Ніжний, легкий, смачний, що просто тане в роті. По текстурі виходить ближче до суфле, за смаком якого не сказати, що на більшу частину цей десерт складається з сиру, він дуже вдало замаскований в ньому! А розріз який ефектний виходить!
Знайдено ідеальний рецепт солодощів без шкоди для фігури та включення духовки!
Ще більше цікавих кондитерських рецептів дивіться у нас на сайті.
Не забувайте збільшувати інгредієнти, якщо діаметр вашої форми більше, ніж у рецепті, а то отримаєте коржик.
Список потрібних нам інгредієнтів (форма d=14 см)
- 350 гр сиру,
- 140 гр м’якого (вершкового) сиру,
- 120 гр натурального йогурту,
- 100 гр цукру/10 гр. цукрозамінника,
- натуральна ваніль,
- 15 гр желатину,
- 50 гр води,
- 50 гр темний шоколад.
Шоколадна глазур:
- 100 гр молока,
- 5 гр какао,
- 20 гр цукру/2 гр. цукрозамінника,
- 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю.
Примітка для тих хто на правильному харчуванні! Зразкове КБЖУ на 100 гр: 152/13/8/7 (без цукру); 191/11/7/21 (з цукром).
Покроковий рецепт приготування:
- Змішати сир, м’який сир, йогурт, цукор/цукрозамінник, ваніль і пробити все занурювальним блендером до однорідності.
- Желатин замочити у воді, дати набухнути, потім розчинити в мікрохвильовій печі або на вогні, не доводячи його до кипіння, влити в сирну масу і все перемішати.
- Шоколад натерти на тертці.
- Форму зсередини застелити ацетатною або харчовою плівкою (на крайній випадок щільним файлом), поставити на тарілку/підкладку і зібрати десерт, чергуючи шари з сирної маси та тертого шоколаду.
- Забрати в холодильник до повного застигання.
Приготування шоколадної глазурі:
- У мисці змішати всі інгредієнти, поставити на вогонь і довести до загустіння, постійно помішуючи.
- Охолоджений десерт, що стабілізувався, встановити на тарілку, зверху полити шоколадною глазур’ю, підрівнявши з боків за допомогою шпателя або ножа.
- Прикрасити за бажанням свіжими ягодами чи фруктами.
Гарного приготування Вам, та смачного чаювання!
Якщо сподобався рецептик – зберігайте, щоб не загубити і завжди мати під рукою!