Хочете урізноманітнити Ваше меню рідких страв, але думаєте, що в піст це не реально, тоді я запевню Вас у зворотному.
Зміст
Суп із пангасіуса
Інгредієнти:
- Вода – 1.5 л
- Філе пангасіуса – 450 г
- Морква – 60 г
- Картопля – 3 шт
- Рис – 4 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт
- Сіль, перець, зелень – за смаком
Приготування:
Чесно кажучи, я не фанат цієї риби, але суп з неї виходить дуже схожим на курячий. Дочка каже, що це курячий суп, з якого вийняли курку. Та й готувати легко. Тому іноді готую у піст для різноманітності.
- Насамперед я варю бульйон. Очищаю цибулю. У каструлю заливаю воду, додаю рибу та цибулю. Варю доти, доки риба не починає розвалюватися. Потім виймаю її та цибулю, бульйон проціджую.
- Бульйон на плиту, додаю рис. Краще використовувати пропарений, він не розварюється. Якщо ні, я використовую звичайний. Закриваю кришкою, на невелике нагрівання.
- Очищаю і ріжу дрібним кубиком моркву. Надсилаю її до рису.
- Картоплю очищаю, ріжу соломкою. Додаю до супу картоплю, лавровий лист, сіль. Варю до готовності картоплі.
- При подачі додаю зелень та перець.
- Рибу також можна додати в суп. Але мої чоловік та діти не люблять, тому не додаю.
Грибна юшка
Інгредієнти:
- Печериці – 300 г
- Морква – 100 г
- Цибуля ріпчаста – 100 г
- Пшоно – 100 г
- Картопля – 700 г
- Лавровий лист – 2шт
- Олія росл./оливк. для обсмажування
- Сіль, перець за смаком
100 г пшона = 1/2 скл. (250мл)
100 г цибулі = 2 цибулини середнього розміру
100 г моркви = 1 морква середнього розміру
Порядок приготування:
- Поставила воду нагріватися.
- Печериці вимила, порізала на невеликі шматочки. Відправила в каструлю в киплячу воду.
- Пшоно промила, дала стекти воді і додала його до грибів. Накрила кришкою, зменшила нагрівання.
- Цибулю та моркву очистила, нарізала соломкою. Обсмажила на оливковій олії та відправила до каструлі. Накрила кришкою.
- Картоплю очистила, нарізала соломкою. Додала до каструлі картоплю, лавровий лист, сіль. Перемішала, накрила кришкою.
- Варила суп до готовності картоплі. Лавровий лист вийняла. При подачі додала перець та зелень.
Суп із сочевиці
Інгредієнти:
- Сочевиця червона – 1 скл.
- Морква – 1 шт велика
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Картопля – 6 шт
- Томатна паста – 3 ст.л.
- Вода – 2 л
- Оливкова олія / рослинна для смаження
- Зелень
- Сіль перець
Приготування:
- У 0.5 ст води розводимо томатну пасту. У каструлю наливаємо гарячу воду. Додаємо сочевицю, томатну пасту. Ставимо варити.
- Чистимо цибулю та моркву. Нарізаємо соломкою. Обсмажуємо на оливковій олії. Відправляємо у каструлю.
- Чистимо картоплю. Ріжемо соломкою. Додаємо до каструлі. Солимо.
Суп варимо до готовності картоплі. Під час подачі додаємо зелень, чорний перець.
Суп квасолевий
Інгредієнти:
- Квасоля консервована – 2 б.
- Цибуля – 2 шт
- Морква – 2 шт
- Картопля – 7 шт
- Томатна паста – 2 ст.л.
- Цукор – 0.5 ч.л.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль за смаком
- Вода – 2 л
- Олія для смаження
- Зелень
Приготування:
- Моркву та цибулю нарізати соломкою, часник – дрібно. Обсмажити цибулю з морквою. Додати часник та томатну пасту. Перемішати.
- У каструлю налити киплячу воду. Додати квасолю (без рідини) та обсмажені овочі. Варити на середньому вогні.
- Картоплю чистимо і ріжемо соломкою. Відправляємо у каструлю. Додаємо сіль та цукор.
- Суп варимо до готовності картоплі. Під час подачі додаємо зелень. Дуже смачно з кінзою. У мене – заморожений кріп.
Пісний борщ
Інгредієнти:
- Вода – 2 л
- Буряк – 500 гр
- Морква – 100 гр
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Квасоля консервована – 1 б. (400 гр)
- Картопля – 400 гр
- Кріп сушений – 1 ст.л.
- Петрушка суш. – 1 ст.
- Лавровий лист – 3 шт
- Сіль за смаком
Приготування:
Овочі зважувала після того, як їх очистила.
- Очистити овочі.
- У каструлю налити 2 л окропу. Поставити на середній вогонь
- Буряк нарізати соломкою та відправити в каструлю. Варити 15 хвилин.
- Цибулю і моркву нарізати соломкою. Додати до буряків.
- З квасолі злити рідину, додати в каструлю. Варити 15 хвилин.
- Картоплю нарізати соломкою. Додати її до каструлі. Туди ж відправляємо кріп, петрушку, лавровий лист та сіль. Варимо до готовності картоплі.
При подачі прикрасити зеленню. Якщо додати дрібно порізаний часник, буде ще смачніше.