Піца – одне з найпопулярніших страв, якими можна смачно і швидко перекусити. Готувати піцу найпростіше на основі листкового тіста. Якщо розкачати і запекти її в духовці за всіма правилами, то у вас вийде ніжна піца з хрусткими боками. У цій статті ми зібрали 9 популярних рецептів смачної піци на листковому тісті.
Домашня піца з листкового дріжджового тіста в духовці
Для того щоб приготувати піцу, не обов’язково возитися з дріжджовим тістом, витримувати його. Для піци підійде напівфабрикат листкового тіста, вам залишиться тільки розкачати його і доповнити смачною начинкою і соусами за смаком.
Час готування: 65 хв .
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 6-8.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 500 гр.
- Кетчуп – 5 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Печериці – 200 гр.
- Ковбаса – 200 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Сир – 150 гр.
- Трави італійські – 0,5 ч .л
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Листкове тісто розморозити, розкачати і викладіть на деко, зробіть бортики.
- Змастіть тісто кетчупом, бортики змащувати не потрібно. Цибулю наріжте тонкими півкільцями і розсипте його по тісту.
- Потім викладіть часточки печериць, посипте їх спеціями, зверху покладіть кружальця помідорів.
- На помідори покладіть шар з ковбаси і посипте піцу тертим сиром .
- Випікайте піцу в духовці при 200 градусах 20-25 хвилин. Гарячу піцу наріжте на порції, трохи остудіть і подавайте на стіл.
Смачного!
Піца з листкового тіста з ковбасою, сиром і помідорами
Найпопулярніші інгредієнти для приготування піци в домашніх умовах – це ковбаса, помідори і сир. А якщо взяти напівфабрикат листкового тіста, то дуже швидко у вас на столі з’явиться прекрасна ароматна піца.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 6-8.
Інгредієнти:
- Огірки солоні – 2 шт.
- Борошно – 1-2 ст.л.
- Паста томатна – 100 мл.
- Сіль – за смаком.
- Сир твердий – 300 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Ковбаса – 300 гр.
- Трави італійські – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Тісто листкове бездріжджове – 1 шт.
Процес приготування:
- Тісто повністю розморозити, помідори, огірки і ковбасу наріжте тонкими часточками.
- Розстеліть на столі пергамент, посипте його борошном і розкачайте на ньому тісто.
- Тісто змастіть томатною пастою.
- Потім розкладіть по тісту помідори, ковбасу і огірки, посипте їх сумішшю італійських трав і трохи посоліть.
- Перемістити піцу разом з пергаментом на деко.
- Запікайте піцу в духовці при 200 градусах 20-25 хвилин. Зелень порубати ножем, сир натріть на дрібній тертці.
- Посипте піцу спочатку зеленню, потім тертим сиром. Поверніть деко в духовку ще на 5 хвилин, щоб сир розплавився.
- Потім гарячу піцу розріжте на порції і подавайте на стіл.
Смачного!
Як приготувати листкову міні піцу в домашніх умовах?
Піца – дуже смачна і швидка закуска, яку можна приготувати в домашніх умовах. Її можна спекти на велику компанію або зробити кілька міні піц та подати їх, як окремі порції.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Тісто бездріжджове листкове – 500 гр.
- Шинка – 100 гр.
- Огірки мариновані – 1 шт.
- Печериці – 4 5 шт.
- Кетчуп – 2-3 ст.л.
- Сир – 100 гр.
- Помідори черрі – 10 шт.
- Спеції за смаком.
Процес приготування:
- Тісто розморозити при кімнатній температурі, розріжте на 4 рівні частини і розкачати.
- Шинку наріжте тонкими скибочками. Помідори розрізати на четвертинки.
- Основу піци змастіть кетчупом.
- Розкладіть на тісті шинку і помідори, посипте заготовки спеціями за смаком.
- Деко застеліть пергаментом, перекладіть на нього заготовки, додайте по шматку маринованого огірка і посипте тертим сиром.
- Випікайте піцу при 200 градусах в духовці 15-20 хвилин. Міні піци трохи остудіть, потім подавайте на стіл.
Смачного!
Закрита піца з листкового тіста в духовці
Для італійської кухні закрита піца настільки ж традиційна, як і класична. Такий вид закуски називають кольцоне. Як і в пиріжках, вся начинка ховається всередині під хрустким листковим тістом.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 1 упаковка.
- Помідори – 2 шт.
- Печериці мариновані – 1 банка .
- Сир гауда червоний – 200 гр.
- Оливки – 100 гр.
- Сосиски – 200 гр.
- Зелень – за смаком .
- Шинка – 200 гр.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чилі – 2 шт .
- Яйце куряче – 1 шт.
Процес приготування:
- Сир натріть на середній терці.
- Сосиски і шинку наріжте кубиками.
- Також наріжте кубиками і змішайте овочі, печериці та оливки. Зелень дрібно порубати ножем.
- Тісто розморозити, наріжте рівними частинами розміром 10 на 20 сантиметрів. На один край тіста покладіть м’ясо і зелень.
- Зверху додайте суміш овочів і тертий сир.
- Накрийте начинку другою частиною тіста і добре скріпіть краю між собою. Поверхня проколіть виделкою в декількох місцях. Викладіть заготовки на деко.
- Змастіть закриті піци збитим яйцем і запікайте в духовці при 180 градусах 25-35 хвилин до красивого рум’яного кольору.
- Закриту піцу трохи остудіть і потім подавайте на стіл разом з чаєм.
Смачного!
Дуже смачна піца з листкового тіста з грибами
Варіантів приготування піци дуже багато і начинка може бути, навіть дуже. Пропонуємо вам експрес-рецепт піци з грибами на готовому листковому тісті. Виходить смачна і ніжна закуска.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 16.
Інгредієнти:
- Тісто дріжджове листкове – 500 гр.
- Гриби – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Ковбаса – 150 гр.
- Помідор – 1 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Кетчуп – за смаком.
- Майонез – за смаком
- Олія – для смаження.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
- Помідор наріжте четвертинками.
- Сир натріть на середній терці.
- Ковбасу наріжте кубиками.
- Дрібно наріжте гриби і цибулю, обсмажте їх до золотистого кольору.
- Для соусу змішайте кетчуп , майонез і рубану зелень.
- Деко змастіть рослинною олією. Тісто розкачати і викласти на деко, наколи його по всій поверхні виделкою.
- Змастіть тісто підготовленим соусом і розсипте трохи сиру.
- Далі покладіть ковбасу, помідори і зажарку з цибулі і грибів.
- Зверху посипте заготовку сиром, що залишився.
- Випікайте піцу в духовці при 180 градусах 20 хвилин. Дістаньте піцу з духовки, наріжте на порції і подавайте, як закуску, на стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт піци з листкового тіста з сосисками
Це найлегший спосіб приготувати піцу в домашніх умовах. Таку піцу без праці зможе приготувати будь-яка господиня. Інгредієнти досить прості і доступні: сосиски і листкове тісто можна знайти в будь-якому продуктовому магазині.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 250 гр.
- Сосиски – 6-7 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Оливкова олія – для змащування форми.
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 1 пучок.
- Суміш перців – за смаком.
- Сир – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Листкове тісто розморозити і розкачати в тонкий пласт.
- Форму змастіть оливковою олією і викладіть на неї тісто.
- Сосиски розріжте навпіл і розкладіть по краях.
- Накрийте сосиски тістом, зайві частини відріжте.
- На одержані бортах зробіть надрізи через 0,7-1 сантиметр.
- Помідори наріжте кружальцями і викладіть на тісто рівномірним шаром. Посипте їх сіллю, перцем і подрібненим часником.
- Далі посипте помідори рубаною петрушкою.
- Посипте піцу товстим шаром тертого сиру і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 20 хвилин.
- Піца виходить смачною і апетитною на вигляд.
Смачного!
Як спекти домашню піцу з листкового тіста з фаршем?
Піца – найвідоміше блюдо італійської кухні. Її готують з шинкою, сосисками, вареним м’ясом або фаршем. І звичайно найсмачніша частина піци – розплавлена сирна скоринка.
Час готування: 90 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8-10.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 700 гр.
- Ковбаса – 300 гр.
- Маслини – 1 банка.
- Тісто листкове бездріжджове – 1 упаковка.
- Сир твердий – 300 гр.
- Помідори черрі – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Аджика – 4-5 ст.л.
- Сметана – 3-4 ст.л.
- Майонез – 3-4 ст.л.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями і обсмажте на олії до м’якості.
- Болгарський перець очистіть від перегородок і насіння, наріжте соломкою. Додайте перець на сковороду до цибулі, смажте 3-5 хвилин.
- Окремо обсмажте фарш до готовності. Посоліть і приправте м’ясо за смаком.
- Тісто розморозити і розкачати в тонкий пласт.
- Змастіть деко олією і викладіть на нього тісто.
- Тісто змастіть аджикою, розкладіть фарш.
- Далі покладіть зажарку з овочів і нарізану ковбасу.
- Зверху викладіть часточки помідорів і маслини.
- Змішайте сметану з майонезом. Отриманий соус нанесіть на заготівлю.
- Посипте піцу тертим сиром і помістіть в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30-40 хвилин.
- Піца виходить дуже смачною і ситної.
Смачного!
Ситна піца з листкового тіста з куркою
Піцу можна подати як закуску і самостійне блюдо. З начинкою з курячого філе блюдо виходить ситним, смачним, з ним цілком можна влаштувати легку вечерю для всієї родини.
Час готування: 95 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 300 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Приправа для курки – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Часник сухий – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Маслини – 1 банка.
- Сир твердий – 100 гр.
- Олія соняшникова – 1 ч.л.
- Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
- Майонез – 2 ст.л.
- Паста томатна – 3 ст.л.
Процес приготування:
- Куряче філе помийте . Промокніть паперовими рушниками і наріжте кубиками.
- Зубчики часнику дрібно наріжте.
- До курячому філе додайте часник і спеції, перемішайте і залиште на 20-30 хвилин.
- Маслини наріжте кружальцями.
- Сир натріть на тертці.
- Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього розкачане листкове тісто.
- Спочатку змастіть тісто майонезом, потім томатною пастою.
- На тісто викладіть куряче філе.
- Потім покладіть маслини і тертий сир.
- Надішліть піцу в духовку, розігріту до 170 градусів, на 25-35 хвилин. Готову піцу наріжте порціями, трохи остудіть і подавайте на стіл.
Смачного!
Швидка піца з готового замороженого листкового тіста
Готове листкове тісто допоможе вирішити питання з закускою на будь-який смак. Наприклад, на основі листкового тіста можна швидко приготувати піцу з ароматною сирною скоринкою. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде піца на 8 порцій.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 500 гр.
- Паста томатна – за смаком.
- Сосиски – 6 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Гриби мариновані – 1 банка.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Маслини – 1 банка.
- Сир – 200 гр.
Процес приготування:
- Помідори наріжте кружальцями.
- Сосиски наріжте кружальцями.
- Болгарський перець очистіть від насіння і перегородок, наріжте соломкою.
- Маслини наріжте кільцями.
- Мариновані гриби наріжте часточками.
- Сир натріть на тертці.
- Тісто розморозити і розріжте на рівні квадрати.
- Тісто змастіть томатною пастою , викладіть помідори, перець болгарський, сосиски, гриби і маслини.
- Посипте заготовки тертим сиром.
- Випікайте піцу в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин. Готову піцу трохи остудіть і потім подавайте на стіл.
Смачного!