Хочу Вам запропонувати простенький рецепт печива, який легко приготувати і з інгредієнтів, які завжди знайдуться на кухні кожної господині, до того ж пісне та дуже смачне – як колись в дитинстві пекла бабуся.
Печиво з повидлом
Список потрібних нам інгредієнтів:
- Пшеничне борошно – 400 грам
- Цукру -150 грам
- Щіпка солі
- Ванільний цукор -1, 5 чайн. ложки
- Розпушувач – 2 чайн. ложки
- Рослинна олія – 100 мл
- Води – 100 мл
- Варення, повидло чи джем за вашим бажанням – близко 3 ст. л. з гіркою
Покроковий рецепт приготування з фото:
- Для початку у мисці змішуємо всі сухі інгредієнти, додаємо воду та олію. Замішуємо тісто.
Забираємо в пакет на 10 хвилин. - Ділимо тісто на 2 частини.
Одну частину на папері для випічки розкочуємо прямокутник. Висота тіста приблизно 4 мм. - Зверху змащуємо начинкою, у рецепті яблучне повидло, пішло близько три столові ложки з гіркою. Можна використовувати густе варення чи джем.
- Іншу частину тісту натираємо на великій тертці зверху начинки.
- Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.
- Дістали і одразу розрізаємо на порційні шматочки, не знімаючи з дека залишаємо остигати.
- Печиво охололо. Викладаємо на тарілочку та дегустуємо.
Смачного чаювання Вам, якщо сподобався рецептик не забудьте залишити хоч смайлик у коментарі, Вам не важко – а мені приємно! Дякую.