Ця стаття присвячена грушевому повидлу, ми зібрали 8 найбільш вдалих рецептів, за якими повидло можна заготовити на зиму в домашніх умовах.
Простий рецепт повидла з груш з корицею
Повидло з груш з прянощами вас підкорить не тільки своїм смаком, а й чудовим ароматом з пряними нотками кориці. У зимові вечори ці ласощі можна подавати до чаю і готувати з ним чудову домашню випічку.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
- Груші – 0,5 кг.
- Кориця – 1 ч.л.
- Цукор – 350 гр.
Процес приготування:
- Грушу помийте, зріжте шкірку і дуже дрібно наріжте. Перекладіть нарізані фрукти в каструлю, засипте їх цукром.
- Також додайте корицю.
- Добре перемішайте інгредієнти і розімніть в пюре. Можна скористатися для цього блендером.
- Поставте ємність на плиту, доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини.
- Потім зменшіть температуру і продовжуйте уварювати фрукти ще 12-15 хвилин. Періодично перемішуйте повидло і знімайте піну.
- Якщо після закінчення цього часу у вас вийшла густа і однорідна маса, то можна розкласти повидло по стерилізованих банках і закатати.
- В іншому випадку повторіть процедуру ще один або два рази, консистенція повидла дуже сильно залежить від виду груш. Закачування повністю остудіть, закутавши пледом, потім проведіть в прохолодне місце на зберігання.
Смачного!
Як заготовити повидло з груш з лимоном на зиму?
Груші є не тільки смачними, а й дуже корисними фруктами, вони багаті вітамінами Е, Р, А, С, В і не тільки. Вживання домашніх заготовок з груш в зимовий час сприяє зміцненню імунітету і підтримці захисних функцій організму.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 90 хв.
Порцій: 15.
Інгредієнти:
- Груша – 2 кг.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор – 1,5 кг.
Процес приготування:
- Груші ретельно помийте.
- Потім очистіть груші від шкірки.
- З груш видаліть серцевину і дрібно наріжте.
- Викладіть подрібнені фрукти в каструлю.
- Додайте до них цукор і залиште на деякий час, щоб груші пустили сік, можна залишити на ніч.
- Після цього поставте каструлю з грушами на вогонь і доведіть до кипіння, а потім відразу приберіть з плити. Грушеву масу остудіть.
- Таку процедуру повторіть ще раз.
- Лимон ретельно вимийте гарячою водою і перейдіть через м’ясорубку.
- Додайте лимон в повидло, доведіть його до кипіння. Проваріть 5 хвилин і знімайте з вогню.
- Гаряче повидло розкладіть по стерилізованим банкам і щільно закрийте чистими металевими кришками. Зберігайте повидло в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Просте повидло з груш з апельсином на зиму
Візьміть на замітку цей рецепт чудового ласощі з груш і апельсинів. Повидло стане вашим улюбленим частуванням в зимовий час: його можна просто так їсти ложкою, намазувати на білий хліб або додавати в сир.
Час готування: 130 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 20.
Інгредієнти:
- Груша – 3 кг.
- Апельсин – 1,5 шт.
- Цукор – 500 гр.
- Вода – 125 мл.
Процес приготування:
- Груші помийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину з насінням і наріжте їх дрібними кубиками.
- Ретельно вимийте апельсини. Цедру натріть на дрібній тертці. Апельсин розберіть на часточки і наріжте їх більш дрібними шматочками.
- Фрукти викладіть в каструлю, додайте цукор і воду. Поставте каструлю на вогонь, доведіть її вміст до кипіння, потім зменшіть вогонь і продовжуйте варити повидло 25-30 хвилин.
- Уварену фруктову масу зніміть з вогню, остудіть і пюріруйте блендером. Потім знову поставте повидло на вогонь і доведіть до кипіння.
- Після цього зменшіть вогонь і варіть повидло 40-60 хвилин. Воно повинно дуже добре загуснути.
- Гаряче повидло розкладіть по стерилізованим банкам.
- Закрийте банки стерильними кришками і укутайте закачування в ковдру до повного охолодження. Зберігати повидло слід в прохолодному місці.
Смачного!
Грушеве повидло зі шкіркою через м’ясорубку
Повидло з груш виходить густим і ароматним. Готується такі ласощі просто і вам знадобиться тільки два інгредієнта: груші і цукор. Причому, можна використовувати груші різного ступеня стиглості.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Груші – 1 кг.
- Цукор – 0,5 кг.
Процес приготування:
- Груші помийте і просушіть.
- Наріжте груші тонкими часточками.
- Прокрутіть груші через м’ясорубку.
- Отримане грушеве пюре перекладіть в каструлю, додайте цукор і добре перемішайте.
- Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімального і млоїте фруктове пюре 1,5 години. Повидло повинно дуже добре загуснути.
- Тару для повидла простерилизуйте, кришки прокип’ятіть. Розкладіть повидло по банкам і закатати їх.
- Після того, як закачування повністю охолонуть, перемістіть їх в прохолодне місце.
Смачного!
Смачне домашнє повидло з груш і яблук на зиму
Грушево-яблучне повидло по старому рецептом, яким користувалися наші бабусі. Це смачна і корисна домашня заготовка, смак і аромат якої відразу нагадує про домашній затишок і безтурботне дитинство.
Час готування: 120 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 12.
Інгредієнти:
- Груші – 1 кг.
- Яблука – 1 кг.
- Цукор – 500 гр.
Процес приготування:
- Яблука та груші ретельно вимийте і висушіть.
- Наріжте фрукти великими шматками, гілки та коробочки з насінням видаліть. Перекладіть фрукти в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Доведіть воду до кипіння і продовжуйте варити 15-20 хвилин, поки фрукти не стануть м’якими.
- Вийміть яблука і груші з води і протріть їх через сито.
- Отримане пюре змішайте з цукром і поставте на вогонь. Варіть повидло протягом години на помірному вогні, поки воно не стане досить густим. Не забувайте періодично перемішувати його, щоб не підгоріло.
- Потім гаряче повидло розкладіть по стерилізованим банкам і щільно закрийте чистими кришками. Остудіть закачування при кімнатній температурі і перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Грушеве повидло без цукру на зиму
Грушеве повидло без цукру по консистенції і смаку більше нагадує дитяче харчування. Для приготування такого ласощі необхідно відібрати щільні стиглі плоди без ознак зіпсованості.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8 .
Інгредієнти:
- Груші – 1 кг.
- Вода – 50 мл.
- Кислота лимонна – 0,25 ч.л.
Процес приготування:
- Груші добре помийте, просушіть і наріжте кубиками. Перекладіть фрукти в каструлю, щоб вони не потемніли, збризніть їх лимонним соком.
- До грушам додайте воду, доведіть масу до кипіння. Потім зменшіть температуру і продовжуйте томити груші під кришкою ще півгодини.
- Після цього пюріруйте грушевий масу блендером.
- У грушеве пюре додайте лимонну кислоту, перемішайте і варіть його на середньому вогні 2-3 хвилини.
- Потім грушеве повидло розкладіть по стерилізованим скляним банкам.
- Банки поставте в об’ємну каструлю, влийте воду, щоб вона доходила до« плечей »банок. Прикрийте банки кришками і стерилізують їх в окропі 15 хвилин.
- Після стерилізації щільно закрийте банки металевими кришками. Остудіть закачування, закутавши теплою ковдрою, зберігайте повидло в холодильнику або іншому прохолодному місці.
Смачного!
Простий і смачний рецепт грушевого повидла зі згущеним молоком на зиму
Оригінальний і дуже смачний рецепт грушевого повидла. Деякі господині цей десерт називають «грушевої згущеним молоком» за його однорідну консистенцію і чудовий смак. Крім того, до складу повидла входить згущене молоко.
Час готування: 100 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Груша – 1 кг.
- Згущене молоко варене – 80 мл.
- Цукор – 50 гр.
- Вода – 60 мл.
Процес приготування:
- Груші добре вимийте проточною водою, зріжте шкірку, видаліть коробочки з насінням.
- Наріжте груші дрібними кубиками, викладіть в каструлю і влийте трохи води. Доведіть фруктову масу до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть груші 40 хвилин.
- Проварені груші пюріруйте блендером.
- У грушеве пюре додайте цукор і згущене молоко, перемішайте і варіть на повільному вогні 10 хвилин.
- Грушеве повидло розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закрийте їх кришками і остудіть, укутавши теплим пледом або рушником. Зберігайте повидло в прохолодному місці.
Смачного!