Пісна випічка – 10 смачних рецептів з фото

Так як вже почався піст, то я хочу запропонувати Вам рецепти смачної пісної випічки, для тих хто дотримується посту. Ця збірка з 10 ідей різної пісної випічки, стане Вам у нагоді, тому зберігайте собі, щоб не загубити і хоч щодня готуйте на здоров’я.

Булочки з корицею

Пісна випічка - 10 смачних рецептів з фото

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 5 та 1/4 скл
  • Вода (тепла) – 1,5 скл.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Цукор – 5 ст.л. (Тісто), 1/2 скл.(начинка)
  • Олія рослинна – 5 ст.л.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 2,5 ч.л.
  • Кориця – 1 ст.л. (начинка)

Пісна випічка - 10 смачних рецептів з фото

Приготування:

  1. Я роблю тісто у хлібопічці. Якщо хлібопічки немає, замішуємо тісто, накриваємо кришкою або плівкою, і відправляємо в тепле місце на 1,5 години. За цей час тісто необхідно кілька разів обім’яти.
  2. Тісто необхідно розкотити у пласт. Розмір приблизно 55 на 40.
  3. Цукор змішати із корицею. Висипати на тісто, розрівняти.
  4. Скачати тісто рулетом. Нарізати на шматки завтовшки приблизно 3 см. Викласти на деко. Дати постояти 10 хвилин.
  5. Потім відправити в розігріту духовку. Температура 190 градусів, режим конвекції. Випікати хвилин 15. Орієнтуйтесь на духовку. Я завжди дивлюся на колір булочок. Зарум’янилися, отже, готово.

Персиковий манник

Пісна випічка - 10 смачних рецептів з фото

Інгредієнти:

  • Манка – 200 гр
  • Борошно – 50 гр
  • Цукор – 100 гр
  • Сіль – щіпка
  • Олія – ​​50 мл
  • Стружка кокосова – 30 гр
  • Сироп персиковий – 250 мл
  • Персик консервований – 1 шт.
  • Розпушувач – 2 ч.л.

Пісна випічка - 10 смачних рецептів з фото

Приготування:

  1. Змішати манку, цукор, кокосову стружку. Додати сироп від консервованих персиків. Добре перемішати. Дати постояти 30 хвилин. Після цього додати олію.
  2. Змішати борошно, сіль, розпушувач. Додати до манки. Перемішати. Додати порізаний персик.
  3. Випікати за температури 180 градусів 30-40 хвилин.

Манник дуже смачний! Рекомендую

Персикові мафіни

Пісна випічка - 10 смачних рецептів з фото

Інгредієнти:

  • Персики консерв. – 250 г (вага без рідини)
  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Олія – 100 мл
  • Цукор – 100 г
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/2ч. л.

Приготування:

  1. Включаємо духовку на 180 градусів.
  2. Персики пюруємо блендером.
  3. В окремій ємності змішуємо борошно, цукор, розпушувач, сіль, ван. цукор.
  4. Додаємо в суміш персики та олію. Ретельно перемішуємо.
  5. Розкладаємо по формочках заповнивши приблизно на ⅓ і випікаємо до золотистого кольору

Рулет з яблуком та родзинками

Пісна випічка - 10 смачних рецептів з фото

Інгредієнти:

  • Тісто дріжджове – 1,3 кг
  • Родзинки – 1/2 скл.
  • Яблуко – 1 шт (велике)
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст.л.

Пісна випічка - 10 смачних рецептів з фото

Приготувпння:

Тісто роблю я сама, точніше хлібопічка. Рецепт викладу окремим постом якщо треба.

  1. Родзинки залити окропом. Залишити хвилин на 10. Потім родзинки добре промити, відкинути на друшляк і дати стекти воді. Родзинки не повинні бути надто мокрими. Можна викласти на паперовий рушник.
  2. Яблуко очистити, нарізати невеликими кубиками.
  3. У миску відправляємо яблуко, цукор, крохмаль. Ретельно перемішуємо.
  4. Тісто розкочуємо у прямокутник. Поступово розподіляємо по ньому яблуко та родзинки. Скочуємо тісто в рулет. Даємо постояти 10 хвилин.
  5. Випікаємо в розігрітій духовці за температури 200 градусів хвилин 45.
  6. Виймає, даємо охолонути, нарізаємо та їмо.

Рулет виходить не дуже солодким. Якщо любите, щоб було солодко, збільшуйте кількість цукру.

Печиво цукрове

Пісна випічка - 10 смачних рецептів з фото

Інгредієнти:

  • Вода тепла – 300 мл
  • Цукор у тісто – 140 г
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Олія – ​​200 мл
  • Ванільний цукор – 1/2 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 730 г
  • Манка – 100 г
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 2 ч.л.
  • Цукор для посипання – 1/4 скл

Приготування:

  1. Замісити тісто. Я для цього використовую хлібопічку в режимі дріжджове тісто. Якщо хлібопічки немає, замісіть тісто і поставте у тепле місце на годину. За цей час тісто потрібно кілька разів обім’яти.
  2. Розкочуємо тісто прямокутником товщиною 1 см. Зверху посипаємо цукром, рівномірно його розподіляємо і прокочуємо качалкою.
  3. Ріжемо тісто на смужки.
  4. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25 хвилин.

Печиво виходить м’яке з хрусткою скоринкою.

Морквяні булочки

Пісна випічка - 10 смачних рецептів з фото

Інгредієнти:

  • Морква очищена – 200 г
  • Вода тепла – 1 скл
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 10 ст.л.
  • Олія – ​​4 ст.л.
  • Борошно – 5 ст.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 3 ч. л.

1 скл. = 250 мл

Приготування:

  1. Моркву натерти на дрібній тертці. Змішати з рештою інгредієнтів. Замісити тісто. Поставити у тепле місце на годину. Кілька разів обім’яти.
    Я роблю тісто у хлібопічці.
  2. Сформувати булочки. Приблизно 60 г кожна. Вийшло 23 шт. Залишити хвилин на 10, потім відправити в розігріту до 180 градусів духовку.
  3. Випікати до готовності. Я дивлюсь по скоринці. Стала рум’яною, настав час виймати.

Усередині булки приємного жовтого кольору.

Пиріг із замороженою полуницею

Пісна випічка - 10 смачних рецептів з фото

Тісто:

  • Вода – 160 мл
  • Цукор – 160 г
  • Олія – 130 мл
  • Борошно пшеничне в/с – 500 г
  • Сіль – щіпка
  • Розпушувач – 1 пак. (10 р.)
  • Ванілін – 1 пак. (1.5 г)

Начинка:

  • Полуниця заморожена – 800 г
  • Цукор – 140 г
  • Крохмаль – 2.5 ст.л.

Пісна випічка - 10 смачних рецептів з фото

Приготування:

  1. Розморозила полуницю. Відкинула її на друшляк.
  2. У воду додати сіль, цукор, олію. Перемішала.
  3. В окремому посуді змішала борошно, розпушувач, ванілін. Потім ввела воду з олією та замісила тісто.
  4. Розділила тісто на 4 частини. 3 з них (зліпила в одну) – основа пирога, 1 – верхівка/посипка. Забрала в пакет і відправила до морозилки.
  5. Увімкнула духовку на 180 градусів.
  6. Після того, як полуниця розморозилася, і з неї стекла рідина, ягоди важили 600 г.
  7. У мене полуниця величезна. Тому я її порізала на великі шматки. Додала цукор та крохмаль. Добре перемішала.
  8. Крохмаль можна брати картопляний чи кукурудзяний. Можна і з тим, і з тим.
  9. Розмір форми для пирога 28 см.
  10. Дістала із морозилки частину тіста, яка буде основою. Розподілила її формою руками, зробила бортики. Тісто м’яке, працювати з ним легко.
  11. Виклала на тісто начинку. Полуниця дала ще сік, його не зливаємо, викладаємо у форму разом із ягодами.
  12. Дістала частину тіста з морозилки. Натерла її на великій тертці зверху начинки.
  13. Далі відправила пиріг у духовку. Приблизно на годину.
  14. Потім вийняла і дала повністю охолонути. Пиріг я з форми не виймаю. Подаю так, нарізаю у формі.

Лимонний кекс

Пісна випічка - 10 смачних рецептів з фото

Тісто:

  • Вода – 1 скл.
  • Цукор – 1 скл.
  • Сіль – щіпка
  • Олія рослинна б/з – 100 мл
  • Борошно пшеничне в/с – 3 скл.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Цедра 1 лимона
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Просочення:

  • Сік лимона – 1.5 ст. л.
  • Цукрова пудра – 50 г

Приготування:

  1. Змішати борошно з розпушувачем.
  2. В окремій ємності змішати воду, олію, цукор, сіль, сік та цедру лимона. Додати отриману суміш до борошна. Добре перемішати. Тісто виходить досить густе, як на шарлотку.
  3. Якщо є кухонний комбайн, можна відразу всі інгредієнти в нього завантажити та перемішати.
  4. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину.
  5. Змішати лимонний сік із цукровою пудрою.
  6. Дати кексу трохи охолонути. Вийняти із форми. Змастити зверху та з боків сумішшю з лимонного соку та цукр. пудри.

Булочки з повидлом

Пісна випічка - 10 смачних рецептів з фото

Інгредієнти:

  • Тісто дріжджове – 1.2 кг
  • Повидло яблучне
  • Олія рослинна для змащування
  • Цукрова пудра – 2 ст.л.

Приготування:

  1. Рецепт дріжджового тіста для солодкої пісної випічки я викладу, якщо треба.
  2. Повидло використовувала звичайнісіньке. У мене пішла приблизно 1/3 частина 500-грамової банки.
  3. Тісто ділимо на 20 частин. Кожну частину скочуємо в колобок і трохи притискаємо зверху. Кладемо на лист.
  4. Беремо чарку або невеликий келих. Змащуємо дно і боки олією. Притискаємо чаркою центральну частину тіста. Наше завдання – отримати поглиблення. Дивіться фото.Пісна випічка - 10 смачних рецептів з фото
  5. Після того, як підготували всі майбутні булочки, викладаємо у них повидло. Приблизно половину чайної ложки. Багато класти не треба, витікає.Пісна випічка - 10 смачних рецептів з фото
  6. Залишаємо булочки на 5 хвилин підходити.
  7. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці. Приблизно 30 хвилин. Даємо охолонути. Посипаємо пудрою та насолоджуємося.Пісна випічка - 10 смачних рецептів з фото

Кекс із консервованим ананасом

Пісна випічка - 10 смачних рецептів з фото

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Цукор – 1/2 скл.
  • Сода – 1/2 ч.л.
  • Олія – ​​1/4 скл.
  • Ананаси консервовані – 1 банка
  • Цукрова пудра – 1-2 ст.л.

1 скл. = 250мл

Приготування:

  1. Банку ананасів маю 580 мл. З неї вийшло 200 мл рідини. Декілька кілець ананаса не знадобилися.
  2. Увімкнути духовку на 180 градусів.
  3. Змішати борошно, цукор, соду. Добре перемішати.
  4. Додати олію та 200 мл рідини з-під ананасів. Перемішати тісто так, щоб не було грудочок.
  5. Викласти тісто у форму. Зверху викласти шматочки ананасів.
  6. Випікати приблизно 45 хвилин.
    Остудити, вийняти із форми, посипати цукровою пудрою.

Смачного приготування Вам!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал