Пряники на кефірі – 6 швидких рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

16bab3c0702e859f91b41f4d6c41eedc

Пряники на кефірі – це проста в приготуванні випічка, яка готується з доступних компонентів і вражає своєю м’якою та повітряною текстурою, перед якою не може встояти навіть той, хто дотримується дієти або відмовився від солодкого! Завдяки тісту, яке замішується на основі кисломолочного продукту, готовий десерт виходить неймовірно ніжним і буквально тане в роті. Обов’язково спробуйте приготувати пряники в глазурі або з додаванням шоколаду, і ви залишитеся задоволені!

Смачні пряники на кефірі з глазур’ю

Смачні пряники на кефірі з глазур’ю – це в міру солодкі і дуже ефектні ласощі, які запросто скрасить будь-яке чаювання і здивує ваших гостей. Процес готування досить простий, а покривши готові вироби ніжною та красивою глазур’ю, десерт миттєво заграє новими фарбами.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Молоко – 25 мл.
  • Кефір – 120 мл.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Борошно – 350 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Імбир мелений – ½ ч.л.
  • Кориця молота – ½ ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія – 1 ч.л.
  • Пудра цукрова – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу наливаємо кефір і висипаємо цукор – розмішуємо за допомогою вінчика близько п’яти хвилин.

e5a3313882e2e91bdc178bceb1e30f64

Крок 2. Тепер в кефірну масу відправляємо яйце, сіль, борошно з розпушувачем, просіяне через сито, олію, мелений імбир і корицю.

fd32eb981f12b9e92a4a7f68ae5fc483

Крок 3. Замішуємо однорідне тісто без грудочок, залишаємо на робочій поверхні на 15 хвилин «відпочити».

60b8c033dcaf42a7cbca7f2e12b503bf

Крок 4. Тісто обминаємо і відщипуємо невеликі сегменти, формуємо кульки, розміром з абрикос і викладаємо на жароміцний плоский посуд з листом пекарським папером. Десерт випікаємо протягом 20-25 хвилин при 190 градусах.

f838323d90648192a236a52966df0767

Крок 5. Для глазурі в сотейник відправляємо пудру з перемолотого цукру і молоко – на помірному полум’ї доводимо до кипіння, а потім проварюємо на мінімальному нагріванні близько 60 секунд.

db394632084a5086abcaba5c6a3b737b

Крок 6. За бажанням забарвлюємо глазур гелієвим барвником.

031777866ecd8a3c2e0f0f42c3e2e55c

Крок 7. Верхівки охололи пряників обмакуємо в гарячу глазур і залишаємо до повного застигання.

3f8ee6f398e0a872ee54ef98a3bc3701

Крок 8. Заварюємо чайок і знімаємо пробу. Смачного!

5987695444fe410f452457332219b349

Медові пряники на кефірі в духовці

Медові пряники на кефірі в духовці готуються з цільно-зернового борошна і доповнюються такими ароматними компонентами, як кардамон і мелений імбир. Таке частування подарує вам святковий настрій і посмішку на обличчі, особливо, в поєднанні з чашкою хорошого чаю або кави.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Борошно цільно-зернове – 350-400 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Кефір – 150 мл.
  • Олія соняшникова – 40 мл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Мед – 3 ст.л.
  • Кориця молота – 1 ч.л.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.
  • Кардамон – 1 щіпка.
  • Пудра цукрова – 3-4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто: в глибоку ємність наливаємо кефір, вбиваємо яйце і всипаємо цукор – збиваємо вінчиком до однорідності.

ec027e174404677f31f4fc0111776de1

Крок 2. Підливаємо олію і перебиваємо заглибним блендером.

5809bdfe027866370f8eb747bbb90044

Крок 3. Доповнюємо суміш натуральним бджолиним медом.

9548f4743ac155465d1d3a46c796a804

Крок 4. Слідом додаємо склянку борошна, соду і столову ложку лимонного соку – помішуємо.

e598e816d460ee0e565fec98ee5b81dd

Крок 5. Для насиченості аромату додаємо молоті прянощі.

cbadacf74d8342a82bac209d9aa74b90

Крок 6. Порціями всипаємо залишки борошна і замішуємо м’яке тісто.

d28dce438b849640d44047071233eff2

Крок 7. Відокремлюємо від тіста частина і припудрюємо пшеничним борошном, розгортаємо в пласт ( товщина – 7 міліметрів ) і за допомогою спеціальної форми або горлечка склянки, вирізаємо заготовки.

458f86d1fcebcb8f48451b525bb6de49

Крок 8. Деко застилаємо листом пергаменту і викладаємо напівфабрикати на відстані один від одного.

701efacce765fb4917c41d2bb8305f43

Крок 9. Готуємо десерт 18-20 хвилин при температурній позначці в 180-190 градусів.

aabcf10446face771e640c396854140f

Крок 10. Для покриття пряників з’єднуємо лимонний сік і цукрову пудру. ( 1 ст.л. лимонного соку і 3 ст.л. цукрової пудри ).

c8419ba4a5e6e8723eb83fb6f2ef9ae9

Крок 11. Половину випічки покриваємо глазур’ю з лимонним соком, другу частину – лимонним соком з медом. Весь десерт присипаємо цедрою цитрусового фрукта.

c9f9235549b7142ff3103d69740fbb5c

Крок 12. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

65b4683af36c16ed494f4fc8ad2d3002

Швидкий рецепт шоколадних пряників на кефірі

Швидкий рецепт шоколадних пряників на кефірі дуже простий і включає до свого складу виключно прості і доступні інгредієнти, які часто є під рукою. Побалуйте себе і своїх рідних ніжними і м’якими пряниками з какао-порошком і шоколадною глазур’ю, приготованими своїми руками з усією любов’ю і турботою.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Какао-порошок – 3 ст.л.
  • Кефір – 200 мл.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.
  • Кардамон мелений – 1 ч.л.
  • Кориця молота – 1 ч.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Сіль – ½ ч.л.

Для глазурі:

  • Шоколад гіркий – 50 гр.
  • Молоко – 20 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Борошно просіюємо через сито з дрібними отворами, відміряємо потрібну кількість інших складових.

3369bd0162c71c5e76abb9cba1b96424

Крок 2. У тарілку відправляємо сіль, яйце і цукор.

ea082dea7b6ab6eeedb5f48c6ce69757

Крок 3. Збиваємо компоненти еклектичними вінчиками до білого кольору.

097193f4480d01d7f4dccfec545761d5

Крок 4. Продовжуючи роботу міксера, додаємо спеції, гашене оцтом соду, какао-порошок, кефір і соняшникову олію – вимішуємо до однорідної консистенції.

2e9c9f13633bb23941f97bcd628e1ee6

Крок 5. Висипаємо підготовлене борошно.

b57a8b0d4e223d5af2079aff3031a3ef

Крок 6. Вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук.

6ee4a2ad7dbe184bac2624db51c431c1

Крок 7. Відокремлюємо від шоколадного тіста сегменти, вагою близько 40 грам, ліпимо кульки і викладаємо на деко з пергаментом.

4190f308a6d4da63582d1c04297ad519

Крок 8. Готуємо в духовій шафі, попередньо розігрітому до 180 градусів, протягом 20-25 хвилин.

2be065f601a9adc597df4fb1743a0b35

Крок 9. Для декору готуємо глазур: молоко нагріваємо і об’єднуємо з плиткою розламаного шоколаду, перемішуємо до повного розчинення.

0dc7ce23f14eb5bcd2de1cf19cef27bb

Крок 10. Верхню частину пряників занурюємо в глазур і за бажанням доповнюємо посипкою – насолоджуємося. Смачного!

5d82b7f87068a7ad58cc361ed48b24af

Імбирні пряники на кефірі

Імбирні пряники на кефірі – це обов’язковий атрибут в різдвяний святвечір, адже саме ці м’які і ароматне печиво в обов’язковому порядку потрібно підготувати для Санта Клауса. Така випічка в рази перевершує магазинне частування, і, приготувавши одного разу, ви переконаєтеся в цьому самостійно!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 30-40 шт.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Мед – 4 ст.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Борошно – 2,5 ст.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.
  • Кориця молота – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для глазурі:

  • Цукор-пісок – ½ ст.
  • Білок яєчний – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Розтираємо курячий жовток з необхідною кількістю цукрового піску.

eaaaef1abbedbfe81e8909bb9bd61d09

Крок 2. Додаємо мед і кефір – помішуємо.

057eddedde41c9c010f24886760747e4

Крок 3. Підсипаємо імбир, корицю, соду і борошно.

0835847781d26730c5c6720313603475

Крок 4. Перебиваємо компоненти міксером на низьких оборотах, а потім вимішуємо руками до еластичного і м’якого стану.

93addc95824b023617e4e9e5ac649570

Крок 5. Робочу поверхню припудрюємо борошном і розгортаємо тісто в пласт середньої товщини – видавлюємо заготовки формочкою.

967ab18157582d979600f985d237a58f

Крок 6. Деко також присипаємо борошном і розділимо майбутні пряники. Печемо 10-15 хвилин ( 160 градусів ).

52a4ff6e0677e340bea2f5be3c9b6ccc

Крок 7. Для покриття 10-15 хвилин збиваємо цукор з білком і в отриману суміш занурюємо пряники. Розкладаємо на рівній поверхні і залишаємо до повного застигання. Смачного!

781882ddb16632f6da6feff404966027

Прості пряники на кефірі без яєць

Прості пряники на кефірі без яєць – це неперевершене частування, яке можна дозволити собі навіть при дотриманні поста або повну відмову від продуктів тваринного походження. Готується такий десерт з найпростіших інгредієнтів, а для того, щоб зробити смак більш насиченим, рекомендуємо додавати сухофрукти.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 20.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 кг.
  • Кефір – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Олія – 5 ст.л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Оцет яблучний / винний – 4 ст.л.
  • Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
  • Ізюм – 2 жмені.

Для глазурі:

  • Аквафаба – 5 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2/3 ст.
  • Сік лимона – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок ванільний – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейник наливаємо кефір і додаємо цукор – прогріваємо до повного розчинення солодких кристалів.

b8411c0d6e77d650eaa1a7d541bfaafb

Крок 2. У теплу суміш відправляємо родзинки, розпушувач, олія, соду, ванільний цукор і оцет – гарненько перемішуємо.

f978165a796e6c314e533f19957861da

Крок 3. Жменями додаємо борошно і вимішуємо тісто до тих пір, поки маса не перестане липнути до стінок посуду.

acdd5fe95ac2f45789f496df8db5b8d7

Крок 4. Масу розкочуємо в пласт, товщиною близько 1-1,5 сантиметра і формочкою або склянкою вирізаємо напівфабрикати – викладаємо на деко, устелений пекарським папером. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 13-15 хвилин.

bf8d5571669deead109baa5a4274f908

Крок 5. Глазур готуємо наступним чином: до стійких піків збиваємо аквафабу з лимонним соком, поступово підсипаємо два види цукру і наше покриття готове.  Занурюємо пряники в солодку суміш і даємо час застигти – дегустуємо. Смачного!

694268d265c9e4dc700568693ebf03a7

Сирні пряники на кефірі

Сирні пряники на кефірі відрізняються від класичної варіації своєї незвичайною пухкою і неймовірно м’якою текстурою, яка в буквальному сенсі розчиняється в роті. Таке частування в міру солодке, тому припаде до смаку навіть тим, хто практично не включає в свій раціон цукор.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Сир – 300 гр.
  • Борошно – 450 гр.
  • Кефір – 100 мл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Маргарин – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.

Для глазурі:

  • Пудра цукрова – 150 гр.
  • Сік лимона – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У піалу насипаємо цукор і вбиваємо яйце – старанно розтираємо виделкою до однорідності.

f0cee0502f672b9b97b8c5f320936b79

Крок 2. В отриману суміш додаємо кефір і сир, перемішуємо і всипаємо борошно, змішану з розпушувачем.

87811f2c9609e73fbad464ed534b57dc

Крок 3. Доповнюємо масу розтопленим маргарином і замішуємо еластичне тісто. Розкачуємо основу в пласт близько півтора сантиметрів і вирізаємо заготовки.

8d2614b01f0e2a5ab4bf18bd7a8a72b8

Крок 4. Деко присипаємо жменею борошна або застеляємо пергаментом – розкладаємо пряники і випікаємо протягом півгодини при 180 градусах.

62d8694c25a2537ceca65de639b5856b

Крок 5. Паралельно готуємо глазур: об’єднуємо сік лимона і пудру – покриваємо випічку повністю або частково і подаємо до столу після застигання. Смачного!

b00d70a8113b2ab19b711d6e1d048ab6

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал