Помідори в томатному соку на зиму – 5 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Помідори в томатному соку на зиму – це дуже смачна і цікава кулінарна ідея для вашого домашнього або святкового столу. Щоб заготівля вийшла неймовірно апетитною, використовуйте перевірену кулінарну добірку з п’яти рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

Помідори у власному соку на зиму «Пальчики оближеш»

Помідори у власному соку на зиму «Пальчики оближеш» виходять неймовірно цікавими і насиченими. Соковитий продукт урізноманітнює ваш домашній стіл. Використовуйте його для приготування апетитних домашніх страв або в якості закуски.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 5 кг.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 3 ст.л.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування помідорів у власному соку на зиму «Пальчики оближеш» відміряємо необхідну кількість головного овоча. Перебираємо продукт і промиваємо під водою.

Крок 2. Два кілограми помідорів відділяємо для приготування соку. Ділимо плоди на половинки або четвертинки.

Крок 3. Далі їх прокручуємо через м’ясорубку. Після отриману масу можна перетерти через сито.

Крок 4. Банку добре промиваємо і стерилізуємо зручним для вас способом.

Крок 5. На дно банки кладемо зубчики часнику і горошини чорного перцю. Викладаємо цілі помідори.

Крок 6. У каструлі кип’ятимо воду і вливаємо її в банку з помідорами.

Крок 7. Закриваємо кришкою, укутуємо в ковдру і залишаємо на 10 хвилин. Після воду зливаємо.

Крок 8. Отриманий томатний сік кип’ятимо з сіллю і цукром. В кінці вливаємо оцет. Заливаємо соком помідори. Закриваємо заготівлю кришкою, перевертаємо, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 9. Помідори у власному соку на зиму «Пальчики оближеш» готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

Помідори в томатному соку без стерилізації на зиму

Помідори в томатному соку без стерилізації на зиму порадують вас своїм апетитним зовнішнім виглядом і цікавим смаком. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або використовувати в приготуванні інших страв. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 кг.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Гвоздика – 8 шт.
  • Перець запашний горошок – 8 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Оцет 9% – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування помідорів в томатному соку без стерилізації на зиму відміряємо необхідну кількість овочів. Промиваємо їх і перебираємо. Красиві плоди залишаємо для банок, інші пустимо на сік.

Крок 2. Ділимо плоди на половинки і заварюємо до отримання соку близько 30 хвилин.

Крок 3. Потім густий овочевий сік перетираємо через дрібне сито.

Крок 4. Отриманий сік вимішуємо з сіллю цукром, спеціями і оцтом.

Крок 5. Для яскравого аромату рекомендуємо використовувати поєднання лаврового листа, горошин чорного перцю і гвоздику. Проварюємо сік 10 хвилин.

Крок 6.  Помідори кладемо в чисті стерильні банки. Заливаємо їх окропом на 10 хвилин. Після воду зливаємо і виливаємо сік. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Помідори в томатному соку без стерилізації на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

Помідори в томатному соку з часником на зиму

Помідори в томатному соку з часником на зиму – це неймовірно соковита, апетитна і насичена за смаком заготівля для вашого столу. Оригінальна овочеве частування можна подавати до столу в якості доповнення до гарячих страв. Також його можна використовувати в приготуванні інших страв. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

На одну 1,5 літрову банку:

  • Помідори – 1,8 кг.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування помідорів в томатному соку з часником на зиму промиваємо головний овоч. Відбираємо 800 грам красивих і акуратних помідорів, інші підуть на сік.

Крок 2. У чисті стерильні банки викладаємо зубчики часнику, шматочки болгарського перцю і горошини чорного перцю.

Крок 3. Щільно заповнюємо банку помідорами.

Крок 4. Заливаємо заготівлю окропом на 15 хвилин. Зливаємо воду і вливаємо окріп вдруге на 10 хвилин. Після воду також зливаємо.

Крок 5. Решта помідори ділимо на часточки відправляємо в каструлю.

Крок 6. Тушкуємо на невеликому вогні 15 хвилин після закипання.

Крок 7. Отриману масу перебиваємо блендером до отримання однорідної маси.

Крок 8. Густий сік кип’ятимо з сіллю, цукром і лавровим листком. Варимо на повільному вогні 10 хвилин.

Крок 9. Висипаємо в банку з помідорами лимонну кислоту.

Крок 10. Виливаємо томатний сік. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 11. Помідори в томатному соку з часником на зиму готові. Прибирайте заготовки на зберігання!

Помідори у власному соку з лимонною кислотою на зиму

Помідори у власному соку з лимонною кислотою на зиму виходять дуже соковитими, насиченими за смаком і неймовірно апетитними. Приготувати їх на тривале зберігання нескладно. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 6 кг.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець запашний горошок – 2 шт.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 80 гр.
  • Цукор – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування помідорів у власному соку з лимонною кислотою відміряємо необхідну кількість головного інгредієнта. Промиваємо і перебираємо овочі.

Крок 2. Половину помідорів ошпарюємо, очищаємо від шкірки. Розкладаємо їх по стерилізованим банкам.

Крок 3. Решта помідори ділимо на половинки або четвертинки, пропускаємо через соковижималку. Якщо у вас немає такого приладу, використовуйте м’ясорубку або блендер. Після масу потрібно буде перетерти через дрібне сито.

Крок 4. З’єднуємо сік з цукром, сіллю, спеціями і лимонною кислотою. Кип’ятимо його на плиті пару хвилин.

Крок 5. Заливаємо помідори гарячим соком, після стерилізуємо в великій каструлі з киплячою водою 15 хвилин. На дно обов’язково стелимо рушник.

Крок 6. Дістаємо заготовки з води. Закриваємо їх, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Помідори у власному соку з лимонною кислотою на зиму готові. Можна прибирати на зберігання в прохолодне місце.

Помідори у власному соку з цибулею на зиму

Помідори у власному соку з цибулею на зиму – це універсальна і нескладна у виконанні ідея для тривалого зберігання. Таке частування вийде цікавим за смаком і неймовірно апетитним. Подавайте до столу як доповнення до гарячих страв або використовуйте в приготуванні інших частувань.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 кг.
  • Сік томатний – 2 л.
  • Сіль – 50 гр. на літр соку.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Лист лавровий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі помідорів у власному соку з цибулею на зиму підготуємо необхідні продукти. Помідори промиваємо, очищаємо від плодоніжок.

Крок 2. На кожному овочі робимо невелике поглиблення для шматочка цибулі.

Крок 3. Зубчики часнику очищаємо і ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 4. Також очищаємо і нарізаємо цибулю дрібними шматочками.

Крок 5. Скляні банки промиваємо і заливаємо окропом на 5-10 хвилин, потім воду виливаємо і починаємо викладати сюди помідори. Починаємо овочі з поглибленнями шматочками цибулі і часнику. Поступаємо так з усіма помідорами. Залишилися шматочками цибулі посипаємо вміст банки.

Крок 6. Томатний сік доводимо до кипіння, розчиняємо в ньому сіль, сюди ж відправляємо спеції. Кип’ятимо і проварюємо ще 10 хвилин. Виливаємо сік в заготовки. Закриваємо їх кришками і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Помідори у власному соку з цибулею на зиму готові. Прибирайте заготовки на зберігання.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал