Пиріг із замороженими ягодами – 10 рецептів у духовці

f1bcb18ad2d353f6be59ca655a427711

Пиріг із замороженими ягодами – гарна та швидка домашня випічка не тільки для чаювання в будь-яку пору року, але й для частування несподіваних гостей. Для начинки із заморожених ягід тісто підходить будь-яке: пісочне, бісквітне або листкове. Ягоди перед випіканням пирога обов’язково розморожуються для видалення зайвого соку і пересипаються крохмалем, борошном або цукровою пудрою.

Пиріг на кефірі із замороженими ягодами в духовці

Хорошим варіантом пирога із замороженими ягодами буде у вас така випічка на тісті кефіру. У ньому чудово поєднуються м’якість з легкістю основи тіста та приємна кислота ягоди. Цей десерт готується швидко, просто та порадує близьких своїм смаком. Ягоди вибираються будь-які і навіть у міксті, а розморожувати їх не потрібно.

a9b39e535d2e8eb543ee2de7464d8028

Пісочний пиріг із замороженими ягодами в духовці

У вашій морозилці лежать контейнери із замороженими з літа ягодами, і ви не знаєте, що з них зробити? Без особливих знань та кулінарних умінь із простих продуктів – борошна, олії та яєць замішуємо пісочне тісто та готуємо пиріг з начинкою з будь-яких заморожених ягід. Пиріг випікаємо відкритим. Ягоди виймаємо з морозилки одночасно з початком замісу тіста, щоб вони трохи відтанули. Тісто замішується або вручну або за допомогою гаджетів.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукор – 170 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор ванільний – 1 упаковка.
  • Ягоди, заморожені – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед приготуванням пирога вершкове масло витримується до розм’якшення кімнатної температури. Потім розм’якшене масло|мастило| кладеться в посуд для замісу тіста. До нього насипається 170 гр. (можна більше, якщо ягода кисла) цукру та будь-яким способом ці інгредієнти збиваються.

fd8d5812a00d2095c7c3d56d6e3f6b59

Крок 2. Не припиняючи заміс, до цієї маси почергово додаються курячі яйця, просіяне через сито борошно пшеничне, розпушувач і пакетик ванільного цукру. Консистенція замішаного тіста має бути, як у густої сметани.

e2949fdb364acee1a622c1bbafed5da8

Крок 3. Форма для випікання застеляється шматком пергаментного паперу. У неї рівним шаром укладається замішане пісочне тісто.

90bc2fb7ab3083410c40f02b498637a9

Крок 4. Поверх тіста викладаються вибрані для пирога заморожені ягоди без попередньої дефростації. Ягоди трохи вдавлюються у шар тіста.

45d7803b715d4ae10c687465346f554b

Крок 5. Випікається пиріг у духовці, розігрітій до 180 градусів і протягом 35 хвилин. Дерев’яною шпажкою перевіряється випікання на готовність і якщо пиріг ще не готовий, час випікання трохи збільшується. Пиріг після остигання перекладається з форми на страва і подається до чаю. Вдалої та смачної випічки!

12fd7c63cecea52ef67953831eb7f1ae

Заливний пиріг із замороженими ягодами

Коли морс і смузі набридли, а ягоди в морозилці залишилися – приготуйте їх заливний пиріг. Його смак та аромат порадує ваших близьких, а готується пиріг просто та швидко. Ягоди для пирога можна брати будь-які, обмежень немає, все визначається вашим смаком та наявністю ягід у морозилці. Заливний пиріг має два варіанти приготування: на рідкому тісті або зі сметаною заливкою начинки. У цьому рецепті вам пропонується перший варіант – пиріг на рідкому тісті кефіру. Замішуємо тісто планетарним міксером.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Складові:

  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір – 250 мл.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Ягоди заморожені – до смаку.
  • Цукрова пудра – для посипання.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готуються вказані в рецепті інгредієнти для пирога. Ягоди одного сорту або в міксті пересипаються на окрему тарілку та трохи розморожуються.

5b201ddce62eec001e9ccc883a87b958

Крок 2 У чашу планетарного міксера розбиваються яйця, насипається цукор і все збивається в однорідну масу. Не припиняючи збивання, в чашу наливається теплий кефір, потім нарізане шматочками розм’якшене масло і ці інгредієнти перемішуються.

bec6b2df7b04d752da798ac90b934d40

Крок 3. Борошно пшеничне просівається через сито і разом з розпушувачем пересипається в чашу і замішується тісто. Текстура його має вийти, як у густої сметани.

c81b6cd7824a5a23261bdb6a17c23945

Крок 4. Форма для випікання пирога змащується олією або застеляється шматочком пергаментного паперу. У форму переливається замішане тісто. З ягід, що розтанули до цього часу, зливається сік. Потім ягоди викладаються поверх тіста рівномірним шаром. Ягоди присипаються невеликою кількістю панірувальних сухарів або крохмалем, щоб вони вбрали залишки ягідного соку.

263482897db31ea5e4e437ba6401df76

Крок 5. Пиріг випікається в духовці при 180 градусах протягом однієї години. Готовність випічки перевіряється дерев’яною шпажкою і за необхідності час випічки трохи збільшується.

068ce601c121ae79f9dfd50e31c4d54f

Крок 6. Спечений заливний пиріг із замороженими ягодами трохи остуджується, витягується з форми та подається до чаю. Вдалої та смачної випічки!

0afcf307df5b67e60561659758411eb8

Пиріг із дріжджового тіста із замороженими ягодами

Для пирога з начинкою із заморожених ягід найчастіше використовують дріжджове тісто, адже така випічка виходить найсмачнішою, пишною та ситною. У цьому рецепті тісто замішуємо на сухих дріжджах і готуємо пиріг з сирною заливкою. Ягоди дістаємо з морозилки перед початком приготування, і вони розморозяться на момент формування пирога, але можна й не розморожувати. Гарно декорований шматочками пиріг тіста буде доречним до будь-якого святкового столу.

Час приготування: 3 години 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 10.

Складові:

Для тіста:

  • Борошно – 5.5 ст.
  • Молоко – 500мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія – 6 ст.л.

Для начинки:

  • Ягоди заморожені – 2 ст.
  • Цукор – ½ ст.

Для заливання:

  • Сир – 700 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Мед – 5 ст.
  • Крохмаль – 3 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У посуді для замісу тіста вінчиком або міксером збиваються в пишну масу два яйця із цукром.

dd17658ff43b7e53fcfd0a58d81c0abc

Крок 2. До них наливається підігріте молоко та перемішується.

5e786203cbcf9cd158b705206ba5385e

Крок 3. Борошно пшеничне просівається через густе сито для збагачення її киснем.

01c760937a9de3c426762b242f802a70

Крок 4. Борошно пересипається до рідкої основи тіста разом із сухими дріжджами і тісто відразу замішується.

03dcf013beac0b6c25d4b3615386d45c

Крок 5. Потім тісто перекладається на присипану мукою стільницю, і заміс завершується руками. Тісто перекладається в той самий посуд, прикривається серветкою і ставиться в тепло для підйому на 1,5 години.

c9db93d75df391a92b73de7d9b2d4a83

Крок 6. Протягом цього часу тісто двічі обминається.

14231978cb0e31d24cd9976af136e8b9

Крок 7. Для заливання сир добре перетирається через сито для одноріднішої текстури.

9c0273c98d78be9402788c1e6c6a92db

Крок 8. До протертого сиру додаються три яйця та півсклянки цукру.

dc4341d86ba2d09dfd327f843d5b26b8

Крок 9. Потім до сирної маси насипаються сіль та картопляний крохмаль.

60d05ceebdf816f143cb7f89fb4c10e3

Крок 10. Міксером сирна маса добре збивається.

fc9bf9f17e6704ef11daf9792c82a49c

Крок 11. Далі до неї кладеться натуральний мед, бажано рідкий.

0f994a7620dcbaefd69ccdd8101d0ff3

Крок 12. Сирна маса з медом збивається ще раз.

7f7dd319337c46383f4ec8b41ebb73a4

Крок 13. Тісто дріжджове обминається втретє і перекладається на стільницю або обробну дошку.

9838f3e748a585f26892f22a77db5998

Крок 14. Потім ще раз руками вимішується.

cd911e6b9dd33a79ccccdfc14e0d0545

Крок 15. Частина тіста забирається для декору пирога. Решта тіста розкочуємоться качалкою в лист, що відповідає формі для випічки або дека, і з урахуванням формування бортиків, оскільки пиріг вийде високий.

8068cff6bdd60d4a80845ef4657a530c

Крок 16. Форма застеляється спеціальним папером, змащується маслом і на неї за допомогою качалки перекладається лист розкатаного тіста.

79e90c7a2b9ac56fadfdb09dbdd6cd65

Крок 17. Поверх тіста рівномірно розподіляються заморожені ягоди та посипаються цукром.

6db5d84c330bb406c8e1b94f3decdec3

Крок 18. Ягоди заливаються приготованою сирно-медовою заливкою.

45c6de1c931096471f1df766f5975cf6

Крок 19. Шматок тіста, що залишився, тонко розкочуємоться, і з нього вирізаються або смужки, або інші фігурки для декору пирога.

4715d10444e43e06156ae4ace3c3b439

Крок 20. Ними покривається пиріг і краї щільно скріплюються, якщо прикрашають смужками тіста. Випікається дріжджовий пиріг із замороженими ягодами у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 60 хвилин.

d4865650d457289496ef20baf6a61b2b

Крок 21. Спечений пиріг перекладається з форми на решітку або дошку та остуджується під рушником.

7f402744f8f7a4b1b83ce3dc976dcedd

Крок 22. Потім нарізається шматочками порційними і подається до чаю. Вдалої та смачної випічки!

e747663011aadded3a9dc34e8f3feaa1

Як приготувати пиріг з ягід?

Пироги з начинкою із заморожених ягід – смачна домашня випічка, яку можна готувати протягом усього року, адже кожна господиня в морозилці має і заморожене листкове тісто, і ягоди. Якщо бажаєте пишну випічку – використовуйте дріжджове тісто, якщо з хрусткою скоринкою, то бездріжджове. Формуються пироги або у вигляді торта, тобто відкритими, або з сіточкою або іншими способами. У цьому рецепті готуємо пиріг із замороженою вишнею та смородиною.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Тісто листкове бездріжджове – 300 гр.
  • Вишня заморожена – 200 гр.
  • Смородина заморожена – 50 гр.
  • Цукор – 3 ст.
  • Крохмаль – 3 ст.л.
  • Жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Заморожена вишня пересипається на тарілку і залишається для розморожування за кімнатної температури і відразу посипається цукром.

99bdf6cdedf06cef7675b3d8d99753a1

Крок 2. У таких же умовах заздалегідь розморожуються упаковки листкового тіста. Потім тісто на присипаному борошном стільниці розкочуємоться в один бік. Невеликий шматочок тіста відрізається для декору пирога. На основному аркуші куточки трохи надрізають, щоб вийшла з тіста «коробочка».

a16ecbd4724b0db1cc6bde6bdd9bfb0c

Крок 3. Сік із розмороженої до цього часу вишні зливається. До ягоди насипаються три ложки будь-якого крохмалю і все перемішується.

117dda5aee38e3884d2bf41ce0850b5f

Крок 4. На лист, застелений пергаментним папером, перекладається тісто, акуратно формується «коробочка» і змащується олією, щоб не дозволити ягідному соку проникнути в тісто. У цю “коробочку” рівним шаром укладається вишня з крохмалем. Поверх вишні рівномірно насипаються заморожені ягоди чорної смородини.

b84e246d136d4d218c21c6f120750ee2

Крок 5. Залишений шматочок тіста нарізається тонкими смужками, і вони красиво укладаються поверх пирога. Смужки змащуються яєчним жовтком.

9d39d17afb79b9909e004735caf8898b

Крок 6. Випікається пиріг у духовці, розігрітій до 210 градусів протягом 25-30 хвилин і до рум’яного кольору.

aeefc9c800bd4200cde86931e3a3fd99

Крок 7. Спечений із замороженими ягодами пиріг із листкового тіста трохи остуджується, перекладається на страва сервіровки і подається до чаю. Вдалої та смачної випічки!

5d07c09182200eaef713608e9c93f5a7

Смачний пиріг з сиром та замороженими ягодами

Пиріг з начинкою на основі заморожених ягід і сиру буде у вас десертом не тільки смачним, але й смачним, а й корисним. Тісто замішуємо на борошні з вершковим маслом та яйцем. Ягоди для пирога підходять будь-які і розморожувати їх не треба. Готується пиріг швидко та нескладно.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Борошно – 1.5 ст.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор – ½ ст.

Для начинки:

  • Полуниця заморожена – 400 гр.
  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку відмірюються всі продукти для випікання пирога, адже їх пропорція, особливо для тіста, важлива.

217c1eaecfb8112f945b0e0f264563c6

Крок 2. Заздалегідь розм’якшене за кімнатної температури вершкове масло кладеться в посуд для замісу тіста. До нього насипається, півсклянки цукру і все збивається міксером. Потім до цієї маси насипається просіяне і змішане борошно з розпушувачем.

51c00eb90c687aec62bb5d850363d70c

Крок 3. Міксером ці інгредієнти перемішуються до дрібної крихти. Якщо крихта не вийшла – додається трохи борошна.

78cbc1ebe69a1303a673b15f959bbfca

Крок 4. Застилає папером будь-яка форма для випічки і в неї пересипається половина крихти, яка розділиться рівним шаром.

5bf06a90db7910e735ef7cc308c1ba0e

Крок 5. Сир перекладається в окремий посуд. До нього розбиваються три яйця, насипається 200 гр. цукру та міксером ці інгредієнти добре перемішуються в однорідну масу.

89bdae9bcfbf2fef1a0b86ca676d091c

Крок 6. Сирна маса викладається поверх тіста рівним шаром.

7a16db5a12cb2262b7a4c377f574558b

Крок 7. Потім поверх сирної маси рівномірно розкладаються ягоди замороженої полуниці. Начинка засипається другою половиною крихти.

5cd4da5fc35a0c7a4c4d745550411d45

Крок 8. Випікається пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин. Верх пирога має трохи зарум’янитися.

316b2de407e1c773cdbfee7b45c62022

Крок 9. Спечений пиріг з сиром та замороженою ягодою трохи остуджується та подається до чаю. Смачного!

9d36476b12bd0efefc70f28df2016a59

Пиріг на сметані із замороженими ягодами

Для пирогів із замороженими ягодами добре підходить сметанне тісто, яке робить випічку ніжною, пишною та з приємним молочним присмаком, а ягоди надають їй приємної кислинки. Ягоди для пирога беруться за своєю смаковою перевагою як одного виду, так і в міксті. Пиріг буде смачним як у теплому, так і в охолодженому стані.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 8.

Складові:

  • Борошно – 1,5 ст.
  • Сметана – 1 ст.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.
  • Ванілін – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Смородина, заморожена – 1 ст.
  • Цукор коричневий – 1 ст.
  • Кориця – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу включається духовка на 180 градусів для розігріву, оскільки тісто швидко замішується. У чашу блендера або міксера кладеться розтоплене будь-яким способом вершкове масло з цукром, яйцями, ваніліном та щіпкою солі. Ці інгредієнти збиваються у пишну масу.

d3d5308823bbccb34e54a9cd9539215d

Крок 2. Через сито просіюється пшеничне борошно. До неї насипається по чайній ложці соди з розпушувачем і перемішується. До збитої маси насипається склянка борошняної суміші та перемішується. Потім переливається сметана, насипається решта борошна і замішується тісто.

7be1de0b28541e21a3c835265305f2ea

Крок 3. Чорна смородина посипається коричневим цукром з невеликою кількістю кориці (це на смак) і трохи перемішується.

258b17e31c8075de1990a7684ee34c34

Крок 4. У силіконову або іншу форму для випікання (вона добре змащується олією) переливається половина замішаного тіста. Поверх її викладається половина смородини.

20d4d68433f8ac6e9c968c3bb1f95c1f

Крок 5. Потім поверх ягід рівним шаром виливається решта тіста і на нього викладаються ягоди, що залишилися.

d45d1fefb82b4c26d939f1e3b086eb1b

Крок 6. Пиріг розміщується в розігрітій духовці на 50-60 хвилин. За цей час він підніметься та збільшиться в обсязі.

92cd831268fb5857d2442f089bb0160c

Крок 7. Спечений пиріг витягується з духовки і залишається для охолодження, а верх пирога за цей час трохи осяде.

cf95729a48d16da1f5cd55035064ce78

Крок 8. Охолоджений пиріг перекладається з форми на страва.

5a95e56c49882c993883bcf61c5f0627

Крок 9. Потім він нарізається порційними шматочками та подається до чаю. Смачного!

37ffa52cdac23f694a66f31799f1faa2

Як приготувати пиріг з яблуками?

Відкриті пироги з начинкою із заморожених ягід готують на різному тісті: дріжджовому, листковому або пісочному. У цьому рецепті вам представляється простий та швидкий варіант такого пирога – на листковому тісті. Доповнюємо пиріг сметано-яєчною заливкою. Заморожені ягоди при випіканні дають багато соку, тому в заливку додамо трохи манної крупи, яка вбере ягідний сік.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Сметана 30% – 50 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 80 гр.
  • Крупа манна – 30 гр.
  • Ягоди заморожені – 200 гр.
  • Кокосова стружка – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Листкове тісто заздалегідь витягується з упаковки і залишається для розморожування при кімнатній температурі. Готується сметанна заливка для пирога. В окремий посуд розбиваються чотири курячі яйця. До них насипається цукор і вінчиком ці інгредієнти трохи збиваються.

88bf1300f180ec2f74224176bf677617

Крок 2. В отриману масу кладеться сметана та насипається манна крупа. Для аромату насипається трохи кокосової стружки, але це до смаку. Ці інгредієнти вінчиком добре перемішуються до однорідного стану.

4d96b7b5b624ea4027af1c88a9485735

Крок 3. Розморожене листкове тісто розкочуємоться на присипаній борошном стільниці відповідно до розміру та форми для випічки. Форма, обов’язково з бортиками, застеляється шматочком пергаментного паперу і в нього акуратно перекладається тісто. На тісто рівним шаром викладається сметано-яєчне заливання. Поверх заливки викладаються заморожені ягоди.

278785d01ff5d724f43b78261e3b0464

Крок 4. Пиріг випікається в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин до готовності. Спечений пиріг перекладається разом із папером на ґрати і залишається для охолодження.

4ee76df068a7e4dc687813dcf39147c2

Крок 5. Потім пиріг посипається цукровою пудрою, нарізається шматочками порційними і подається до чаю. Смачного!

5c7be1490b18a6835918a69ee33def4a

Пиріг на молоці із замороженими ягодами

Замішане на молоці тісто, зробить ваш пиріг із начинкою із заморожених ягід, м’яким та пишним. Таке тісто чудово поєднується зі смаком ягід, а випічка порадує ваших близьких і домашнє меню зробить різноманітним. Готується пиріг просто і швидко, що важливо для сучасної господині. Тісто замішується за допомогою кухонних гаджетів. Пиріг подається остиглим і з будь-якими напоями.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 8.

Складові:

  • Борошно – 250 гр.
  • Молоко – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Ягоди заморожені – 150 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Цукрова пудра – для посипання.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готуються продукти для пирога відповідно до зазначеної в рецепті кількості. Заморожені ягоди пересипаються на окрему тарілку.

61c91ec8bb9938494e743afd88c7a0a5

Крок 2. У чашу блендера або міксера розбивається одне яйце, насипається склянка цукру, і ці інгредієнти перемішуються до однорідного стану.

0b5e0efcd19aa5f2679ce68e08167de7

Крок 3. До них додається гашена оцтом харчова сода.

d1dac332f7ec8acdee4f372f36ddabba

Крок 4. Потім у чашу наливається молоко і все ще ретельно перемішується.

3c2e8228b7c72b40a9de0ca218f3deba

Крок 5. Отримана рідка суміш переливається в посуд для замісу тіста і порційно до неї і через сито насипається борошно.

5bdab27158810a41be05bf68122fd0be

Крок 6. Тісто замішується до однорідної та без грудочок текстури. Консистенція його має вийти як густа сметана.

170bed2640966f9147a77323487cf2cc

Крок 7. Застилається спеціальним папером будь-яка форма для випікання і змащується невеликою кількістю олії. У форму переливається замішане тісто.

bb3d1a3a24bf40b27217f34380fad67f

Крок 8. Поверх тіста рівномірно викладаються ягоди та промити родзинки.

52dc348aa0086a6d7917e6ff22071d73

Крок 9. Випікається пиріг у духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 35 хвилин. Готовність випічки перевіряється дерев’яною шпажкою, і час приготування може бути збільшено. Спечений на молоці пиріг посипається пудрою з|із| цукру, остуджується і потім подається до столу. Смачного!

9a2149ea5d198f689a19657556eed04e

Дуже смачний тертий пиріг із замороженими ягодами

Варіантом смачної домашньої випічки може бути тертий пиріг із замороженими ягодами. Для нього замішується пісочне тісто, потім ділиться на 2 частини і одна частина охолоджується, а друга, з якої формується нерівний гарний верх, заморожується. Для солодощі начинки, тому що заморожені ягоди досить кислі, додамо до пирога трохи варення чи джему. Тісто замісимо за допомогою кухонних гаджетів.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Складові:

  • Смородина заморожена – 500 гр.
  • Борошно – 350 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сметана – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Варення/джем – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для пирога відмірюються відповідно до вказаної кількості.

d5893ec820508d71f1889596c3c018b6

Крок 2. У чашу кухонного комбайна або планетарного міксера насипається борошно, що просіює, з розпушувачем, цукром і щіпкою солі.

5e6b280afcde0d6f5e467545a024ce23

Крок 3. Холодне вершкове масло натирається на великій тертці або нарізається маленькими шматочками і додається до миски до борошна.

8b70257bcc1ef58af26cf7132ea170f4

Крок 4. На невеликій швидкості ці інгредієнти перемішуються в дрібну крихту, до них додається ложка сметани, щоб тісто було м’яким.

5b7d8a8fe2258a864f7207a2d6009e6c

Крок 5. Примішане в крихту тісто скочується в колобок.

08c211c8342d4aaa3a0098c1a4e226fd

Крок 6. Потім тісто розділяється на дві нерівні частини, вміщується в пакети і на 15 хвилин кладеться в морозилку.

b779bbddf3568ade08468a0eba18c22b

Крок 7. Після цього можна формувати пиріг. Будь-яка форма для випікання змащується невеликою кількістю масла.

8935220aca2c7f89d1ff02c8737cc0d6

Крок 8. Великий шматок охолодженого тіста кладеться у форму і рукою розминається, щоб вийшов коржик з бортиками.

993b1cfb18f1a7c533dd6ff1e469d262

Крок 9. Тісто виделкою в кількох місцях наколюється, щоб не піднялося під час випікання і рівномірно пропеклося.

6d4cc8a782bfbb8d1917aec2cb7c387d

Крок 10. На тісто кладеться шаром, будь-яке варення чи джем.

9e7645345ee4ebc2e3ac5b634548f938

Крок 11. Потім на тісто рівним шаром викладаються заморожені ягоди чорної смородини. Їх можна доповнити й іншими видами ягід, адже чим більше, тим смачнішим буде пиріг.

da898873adfb5091e59b02131b36973a

Крок 12. На ягідний шар через велику тертку розділиться менший шматок тіста.

6f59423800a8c96b02185fa08748d1e4

Крок 13. Випікається пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин до рум’яного кольору.

c333e6dbc4928898db7cf71f1423b381

Крок 14. Спечений пиріг охолоджується деякий час, інакше розкришиться при нарізанні.

e2aaa9b0bc1a198d6fc69559fac208dd

Крок 15. Потім ці ласощі акуратно витягують із форми і подають до чаю. Смачного!

ddb74422e429bc8a784d7e63114639a6

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал