Рис з овочами – це апетитне та цікаве до смаку частування для домашнього столу. Такий яскравий продукт можна використовувати як самостійну страву або як гарнір. Порадуйте себе та домашніх за допомогою нашої перевіреної кулінарної добірки з дев’яти простих та смачних рецептів приготування з покроковими фото.
Рис з замороженими овочами
Рис з замороженими овочами – це швидкий спосіб приготувати просту, але при цьому смачну та цікаву страву. Подавати таке частування як гарнір або як повноцінний обід – ваше рішення. Але рекомендуємо готувати за нашим перевіреним рецептом.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рис –180 гр.
- Овочі заморожені – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Олія рослинна – для смаження.
- Сіль – до смаку.
- Вода гаряча –350 мл.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Італійські трави – 0,5 ч.л.
- Часник гранульований – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відмірюємо необхідну кількість рису, заморожених овочів та інших продуктів за списком. Набір заморожених овочів вибирайте до смаку.
Крок 2. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо ножем.
Крок 3. Відправляємо його в сковороду з олією та обсмажуємо пару хвилин на помірному вогні.
Крок 4. До цибулі відправляємо заморожені овочі та готуємо пару хвилин. Спочатку потрібно, щоб вони розморозилися.
Крок 5. Закриваємо частування кришкою та готуємо до м’якості овочів ще 5 хвилин.
Крок 6. Далі в сковороду відправляємо добре промитий рис. Посипаємо його сіллю та спеціями.
Крок 7. Заливаємо це все гарячою водою та акуратно перемішуємо.
Крок 8. Доводимо наше частування до кипіння і потім готуємо під кришкою на слабкому вогні 15 хвилин.
Крок 9. Рис із замороженими овочами готовий. Подавайте до столу!
Рис з овочами в духовці
Рис з овочами у духовці – це оригінальна ідея для вашого столу. Таке частування виходить неймовірно смачним, соковитим та привабливим. Ситна та насичена страва готується з найпростіших продуктів та ідеально підійде для того, щоб урізноманітнити сімейний стіл.
Час приготування – 1 год
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Рис –100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський солодкий перець – 1 шт.
- Вершкове масло – 20 гр.
- Олія рослинна – для змащування форми.
- Сіль – до смаку.
- Спеції – до смаку.
- Вода –250 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Овочі заздалегідь очищаємо та промиваємо під водою.
Крок 2. Розігріваємо сковороду зі шматочком вершкового масла і після того, як він розплавиться, додаємо сюди подрібнену цибулю. Обсмажуємо кілька хвилин.
Крок 3. Доповнюємо цибулю тертою морквою, перемішуємо та готуємо ще 2 хвилини.
Крок 4. Тепер сюди відправляємо кубики болгарського перцю та подрібнений часник. Перемішуємо та готуємо протягом трьох хвилин.
Крок 5. Форму для запікання добре обмазуємо олією і перекладаємо сюди наші обсмажені овочі.
Крок 6. На овочевий шар викладаємо добре промитий рис та посипаємо його спеціями.
Крок 7. Заливаємо це все водою і відправляємо в розігріту до 180° духовку.
Крок 8. Запікаємо частування близько 45 хвилин до повної готовності.
Крок 9. Рис із овочами в духовці готовий. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню!
Рис з куркою та овочами
Рис з куркою та овочами – це чудова кулінарна ідея для вашого домашнього обіду чи вечері. Страва вийде неймовірно поживною, яскравою за смаком і цікавою. Крім того, апетитне частування порадує швидким та нескладним процесом приготування, з яким впораються навіть новачки.
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рис –300 гр.
- Філе куряче – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Помідори – 2 шт.
- Кукурудза консервована – 3 ст.
- Горошок заморожений – 3 ст.
- Вода – 1л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Спеції – 1 ч.л.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуємо всі необхідні продукти. Овочі можна заздалегідь очистити та промити.
Крок 2. Рис добре промиваємо під водою. Зручно це робити за допомогою дрібного металевого сита.
Крок 3. Далі рис заливаємо водою в каструлі, доводимо до кипіння і потім варимо на слабкому вогні близько 15 хвилин до напівготовності.
Крок 4. Промите куряче філе обробляємо на невеликі кубики.
Крок 5. Перекладаємо кубики курки в сковороду з олією, але можна і без неї.
Крок 6. Обсмажуємо курку до рум’яної скоринки близько 20 хвилин.
Крок 7. У цей час на дрібні кубики обробляємо болгарський перець, моркву, цибулю та часник.
Крок 8. Спершу на сковороді на олії обсмажуємо цибулю до золотистого відтінку.
Крок 9. Також до цибулі відправляємо моркву. Смажимо овочі разом близько 5 хвилин.
Крок 10. Доповнюємо продукти помідорами та часником, перемішуємо та готуємо ще 5 хвилин.
Крок 11. Готовий рис відкидаємо на сито, щоб видалити зайву вологу.
Крок 12. В одній сковороді з’єднуємо обсмажені овочі, курку та рис. Також сюди викладаємо кукурудзу та горошок. Додаємо сіль та спеції.
Крок 13. Добре все перемішуємо і готуємо під кришкою ще 10 хвилин.
Крок 14. Рис з куркою та овочами готовий. Викладайте частування на тарілки та подавайте до столу!
Смажений рис із овочами на сковороді
Смажений рис із овочами на сковороді – це апетитний та цікавий гарнір для вашого обіду чи вечері. Ви можете подавати готовий рис із м’ясними частуваннями або рибними стравами. Крім того, рис з додаванням овочів виходить досить поживним, тому його можна подати як готову самостійну страву.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Рис – 110 гр.
- Кабачок – 120 гр.
- Болгарський солодкий перець – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 80 гр.
- Окріп – 200 мл.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Приправа для плову – 0,5 ч.л.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідну кількість рису та овочі за списком.
Крок 2. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібним кубиком, морквину натираємо на тертці, а часник обробляємо на тонкі пластинки.
Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю близько 3 хвилин до золотистого відтінку.
Крок 4. Викладаємо терту на тертці моркву до цибулі, перемішуємо овочі та смажимо разом близько 6 хвилин.
Крок 5. Болгарський перець та кабачок обробляємо на кубики.
Крок 6. Викладаємо їх у сковороду до цибулі та моркви. Сюди ж відправляємо часник.
Крок 7. Перемішуємо овочі між собою та готуємо ще хвилину.
Крок 8. В іншій сковороді прогріваємо олію і відразу ж всипаємо в неї чорний мелений перець і приправу для плову. Обсмажуємо близько однієї хвилини на слабкому вогні.
Крок 9. У цю ароматну олію занурюємо добре промитий рис.
Крок 10. Обсмажуємо рис кілька хвилин, помішуючи лопаткою.
Крок 11. До рису відправляємо обсмажені овочі та доповнюємо це все сіллю.
Крок 12. Вливаємо до продуктів 200 мл окропу.
Крок 13. Закриваємо частування кришкою та готуємо на слабкому вогні 20 хвилин до вбирання вологи.
Крок 14. Смажений рис із овочами на сковороді готовий. Подавайте частування до столу!
Рис з овочами по-китайськи
Рис з овочами по-китайськи – це яскрава страва, що запам’ятовується за смаком, яка під силу приготувати кожному. Використовуйте наш простий покроковий посібник і приступайте до захоплюючого кулінарного процесу. Рис із додаванням овочів за мотивами китайської кухні точно нікого не залишить байдужим.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рис – 200 гр.
- Вода –300 мл.
- Морква – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Соус соєвий – 4 ст.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Цукор-пісок – 2 щіпки.
- Зелень – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Декілька разів промиваємо рис під водою і далі його відварюємо до повної готовності. відкидаємо на дрібне металеве сито, щоб забрати зайву вологу.
Крок 2. Рубаємо на невеликі шматочки очищений часник.
Крок 3. Очищену морквину нарізаємо кубиками.
Крок 4. Також подрібнюємо цибулю.
Крок 5. Капусту шаткуємо тонкою соломкою. Злегка її розминаємо руками, щоби виділився овочевий сік.
Крок 6. Обсмажуємо цибулю з часником на олії і далі викладаємо сюди моркву з капустою. Перемішуємо, доповнюємо цукром, сіллю, перцем та соєвим соусом.
Крок 7. Також до овочів відправляємо підготовлений рис та готуємо всі разом ще 5 хвилин.
Крок 8. Рис із овочами по-китайськи готовий. Прикрашайте зеленню та подавайте до столу!
Рис з м’ясом та овочами
Рис з м’ясом та овочами – це дуже ситна, яскрава та смачна страва для домашнього столу. Частування можна використовувати як гарнір або подавати як самостійний окремий продукт. Для простого і нескладного приготування слідуйте крокам нашого рецепту.
Час приготування – 1 год
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рис –180 гр.
- М’ясо –600 гр.
- Капуста білокачанна – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський солодкий перець – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Вода – 0,5 ст.
- Помідори – 3 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Олія рослинна – для смаження.
- Сіль – до смаку.
- Спеції – до смаку.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо обробляємо на невеликі шматочки та обсмажуємо до рум’янцю у сковороді з олією.
Крок 2. Дрібним кубиком обробляємо цибулю. Морквину нарізаємо соломкою.
Крок 3. Далі на кубики обробляємо кабачок та болгарський перець.
Крок 4. Ошпарюємо помідори, очищаємо від шкірки та нарізаємо невеликими частинами.
Крок 5. У сотейник вливаємо трохи олії. Обсмажуємо спочатку на ньому цибулю з морквою близько 5 хвилин.
Крок 6. Також викладаємо сюди кабачок із болгарським перцем та готуємо ще 5 хвилин.
Крок 7. Доповнюємо овочі помідорами. Все це солимо і доповнюємо спеціями та смажимо на слабкому вогні 5 хвилин, прикривши кришкою.
Крок 8. Необхідно отримати м’які овочі із соком.
Крок 9. На невеликі шматочки обробляємо пекінську капусту. У сотейник шарами викладаємо спочатку половину капусти.
Крок 10. На капустяний шар кладемо половину тушкованих овочів.
Крок 11. Далі йдуть обсмажені шматочки м’яса.
Крок 12. На м’ясо викладаємо добре промитий рис.
Крок 13. Закриваємо рис овочами, що залишилися.
Крок 14. Останнім шаром йде капуста, що залишилася. Вливаємо половину склянки гарячої води.
Крок 15. Доводимо все це до кипіння та готуємо близько 45 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
Крок 16. За 5 хвилин до готовності страву посипаємо ароматною зеленню.
Крок 17. Можна вимикати вогонь і дати страві трохи настоятися під кришкою
Крок 18. Рис з м’ясом та овочами готовий. Подавайте до столу і швидше спробуйте!
Рис з овочами та креветками
Рис з овочами та креветками виходить не тільки неймовірно смачним та соковитим, а й досить привабливим. Подавайте його до столу як оригінальний обід чи перекус. У приготуванні рису на сковороді з найніжнішим морепродуктом є кілька секретів. Їх шукайте у нашому рецепті.
Час приготування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Рис –300 гр.
- Вода –330 мл.
- Креветки –500 гр.
- Болгарський солодкий перець – 1 шт.
- Горошок зелений – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля зелена – 5 пір’я.
- Часник – 4 зуб.
- Імбир – 20 гр.
- Вершкове масло – 10 гр.
- Соус соєвий – 4 ст.
- Соус рибний – 2 ст.
- Олія кунжутна – 2 ст.л.
- Вода –330 мл.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо рис під водою і відварюємо його в киплячій воді на слабкому вогні близько 15 хвилин. Після остуджуємо.
Крок 2. Креветки попередньо розморожуємо та обов’язково видаляємо кишку. За потреби очищаємо.
Крок 3. Морквину нарізаємо невеликими шматочками. Так само робимо і з болгарським перцем. Подрібнюємо зубчики часнику та корінь імбиру.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і відправляємо сюди морквину та болгарський перець. Також викладаємо зелений горошок, подрібнену зелену цибулю. Обсмажуємо близько двох хвилин на сильному вогні та одразу ж вимикаємо плиту.
Крок 5. В окремій сковороді прогріваємо олію, викладаємо сюди креветки. Солимо та готуємо 2 хвилини.
Крок 6. Забираємо креветки зі сковороди, а сюди відправляємо вершкове масло. Вливаємо збиті окремо яйця та готуємо їх близько однієї хвилини, постійно помішуючи.
Крок 7. Забираємо омлет зі сковороди і сюди знову вливаємо олію. Обсмажуємо часник та імбир. До них вливаємо соєвий соус, рибний соус та кунжутну олію. Добре все перемішуємо та готуємо до появи яскравого аромату.
Крок 8. У цю ароматну олію викладаємо відварений рис. Обсмажуємо його 3 хвилини та викладаємо овочі з креветками. Перемішуємо все разом та вимикаємо плиту.
Крок 9. Рис з овочами та креветками готовий. Можна спробувати!
Як приготувати рис з овочами у мультиварці
Як приготувати рис з овочами у мультиварці, ми розповідаємо у нашому покроковому кулінарному посібнику. Наслідуючи прості кроки, ви швидко і смачно приготуєте апетитний гарнір або самостійну страву для всієї родини. Кухонна техніка помітно полегшить та прискорить процес.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рис – 1 ст.
- Окріп – 2 ст.
- Коріандр – 0.5 ч.л.
- Фенхель – 0,5 ч.л.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля червона – 0,5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Кріп – до смаку.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Вершкове масло – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У мультиварку вливаємо оливкову олію та додаємо зерна коріандру, фенхель, пластинки зубчиків часнику. Готуємо у режимі «випічка» 5 хвилин.
Крок 2. У цю ароматну олію викладаємо заздалегідь промитий рис. Обсмажуємо одну хвилину.
Крок 3. Заливаємо рис окропом, солимо і включаємо режим «рис». Готуємо до закінчення програми.
Крок 4. Овочі нарізаємо невеликими шматочками та обсмажуємо їх окремо. Доповнюємо вершковим маслом та готуємо до м’якості.
Крок 5. Перекладаємо готові овочі в тарілку та доповнюємо подрібненим кропом.
Крок 6. Сюди ж вивантажуємо наш рис і добре все перемішуємо.
Крок 7. Тепер ви знаєте, як приготувати рис із овочами у мультиварці. Беріть на замітку!
Бурий рис з овочами
Бурий рис з овочами – це неймовірно смачна та корисна кулінарна ідея для вашого домашнього обіду чи вечері. Страва вийде неймовірно поживною, яскравою та цікавою. Крім того, апетитне частування порадує нескладним кулінарним процесом. Обов’язково спробуйте!
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рис бурий – 1 ст.
- Ріпа жовта – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський солодкий перець – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
- Вода – 1 ст.
- Зелень –30 гр.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на олії.
Крок 2. Доводимо цибулю до прозорого стану з легким рум’янцем.
Крок 3. Також до цибулі відправляємо терту на тертці морквину.
Крок 4. Жовту ріпу обробляємо на тонкі брусочки та відправляємо у сковороду.
Крок 5. Сюди викладаємо дрібну соломку болгарського перцю.
Крок 6. Відправляємо в сковороду та подрібнені помідори.
Крок 7. Доповнюємо овочі раніше промитим бурим рисом.
Крок 8. Добре перемішуємо всі продукти між собою.
Крок 9. Робимо вогонь мінімальним та закриваємо частування кришкою.
Крок 10. Готуємо 15 хвилин та перевіряємо, чи достатньо тут рідини.
Крок 11. Якщо потрібно, підливаємо склянку води.
Крок 12. Продовжуємо тушкувати під кришкою ще 15 хвилин.
Крок 13. Далі доповнюємо частування сіллю.
Крок 14. Також всипаємо ароматні спеції.
Крок 15. Посипаємо частування подрібненою зеленню.
Крок 16. Добре все перемішуємо.
Крок 17. Готуємо під кришкою ще 5 хвилин.
Крок 18. Бурий рис з овочами готовий. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!