Діти просили чогось солоденького. А я давно хотіла поекспериментувати. В результаті вийшли смачні цукерки.
Зміст
Цукерки з фундука
За смаком – м’який грильяж.
- 150г фундука злегка обсмажити на сухій сковороді. Після того, як горіхи охолонули, очистила від шкірки. Потім перемолола горіхи в кухонному комбайні в дрібну крихту.
- Закинула до горіхів 80 г фініком (вага фініків вказана без кісточки). І ще раз перемолола.
Шоколад розтопила. У мене була плитка гіркого шоколаду. Шоколад додала до горіхів. Перекрутила у комбайні. Вийшла липка маса. - Виклала масу на аркуш для випікання. Накрила ще одним аркушем. Зверху прокатали качалкою.
- Надала форму прямокутника. Не обрізала, а притискала боки. Взагалі за допомогою ножа та качалки у мене вийшов прямокутник.
- Відправила його до холодильника.
Шоколад застиг. Перед подачею нарізала на квадратики.
“Ковбаска”
- Фініки б/к -250 г
- Курага – 250 г
- Кешью – 150 г
- Кунжут – 100 г
- Насіння соняшнику. очищ. – 50 г
Приготування:
- Курагу та фініки пропустила через м’ясорубку.
- Кешью порубала ножем.
- На сухій сковороді злегка обсмажила кешью, насіння та половину кунжуту. І одразу відправила цю суміш до кураги з фініком.
- Перемішала, поділила на дві частини. Сформувала ковбаски. Обваляла у кунжуті. Загорнула в папір для випічки та прибрала до холодильника. За кілька годин можна їсти.
Тістечко “Картопля”
- Нут (відварений або консервований) – 2 скл
- Арахісова паста – 110 гр
- Мед – 5 ст.л. (за смаком)
- Какао – 3 ст.л. + для обвалювання
- Шоколад гіркий – 1 плитка (90 гр)
Приготування:
- У кухонному комбайні перекрутити нут.
- Шоколад розтопити на водяній бані чи мікрохвильовій печі.
- До нуту додати шоколад, какао, мед, арахісову пасту. Перемолоти. Пасту краще класти кімнатної температури. Мед додавайте до смаку.
- Зліпити з отриманої маси тістечка. Обваляти в какао. Дати постояти годину у холодильнику.
Кокосові цукерки
- Кешью – 1 скл.
- Кокосова стружка – 2 скл
- Ванільний цукор – 2 ч.л.
- Мед – 5 ст.л.
- Олія кокосова (розпалена) – 50 мл
- Шоколад гіркий 70% – 1 плитка (за бажанням)
Приготування:
- Кешью залити окропом. Через годину воду злити, горіхи промити, викласти на паперову серветку, щоб забрати зайву рідину.
- У кухонному комбайні подрібнити кокосову стружку та кешью. Додати ванільний цукор, мед, кокосове масло. Добре перемішати.
- Зліпити цукерки, викласти на лист. Прибрати у холодильник.
- Розтопити шоколад на водяній бані. Виделкою по одній вмочити цукерки у шоколад. Викласти на лист, відправити в холодильник.
У мене вийшло 36 цукерок. Половина їх у шоколаді.
Цукерки з чорносливу та волоського горіха
- Чорнослив б/к – 1 скл.
- Волоський горіх – 1 скл.
- Пластівці вівсяні – 1 скл.
- Шоколад 70% гіркий – 60 гр.
- Мед – 5 ст.л.
- Какао – 2 ст.л.
Приготування:
- Чорнослив залити окропом. Залишити на 30 хвилин. Промити. Дати воді стекти. Викласти на паперовий рушник.
- Горіхи злегка обсмажити на сухій сковороді.
- У комбайн завантажуємо пластівці, горіхи, шоколад. Перемелюємо в крихту. Потім додаємо чорнослив та мед.
- Какао насипаємо в миску чи тарілку. З отриманої маси руками катаємо маленькі кульки. Потім обвалюємо їх у какао. Складаємо на тарілку та прибираємо в холодильник.
У мене вийшло 35 цукерок.