Так як вже почався піст, то я хочу запропонувати Вам рецепти смачної пісної випічки, для тих хто дотримується посту. Ця збірка з 10 ідей різної пісної випічки, стане Вам у нагоді, тому зберігайте собі, щоб не загубити і хоч щодня готуйте на здоров’я.
Булочки з корицею
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 5 та 1/4 скл
- Вода (тепла) – 1,5 скл.
- Сіль – 2 ч.л.
- Цукор – 5 ст.л. (Тісто), 1/2 скл.(начинка)
- Олія рослинна – 5 ст.л.
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 2,5 ч.л.
- Кориця – 1 ст.л. (начинка)
Приготування:
- Я роблю тісто у хлібопічці. Якщо хлібопічки немає, замішуємо тісто, накриваємо кришкою або плівкою, і відправляємо в тепле місце на 1,5 години. За цей час тісто необхідно кілька разів обім’яти.
- Тісто необхідно розкотити у пласт. Розмір приблизно 55 на 40.
- Цукор змішати із корицею. Висипати на тісто, розрівняти.
- Скачати тісто рулетом. Нарізати на шматки завтовшки приблизно 3 см. Викласти на деко. Дати постояти 10 хвилин.
- Потім відправити в розігріту духовку. Температура 190 градусів, режим конвекції. Випікати хвилин 15. Орієнтуйтесь на духовку. Я завжди дивлюся на колір булочок. Зарум’янилися, отже, готово.
Персиковий манник
Інгредієнти:
- Манка – 200 гр
- Борошно – 50 гр
- Цукор – 100 гр
- Сіль – щіпка
- Олія – 50 мл
- Стружка кокосова – 30 гр
- Сироп персиковий – 250 мл
- Персик консервований – 1 шт.
- Розпушувач – 2 ч.л.
Приготування:
- Змішати манку, цукор, кокосову стружку. Додати сироп від консервованих персиків. Добре перемішати. Дати постояти 30 хвилин. Після цього додати олію.
- Змішати борошно, сіль, розпушувач. Додати до манки. Перемішати. Додати порізаний персик.
- Випікати за температури 180 градусів 30-40 хвилин.
Манник дуже смачний! Рекомендую
Персикові мафіни
Інгредієнти:
- Персики консерв. – 250 г (вага без рідини)
- Борошно пшеничне – 250 г
- Олія – 100 мл
- Цукор – 100 г
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1/2ч. л.
Приготування:
- Включаємо духовку на 180 градусів.
- Персики пюруємо блендером.
- В окремій ємності змішуємо борошно, цукор, розпушувач, сіль, ван. цукор.
- Додаємо в суміш персики та олію. Ретельно перемішуємо.
- Розкладаємо по формочках заповнивши приблизно на ⅓ і випікаємо до золотистого кольору
Рулет з яблуком та родзинками
Інгредієнти:
- Тісто дріжджове – 1,3 кг
- Родзинки – 1/2 скл.
- Яблуко – 1 шт (велике)
- Цукор – 4 ст.л.
- Крохмаль картопляний – 1 ст.л.
Приготувпння:
Тісто роблю я сама, точніше хлібопічка. Рецепт викладу окремим постом якщо треба.
- Родзинки залити окропом. Залишити хвилин на 10. Потім родзинки добре промити, відкинути на друшляк і дати стекти воді. Родзинки не повинні бути надто мокрими. Можна викласти на паперовий рушник.
- Яблуко очистити, нарізати невеликими кубиками.
- У миску відправляємо яблуко, цукор, крохмаль. Ретельно перемішуємо.
- Тісто розкочуємо у прямокутник. Поступово розподіляємо по ньому яблуко та родзинки. Скочуємо тісто в рулет. Даємо постояти 10 хвилин.
- Випікаємо в розігрітій духовці за температури 200 градусів хвилин 45.
- Виймає, даємо охолонути, нарізаємо та їмо.
Рулет виходить не дуже солодким. Якщо любите, щоб було солодко, збільшуйте кількість цукру.
Печиво цукрове
Інгредієнти:
- Вода тепла – 300 мл
- Цукор у тісто – 140 г
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Олія – 200 мл
- Ванільний цукор – 1/2 ст.л.
- Борошно пшеничне – 730 г
- Манка – 100 г
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 2 ч.л.
- Цукор для посипання – 1/4 скл
Приготування:
- Замісити тісто. Я для цього використовую хлібопічку в режимі дріжджове тісто. Якщо хлібопічки немає, замісіть тісто і поставте у тепле місце на годину. За цей час тісто потрібно кілька разів обім’яти.
- Розкочуємо тісто прямокутником товщиною 1 см. Зверху посипаємо цукром, рівномірно його розподіляємо і прокочуємо качалкою.
- Ріжемо тісто на смужки.
- Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25 хвилин.
Печиво виходить м’яке з хрусткою скоринкою.
Морквяні булочки
Інгредієнти:
- Морква очищена – 200 г
- Вода тепла – 1 скл
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 10 ст.л.
- Олія – 4 ст.л.
- Борошно – 5 ст.
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 3 ч. л.
1 скл. = 250 мл
Приготування:
- Моркву натерти на дрібній тертці. Змішати з рештою інгредієнтів. Замісити тісто. Поставити у тепле місце на годину. Кілька разів обім’яти.
Я роблю тісто у хлібопічці. - Сформувати булочки. Приблизно 60 г кожна. Вийшло 23 шт. Залишити хвилин на 10, потім відправити в розігріту до 180 градусів духовку.
- Випікати до готовності. Я дивлюсь по скоринці. Стала рум’яною, настав час виймати.
Усередині булки приємного жовтого кольору.
Пиріг із замороженою полуницею
Тісто:
- Вода – 160 мл
- Цукор – 160 г
- Олія – 130 мл
- Борошно пшеничне в/с – 500 г
- Сіль – щіпка
- Розпушувач – 1 пак. (10 р.)
- Ванілін – 1 пак. (1.5 г)
Начинка:
- Полуниця заморожена – 800 г
- Цукор – 140 г
- Крохмаль – 2.5 ст.л.
Приготування:
- Розморозила полуницю. Відкинула її на друшляк.
- У воду додати сіль, цукор, олію. Перемішала.
- В окремому посуді змішала борошно, розпушувач, ванілін. Потім ввела воду з олією та замісила тісто.
- Розділила тісто на 4 частини. 3 з них (зліпила в одну) – основа пирога, 1 – верхівка/посипка. Забрала в пакет і відправила до морозилки.
- Увімкнула духовку на 180 градусів.
- Після того, як полуниця розморозилася, і з неї стекла рідина, ягоди важили 600 г.
- У мене полуниця величезна. Тому я її порізала на великі шматки. Додала цукор та крохмаль. Добре перемішала.
- Крохмаль можна брати картопляний чи кукурудзяний. Можна і з тим, і з тим.
- Розмір форми для пирога 28 см.
- Дістала із морозилки частину тіста, яка буде основою. Розподілила її формою руками, зробила бортики. Тісто м’яке, працювати з ним легко.
- Виклала на тісто начинку. Полуниця дала ще сік, його не зливаємо, викладаємо у форму разом із ягодами.
- Дістала частину тіста з морозилки. Натерла її на великій тертці зверху начинки.
- Далі відправила пиріг у духовку. Приблизно на годину.
- Потім вийняла і дала повністю охолонути. Пиріг я з форми не виймаю. Подаю так, нарізаю у формі.
Лимонний кекс
Тісто:
- Вода – 1 скл.
- Цукор – 1 скл.
- Сіль – щіпка
- Олія рослинна б/з – 100 мл
- Борошно пшеничне в/с – 3 скл.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Цедра 1 лимона
- Розпушувач – 2 ч. л.
Просочення:
- Сік лимона – 1.5 ст. л.
- Цукрова пудра – 50 г
Приготування:
- Змішати борошно з розпушувачем.
- В окремій ємності змішати воду, олію, цукор, сіль, сік та цедру лимона. Додати отриману суміш до борошна. Добре перемішати. Тісто виходить досить густе, як на шарлотку.
- Якщо є кухонний комбайн, можна відразу всі інгредієнти в нього завантажити та перемішати.
- Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину.
- Змішати лимонний сік із цукровою пудрою.
- Дати кексу трохи охолонути. Вийняти із форми. Змастити зверху та з боків сумішшю з лимонного соку та цукр. пудри.
Булочки з повидлом
Інгредієнти:
- Тісто дріжджове – 1.2 кг
- Повидло яблучне
- Олія рослинна для змащування
- Цукрова пудра – 2 ст.л.
Приготування:
- Рецепт дріжджового тіста для солодкої пісної випічки я викладу, якщо треба.
- Повидло використовувала звичайнісіньке. У мене пішла приблизно 1/3 частина 500-грамової банки.
- Тісто ділимо на 20 частин. Кожну частину скочуємо в колобок і трохи притискаємо зверху. Кладемо на лист.
- Беремо чарку або невеликий келих. Змащуємо дно і боки олією. Притискаємо чаркою центральну частину тіста. Наше завдання – отримати поглиблення. Дивіться фото.
- Після того, як підготували всі майбутні булочки, викладаємо у них повидло. Приблизно половину чайної ложки. Багато класти не треба, витікає.
- Залишаємо булочки на 5 хвилин підходити.
- Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці. Приблизно 30 хвилин. Даємо охолонути. Посипаємо пудрою та насолоджуємося.
Кекс із консервованим ананасом
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 250 г
- Цукор – 1/2 скл.
- Сода – 1/2 ч.л.
- Олія – 1/4 скл.
- Ананаси консервовані – 1 банка
- Цукрова пудра – 1-2 ст.л.
1 скл. = 250мл
Приготування:
- Банку ананасів маю 580 мл. З неї вийшло 200 мл рідини. Декілька кілець ананаса не знадобилися.
- Увімкнути духовку на 180 градусів.
- Змішати борошно, цукор, соду. Добре перемішати.
- Додати олію та 200 мл рідини з-під ананасів. Перемішати тісто так, щоб не було грудочок.
- Викласти тісто у форму. Зверху викласти шматочки ананасів.
- Випікати приблизно 45 хвилин.
Остудити, вийняти із форми, посипати цукровою пудрою.
Смачного приготування Вам!