Пиріг з сиром може являти собою як закусочну страву, яку можна подавати на сніданок або полуденок, так і десерт, яким приємно ласувати в сімейному колі. Як доповнення до сиру можна використовувати яблука, ягоди, сир або зелень. Пропонуємо вам приготувати пиріг з сиром в духовці з покроковими фото
Пиріг з сиром і яблуками в духовці
Для приготування цього пирога масло і яйця повинні бути кімнатної температури: їх краще заздалегідь дістати з холодильника і потримати в теплому приміщенні. Яблука після нарізки збризкують соком цитрусів, щоб вони не потемніли.
Час готування: 1 година 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Яблуко – 3 шт.
- Сир – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.Борошно пшеничне – 150 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сік апельсиновий або лимонний – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 200 гр. + 2 ч. л.
- Масло вершкове – 70 гр. + 20 гр.
Процес приготування:
- З яблук знімають шкірку і нарізають тонкими пластинками, а після збризкують соком цитрусових і перемішують, залишивши ненадовго промаринуватися.
- 2 ч. л. цукру і 20 гр. масла розтоплюють в ємності на водяній бані до тих пір, поки цукор не розчиниться, а потім відкидають на час в сторону.
- Сир перетирають або збивають блендером.
- Окремо змішують яйця, цукор і 70 гр. масла, все добре збивають. В результаті маса повинна стати пишною і однорідною, на що буде потрібно приблизно 5 хвилин, потім до неї викладають сир і продовжують збивати, поки інгредієнти не змішаються.
- Після цього всипають борошно, яку потрібно спочатку змішати з розпушувачем, і за допомогою лопатки вимішують тісто.
- У форму для випікання пирога викладають тісто, поверх нього розподіляють сир і яблучні дольки і поливають підготовленою сумішшю з цукру і масла.
- Пиріг тримають в духовці при середньому нагріві близько 50 хвилин. Перед подачею його злегка остуджують і нарізають.
Як спекти смачний пиріг з сиром і вишнею?
У цьому рецепті використовується тісто, схоже на пісочне, проте завдяки сметані воно виходить більш ніжним і м’яким. Вишня надає випічці кислинку, а сир додає соковитості.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Масло вершкове – 120 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода – 1 ч. л.
Для начинки:
- Вишня без кісточок – 100 гр.
- Сир – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 ст.
- Ванілін – 1 пакетик.
Для подачі:
- Пудра цукрова – за бажанням.
Процес приготування:
- Попередньо масло потрібно розм’якшити, а потім його розтирають з додаванням потроху цукру, а потім всипають сіль і вбивають яйця.
- Все перемішують і додають в тісто сметану з ваніліном, всю масу збивають за допомогою міксера.
- Соду гасять оцтом і додають в тісто. Слідом всипають борошно і добре перемішують всі інгредієнти.
- У іншому посуді збивають сир зі сметаною, цукром і яйцями, щоб вийшла однорідна солодка маса.
- У глибокій формі для випічки формують корж для пирога з високими бортиками і наколюють його виделкою, щоб не роздмухувати.
- Поверх розподіляють начинку з сиру, розкладають вишню так, щоб вона поринула в сирну масу.
- Пиріг тримають в духовці протягом 45 хвилин. Нагрівання повинен бути встановлений на 180 градусів. Готовий пиріг подають злегка остигнув, посипавши при бажанні цукровою пудрою.
Дуже смачний яблучний пиріг з сиром і корицею
Пиріг з сиром і яблуками доповнюють за цим рецептом корицею, виходить ароматна і ніжна випічка. Рекомендується брати яблука більш кислих сортів, щоб компенсувати солодкість тіста і сирною складової.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 260 гр.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач – 2 ч. л.
Для начинки з яблук:
- Яблуко – 6 шт.
- Кориця – 2 ч. л.
Для начинки з сиру:
- Сир – 400 гр.
- цукор-пісок – 75 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Ванілін – 1 пакетик.
Процес приготування:
- Сир збивають блендером або перетирають за допомогою дрібного сита, а потім змішують з цукром, яйцем і ваніліном, щоб вийшла пишна і ніжна сирна маса.
- Борошно перетирають із злегка м’яким вершковим маслом і цукром, щоб утворилася крихта з тіста. Додають розпушувач і знову перетирають масу.
- З яблук знімають шкірку і видаляють серцевину, натирають в стружку і змішують з корицею.
- У формі для випікання першим шаром укладають четверту частину тіста, злегка ущільнюють, а потім кладуть шар з половини всього обсягу начинки з яблук.
- Поверх фруктів насипають ще шар тіста , а після – сирну начинку. Розрівнюють і посипають ще однієї чвертю тіста. Після викладають залишилися яблука і знову закривають рештою тістом.
- Пиріг випікають протягом 70 хвилин при 200 градусах. Перед подачею виріб краще охолодити, нарізати на порції і подавати.
Пиріг з дріжджового тіста з сиром
Класичний дріжджовий пиріг з начинкою з сиру з легкої ванільною ноткою підійде для дружнього чаювання або в тих випадках, коли потрібно приготувати смачний і при цьому корисний десерт.
Час готування: 1 година 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 10.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 550 гр.
- Дріжджі (свіжі) – 50 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Олія – 100 гр.
- Вода – 250 мл
- Сіль – 1 ч. л.
Для начинки:
- Сир – 1 кг
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- цукор ванільний – 10 гр.
Для крихти:
- Борошно пшеничне – 80 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
Для змазування:
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
- Дріжджі поміщають в теплу воду, щоб вони розчинилися.
- Борошно і розпушувач просівають, щоб наситити киснем, тоді випічка виходить пишніше, додають цукор і сіль.
- У глибокому посуді змішують суху суміш з розведеними дріжджами і двома видами масла. При цьому вершкове масло треба спочатку розтопити.
- Тісто добре вимішують, накривають серветкою і тримають близько півгодини в теплому місці, щоб дати йому піднятися.
- Окремо з’єднують звичайний і ванільний цукор з перетертим сиром, а потім туди додають яйця і добре перемішують.
- Щоб зробити посипання для пирога, масло потрібно заморозити і натерти в стружку, а потім його перетирають з цукром і маслом в крихту.
- Дріжджове тісто обминають після того, як піднялося, а потім розділяють на дві частини, одна з яких повинна становити близько 2/3 від загального обсягу.
- Більшу частину тіста розкочують і формують основу для пирога: поміщають в ємність для випічки з бортиками.
- Поверх тіста розподіляють начинку, потім накривають другою частиною тіста, яку також тонко розкочують. Краї пирога защипують і змащують верх збитим яйцем, а потім проколюють виделкою по всій поверхні, щоб пар від начинки виходив під час випікання. Зверху тісто посипають штрейзелем-крихтою. Випікають пиріг протягом 40-50 хвилин в духовці, яку включають на 180 градусів. Подають пиріг, попередньо нарізавши його на порції.
Покроковий рецепт приготування листкового пирога з сиром
Для приготування цього пирога можна взяти готове заморожене листкове тісто: такий варіант підходить, якщо гості вже на порозі, а пригостити їх поки нічим. Для начинки краще використовувати родзинки без кісточок.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
- Сир – 450 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Пудра цукрова – 4 ст. л.
- Ізюм – 4 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
Для змащення
- Жовток – 1 шт.
Процес приготування:
- Сир перетирають з цукром і жовтками.
- Білки яєць збивають, поки не вийде стійка піна.
- Сирну масу з’єднують з білками, потрібно змішувати дуже акуратно, а потім всипають родзинки і ще раз акуратно перемішують.
- Розморожене листкове тісто злегка розгортають.
- На підготовлений пласт тіста викладають сирну начинку і розподіляють по всій поверхні.
- Акуратно згортають пиріг рулетом і роблять наколи по поверхні, щоб тісто не здувалося, коли буде випікатися.
- Пиріг перекладають на деко і тримають близько півгодини в духовці, яку потрібно включити на 200 градусів. Подавати, попередньо остудивши і нарізавши шматочками.
Швидкий заливний пиріг з сиром
Легкий рецепт пирога, в начинку якого входять сир і яблука, тобто виходить подвійна начинка. Такий варіант випічки підійде навіть для початківця кулінара або господині, у якої не дуже багато часу на підготовку.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Сир – 400 гр.
- Яблуко – 4 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Цукор ванільний – 20 гр.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Цедра лимона – 1 ч. л.
- Пудра цукрова – за бажанням.
Процес приготування:
- Яйця вбивають в глибоку миску, додають цукор і гарненько збивають масу міксером або віночком.
- У яєчну суміш втручаються сир і ще раз максимально добре перемішують, а потім всипають борошно і продовжують збивати. У замішане тісто додають ванільний цукор і трохи розпушувача, ще раз змішують.
- З яблук знімають шкірку і нарізають дрібними кубиками, попередньо видаливши серцевину з насінням, а потім втручаються в тісто.
- В самому кінці додають лимонну цедру і ще раз гарненько перемішують.
- У змащену маслом форму для випікання перекладають тісто і тримають в духовій шафі, який потрібно включити до 180 градусів, протягом приблизно 40 хвилин. Готовий пиріг перед подачею нарізають і при бажанні посипають пудрою з цукру.
Пиріг з лаваша з сиром в духовці
Оригінальний рецепт пирога, в якості основи для якого використовують тонкий лаваш. Прісну лавашну основу компенсує згущене молоко і вишня: в поєднанні з сиром виходить неймовірно смачний і ароматний пиріг, який здивує кожного, хто його покуштує.
Час готування: 1 година 5 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 1 шт.
- Сир – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко згущене – 9 ст. л.
- Екстракт ванільний – 1 ч. л.
- Вишня свіжа – 200 гр.
- Цедра лимона – за смаком.
- Ізюм – 30 гр.
- Цукор-пісок – за смаком.
Для заливки:
- Сметана – 250 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Екстракт ванільний – 1 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
- У глибокій ємності змішують сир з яйцями і згущеним молоком, а потім додають ванільний екстракт. Якщо недостатньо солодко, можна додати ще трохи звичайного цукру. Щоб вийшов більш ніжний пиріг, начинку краще змішати блендером.
- На рівну поверхню викладають лист лаваша.
- Начинку з сиру акуратно розподіляють поверх лаваша, зверху посипають цедрою лимона.
- На сирну начинку викладають ягоди вишні, з яких краще заздалегідь дістати кісточки. Між вишнею кладуть родзинки.
- Лаваш з начинкою акуратно згортають, щоб вийшов рулет, який ділять на два шматки і викладають в глибоку форму для випікання.
- Окремо змішують сметану з цукром – ванільним і звичайним , вбивають два яйця, і коли маса стане однорідною після збивання, нею заливають скручений рулетом лаваш.
- Підготовлену страву ставлять в духовку, включають її на 180 градусів і печуть протягом 45 хвилин , поки пиріг не стане золотистим.
Як спекти пиріг з домашнім сиром в домашніх умовах?
Пікантний пиріг з сирною начинкою, який можна подавати як закуску або доповнення до перших страв. Часник і зелень кропу додають випічці смаку і пікантності. Ароматно і апетитно!
Час готування: 1 година 5 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Яйце – 2 шт .
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
для начинки:
- Сир 9% – 200 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- яйце – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Кріп – 1 пучок.
Процес приготування:
- Кріп потрібно порубати якомога дрібніше.
- Сир натирають в стружку і змішують з яйцями.
- У масу додають перетертий сир, подрібнені кріп і часник.
- Масло розм’якшується і перетирається з яйцями, поступово додаючи сіль, борошно і розпушувач. Замішують до формування однорідного тіста.
- У форму – глибоку з високими бортами – для запікання, викладають тісто. Начинка розподіляється по ньому і ставиться в духовку на 180 градусів для випікання. Щоб дійти до готовності, пирогу потрібно 45 хвилин. Подавати виріб теплим, розрізавши на шматочки. Приємного апетиту!
Соковитий пиріг з сиром і зеленню в духовці
Оригінальний рецепт пирога з сиром, шпинатом і іншою зеленню. Виходить соковита і ароматна випічка, яку можна подати до сніданку, як страви на полуденок або до вечері з м’ясним бульйоном.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Маргарин – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Для начинки:
- Сир – 600 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Шпинат свіжий – 350 гр.
- Кріп свіжий – 50 гр.
- Петрушка – 20 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Охолоджений натертий маргарин перетирають з борошном, щоб вийшла крихта. Після цього в тісто вбивають яйце, трохи сметани і ще раз гарненько замішують, щоб воно стало однорідним.
- З тіста формують куля і кладуть його в холодильник.
- Листя шпинату перебирають, поміщають в глибоку миску і заливають окропом , а через 5 хвилин зціджують за допомогою друшляка і дуже дрібно нарізають.
- Окремо перетирають сир, додавши в нього яйця і трохи солі.
- Сир натирають в стружку.
- Змішують шпинат, сир, подрібнену петрушку, сметану і близько 100 гр. сирної стружки. Можна трохи підсолити, проте слід враховувати, що сир вже солоний.
- Тісто розподіляють по формі для випічки, формуючи високі бортики, і наколюють виделкою, щоб не здулося в духовці.
- На тісто викладають начинку, а зверху посипають що залишилася частиною сиру. Пиріг ставлять в духову шафу на півгодини, включивши його на 180 градусів.
- Подають порціями в теплому вигляді.