Капусту майже завжди квасять з додаванням цукру і оцту, або навіть з маринадом. Нам же порадили ставити її в банках у власному соку: виявилося, що так виходить набагато смачніше, оскільки капуста зберігає весь хрускіт і виходить більш насиченою.
Інгредієнти в розрахунку на трилітрову банку:
- 3 кілограми капусти,
- 200 грамів моркви,
- 10 горошин чорного гострого і 5 горошин запашного перцю,
- 3 лаврових листа,
- 75 грамів кам’яної солі.
Приготування:
Спочатку шинкуємо капусту. Не потрібно різати її занадто тонкою, щоб шматочки не стали занадто м’якими при заквасці. Потім злегка обминаємо капусту руками, так вона швидше дасть сік. Моркву просто натираємо на терці для корейської моркви і пересипаємо до капусти. Відразу додаємо перець, насипаємо сіль і знову перемішуємо.
Чекати більше нічого не потрібно. Перекладаємо капусту по банках, добре її ущільнюючи. Рівномірно розкладаємо лаврове листя, в кінці виливаємо в банку скупчився капустяний сік. Прикриваємо банку нещільно кришкою: через залишену щілину буде виділятися в процесі бродіння газ. Вже через 4 дні при кімнатній температурі капусту можна буде пробувати.
Відеорецепт:
Квашена капуста у власному соку вийшла в міру гострою і хрусткою. Це ідеальна самостійна закуска, або легкий гарнір до м’ясної страви.