Грибний суп пюре – 9 рецептів приготування крем-супу з покроковими фото

Як приготувати грибний суп пюре? Супи пюре користуються великою популярністю, завдяки поживним властивостям, яскравого виду і ніжного смаку. Популярний варіант такого гарячої страви – з грибів. Приготуєте його ви за лічені хвилини. Беріть на замітку добірку з дев’яти покрокових рецептів з фото і докладним описом процесу.

Як зварити суп-пюре з лісових грибів?

Найбільш яскравий смак і аромат домашнім крем-супам надають лісові гриби. Саме вони перевтілюють просте блюдо в оригінальне кулінарне рішення. Спробуйте для вашого сімейного обіду!

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гриби лісові – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Морква – 1 шт.
  • Бульйон курячий – 2 ст.
  • Вершки – 200 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і кладемо його її в розігріту з олією сковороду.

Крок 2. Тушкуємо цибулю і доповнюємо його подрібненими зубчиками часнику.

Крок 3. Доповнюємо масу кубиками очищеної моркви.

Крок 4. Коли морква розм’якла, додаємо в масу шматочки картоплі. Вливаємо курячий бульйон і солимо до смаку.

Крок 5. Посипаємо заготівлю червоним молотим перцем.

Крок 6. Тушкуємо до готовності картоплі. Кладемо сюди заздалегідь відварені лісові гриби.

Крок 7. Вливаємо в заготівлю вершки, доводимо до кипіння і прибираємо з плити.

Крок 8. Далі масу подрібнюємо блендером.

Крок 9. Готовий крем-суп з лісових грибів ділимо на порції, доповнюємо свіжою зеленню і подаємо до столу!

Суп-пюре з шампіньйонів з плавленим сиром

Смачно приготувати домашній крем-суп з шампіньйонів можна з додаванням плавленого сиру. Поживне частування подають до обіднього столу з хлібом або сухариками. Спробуйте!

Час готування: 45 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 400 гр.
  • Картопля – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Масло вершкове – 35 гр.
  • Вершки – 70 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Сухарики – для подачі.

Для бульйону:

  • Вода – 2 л.
  • Окіст курячий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Починаємо готувати курячий бульйон. У каструлю вливаємо воду, кладемо окіст курячий, додаємо сюди, сіль і спеції. Варимо бульйон до готовності курки.

Крок 3. В цей час очищаємо картоплю. Промиваємо її і ріжемо невеликими шматочками.

Крок 4. У чистий бульйон без курки занурюємо порізану картоплю.

Крок 5. Промиваємо шампіньйони. Можна зняти з них плівку.

Крок 6. Подрібнюємо гриби.

Крок 7. Дрібно обробляємо цибулю.

Крок 8. Цибулю з грибами смажимо в сковороді на вершковому маслі до готовності. Солимо до смаку.

Крок 9. Перекладаємо обжарку в глибоку тарілку.

Крок 10. Плавлений сир ріжемо невеликими кубиками.

Крок 11. Коли картопля буде готова, додавайте в масу гриби з цибулею, вершки і шматочки плавленого сиру. Кип’ятимо пару хвилин і подрібнюємо блендером.

Крок 12. Отриману масу знову доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.

Крок 13. Розливаємо суп по тарілках, доповнюємо їх сухариками і подаємо до столу!

Простий і швидкий рецепт грибного супу-пюре з картоплею

Поживний і ніжний крем-суп можна приготувати з грибів і картоплі. Апетитне блюдо відмінно підійде для вашого домашнього обіду. Подавайте до столу зі свіжою ароматної зеленню.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 6 шт.
  • Гриби сушені – 15 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Вода – 700 мл.
  • Вершки – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Промиваємо і очищаємо їх.

Крок 2. Сушені гриби заливаємо теплою водою і настоюємо їх 15 хвилин.

Крок 3. Очищену картоплю ріжемо кубиками середнього розміру.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю з морквою.

Крок 5. З води витягаємо сушені гриби. Кладемо їх в каструлю разом з овочами. Сюди ж відправляємо шампіньйони і подрібнений часник.

Крок 6. Воду з сушених грибів проціджуємо і переливаємо в загальну масу.

Крок 7. Відварюємо заготівлю протягом 25 хвилин.

Крок 8. Вливаємо в частування вершки, додаємо сіль і перець. Кип’ятимо і подрібнюємо масу блендером.

Крок 9. Ніжний грибний крем-суп з картоплею готовий. Розливайте його по тарілках і доповнюйте зеленню.

Покроковий рецепт приготування крем-супу з білих грибів

Білий гриб – найблагородніший лісовий житель. Його часто використовують в приготуванні різних страв, в тому числі і супів. Пропонуємо порадувати своїх близьких смачним крем-супом для обіднього столу.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гриби білі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Бульйон курячий – 2 ст.
  • Вершки – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і подрібнюємо її ножем.

Крок 2. Гарненько промиваємо білі гриби і дрібно ріжемо їх.

Крок 3. У вершковому маслі спочатку обсмажуємо цибулю.

Крок 4. Сюди ж кладемо гриби. Солимо заготівлю за смаком і тушкуємо до готовності близько 5 хвилин.

Крок 5. У каструлі з’єднуємо курячий бульйон з грибами і цибулею. Варимо вміст близько 15-20 хвилин.

Крок 6. Подрібнюємо заготівлю в блендері і знову вливаємо в каструлю.

Крок 7. Вливаємо сюди вершки. Посипаємо молотим перцем.

Крок 8. Доводимо до кипіння, варимо ще 5 хвилин і прибираємо з вогню. У процесі помішуємо вміст.

Крок 9. Готовий суп-пюре розливаємо по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

Дуже смачний суп-пюре з сушених грибів

Страви з додаванням сушених грибів радують яскравим ароматом і насиченим смаком. Приготуйте з них суп-пюре, порадуйте своїх близьких оригінальним і поживним обідом.

Час готування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гриби сушені – 100 гр.
  • Бульйон курячий – 1,5 л.
  • Вершки – 1 ст.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. Підігріваємо курячий бульйон і занурюємо в нього сушені гриби. Ми залишаємо їх на годину.

Крок 3. Через годину очищаємо картоплю і ріжемо її дрібними кубиками. Відправляємо їх в каструлю з грибами і ставимо на плиту.

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і відправляємо її на розігріту сковороду.

Крок 5. Смажимо овоч до золотистого відтінку.

Крок 6. З каструлі зливаємо півсклянки бульйону. Перекладаємо в каструлю обсмажену цибулю.

Крок 7. Коли картопля стане м’якою, вливаємо в масу вершки.

Крок 8. Солимо і перемішуємо заготівлю.

Крок 9. Подрібнюємо за допомогою блендера.

Крок 10. Якщо суп вийшов занадто густим, додаємо сюди злитий бульйон. Розмішуємо.

Крок 11. Гарячий суп-пюре з сушених грибів готовий. Можна пробувати!

Крем-суп із заморожених грибів в домашніх умовах

Приготувати смачний крем-суп в домашніх умовах можна із заморожених грибів. Блюдо порадує вас не тільки своєю поживністю, але і простим кулінарним процесом. Беріть на замітку!

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони заморожені – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир плавлений – 2 шт.
  • Вершки – 200 мл.
  • Бульйон курячий – 2 л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ріжемо цибулю з морквою. Кладемо овочі в сковороду разом із замороженими грибами.

Крок 2. Тушкуємо до випаровування вологи і напівготовності моркви.

Крок 3. Картоплю очищаємо від шкірки і ріжемо невеликими шматочками.

Крок 4. Кладемо її в гарячий бульйон. Варимо до м’якості овоча.

Крок 5. Далі сюди кладемо гриби з морквою і цибулею. Солимо до смаку.

Крок 6. Тепер підготуємо вершки і плавлені сирки.

Крок 7. Сирки натираємо на терці.

Крок 8. Після кладемо їх в суп. Розмішуємо, поки вони повністю не розчиняться.

Крок 9. Вливаємо вершки, варимо близько 8 хвилин і прибираємо з вогню.

Крок 10. Ніжний грибний суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Можна доповнити сухариками.

Простий і смачний грибний суп-пюре з куркою

Ситний суп-пюре виходить з грибів і ніжного курячого м’яса. Таке частування порадує не тільки своїм смаком, але і корисними властивостями. Подавайте його до домашнього обіду!

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Вода – 2 л.
  • Вершки – 2 ст.
  • Гриби шампіньйони – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю вливаємо воду і починаємо відварювати курячу грудку для отримання бульйону. В цей час промиваємо і нарізаємо шампіньйони. Обсмажуємо їх в половині вершкового масла.

Крок 2. У бульйон опускаємо гриби. Солимо заготівлю і варимо до готовності курки.

Крок 3. Витягуємо грудку з каструлі. Охололе м’ясо відокремлюємо від кістки і дрібно нарізаємо. Шматочки подрібнюємо в блендері разом з грибами. Частина грибів залишаємо для прикраси.

Крок 4. Відправляємо масу назад в бульйон. У останньому маслі обсмажуємо борошно, додаємо склянку вершків. Отримане переливаємо в каструлю.

Крок 5. Далі вливаємо залишилися вершки. Розмішуємо вміст і продовжуємо тушкувати на вогні ще кілька хвилин.

Крок 6. Готовий суп розливаємо по тарілках і прикрашаємо грибами.

Як зварити грибний суп-пюре з молоком?

Ніжний грибний суп-пюре можна готувати на молоці. Ситне блюдо яскраво доповнить ваше домашнє меню. Спробуйте простий рецепт смачного і оригінального частування для всієї родини.

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гриби білі – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Молоко – 400 мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену картоплю ріжемо кубиками, перекладаємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і тушкуємо її в вершковому маслі.

Крок 3. Додаємо сюди подрібнений часник.

Крок 4. Викладаємо сюди і подрібнені білі гриби. Солимо і тушкуємо до випаровування вологи.

Крок 5. Відварну картоплю прибираємо з плити.

Крок 6. Вміст подрібнюємо за допомогою блендера.

Крок 7. Відміряємо необхідну кількість молока.

Крок 8. Переливаємо його до картопляному пюре, нагріваємо. Кладемо сюди гриби і знову подрібнюємо.

Крок 9. Доповнюємо частування лавровими листям, варимо 3 хвилини і прибираємо з плити.

Крок 10. Ніжний грибний суп-пюре на молоці готовий. Можна пробувати!

Смачний грибний суп-пюре в мультиварці

Смачний і корисний суп-пюре з грибів можна приготувати в мультиварці. Такий спосіб дозволить заощадити ваш час. Використовуйте просту кулінарну ідею для вашого столу.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 320 гр.
  • Гриби сушені – 5 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 3 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Хліб білий – 4 скибочки.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Сушені гриби заливаємо окропом і залишаємо на 1 годину.

Крок 3. Подрібнюємо ріпчасту цибулю.

Крок 4. Обсмажуємо її в чаші мультиварки з рослинним і вершковим маслом.

Крок 5. Дрібно ріжемо і гриби: свіжі і сушені.

Крок 6. Викладаємо їх до цибулі і продовжуємо обсмажувати.

Крок 7. Сюди ж відправляємо кубики картоплі.

Крок 8. Вливаємо сюди воду, додаємо сіль і спеції. Готуємо в режимі «тушкування» або «суп» 15-20 хвилин.

Крок 9. В цей час займемося сухариками. Скибочки білого хліба ділимо на кубики. Кладемо їх на деко з пергаментом.

Крок 10.  Поливаємо продукт олією і випікаємо 8 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 11. Коли програма мультиварки закінчиться, зливаємо трохи бульйону. У масу відправляємо шматочки плавленого сиру.

Крок 12. Проварюємо масу до розчинення сиру.

Крок 13. Готовий продукт подрібнюємо в блендері.

Крок 14. Ніжний грибний крем-суп готовий. Подаємо його до столу разом з сухариками!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал