Пиріг на кефірі в духовці – це апетитне і універсальне частування для домашнього столу. Ніжні пироги на кефірному тісті можна приготувати з різними начинками: солодкими і солоними. Кращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас в добірці з дев’яти простих і смачних рецептів на швидку руку з покроковими фото.
Простий пиріг на кефірі з цибулею і яйцем
Простий пиріг на кефірі з цибулею і яйцем — це ситне, насичене за смаком і цікаве кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Подавайте частування до обіду або в якості поживного перекусу. У кулінарному процесі вам допоможе перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 240 гр.
- Кефір – 240 мл.
- Сметана – 200 гр.
- Яйце – 9 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Розпушувач – 15 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску відправляємо три яйця, половина чайної ложки солі, 160 грам сметани і кефір. Збиваємо. П’ять яєць відразу відварюємо для начинки, одне залишаємо сирим.
Крок 2. Висипаємо сюди борошно з розпушувачем. Перемішуємо.
Крок 3. Дрібно ріжемо зелену цибулю і викладаємо в миску.
Крок 4. Сюди ж відправляємо кубики відварних яєць.
Крок 5. Солимо, доповнюємо столовою ложкою сметани і перемішуємо.
Крок 6. Форму для випікання обмазуємо вершковим маслом.
Крок 7. Виливаємо сюди половину тіста.
Крок 8. На тісто кладемо начинку і заливаємо її тістом, яке залишилось.
Крок 9. Поливаємо поверхню заготовки сумішшю з сирого яйця і сметани. Випікаємо близько 50-55 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 10. Заливний пиріг на кефірі в духовці з капустою готовий. Діліть на порції і угощайтесь!
Шарлотка на кефірі з яблуками в духовці
Шарлотка на кефірі з яблуками в духовці – це дивно смачна випічка з ніжним тістом і соковитою начинкою. Такий пиріг ідеально поєднується з чашкою гарячого чаю або кави. Порадуйте себе і близьких яблучним ласощами за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта.
Час готування – 55 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
- Кефір – 250 мл.
- Масло вершкове – 50 гр. + для обмазування.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Яблуко – 3 шт.
- Кориця молота – 1 ч.л.
- Пудра цукрова – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. З’єднуємо курячі яйця зі звичайним цукром.
Крок 2. Додаємо сіль, ванільний цукор і гарненько збиваємо все вінчиком.
Крок 3. Приєднуємо розм’якшене вершкове масло і розмішуємо вміст.
Крок 4. Виливаємо кефір і продовжуємо перемішувати.
Крок 5. Висипаємо чайну ложку розпушувача.
Крок 6. Просіюємо сюди борошно.
Крок 7. Вимішуємо однорідне тісто без грудочок.
Крок 8. Форму для випікання обмазуємо вершковим маслом.
Крок 9. Промиваємо і обсушуємо яблука для начинки. Ріжемо їх тонкими часточками.
Крок 10. Виливаємо тісто в підготовлену форму.
Крок 11. Розрівнюємо поверхню тіста.
Крок 12. Зверху укладаємо яблучні часточки.
Крок 13. Посипаємо заготівлю молотою корицею і випікаємо близько 35-45 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 14. Шарлотка на кефірі з яблуками в духовці готова. Прикрашайте цукровою пудрою і подавайте до столу!
Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами
Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами порадує вас оригінальним смаком, апетитним видом і поживністю. Таку випічку можна подавати в якості перекусу або обіду. Приготувати його зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 250 гр.
- Кефір – 2 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Сода – 1 ч.л.
Для начинки:
- Консерва рибна – 1 банка.
- Яйце – 3 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для тіста з’єднуємо кефір з курячими яйцями.
Крок 2. Сюди ж додаємо сіль, цукор, соду і висипаємо просіяне борошно. Вимішуємо до однорідності і залишаємо на час.
Крок 3. Для начинки розминаємо виделкою рибну консерву.
Крок 4. Відварюємо яйця і ріжемо їх дрібним кубиком.
Крок 5. Дрібно ріжемо промиту заздалегідь зелень.
Крок 6. З’єднуємо компоненти для начинки, солимо їх і перемішуємо.
Крок 7. У форму для випікання виливаємо половину тіста.
Крок 8. Викладаємо на тісто начинку.
Крок 9. Заливаємо тістом, яке залишилось і відправляємо в духовку на 40-50 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.
Крок 10. Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами готовий. Пригощайтеся!
Пиріг «Зебра» на кефірі в духовці
Пиріг «Зебра» на кефірі в духовці — це оригінальний десерт для вашого домашнього чаювання або свята. Апетитна і приваблива випічка нікого не залишить байдужим. Приготувати такий пиріг легко, при цьому ви не витратите багато часу. Обов’язково беріть на замітку!
Час готування – 1 година
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Кефір – 200 мл.
- Какао-порошок – 20 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Сода – 1 ч.л.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Збиваємо яйця до пишної піни зі звичайним цукром.
Крок 2. Перемішуємо кефір з содою і виливаємо в яєчну суміш. Викладаємо сюди м’яке вершкове масло кімнатної температури.
Крок 3. Висипаємо просіяне борошно і ванільний цукор. Вимішуємо до однорідності.
Крок 4. Ділимо тісто на дві частини. В одну вмішуємо какао.
Крок 5. По центру круглої форми для випікання виливаємо дві столові ложки шоколадного тіста і наверх стільки ж білого тіста.
Крок 6. Чергуємо шари і наповнюємо так всю форму.
Крок 7. Можна надати візерунку вид павутинки за допомогою зубочистки. Випікаємо близько 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 8. Пиріг «Зебра» на кефірі в духовці готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!
Смачний пиріг на кефірі з м’ясом
Смачний пиріг на кефірі з м’ясом порадує вас насиченим смаком, апетитним видом і поживними властивостями. Таке соковите м’ясне частування можна подавати в якості перекусу або обіду. Приготувати його нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 350-400 гр.
- Кефір – 500 мл.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- М’ясо рублена – 450 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 3 ст.л.
- Сода – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Сир тертий – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо її на олії до м’якості.
Крок 2. До цибулі додаємо рубане м’ясо. Обсмажуємо 10 хвилин, помішуючи, солимо і перчимо за смаком. Після даємо охолонути до кімнатної температури.
Крок 3. Приготуємо заливне тісто. Ріжемо кубиками вершкове масло і даємо йому розм’якшити. Збиваємо яйця з сіллю і цукром.
Крок 4. Змішуємо кефір з содою. Вливаємо яєчну суміш. Просіюємо сюди борошно і додаємо вершкове масло, ретельно вимішуємо тісто до однорідності і залишаємо на 5 хвилин.
Крок 5. Половину тіста виливаємо в форму для випікання, викладаємо на неї м’ясну начинку і заливаємо тістом, яке залишилось.
Крок 6. Посипаємо заготівлю тертим сирам і випікаємо 45-55 хвилин при температурі 180 °.
Крок 7. Смачний пиріг на кефірі з м’ясом готовий. Пригощайтеся!
Заливний пиріг з картоплею на кефірі
Заливний пиріг з картоплею на кефірі — це живильне, цікаве за смаком і апетитне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Подавайте частування до обіду або в якості швидкого перекусу. У кулінарному процесі вам допоможе перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 2 ст.
- Кефір – 500 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль — 1 ч.л. в тісто.
- Розпушувач — 2 ч.л.
- Олія — 2 ст.л. + для смаження.
- Картопля — 500 гр.
- Кріп — 1 пучок.
- Часник — 2 зубчика.
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Сіль — за смаком. В начинку
- Перець чорний мелений — за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо картоплю до напівготовності.
Крок 2. Даємо картоплі охолонути, очищаємо її і ріжемо невеликими кубиками.
Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до м’якого стану.
Крок 4. До цибулі викладаємо кубики картоплі, перемішуємо.
Крок 5. Кладемо сюди половину подрібненої зелені, дрібно порубаний часник, сіль і перець за смаком.
Крок 6. Перемішуємо заготівлю і вимикаємо вогонь. Даємо начинці трохи охолонути.
Крок 7. Приготуємо рідке тісто. З’єднуємо кефір з яйцями. Збиваємо вінчиком.
Крок 8. Просіюємо сюди борошно з розпушувачем. Додаємо сіль і вимішуємо до однорідності.
Крок 9. Виливаємо в тісто олію і трохи збиваємо міксером.
Крок 10. У тісто додаємо половину подрібненої зелені і вимішуємо.
Крок 11. У форму для випікання виливаємо половину рідкого тіста.
Крок 12. На тісто кладемо приготовлену раніше начинку. Рівномірно її розділимо по тісту.
Крок 13. Заливаємо заготівлю тістом, яке залишилось і випікаємо 45 хвилин при температурі 180 °.
Крок 14. Заливний пиріг з картоплею на кефірі готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!
Пиріг на кефірі з куркою і грибами
Пиріг на кефірі з куркою і грибами порадує вас яскравим смаком, апетитним видом і поживними властивостями. Таке частування можна подавати в якості перекусу або обіду. Приготувати його нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Кефір — 400 мл.
- Яйце — 2 шт.
