Печиво на кефірі – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Печиво на кефірі
Печиво на кефірі

Кефір – корисний продукт, за допомогою якого можна приготувати смачне розсипчасте і при цьому м’яке печиво, яке особливо сподобається дітям. Крім того, печиво готується настільки просто, що в процесі можна задіяти і юних кулінарів.

Печиво з вівсяних пластівців на кефірі в домашніх умовах

Дієтичний варіант печива на кефірі, в який входять вівсяні пластівці, яблуко і мед. Виходить смачна випічка, приносить організму не тільки насичення, але й користь. Такі печеньки готуються швидко і сподобаються навіть дітям.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 150 гр.
  • Кефір – 150 мл
  • Кориця мелена – 1/5 ч.л.
  • Яблуко – ½ шт.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Горіх волоський – 1 жменю.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

  1. У підходящу за обсягом ємність вливають кефір, додають пластівці, перемішують і дають постояти близько 20 хвилин.

  2. У суміш додається мелена кориця і подрібнені горіхи, які можна порубати ножем або в блендері.

  3. З яблука зняти шкірку і натерти його на тертці. Всипати яблуко до кефіру вівсяної масі і додати туди ж мед. Все ще раз добре перемішати.

  4. На деку з пергаментним папером, яку змащують олією, формують печива.

  5. Заготовки тримають при 180 градусах близько 20 хвилин. Дають охолонути і подають. Приємного апетиту!

Швидке печиво на кефірі на швидку руку

Швидкий і легкий спосіб приготування смачного печива до вечірнього чаювання. Важливо брати продукти кімнатної температури, щоб випічка вийшла більш повітряної.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​60 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Кефір – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. У глибокій мисці змішують яйце, трохи масла і цукровий пісок.

  2. Кефір, витриманий при кімнатній температурі, додають до яєчно-цукрової маси і збивають її.

  3. Борошно просівають і всипають до решти інгредієнтів, туди ж додають і розпушувач.

  4. Тісто добре вимішують, а потім розкочують в пласт товщиною в 1 см. Зверху тісто посипають цукром і качалкою «вмуровують» в нього. Після пласт потрібно нарізати невеликими квадратиками.

  5. Заготовки викладають на пергамент, розкладений по листу, і випікають близько 15 хвилин при нагріванні духовки в 180 градусів. Рум’яне печиво теплим подають до столу.

Печиво на кефірі і маргарині в духовці

Легке і смачне печиво на маргарині виходить розсипчастим і хрустким. Його просто готувати, а вирізати з тіста фігурки дуже сподобається дітям. В кінці приготування, печиво можна прикрасити посипкою, шоколадом або горіхами.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Кефір – 150 мл
  • Маргарин – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

  1. Маргарин, витриманий при кімнатній температурі близько півгодини, збивають міксером з цукром і яйцем. Перемішувати потрібно до тих пір, поки не зникнуть цукрові крупинки.

  2. Кефір змішують з содою і тримають близько 10 хвилин в теплому приміщенні.

  3. У масляну масу тонкою цівкою ввести кефір, помішуючи, поки маса не стане однорідною, а потім додавати невеликими порціями борошно з сіллю і вимішувати, щоб тісто перестало липнути до рук і стало м’яким і ніжним. Загортають тісто в плівку і поміщають в холодильник на 30 хвилин.

  4. Після тісто розкачати в пласт, щоб його товщина становила близько 1 см, вирізати вироби і розкласти їх на деко, застелене пергаментом.

  5. Випікають печиво приблизно 15 хвилин в духовці при 180 градусах, подають до охолодженим напоїв або чаю. Приємного апетиту!

Як спекти смачне пісочне печиво на кефірі?

Рослинна олія в цьому рецепті можна замінити вершковим, тоді консистенція печення зміниться: воно буде не таким м’яким і з хрусткою скоринкою. Крім того, замість пшеничного борошна можна взяти інші види, щоб зробити продукт більш корисним.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування :

  1. Кефір змішують з цукром, потрібно збивати масу, поки солодкі крупинки не розчиняться.

  2. Додають в кефір соду, перемішують, а потім вливають олію.

  3. Поступово, невеликими частинами всипають в тісто борошно, вимішують, поки воно не набуде однорідну і гладку консистенцію. Загортають тісто в плівку і залишають в холодильнику на 15 хвилин.

  4. Розкочують пісочне тісто в пласт, щоб його товщина сягала 0,5 см, і поділяють ножем чи формою на порції.

  5. Викласти заготовки на деко з пергаментом, нагріти духовку до 200 градусів і пекти близько 8 хвилин, щоб печиво стало рум’яним. Зверху готовий продукт можна посипати цукровою пудрою або горіхами.

Дуже смачне печиво на кефірі, від якого гостей не відтягнути

Приголомшливо смачна випічка, яка вразить навіть вимогливих ласунів. При цьому печиво готується дуже швидко, і з таким блюдом до чаю впораються навіть не дуже досвідчені господині, до яких раптово нагрянули гості.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.
  • Кефір – 2 ст.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Сода, гашене оцтом – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок для посипання – за смаком.
  • Кориця мелена – на смак.

Процес приготування:

  1. Кефір кімнатної температури змішати з маслом і цукром , збивати, щоб суміш придбала кремоподібну консистенцію.

  2. Додають в масу соду, яку попередньо гасять оцтом, всипають невеликими порціями борошно і замішують тісто .

  3. Розгортають його в пласт, товщина якого повинна становити близько 0,5 см, і цілком укладають на деко, поверх якого вистелили пергамент.

