Помідори з цибулею на зиму – 8 найсмачніших рецептів з покроковими фото

71e18cd96073c7dd11e15589428d2770

Помідори з цибулею на зиму – вдалий та досить популярний варіант заготівлі цих овочів у лінійці всіх помідорних консервацій. Цибуля добре розкриває смак томатів, а доповнення їх прянощами та маринадом робить закуску смачною та з гарним зовнішнім виглядом за рахунок нарізки овочів. Для заготівлі важливим є правильний вибір помідорів.

baae2a073100ad7bc5807cfcb8e80207

Солодкі мариновані помідори з цибулею на зиму.

У цьому рецепті вам пропонується приготувати солодкі помідори мариновані часточками з цибулею. Співвідношення солі з цукром у маринаді беремо 1:2, хоча солодощі можна за своїм смаком збільшити, але кількість солі та оцту має бути згідно з рецептом, інакше консервація не зберігатиметься. З прянощів додамо лише лавровий лист і запашний перець. Готуємо без стерилізації та методом подвійної заливки.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1,5 л.

Складові:

  • Помідори – 1 кг.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 2 шт.

Для маринаду:

  • Цукор – 3 ст.
  • Сіль – 1 ст.
  • Оцет 9% – 50 мл.
  • Олія – 1.5 ст.л.
  • Вода – 700 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі вибрати помідори із щільною м’якоттю та можна взяти різних кольорів. Їх добре промити під проточною водою і розрізати на четвертинки, вилучивши плодоніжки. Цибулю нарізати півкільцями. У чисту банку покласти запашний перець з лавровим листом та всю нарізку цибулі. Потім компактно вкласти в неї помідорні часточки.

0e2ee2e92c8e8765615b89843f7de446

Крок 2. Залити овочі в банку окропом, прикрити прокип’яченою кришкою і залишити на 40 хвилин.

c33d216eae7765dc8bc22fcc6ea6ef02

Крок 3. Після цього часу воду з банки через спеціальну кришку перелити в каструлю. Насипати до неї ложку солі без гірки, інакше помідори будуть дуже солоними, додати розраховану кількість цукру та поварити маринад протягом 2 хвилин. Потім налити столовий оцет і вогонь вимкнути.

9723c2226fda085f8386f8d021d78ae4

Крок 4. У банку налити рослинне і без запаху масло|мастило| і залити овочі гарячим маринадом, заповнюючи її до самого верху.

c30e88a680b87b7ff3008a98461a7b57

Крок 5. Потім банку герметично закупорити. Поставити її на кришку і прикрити махровим рушником. Після охолодження солодкі мариновані помідори з цибулею перенести на зберігання в холодне місце, але можна зберігати і в умовах квартири. Смачних та вдалих заготовок!

101968996f6be6f8f9e27ee460e0c7b4

Салат з помідорів з цибулею, перцем та морквою на зиму.

Салат з помідорів, болгарського перцю, цибулі та моркви відноситься до варіантів осінньої заготівлі овочів. Згідно з класичними рецептами нарізка овочів гаситься в каструлі або обсмажується, що призводить до втрати їх корисних властивостей, а в цьому рецепті зробимо по-іншому. Нарізані овочі у довільному співвідношенні та кількості на смак господині пошарово укладемо в банки, заллємо маринадом і простерилізуємо.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 2 л.

Складові:

  • Помідори – до смаку.
  • Перець болгарський – до смаку.
  • Цибуля – за смаком.
  • Морква – до смаку.
  • Огірки – до смаку.
  • Перець чорний горошок – до смаку.

Для маринаду на 1 л води:

  • Цукор – 1.5 ст. з гіркою.
  • Сіль – 1 ст. без гірки.
  • Оцет 9% – 8 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Усі вибрані для салату овочі добре промити під проточною водою. Перець та цибулю почистити. Банки промити із содою та стерилізувати не потрібно. Підготовлені овочі нарізати шматочками довільної форми. У банки покласти горошки перцю, потім пошарово кружки моркви з огірком, часточки помідорів та кільця цибулі.

8ab667f0b0d480f8fb3ec300fb579de6

Крок 2. У середину банок укласти нарізаний соломкою болгарський перець і повторити у такому порядку шари інших овочів. Чергування шарів та кількість овочевої нарізки можуть бути будь-якими, але краще робити контрастними за кольором.

1c9fcc623bc54725ac4d08377383f63c

Крок 3. В окремій каструлі із зазначеної в рецепті пропорції солі з цукром та оцтом зварити маринад. Гарячим маринадом залити овочеву нарізку в банках, заповнюючи їх до верху. Банки прикрити чистими кришками.

3dc819cd2a707a2cc0a4c9ace251e4ab

Крок 4. Салат із помідорів, перцю, моркви та цибулі простерилізувати протягом 15 хвилин за загальними правилами стерилізації заготовок, відомими кожній господині. Потім банки герметично закупорити, поставити на кришки і після повного остигання без загортання відправити на зберігання. Салат зі стерилізацією добре зберігається у будь-яких умовах. Перед подачею до столу салат заправляється олією. Смачних та вдалих заготовок!

8a31fd48bf8a18693206f6de2c44f3d9

Помідори з цибулею та часником на зиму в банках.

Хорошим варіантом заготівлі помідорів часточками з цибулею буде доповнення їх часником. Ці два пряні овочі в тандемі, як помідори, так і маринад роблять більш ароматними та смачними. Сіль та цукор додамо у співвідношенні 1:2, а набір спецій залишається як для звичайних маринованих томатів. Готуємо із стерилізацією для надійного зберігання заготівлі, адже овочі у нас нарізані.

Час приготування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 3 л.

Складові:

  • Помідори – 1,7 кг.
  • Цибуля – 300 гр.
  • Часник – 60 грн.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Петрушка – до смаку.
  • Перець горошок – до смаку.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Олія – 3 ст.л.

Для маринаду:

  • Цукор – 3 ст.
  • Сіль – 1.5 ст.
  • Оцет 9% – 3 ст.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Вода – 1.5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку потрібно підготувати овочі. Помідори добре промити під проточною водою. Очистити від лушпиння часник та цибулини. Часникові зубки нарізати слайсами.

f8b27ee61aaa51d82fd417ddb0a8b9e3

Крок 2. Цибулю нарізати кільцями середньої товщини.

a129cf314750ae519f7d139fa02bb3db

Крок 3. Помідори нарізати великими часточками, а якщо невеликі томати, то половинками. Основу плодоніжок видалити.

f9fd3297da6146a9fa87b2700114ed48

Крок 4. У чисті банки покласти парасольки кропу з петрушкою і впереміш компактно укласти часточки помідорів з нарізкою цибулі і часнику.

efbc1a6ceda831a3008350b84e9701af

Крок 5. Поверх овочів покласти шматочки гострого перцю.

47158fbd90e23c4f82aca59e7927da7d

Крок 6. Потім у банки насипати горошки будь-якого перцю і налити олію.

e1eb1b27d6bfc6f18abb2e53cbbf3e40

Крок 7. У каструлі зварити маринад із зазначеної в рецепті кількості води, солі та цукру. У маринад додати лаврові листи і після закипання налити столовий оцет. Вогонь через 30 секунд вимкнути.

dde6ef89bf9af4853618be268446eefc

Крок 8. Гарячим маринадом залити овочі в банках, заповнюючи їх до верху.

71af325ec2f39fe814e3ca5f1220aaa6

Крок 9. Потім банки із заготівлею накрити кришками та простерилізувати у великій каструлі протягом 15 хвилин від початку кипіння.

72e58598197bea983409767ea7590342

Крок 10. Після закінчення стерилізації банки герметично закупорити, щільно прикрити теплим покривалом і після повного охолодження перенести на зберігання будь-яке темне місце. Смачних та вдалих заготовок!

965985c5dd464e1338f01a8b0cef8137

Помідори по-чеськи з цибулею на зиму

Рецепт приготування помідорів по-чеськи з цибулею є варіантом маринування томатів часточками з цибулею та часником, а іноді із солодким перцем та зеленню. Заготівля пікантна, найсмачніша та схожа на помідори «Пальчики оближеш». Кількість часнику на свій смак можна збільшити. У цьому рецепті готуємо помідори без стерилізації та можна використовувати як невеликі плоди, так і великі некондиційні.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 0,5л.

Інгредієнти (на півлітрову банку):

  • Помідори – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – до смаку.
  • Парасольки кропу – до смаку.
  • Петрушка – до смаку.
  • Перець запашний горошок – 3 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Олія – 1.5 ст.л.

Для маринаду на 1 л води:

  • Цукор – 3 ст. з гіркою.
  • Сіль – 1 ст. з гіркою.
  • Оцет 9% – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готуємо овочі та приправи відповідно до рецепту та планованого вами обсягу заготівлі. Помідори добре промиваємо. Очищаємо цибулю та часникові зубки.

d285b69decb2e2a2b00529d5429ad9f9

Крок 2. Помідори нарізаємо великими часточками залежно від розміру вибраних плодів.

84a33e18507cb57e72f776d4cd49b8d0

Крок 3. Очищений цибуля нарізаємо великими кільцями.

b9d816eb999b300daa0098fcd808b7a3

Крок 4. Зубки часнику розрізаємо на половинки і промиваємо парасольки кропу.

d3b4119475fe7932e9a9cc689684a36f

Крок 5. Заздалегідь у будь-який спосіб стерилізуємо банки і кип’ятимо кришки.

eaee42507b5e169d08a434b3af603ded

Крок 6. У підготовлені банки кладемо по кропивій парасольці, лавровому листку і насипаємо горошки перцю.

fa4f809525a9e6d030721fe1cace3ba1

Крок 7. Потім кладемо кілька кілець цибулі та пару шматочків часнику.

70bbfc0a0df1f27048be2ee7bfe02350

Крок 8. Укладаємо в банки зрізом донизу половину часточок помідорів, потім цибулинні кільця та інші помідори. Щільно укладати не потрібно, щоб не зашкодити цілісності часточок.

87c48f67302f48daa20e41969d3f3b6c

Крок 9. Потім помідори заливаємо окропом, прикриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.

b389de16da9875f406ab477c6634ab2d

Крок 10. Після цього часу воду з банок переливаємо в каструлю і на ній варимо маринад із наведеного в рецепті розрахунку солі та цукру.

e2ce00940cd0e68f7a33be0c9ccb314e

Крок 11. У закипілий маринад наливаємо оцет і вимикаємо вогонь.

ef5f90eab1996c7373ab8b717cc2aa83

Крок 12. Помідори в банках заливаємо гарячим маринадом і додаємо в кожну банку олію.

1d6cdff0a547e76dcf1f1d74057c442d

Крок 13. Банки відразу герметично закупорюємо, ставимо на кришки та на добу накриваємо будь-якою «шубою».

986bb9f7062ed823439f97770c68d022

Крок 14. Остигли помідори по-чеськи з цибулею переносимо на зберігання в темне та прохолодне місце. Смачних та вдалих заготовок!

8eeffc2290f7f5481d30b55d1f7b64eb

Помідори часточками з цибулею та олією на зиму

Варіант заготівлі помідорів часточками з цибулею та олією на зиму дуже зручний, коли у господині залишаються великі томати, які не вміщаються через шийку в стандартні банки. Приготований часточками, особливо з м’ясистих міцних плодів, вони виходять навіть смачніше замаринованих цілих томатів, та й зовнішній вигляд закуски гарний. Готуємо помідори способом дворазової заливки та без стерилізації.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 0,5л.

Інгредієнти (на півлітрову банку):

  • Помідори – 500 гр.
  • Цибуля – 0.5 шт.
  • Часник – 3 зубки.
  • Кріп – 1 гілочка.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Олія – 0.5 ст.л.
  • Цукор – 0.5 ст. з гіркою.
  • Сіль – 0.5 ст. з гіркою.
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Насіння коріандру – ч.л.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати згідно з рецептом та обсягом заготівлі овочі та банки. Помідори промити під проточною водою. Очистити часник та цибулю. Простерилізувати сухим способом банки та прокип’ятити кришки.

56c6d0f5af20ae0c237cc831f1c6cc64

Крок 2. У підготовлені банки покласти гілочкою промитого кропу.

5119546a09f26f35259790970958ebf6

Крок 3. Цибулю нарізати кільцями. Покласти його в банку разом із цілими очищеними зубками часнику.

9d896f6b3d34db729e202982a2508595

Крок 4. Помідори нарізати великими часточками, видалити основи плодоніжок і укласти часточки в банки, заповнюючи їх до верху.

0a0bee10c19d3d58c35bd86a0d0b9e51

Крок 5. Потім помідори залити окропом, прикрити банки кришками і залишити на 15 хвилин.

4c7bb4ecdfe80d74240c846f7c59635e

Крок 6. Після цього часу воду з банок через спеціальну кришку перелити в каструлю. Потім у воду насипати розраховану згідно з рецептом кількість солі з цукром, налити олію, додати всі спеції та зварити маринад. Після закипання маринаду налити до нього оцет і вимкнути вогонь.

ea111612ede47036b74a8cef18f52ffc

Крок 7. Гарячим маринадом залити помідори в банках і одразу герметично закупорити. Банки остудити у перевернутому вигляді та під теплим покривалом. Зберігати мариновані помідори з цибулею та олією краще у темному прохолодному місці. Смачних та вдалих заготовок!

e0c27fffde494fe8aab901da356635a1

Смачні помідори з цибулею шари на зиму

Помідори з цибулею шарами на зиму готуються багатьма господарками. Ця закуска смачна при різних варіантах маринаду, а сформована в банках з чіткими шарами помідорних часточок і цибулинних кілець, виглядає красиво і апетитно. Вибираємо для неї зрілі щільні томати, щоб збереглася цілісність часточок і біла цибуля. Готуємо без стерилізації.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1,5 л.

Інгредієнти (на 1,5-літрову банку):

  • Помідори – 800 грн.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зубки.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 7 шт.
  • Олія – 1 ст.л.

Маринад на 1 л води:

  • Цукор – 3 ст.
  • Сіль – 1 ст.
  • Оцет 70% – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вибрані для заготівлі помідори добре промити під проточною водою і нарізати однаковими середніми часточками, видаливши плодоніжки.

4613a8bdf6a0e0e4ed666bacd58e3633

Крок 2. Заздалегідь будь-яким способом простерилізувати банки та прокип’ятити кришки. Цибулини очистити від лушпиння, промити і нарізати тонкими півкільцями. На дно банок першим шаром укласти половину нарізки цибулі і додати до неї очищені часникові зубки, горошки запашного перцю і лаврові листи.

62cca334810dcbcfef5433b03f9c2beb

Крок 3. Другим шаром компактно укласти зрізами донизу помідорні часточки, заповнивши ними банку на 2/3 обсягу.

86a1f72a09b15214a4d660316dad3a09

Крок 4. Третім шаром укласти в банки решту нарізки цибулі. Овочі залити окропом, прикрити банки кришками і залишити на 30-40 хвилин до охолодження води.

4efeb87efb68b96b7735abe2a5a302bf

Крок 5. Після цього часу воду з банок через спеціальну кришку злити в каструлю, визначивши її об’єм. У воді розчинити розраховану кількість солі з цукром і поварити на невеликому вогні 1-2 хвилини.

a1783fcc4a79fc25194924935054c8d6

Крок 6. Гарячий маринад залити помідори з цибулею, заповнюючи банки до самого верху. У кожну банку налити по 0,5 чайної ложки 70% оцту, по 1 столовій ложці рослинної олії і заготівлю відразу герметично закупорити. Банки з помідорами та цибулею шарами поставити на кришки, накрити на ніч теплим покривалом і після повного остигання перенести на зберігання у темне прохолодне місце. Смачних та вдалих заготовок!

f542fd8064b46bd96da9469b3a1d2b98

Помідори з желатином та цибулею на зиму

Варіант заготівлі помідорів з желатином та цибулею на зиму є цікавим та простим, хоча не всім до смаку. Завдяки желатину помідори у заготівлі мають свіжий вигляд, текстура залишається щільною та помідорні часточки тримають форму. Желатин береться тільки швидкорозчинний в порошку або листовий, тому що він не вимагає замочування і при стерилізації заготівлі повністю зберігає свої желюючі властивості. Маринад готується солодким.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2,5 л.

Складові:

  • Помідори – 2 кг.
  • Цибуля – 2 шт.

Маринад на 1 л води:

  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Желатин швидкорозчинний – 30 гр.
  • Оцет 9% – 2 ст.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно підготувати овочі до консервації. Помідори промити та нарізати середніми часточками. Цибулю очистити і нарізати кільцями. Банки, а із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 літрові та одна півлітрова, просто промити. Вниз компактно і впереміш або пошарово укласти нарізку помідорів та цибулі.

044c1f9f86769a5952254c8400bf2a7b

Крок 2. У каструлі зварити маринад із зазначеної в рецепті кількості води, солі, цукру та спецій. Після закипання вогонь під каструлею вимкнути, насипати в маринад желатин, активно перемішати до його розчинення і налити оцет.

36bc50e89dd8ea188a655b6512e7dadb

Крок 3. Гарячим маринадом разом із спеціями залити нарізку овочів у банках, заповнюючи їх до верху.

8940117eef8847e033469563190dfd1b

Крок 4. Потім банки накрити кришками та простерилізувати протягом 15 хвилин у великій каструлі, як і всі консервації.

892c0ca73f5666f593e57946ec3bfa22

Крок 5. Після закінчення стерилізації банки герметично закупорити, поставити на кришки і накрити будь-якою «шубою» до повного охолодження. Маринад у банках з помідорами, цибулею та желатином застигне лише після охолодження та перед подачею закуски до столу, її потрібно потримати деякий час у холодильнику. Заготівля добре зберігається в будь-якому темному та прохолодному місці. Вдалих та смачних заготовок!

fb9bf8e6a25b1cc53a09b2b1802e118b

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал