Начинкою для печериць служить суміш ніжного крем-сиру, твердого сиру, сухарів, зелені і часнику. Така закуска відмінно підійде для святкового столу!
Інгредієнти:
- Рослинна олія – 3 ч. ложки;
- Печериці – 800 г;
- Вершкове масло – 3 ст. ложки;
- Часник – 3 зубчики;
- Панірувальні сухарі – 30 г;
- Сіль, перець – за смаком;
- Твердий сир – 80 г;
- Вершковий сир ( крем-сир) – 200 г;
- Зелень – кілька гілочок (за смаком).
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 °C. змастіть деко рослинною олією.
- У грибів видаліть ніжки і дрібно пошинкуйте їх. Капелюшки покладіть на деко.
- У сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Обсмажуйте грибні ніжки близько 7 хвилин, поки з них не випарується рідина.
- Додайте подрібнений часник і помішуйте протягом пари хвилин.
- Всипте сухарі і, помішуючи, готуйте кілька хвилин, щоб вони злегка зарум’янилися.
- Приправте сіллю і перцем, зніміть з вогню і злегка остудіть.
- Потім змішайте цю масу з половиною дрібно натертого твердого сиру, крем-сиром, частиною подрібненої зелені, сіллю і перцем.
- Розкладіть начинку по грибних капелюшках. Посипте сиром, що залишився.
- Запікайте близько півгодини. При подачі посипте подрібненою зеленню.
Смачна грибна закуска готова! Приємного апетиту!