розігрійте олію і перекладіть в нього нарізку грибів.
Крок 5. Почистіть і промийте цибулину з черешками селери.
Крок 6. Цибулю наріжте тонкими чверть кільцями.
Крок 7. Перекладіть її в сковорідку до грибів.
Крок 8. Селера, а він додасть страві особливий аромат і соковитість, наріжте маленькими шматочками.
Крок 9. Потім перекладіть його до грибів з цибулею. Залийте ці інгредієнти соєвим соусом, перемішайте і тушкуйте протягом 7-10 хвилин до м’якості овочів.
Крок 10. У каструлі відваріть рисову локшину так, як зазначено на упаковці. Потім її обполосніть холодною водою на друшляк.
Крок 11. Перекладіть готову локшину в сковорідку і посипте все насінням кунжуту.
Крок 12. В останню чергу додайте дрібно нарубані зубки часнику.
Крок 13. Всі інгредієнти добре перемішайте і потримайте на вогні пару хвилин.
Крок 14. Готову страву посипте будь-якою зеленню.
Крок 15. Приготовану рисову локшину з грибами розкладіть по тарілках і сервіруйте до столу. Смачного!
Рисова локшина з куркою в соусі теріякі
Рисова локшина з куркою в соусі теріякі або по-іншому – Вок з рисової локшиною буде у вас ситним і смачним обідом. Технологія нескладна і зводиться до інтенсивного обсмажування в ВОК сковорідці всіх продуктів, доповнених приправами і соусом « Теріякі », який своїм яскравим солоно-солодким смаком надає страві пікантний відтінок азіатської кухні. Готуємо блюдо з набором заморожених овочів.
Час готування: 40 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Овочі заморожені « Карибська суміш » – 400 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Куряче філе – 300 гр.
- Локшина рисова – 1 упаковка.
- Соус « Териякі » – 180 гр.
- Соус соєвий – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У сковорідці Вок на великому вогні загострить олія. Цибулю наріжте тонкими напівкільцями і обсмажте до золотистого кольору.
Крок 2. Овочеву суміш заздалегідь розморозьте при кімнатній температурі і злийте всю рідину.
Крок 3. Овочевий набір пересипте до цибулі і обсмажте на великому вогні протягом 3-5 хвилин.
Крок 4. Промите і обсушене куряче філе наріжте середніми шматочками і перекладіть до обсмажених овочів.
Крок 5. Обсмажуйте курку протягом 7 хвилин. Потім налийте соєвий соус.
Крок 6. Блюдо посипте сіллю з чорним перцем і перемішайте.
Крок 7. Потім заправте блюдо соусом « Теріякі ».
Крок 8. Все ще раз перемішайте і посмажте протягом 1-2 хвилин. У вас вже вийшла курка з овочами в соусі « Теріякі ».
Крок 9. За рахунок форми сковорідки і особливого температурного режиму рідина швидко не випаровується, і блюдо виходить соковитим.
Крок 10. Але продовжите підготовку. Візьміть рисову локшину.
Крок 11. На упаковці завжди вказано спосіб її приготування.
Крок 12. На цій упаковці наведено і ще один рецепт локшини з куркою, і його можна спробувати, як варіант.
Крок 13. Приготуйте рисову локшину згідно з інструкцією.
Крок 14. Відкиньте її на друшляк і ополосніть холодною водою.
Крок 15. Потім локшину змішайте з приготованими овочами, куркою і соусом « Теріякі » і блюдо можете сервірувати до обіду. Смачного!