- Розпушувач — 1 ч.л. з гіркою.
- Сіль — ¼ ч.л.
- Цукор — 0,5 ч.л.
Для начинки:
- Фарш курячий — 400 гр.
- Гриби — 400 гр.
- Сир твердий — 150 гр.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Олія — 50 мл.
- Кінза — 10 гр.
- Петрушка — 10 гр.
- Сіль — 0,5 ч.л.
- Перець чорний мелений — за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спершу приготуємо тісто. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця і з’єднуємо їх з цукром і сіллю, збиваємо до появи легкої пінки. Виливаємо кефір і перемішуємо.
Крок 2. Просіюємо сюди борошно з розпушувачем, вимішуємо до однорідності і даємо заготівлі відпочити 15 хвилин.
Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди нарізані гриби і смажимо їх на помірному вогні близько 10 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 4. Для начинки з’єднуємо обсмажені гриби з курячим фаршем, подрібненою зеленню, сіллю і спеціями. Вимішуємо.
Крок 5. У форму для випікання виливаємо половину тіста. Викладаємо сюди начинку.
Крок 6. Посипаємо заготівлю тертим сиром і заливаємо тістом, яке залишилось. Випікаємо в розігрітій до 180 ° духовці 45-50 хвилин.
Крок 7. Пиріг на кефірі з куркою і грибами готовий. Подавайте до столу!
Пиріг на кефірі з сиром в духовці
Пиріг на кефірі з сиром в духовці порадує своїм ніжним смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Таке частування можна подавати в якості перекусу або разом з чашкою гарячого чаю. Для приготування апетитного пирога використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно — 300 гр.
- Кефір — 200 мл.
- Сода — 0,5 ч.л.
- Яйце — 2 шт.
- Цукор — 200 гр.
- Ванілін — 1 гр.
- Олія — 100 мл.
- Розпушувач — 1 ч.л.
Для начинки:
- Сир жирний — 300 гр.
- Цукор — 3 ст.л.
- Яйце — 1 шт.
- Цедра лимона — 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Спершу приготуємо сирну начинку. У глибокій мисці з’єднуємо жирний сир, одне куряче яйце і цукор. Сюди ж викладаємо лимонну цедру. Ретельно вимішуємо масу до однорідного складу.
Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо кефір кімнатної температури з содою. Перемішуємо і чекаємо появи невеликої піни. Сюди збиваємо два курячих яйця, додаємо цукор, ванілін і олію. Ретельно перемішуємо.
Крок 3. Окремо просіюємо борошно і перемішуємо з розпушувачем. Суху суміш додаємо в рідку частину. Перемішуємо до отримання однорідного тіста.
Крок 4. Форму для випікання застилаємо пергаментом. Виливаємо сюди рідке тісто на кефірі. З сирної маси ліпимо кульки однакового розміру. Викладаємо кульки в рідке тісто.
Крок 5. Випікаємо заготівлю близько 40-45 хвилин при температурі 180 °.
Крок 6. Перед подачею пиріг можна посипати цукровою пудрою. Рекомендується трохи остудити.
Крок 7. Пиріг на кефірі з сиром в духовці готовий. Пригощайтеся!
Швидкий пиріг на кефірі з варенням на швидку руку
Швидкий пиріг на кефірі з варенням на швидку руку — це смачне, апетитне і нескладне у виконанні домашнє блюдо. Якщо хочете порадувати близьких цікавим частуванням, беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото. Байдужих не залишиться!
Час готування – 45 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 2 ст.
- Варення — 1 ст.
- Кефір — 1 ст.
- Яйце — 2 шт.
- Цукор — 100 гр.
- Сода — 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо необхідну кількість варення і викладаємо його в глибоку миску. Варення вибираємо за смаком.
Крок 2. У варення висипаємо соду і відразу ж перемішуємо. Чекаємо реакції: маса трохи змінить колір і збільшиться в обсязі.
Крок 3. В окремій мисці збиваємо яйця цукром.
Крок 4. У яєчну суміш виливаємо кефір.
Крок 5. Висипаємо сюди борошно. Можна його попередньо просіяти.
Крок 6. Збиваємо масу до однорідного рідкого тіста.
Крок 7. Викладаємо сюди варення з содою і перемішуємо.
Крок 8. Форму для випікання змащуємо олією.
Крок 9. Виливаємо сюди підготовлене тісто.
Крок 10. Випікаємо частування 30 хвилин при температурі 180 °. Готовність ласощів можна перевірити зубочисткою.
Крок 11. Швидкий пиріг на кефірі з варенням на швидку руку готовий. Прикрашайте за смаком і подавайте до столу!