Сьогодні пропоную Вам гарний, неймовірно смачний пляцок, що не менш головне готується просто – з ним впорається будь-яка господиня. Тому раджу зберегти та приготувати цю смакоту до чаю своїм рідним!
Список потрібних інгредієнтів:
Темний корж:
- 2 яйця
- 6 жовтків
- 6 столових ложок дрібного цукру для випічки
- 4 столові ложки пшеничного борошна
- 2 столові ложки какао
- 1 столова ложка розпушувача
- ⅓ склянки олії
Світлий корж:
- 1 склянка цукрової пудри
- 1 склянка картопляного борошна
- 1 столова ложка оцту
- ⅓ склянки олії
Маса капучіно:
- 500 мл молока
- 2 крем-пудинги
- 4 столові ложки цукру
- 200 г вершкового масла
- 3 столові ложки капучіно з магнієм (я використовую Польське)
Додатково:
- 2 желе з агрусу
- 1 пачка круглого печива
- 200 мл завареної кави
- Цукрова пудра для посипання
Рецепт приготування:
- ТЕМНИЙ КОРЖ:
Яйця і жовтки збити з цукром до пишної маси. Поступово додайте борошно, змішане з розпушувачем і какао. Потім тонкою цівкою влийте олію, весь час перемішуючи, поки інгредієнти не з’єднаються. - СВІТЛИЙ КОРЖ:
Яєчні білки збити з цукром до міцної стійкості. Весь час перемішуючи, додайте картопляне борошно кількома порціями, оцет і тонкою цівкою влийте олію. Продовжуйте перемішувати, поки інгредієнти не з’єднаються. - Застеліть деко (22х35 см) папером для випічки. На підготовлене деко по черзі викладайте темне і світле тісто порціями. В кінці акуратно перемішайте тісто виделкою, щоб утворилася т. зв хвилі.
- Випікати в розігрітій до 180 °C духовці 30 хвилин, до сухої палички.
Після випікання дайте тісту охолонути, а потім розріжте його на 2 пластини. - Маса капучіно:
У ½ склянки молока змішайте вершкові пудинги. Решту молока закип’ятити з цукром. Коли молоко закипить, влийте пудингову масу, весь час помішуючи, щоб не було грудочок. Проваріть пудинг деякий час. Готову масу вилити на велику тарілку і накрити її харчовою плівкою, щоб не утворилася шубка. Масляну пудру збити і порціями додати холодний пудинг, наприкінці збивання додати капучіно. - Складаємо пляцок:
- Нижня частина темний корж
- ½ маси з капучіно
- печиво, просочене кавою
- решта маси з капучіно
- желе, розчинене в 3 склянках води до загустіння
- Верхній корж “хвилька” – посипати цукровою пудрою.
Охолодити в холодильнику 2 години.
Приємного чаювання наші дорогі читачі! Якщо сподобався рецепт – залиште коментар внизу під рецептом! Дякуємо, що Ви з нами