  4. Зверху тісто посипають корицею і цукром . Випікають до готовності в духовці при середньому нагріві.

  5. Розрізають печиво на порції ще гарячим і подають з чаєм або кавою.

Покроковий рецепт печива на кефірі з сиром

Сирне печиво на кефірі – смачне і корисне ласощі, яке сподобається гостям, якщо запропонувати його на дружньому чаюванні, або домашнім до сніданку або на полуденок. Легкість в приготуванні і мінімум інгредієнтів роблять таку випічку ще більш привабливою в очах господинь.

Час готування: 1 година 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 350 гр.
  • Кефір – 100 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик
  • Пудра цукрова – 30 гр.
  • Масло вершкове – 120гр.

Процес приготування:

  1. Сир розтирається з цукровим піском, потім туди додають яйця, соду і кефір кімнатної температури. Все добре змішують.

  2. Масло розм’якшують в мікрохвильовці або в теплому приміщенні і кладуть до решти інгредієнтів.

  3. Борошно просівають і поступово вводять, щоб замісити гладке і еластичне тісто. Його накривають плівкою і залишають в холодильнику на 60 хвилин.

  4. Підготовлене тісто розділяють на 4-5 частин, і кожну розкочують в пласт товщиною близько 1 см. З пластів тіста вирізати круглі заготовки, які злегка присипають двома видами цукру – звичайним і ванільним. Потім гуртки складають конвертиком або іншим зручним способом. На деко, змащене маргарином, викладають заготовки і тримають їх в нагрітій до 200 градусів духовці до 20 хвилин.

  5. Готовому печінкою потрібно дати трохи охолонути, присипати цукровою пудрою і подавати.

Простий і смачний рецепт домашнього печива на кефірі з варенням

Кефір і варення – інгредієнти, які є в холодильнику майже у кожної господині, і з них можна приготувати дуже смачне печиво, яке вразить будь-якого ласуна. Процес випічки досить простий, і з ним впорається навіть недосвідчений кулінар.

Час готування: 1 година 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 390 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Кефір – 150 мл
  • Олія соняшникова – 80 мл
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Джем або варення яблучне – 100 гр.

Процес приготування :

  1. У глибоку миску виливають кефір, додаються цукор і масло, вбивається яйце, і все швидко змішують.

  2. Потроху всипається борошно з розпушувачем і замішується тісто, від якого потрібно досягти гладкості і блиску.

  3. Тісто ділиться на 16 частин, кожну з яких скачують в кульку. Після цього кожен кульку розплющують в коржик.

  4. У кожен коржик кладуть варення або джем і згортають тісто конвертиком. Зверху кожну заготовку присипають цукром і викладають їх на деко з пергаментом.

  5. Випікають здобу в нагрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин. Подають злегка остигнув.

Листкове печиво «Гата» на кефірі

Популярний рецепт листкової випічки на основі кефіру з волоськими горіхами сподобається і дітям, і дорослим. Зовні у печива виходить хрустка скоринка, а всередині воно залишається ніжним. Ідеально підходить до прохолодних напоїв і чаю.

Час готування: 1 година 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Сода харчова – ½ ч.л.

Для начинки:

  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Цукор пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Горіхи волоські – 100 гр.

Для змащення:

  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

  1. Масло розтирають з попередньо просіяного борошном, щоб виходила дрібна крихта.

  2. Окремо змішують кефір, яйце, сметану, додають потрібну кількість соди і солі.

  3. Змішують вершкову крихту з кефіру масою, вимішують тісто, щоб воно не липло до рук. Загортають в плівку і залишають в холодильнику на 60 хвилин.

  4. В якості начинки розтирається цукор з маслом до консистенції вологого піску, потім додають туди подрібнені горіхи. Можете підсмажити борошно до кремового кольору і додати в отриману масу.

  5. Тісто ділять на дві рівні частини і розгортають кожну в пласт товщиною не більше 3 мм. На один пласт викладають приблизно половину від усього обсягу начинки, злегка вдавлюючи її в розкачане тісто, і згортають рулетом. Повторюють процедуру з другою частиною тіста і начинкою.

  6. Поверхня заготовки слід змастити збовтати яйцем, нарізають рулет порційними шматочками і викладають їх на деко, який вкривають пергаментом. Випікають печиво близько півгодини в духовці при 180 градусів.

Як спекти печиво на кефірі з родзинками в духовці?

Ізюм добре доповнює смак випічки, і в печиво на основі кефіру він буде не зайвим. Зверху печиво можна посипати сумішшю цукрової пудри і какао-порошку або горіхами.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 гр.
  • Маргарин – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Ізюм – 0,5 ст.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Ізюм перебирають і заливають окропом, щоб він трохи набряк. На це потрібно близько 5 хвилин. Потім ягідки слід обсушити.

  2. Розтоплений маргарин з’єднують з цукром, додають кефір, розбивають яйця і гасять соду лимонним соком. Потім в масу кладуть ванільний цукор і потрібну кількість борошна, а після ретельного перемішування – родзинки.

  3. Готове тісто розкочують на робочій поверхні, на яку спочатку наносять трохи борошна.

  4. З розкотившого пласта тіста видавлюють круглі печенькі-заготовки.

  5. Кружочки тіста кладуть на деко, присипаний борошном, і печуть близько 15 хвилин під включеної до 200 градусів духовці . До подачі печиво можна посипати цукровою пудрою, какао або подрібненими горішками.

Пряники на кефірі від Лілія Цвіт – відео

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал