Пишна сирна запіканка з манкою в духовці – 8 найпростіших і смачних покрокових рецептів з фото

Напевно кожна мама знає, як складно буває часом нагодувати малюків сиром. Але ж він такий корисний, що ж робити? Пишна сирна запіканка з манкою в духовці, приготована за нашими рецептами, допоможе вам перехитрити маленьких і нагодувати дітей сиром. Манка додасть страві ніжну текстуру, а якщо полити запіканку зверху сметаною або варенням – дітей за вуха не відтягнеш!

Найпростіша запіканка з сиром і манкою «Як в дитячому садку»

Часом так хочеться повернутися в дитинство, і знову спробувати улюблені страви. Наша запіканка з сиром і манкою допоможе вам в цьому: ніжна, смачна, ароматна вона так і манить з’їсти ще шматочок, а потім ще, і ще.

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг
  • Яйце – 1-2 шт.
  • Цукровий пісок – 2,5-3 ст. л.
  • Манка – 2-2,5 ст. л.
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Вершкове масло – 2-3 ст. л.
  • Сметана – 110 г
  • Сіль кухонна – 0,5 ч. Л.
  • Ізюм – 100-120 г

Процес приготування:

  1. Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника. Коли воно трохи розтане, перекладіть масло в миску і додайте до нього сир. За допомогою ложки або виделки розітріть сир з маслом до утворення однорідної консистенції.
  2. В окремій глибокій мисці змішайте 3 столові ложки цукру, 1 яйце, все збийте з допомогою міксера. До густої піни збивати не варто, вистачить того, щоб яйця з цукром стали однорідного кольору і консистенції.
  3. До сиру перелийте солодку яєчну масу, додайте 2,5 столові ложки манної крупи, половину чайної ложки солі, трохи ваніліну і ретельно все перемішайте.
  4. Ізюм промийте в гарячій воді і замочіть в окропі на 5 хвилин, щоб він став м’яким.
  5. Додайте родзинки до тіста для запіканки, і знову ретельно все перемішайте.
  6. Духовку заздалегідь включіть розігріватися до 180 градусів.
  7. Форму для випічки змастіть розм’якшеним вершковим маслом, трохи присипте манною крупою і акуратно перелийте масло з миски в форму.
  8. Надішліть запіканку в розігріту духовку приблизно на 35-40 хвилин (якщо у вас стара духовка, або духовка, де не видно, на скільки градусів виставлена ​​температура, то можливо вам буде потрібно більше часу, ніж зазначено в рецепті).
  9. Готову запіканку подавайте в теплому вигляді , полив сметаною, варенням або згущеним молоком.
  10. Приємного вам апетиту!

Простий і смачний рецепт сирної запіканки на кефірі

Спробуйте приготувати цю просту, смачну і корисну сирну запіканку, в складі якої використовується такий корисний кисломолочний продукт як кефір. Він не тільки покращує травлення, а й надає випічці з нього надзвичайний смак і ніжну текстуру.

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг
  • Крупа манна – 150-200 г
  • Кефір – 300 мл
  • Пісок цукровий – 160 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Ізюм – 100 г
  • Розпушувач – 1 ч. Л.
  • Сіль – на кінчику ножа
  • Цедра лимона – за смаком

Процес приготування:

  1. Стакан манної крупи пересипте в миску, залийте крупу 1 склянкою кефіру. Все перемішайте і залиште на 45-55 хвилин до набрякання манки.
  2. Поки крупа збільшується в об’ємі, перекладіть в глибоку миску 500 грамів сиру, вбийте до нього 3 курячих яйця і перемішайте. Потім додайте 160 г цукру (цукрового піску можна покласти більше або менше, залежно від ваших смакових уподобань) і знову добре перемішайте. Перемішувати можна ложкою або занурювальним блендером. У випадку з блендером, текстура тіста вийде більш ніжною і однорідною.
  3. Лимон промийте в холодній воді і натріть 2-3 чайні ложки цедри.
  4. До сирної маси додайте лимонну цедру, набряклі манну крупу і 1 чайну ложку розпушувача. Дуже ретельно перемішайте (краще за допомогою блендера).
  5. Увімкніть духовку на 190 градусів. Зробити це потрібно заздалегідь, щоб вона встигла, як слід розігрітися до початку випічки.
  6. Візьміть форму для запіканки і гарненько промажьте її дно і боки розм’якшеним вершковим маслом (вершкове масло можна замінити рослинним при бажанні). Присипте форму 1-2 чайними ложками манної крупи, щоб запіканка не прилипала до форми.
  7. Ізюм промийте в гарячій воді, а потім замочіть в окропі на 5-7 хвилин, щоб ягоди стали м’якшими.
  8. Додайте промиті родзинки до запіканці, добре перемішайте і вилийте тісто в форму для випічки. Дайте запіканці трохи постояти, щоб тісто рівномірно розподілилося по формі.
  9. Випікається сирна запіканка з манкою і кефіром в духовці, розігрітій до 190ºС близько 45-50 хвилин, після виключення духовки залиште запіканку всередині ще на деякий час (10 -15 хвилин), щоб вона підрум’янилася.
  10. Подавати запіканку потрібно в теплому вигляді. Як гарнір можна використовувати мед, сметану, варення, ягоди з цукром.
  11. Смачного!

Запіканка сирна з манкою і бананами

Сир – універсальний продукт, він дуже смачний як в сирому, так і в обробленому вигляді. Приготуйте цю чудову сирну запіканку з бананом до чаю, і насолодитеся її ніжним смаком і ароматом. Завдяки входять до складу бананів, вам буде потрібно менше цукру, ніж зазвичай, що не може не порадувати представниць прекрасної статі, що стежать за своєю фігурою.

Інгредієнти:

  • Банани – 250-300 г (2 середніх банана)
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Манна крупа – 1,5-2 ст. л.
  • Молоко – 3-3,5 ст. л.
  • Сир – 350-400 г
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • цукор 2-2,5 ст. л. (Можна менше)

Процес приготування:

  1. 2 столові ложки манки насипте в невелику чашку. Залийте манку 3-4 столовими ложками молока і залиште для набухання. На це піде приблизно 10 хвилин.
  2. А поки займіться приготуванням тіста. Сир розімніть виделкою або протріть через сито (можна так само скористатися занурювальним блендером).
  3. Банани сполосніть під холодною водою, очистіть від шкірки і подрібніть за допомогою вилки або погружного блендера. Для приготування запіканки краще використовувати дуже зрілі, а краще – перезрілі банани. Вони мають абсолютно інший смак і склад, ніж звичайні жовті або трохи зеленкуваті банани.
  4. 3 яйця розбийте в ємність для збивання, додайте 2-3 столові ложки цукру і збийте до міцної піни.
  5. Протертий сир, подрібнений банан і збиті яйця змішайте в глибокій мисці. Додайте в тісто збільшилася в обсязі манку, розпушувач і просіяне борошно. Акуратно вимісити тісто.
  6. Буде непогано, якщо ви заздалегідь подбаєте про нагріванні духовки. Її потрібно включити на 180 ºС і до моменту готовності тіста, вона повинна бути як слід нагріта.
  7. Форму для випічки змастіть вершковим маслом (можна рослинне масло), трохи присипте борошном, щоб запіканка не пригоріла.
  8. Перелийте тісто в форму для запікання і відправте в духовку на 35-40 хвилин.
  9. Подавати сирну запіканку з бананами і манкою найкраще в теплому вигляді. Можна полити готову страву сметаною або кисло-солодким варенням.
  10. Приємного вам апетиту!

Дуже смачна пишна запіканка з манкою і яблуками

Відсутність борошна в цьому рецепті робить запіканку менш калорійною, а значить – більш корисною. Ніжне поєднання солодкого сиру і кислуватих яблук в поєднанні з ніжною текстурою запіканки не залишать нікого байдужим. Спробуйте приготувати сирну запіканку з яблуками на нашу рецептом, і переконайтеся самі.

Інгредієнти:

  • Сир – 2 пачки по 200 г
  • Яйця курячі – 2 великих або 3 маленьких
  • Манна крупа – 2-3 ст. л.
  • Яблука свіжі – 2 шт. середнього розміру або 1 велике
  • Вершкове масло – 100 г
  • Цукор – 2-2,5 ст. л.
  • Свіжий лимонний сік – 1 ст. л.
  • Цедра лимона – 1-2 ч. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Крохмаль 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Яйця розбийте в миску для збивання (в ній обов’язково повинні бути високі бортики, щоб бризки в процесі збивання не розлітаються по всій кухні), додайте трохи ванільного і 2,5 столові ложки звичайного цукру. Збийте яйця з цукром до утворення білої піни.
  2. Насипте прямо в збиті яйця 2-3 столові ложки манної крупи, трохи розмішайте і дайте настоятися близько 10 хвилин, щоб манка ввібрала в себе рідину і розбухла. </Li >
  3. Масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Остудіть його до теплого стану.
  4. Сир розімніть вилкою, перелийте до нього масло, а також додайте манку з яйцями. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
  5. Тепер додайте в сирно-яєчну масу 2 чайні ложки картопляного крохмалю і 1 чайну ложку розпушувача, а також лимонний сік, 2 чайні ложки лимонної цедри і знову гарненько все перемішайте.
  6. Духовку потрібно поставити розігріватися до 190 градусів, а поки займіться формою для випічки. Якщо ви використовуєте силіконову форму, то цей пункт можете пропустити, якщо ж у вас керамічна або залізна форма для випічки, тоді змастіть її дно і стінки вершковим маслом, а потім присипте невеликою кількістю борошна – так пиріг не прилипне до форми і легко дістанеться з неї .
  7. Перелийте тісто в форму для випічки і поставте в духовку хвилин на 15. Не лякайтеся, про яблука ми не забули. За рецептом їх потрібно додати трохи пізніше.
  8. Поки запіканка випікається, підготуйте яблука: вимийте і очистіть від шкірки, а потім наріжте на тонкі пластинки.
  9. Коли пройде 15 хвилин, акуратно вийміть з духовки форму для випічки і викладіть скибочки яблук красивим візерунком по колу, повністю закриваючи всі тісто. Зверху присипте яблука корицею і невеликою кількістю цукрового піску (за бажанням).
  10. Знову поставте форму з запіканкою в духовку. На цей раз вже хвилин на 25-30. За цей час вона пропечеться, а ваш будинок наповниться неймовірним солодким ароматом.
  11. Приємного вам чаювання!

Покроковий рецепт сирної запіканки з манкою і родзинками

Приготуйте вашому малюкові смачне і корисне блюдо – сирну запіканку з родзинками і манкою. Завдяки входить до складу манній крупі, запіканка виходить дуже ніжною і приємною на смак, а родзинки робить її солодкої, тому цукру можна додати набагато менше ніж зазвичай.

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг
  • Цукровий пісок – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – 2 шт. середнього розміру
  • Манка – 2 ст. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Сіль – на кінчику ножа
  • Ізюм – 100 г
  • Олія – ​​1-2 ст . л.

Процес приготування:

  1. Сир покладіть в досить глибоку миску і гарненько пам’ятаєте його виделкою. Так ви позбавитеся від грудочок і зробите запіканку більш ніжною та м’якою.
  2. У миску з сиром вбийте 2 яйця, додайте ванілін, трохи солі і 2 столові ложки цукру. Всипте 2-3 столові ложки манної крупи і ретельно перемішайте всі інгредієнти.
  3. Ізюм ретельно промийте, а потім залийте склянкою окропу на 5-10 хвилин, за цей час він встигне набрякнути і стати м’яким. Відкиньте родзинки на друшляк і дайте стекти зайвої рідини.
  4. Додайте родзинки в підготовлену сирну масу. Щоб при випічці родзинки не осідає на дно запіканки, можна трохи обваляти його в борошні і вже тільки тоді додавати в сир. Завдяки цьому прийому родзинки рівномірно розподілиться по всій висоті запіканки.
  5. Духовку дозволите розігріватися на 180 градусів. Поки духовка розігрівається, манка встигне ввібрати в себе рідину і набрякнути (на це піде близько 10-15 хвилин).
  6. Підготуйте форму для випічки. Її потрібно промазати з усіх боків невеликою кількістю рослинної олії (можна форму застелити папером для випічки, а якщо ви використовуєте силіконову форму, то вам не знадобляться ні масло, ні пергамент).
  7. Акуратно перекладіть запіканку в форму і відправте в духовку на 50 хвилин, коли зазначений час закінчиться, не поспішайте діставати готову страву. Вимкніть духовку і залиште запіканку в ній ще на 15-20 хвилин.
  8. Готову запіканку дістаньте з форми, розріжте на порційні шматочки, присипте цукровою пудрою і кличте діточок на дегустацію.
  9. Приємного вам апетиту!

Пишна сирна запіканка зі сметаною в духовці

М’яка, ніжна і повітряна сирна запіканка з додаванням сметани – це відмінний варіант на той випадок, коли хочеться чогось солодкого, але в той же час корисного для фігури. Готується вона легко і просто, а всі необхідні інгредієнти є в кожному будинку.

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг
  • Яйця курячі – 2-3 шт.
  • Сметана – 200 г
  • Манка – 4-5 ст. л.
  • Цукровий пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – на кінчику ножа
  • Сода – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  1. Сир бажано розім’яти за допомогою вилки, або протерти через сито, або збити блендером. Це необхідно для того, щоб позбутися від грудочок і зробити запіканку ніжною і повітряної.
  2. У миску для збивання розбийте 2 або 3 яйця (в залежності від того, якого вони розміру), додайте до них щіпку солі і 3 столові ложки цукру. Збийте міксером до повного розчинення цукру і придбання яєчною масою однорідного кольору і консистенції.
  3. Насипте в збиті яйця 3-4 столові ложки манки, перемішайте і дайте постояти 5-10 хвилин, щоб крупа встигла набрякнути.
  4. З’єднайте в одній ємності перетертий сир, збиті яйця з манкою і сметану. Ретельно все перемішайте, до повного змішування всіх інгредієнтів.
  5. Соду погасите невеликою кількістю оцту (буквально пару крапель). Додайте гашене соду до інших компонентів запіканки, перемішайте і дайте тісту постояти хвилин 5, щоб сода почала працювати.
  6. Духовка повинна до цього часу бути розігрітій до 180-190ºС. Якщо ви ще її не включили, то саме час це зробити.
  7. Форму для випічки промажьте розм’якшеним вершковим маслом (якщо ви використовуєте силіконову форму, то промащувати маслом не потрібно). Акуратно перелийте сирне тісто в підготовлену форму. Розрівняйте.
  8. Випікайте сирну запіканку зі сметаною близько 40-50 хвилин в добре розігрітій духовці.
  9. Приємного вам апетиту!

Дуже смачний рецепт запіканка на молоці з манкою

Спробуйте приготувати на сніданок цю чудову ароматну запіканку. Вона незвичайна тим, що в її склад входить молоко, якого зазвичай серед інгредієнтів немає. Завдяки йому смакові якості знайомого страви заграють новими яскравими фарбами.

Інгредієнти:

  • Сир – 450-500 г
  • Яйця курячі – 2 шт. середнього розміру
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Молоко – 5 ст. л.
  • Манка – 4 ст. л.
  • Сметана – 20 г
  • Ізюм – 100 г
  • Сіль – на кінчику ножа

Процес приготування:

  1. На самому початку приготування підготуйте родзинки. Для цього його потрібно промити в гарячій воді, а потім залити окропом, щоб він став м’яким. Залиште родзинки у воді на 10-15 хвилин.
  2. Манку насипте в кухоль і залийте молоком. Відставте кухоль в сторону, як і родзинки на 10-15 хвилин.
  3. Візьміть миску з максимально високими стінками, які допоможуть запобігти розбризкування при збиванні. Розбийте в миску 2 яйця, додайте до них невелику щіпку солі, а потім насипте 2 столові ложки цукру. За допомогою блендера добийтеся утворення однорідної консистенції.
  4. Духовку потрібно включити, щоб вона встигла розігрітися до 190ºС.
  5. Сир подрібніть за допомогою погружного блендера або протріть через сито. Завдяки цьому трюку, сир стане ніжним і повітряним.
  6. У великій мисці з’єднайте сир, збиті яйця з цукром, розм’якшений родзинки і манну крупу. За допомогою ложки ретельно перемішайте всі інгредієнти. Якщо ви бачите, що тісто для запіканки виходить дуже густим – додайте ще трохи сметани, якщо воно вам здається рідким – трохи манки.
  7. Форму для випічки застеліть папером для випічки (можна її трохи змастити маслом) і перелийте в неї майбутню запіканку. Надішліть форму в духовку на 50 хвилин, готовність можна оцінити за зовнішнім виглядом (золотава скоринка) і зубочистці (залишається сухою після протикання запіканки).
  8. Подавати готову запіканку краще в теплому вигляді, приправивши сметаною, варенням або згущеним молоком. Приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал