Рецепти з гарбуза – 9 простих і смачних рецептів приготування страв з гарбуза з покроковими фото

Рецепти з гарбуза – це велика кількість яскравих і апетитних кулінарних ідей для вашого столу. З овоча можна приготувати як поживні частування для сімейного обіду, так і цікаві ласощі. Беріть на замітку нашу перевірену добірку з дев’яти простих і смачних рецептів з покроковими фото.

Цукати з гарбуза

Цукати з гарбуза – це оригінальне і корисне частування для вашого домашнього столу. Такі ласощі сподобається як дорослим, так і дітям. Крім того, продукт можна додавати в каші або в випічку. Спробуйте приготувати апетитні цукати по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 15 годин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500 гр.
  • Цукор – 500 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цедра (лимон, апельсин, лайм) – 2 ст.л.
  • Пудра цукрова – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Гарбуз очищаємо від шкірки з насіння, після обробляємо на довільні шматочки.

Крок 3. Відправляємо гарбуз в глибокий контейнер і засипаємо її цукром. Сюди ж виливаємо лимонний сік, видавлений з половини лимона, і додаємо цедру. Перемішуємо вміст відправляємо в холодильник на 5-6 годин.

Крок 4. Далі гарбуз з цукром перекладаємо в каструлю і ставимо на невеликий вогонь.

Крок 5. Проварюємо заготівлю протягом 4 хвилин до утворення сиропу.

Крок 6. Переливаємо гарбуз з сиропом назад в контейнер, даємо йому охолонути і ставимо в холодильник ще на 5-6 годин.

Крок 7. Потім зливаємо сироп з гарбуза в каструлю і знову кип’ятимо його. Заливаємо плоди підготовленим сиропом ще один або два рази. Знову залишаємо на 5 годин в холодильнику. Кількість повторень залежить від розміру ваших шматочків гарбуза.

Крок 8. Просочені сиропом скибочки викладаємо в форму для запікання, застелену пергаментом.

Крок 9. Просушуємо гарбуз в духовці, розігрітій до 100-120 °.

Крок 10. Цукати з гарбуза готові. Подавайте до столу, посипавши цукровою пудрою!

Гарбузовий пиріг в духовці

Гарбузовий пиріг в духовці порадує не тільки яскравим смаком, але і привабливою подачею. Таке частування послужить ідеальним доповненням до чашечки гарячого чаю. Для приготування апетитного пирога з гарбуза беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг.
  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко згущене – 3 ст.л.
  • Цукор – 250 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст.л.
  • Борошно – 260 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Кориця – за смаком.
  • Гвоздика – за смаком.
  • Імбир сушений – за смаком.
  • Горіх мускатний – за смаком.
  • Ваніль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз очищаємо від насіння і шкірки.

Крок 2. У глибоку миску просіюємо вказану кількість борошна, додаємо до нього сіль і трохи цукру. Відправляємо сюди яєчний жовток і розтоплене і охололо вершкове масло. Замішуємо однорідне тісто і залишаємо його відпочивати на 20 хвилин.

Крок 3. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт і викладаємо його в форму з бортиками.

Крок 4. Очищений гарбуз ріжемо невеликими шматочками і відварюємо близько 10-12 хвилин в киплячій воді.

Крок 5. Відварну гарбуз подрібнюємо в блендері до стану пюре.

Крок 6. Відправляємо в гарбузову масу залишився білок і 3 яйця, цукор, згущене молоко і крохмаль. Можна додати пряні спеції за смаком. Ретельно вимішуємо заготівлю.

Крок 7. У форму з тістом переливаємо ароматну гарбузову масу.

Крок 8. Відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 30 хвилин.

Крок 9. Гарбузовий пиріг в духовці готовий. Нарізайте порційними шматочками і угощайтесь!

Варення з гарбуза з апельсином

Варення з гарбуза з апельсином виходить неймовірно смачним, ароматним і привабливим. Таке частування можна просто подавати до чаю, використовувати в лікувальних цілях або додавати в випічку. Обов’язково беріть на замітку цікаву кулінарну ідею з покроковими фото.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг.
  • Цукор – 1 кг.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Вода – 0,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Гарбуз очищаємо від шкірки з насіння. Отриману м’якоть нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 3. Гарненько промиваємо апельсин і ділимо його на часточки. Обов’язково видаляємо кісточки. Самі часточки прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо іншим зручним способом.

Крок 4. У каструлі варимо воду з цукром до утворення однорідного сиропу.

Крок 5. У готовий сироп викладаємо шматочки з гарбуза і апельсина.

Крок 6. Варимо варення близько 20 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 7. Переливаємо частування в стерилізовану банку і закриваємо її кришкою. Даємо повністю охолонути.

Крок 8. Варення з гарбуза з апельсином готове. Можна пробувати!

Гарбузовий сік на зиму в домашніх умовах

Гарбузовий сік на зиму в домашніх умовах нескладно приготувати своїми руками. На кулінарний процес ви не витратите багато часу і сил. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Такий сік вийде неймовірно смачним і цікавим.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 350 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Цукор – 70 гр.
  • Кислота лимонна – 3 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння, після ріжемо її невеликими кубиками. Складаємо продукти в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь.

Крок 2. Відварюємо гарбуз близько 5-7 хвилин після закипання, потім подрібнюємо її за допомогою блендера.

Крок 3. У гарячу масу додаємо цукор.

Крок 4. Далі висипаємо лимонну кислоту. Вимішуємо до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 5. Переливаємо сік в стерилізовану банку.

Крок 6. Закриваємо заготівлю кришкою і даємо охолонути.

Крок 7. Гарбузовий сік на зиму в домашніх умовах готовий!

Оладки з гарбуза на сковороді

Оладки з гарбуза на сковороді – це просте у виконанні і дуже смачне частування для вашого домашнього столу. Подавайте смачний і поживний продукт до сніданку або в якості перекусу. Приготувати апетитні оладки нескладно. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 0,5 кг.
  • Борошно цільно-зернове – 100 гр.
  • Борошно вівсяна – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 50 гр.
  • Кефір – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кориця молота – 0,5 ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця, кефір, цукор і корицю. Вимішуємо вміст вінчиком до однорідності.

Крок 2. Просіюємо сюди два види борошна, додаємо сіль і розпушувач.

Крок 3. Перемішуємо масу вінчиком до зникнення грудочок.

Крок 4. Очищаємо свіжий гарбуз і натираємо її на терці. Отриманий продукт викладаємо в тісто. Сюди ж виливаємо олію.

Крок 5. Перемішуємо масу до утворення однорідного тіста.

Крок 6. Розігріваємо сковороду і порційно виливаємо сюди тісто. Обсмажуємо заготовки з обох сторін до яскравого рум’янцю.

Крок 7. Оладки з гарбуза на сковороді готова. Швидше пробуйте!

Каша з гарбузом і пшоном

Каша з гарбузом і пшоном виходить неймовірно смачною, апетитною і поживною. Така страва можна подавати до сніданку або в якості гарніру. Обов’язково використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото, щоб урізноманітнити домашнє меню і порадувати себе цікавим смаком.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищена – 0,5 кг.
  • Пшоно – 300 гр.
  • Молоко – 1 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Пшоно промиваємо в теплій воді з використанням дрібного металевого сита.

Крок 2. Очищаємо гарбуз і обробляємо на невеликі кубики.

Крок 3. У каструлю виливаємо молоко і доводимо його до кипіння.

Крок 4. У кипляче молоко опускаємо кубики гарбуза і відварюємо їх 5 хвилин.

Крок 5. Далі додаємо пшоно і трохи солі. Варимо на невеликому вогні близько 10 хвилин, прикривши кришкою.

Крок 6. Отриману кашу переливаємо в горщики.

Крок 7. Доповнюємо вміст шматочком вершкового масла.

Крок 8. Закриваємо горщики кришкою і відправляємо розігріту до 180 ° духовку на 30 хвилин.

Крок 9. Каша з гарбузом готова. Подавайте частування до столу!

Запіканка з гарбуза в духовці

Запіканка з гарбуза в духовці відрізняється яскравим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Таке частування послужить ідеальним доповненням до чашечки гарячого чаю. Для приготування апетитного пирога з гарбуза беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищена – 100 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Крупа манна – 2 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 2 ст.л.
  • Горіхи мигдальні терті – 50 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Екстракт ванілі – 2 краплі.
  • Екстракт мигдальний – 3 краплі.
  • Мармелад – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо гарбуз і обробляємо її на шматочки. Їх відварюємо в киплячій воді близько 8 хвилин.

Крок 2. З каструлі воду зливаємо, а гарбуз подрібнюємо за допомогою погружного блендера.

Крок 3. В цей час подрібнюємо підсушені мигдальні горіхи в ступці.

Крок 4. У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром, сіллю і розм’якшеним вершковим маслом. Потім сюди ж висипаємо манну крупу і ще раз перемішуємо. Ми залишаємо на 20 хвилин для розбухання крупи.

Крок 5. Викладаємо в цю заготівлю охололо пюре з гарбуза, сир і подрібнені мигдальні горіхи. Також додаємо екстракт ванілі і мигдалю. Перемішуємо до рівномірного розподілу всіх продуктів.

Крок 6. Форму для випікання обмазуємо вершковим маслом і на дно кладемо шматочок мармеладу за смаком.

Крок 7. Виливаємо підготовлене тісто.

Крок 8. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 9. Запіканка з гарбуза в духовці готова. Подавайте до столу!

Манти з гарбузом

Манти з гарбузом – це оригінальне і цікаве блюдо, яке точно урізноманітнює домашнє меню і нікого не залишить байдужим. Готовий продукт виходить дуже смачним і поживним. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 200 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Для тіста:

  • Борошно – 3,5 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Вимішуємо туге однорідне тісто з борошна, яйця, солі, води і олії. Обертаємо отриманий кому плівкою і залишаємо відпочивати в прохолодному місці без протягів.

Крок 3. Для начинки дрібним кубиком ріжемо картопля, а гарбуз натираємо на терці.

Крок 4. Сюди ж відправляємо м’ясний фарш і подрібнений ріпчасту цибулю.

Крок 5. Солимо заготівлю, посипаємо спеціями і гарненько перемішуємо.

Крок 6. Тісто ділимо на кілька рівних шматків і розгортаємо їх в тонкі кола. По центру кожного кола кладемо трохи начинки.

Крок 7. Формуємо манти. Піднімаємо над начинкою і з’єднуємо. Таким же чином скріплюємо залишилися два краї. Кінчики з’єднуємо і утворюємо акуратну форму заготовок.

Крок 8. Перекладаємо манти на піддон пароварки.

Крок 9. Готуємо на пару 45 хвилин до повної готовності.

Крок 10. Манти з гарбузом готові. Пригощайтеся!

Рисова каша з гарбузом

Рисова каша з гарбузом виходить неймовірно смачною, апетитною і поживною. Така страва можна подавати до сніданку або в якості гарніру. Обов’язково використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото, щоб урізноманітнити домашнє меню і порадувати рідних.

Час готування – 1 година 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 350 гр.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Молоко – 1 л.
  • Масло вершкове – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У каструлю виливаємо молоко і занурюємо сюди шматочки гарбуза, яку попередньо очищаємо від шкірки і насіння.

Крок 3. Відварюємо гарбуз в молоці після закипання близько 15-20 хвилин.

Крок 4. Подрібнюємо вміст блендером і вмішуємося сюди сіль з цукром.

Крок 5. Кілька разів промиваємо рис в холодній воді.

Крок 6. Опускаємо рис в гарбузову заготівлю і продовжуємо варити частування 1 годину на середньому вогні.

Крок 7. Рисова каша з гарбузом готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал