Грибний суп пюре – 9 рецептів приготування крем-супу з покроковими фото

fd5c009f44e00e1936040868f561ee26

Як приготувати грибний суп пюре? Супи пюре користуються великою популярністю, завдяки поживним властивостям, яскравого виду і ніжного смаку. Популярний варіант такого гарячої страви – з грибів. Приготуєте його ви за лічені хвилини. Беріть на замітку добірку з дев’яти покрокових рецептів з фото і докладним описом процесу.

Як зварити суп-пюре з лісових грибів?

Найбільш яскравий смак і аромат домашнім крем-супам надають лісові гриби. Саме вони перевтілюють просте блюдо в оригінальне кулінарне рішення. Спробуйте для вашого сімейного обіду!

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гриби лісові – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Морква – 1 шт.
  • Бульйон курячий – 2 ст.
  • Вершки – 200 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і кладемо його її в розігріту з олією сковороду.

883bb4443425b2124c8dd4806cb7558e

Крок 2. Тушкуємо цибулю і доповнюємо його подрібненими зубчиками часнику.

6ab1709209906d4c93ebfaef22365f97

Крок 3. Доповнюємо масу кубиками очищеної моркви.

d60a03bcd70ccf637540e8132b9e4731

Крок 4. Коли морква розм’якла, додаємо в масу шматочки картоплі. Вливаємо курячий бульйон і солимо до смаку.

76b2b4ebe889cc38839479b09c067401

Крок 5. Посипаємо заготівлю червоним молотим перцем.

6daa40c04cd9942a2a113dcc5be7ae54

Крок 6. Тушкуємо до готовності картоплі. Кладемо сюди заздалегідь відварені лісові гриби.

92440de8cf34d4bc3fa3cf4aea8dd2b1

Крок 7. Вливаємо в заготівлю вершки, доводимо до кипіння і прибираємо з плити.

f341778fecba8495de3dc526a83dd1ec

Крок 8. Далі масу подрібнюємо блендером.

fa79223549ddb828f7a11aa6fc741b05

Крок 9. Готовий крем-суп з лісових грибів ділимо на порції, доповнюємо свіжою зеленню і подаємо до столу!

1d9d6ada4b01534d7a4b0a8b9ef73ff2

Суп-пюре з шампіньйонів з плавленим сиром

Смачно приготувати домашній крем-суп з шампіньйонів можна з додаванням плавленого сиру. Поживне частування подають до обіднього столу з хлібом або сухариками. Спробуйте!

Час готування: 45 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 400 гр.
  • Картопля – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Масло вершкове – 35 гр.
  • Вершки – 70 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Сухарики – для подачі.

Для бульйону:

  • Вода – 2 л.
  • Окіст курячий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Починаємо готувати курячий бульйон. У каструлю вливаємо воду, кладемо окіст курячий, додаємо сюди, сіль і спеції. Варимо бульйон до готовності курки.

Крок 3. В цей час очищаємо картоплю. Промиваємо її і ріжемо невеликими шматочками.

698c386c389cb77e3f97992fa51d8aae

Крок 4. У чистий бульйон без курки занурюємо порізану картоплю.

7336612687e818b0a06af3e15727b071

Крок 5. Промиваємо шампіньйони. Можна зняти з них плівку.

cb640a4b1b179f67b4ca0e933f1a301e

Крок 6. Подрібнюємо гриби.

549f9f5315990a59d7f678ffc769adeb

Крок 7. Дрібно обробляємо цибулю.

a699c58080810b8faf1c1cfb74d20de6

Крок 8. Цибулю з грибами смажимо в сковороді на вершковому маслі до готовності. Солимо до смаку.

0b6430419a4cc6f84b75cc28fc1ceee9

Крок 9. Перекладаємо обжарку в глибоку тарілку.

01203dc3cddc4bcb7d7fe0c5134229a6

Крок 10. Плавлений сир ріжемо невеликими кубиками.

008d2bd9e8f0f54179206b6212b5b672

Крок 11. Коли картопля буде готова, додавайте в масу гриби з цибулею, вершки і шматочки плавленого сиру. Кип’ятимо пару хвилин і подрібнюємо блендером.

5523ce2f042933f63b2e32ec1e9ceba8

Крок 12. Отриману масу знову доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.

094558e52d6bbea731cd3306bf0111fe

Крок 13. Розливаємо суп по тарілках, доповнюємо їх сухариками і подаємо до столу!

a5023ab7c2783d8e69e8e0f08ee1f5ee

Простий і швидкий рецепт грибного супу-пюре з картоплею

Поживний і ніжний крем-суп можна приготувати з грибів і картоплі. Апетитне блюдо відмінно підійде для вашого домашнього обіду. Подавайте до столу зі свіжою ароматної зеленню.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 6 шт.
  • Гриби сушені – 15 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Вода – 700 мл.
  • Вершки – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Промиваємо і очищаємо їх.

d5fbeeaa08bdadd659aaf60c9843671c

Крок 2. Сушені гриби заливаємо теплою водою і настоюємо їх 15 хвилин.

76f5301191c75c440013acdd98efcd86

Крок 3. Очищену картоплю ріжемо кубиками середнього розміру.

453288720ad5064f1ed4530e9e9f362d

Крок 4. Подрібнюємо цибулю з морквою.

3872e66ac1398afd4afef7942b2b560f

Крок 5. З води витягаємо сушені гриби. Кладемо їх в каструлю разом з овочами. Сюди ж відправляємо шампіньйони і подрібнений часник.

435806499a72023479bfc1a69fc5f7ea

Крок 6. Воду з сушених грибів проціджуємо і переливаємо в загальну масу.

5e22f62bbba745df682e8441c5449cd7

Крок 7. Відварюємо заготівлю протягом 25 хвилин.

3bbb32b2a3e830de5c6de991a6480804

Крок 8. Вливаємо в частування вершки, додаємо сіль і перець. Кип’ятимо і подрібнюємо масу блендером.

9de77302c209707eea1d51580f079cc6

Крок 9. Ніжний грибний крем-суп з картоплею готовий. Розливайте його по тарілках і доповнюйте зеленню.

9889040e1cf2f6cd66edcb94a7675c26

Покроковий рецепт приготування крем-супу з білих грибів

Білий гриб – найблагородніший лісовий житель. Його часто використовують в приготуванні різних страв, в тому числі і супів. Пропонуємо порадувати своїх близьких смачним крем-супом для обіднього столу.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гриби білі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Бульйон курячий – 2 ст.
  • Вершки – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і подрібнюємо її ножем.

84080a246de3696a20e16eacb9e5592e

Крок 2. Гарненько промиваємо білі гриби і дрібно ріжемо їх.

1599c7242b33d51526e25498ba6a519d

Крок 3. У вершковому маслі спочатку обсмажуємо цибулю.

90f748fee5e33e38fd77b59b5238abb9

Крок 4. Сюди ж кладемо гриби. Солимо заготівлю за смаком і тушкуємо до готовності близько 5 хвилин.

72a4f8b58a0fafbe265cab18c7d2a37e

Крок 5. У каструлі з’єднуємо курячий бульйон з грибами і цибулею. Варимо вміст близько 15-20 хвилин.

61f6efd50e2a459b85fc41d95e64cbb1

Крок 6. Подрібнюємо заготівлю в блендері і знову вливаємо в каструлю.

fee45cfc82ededa3b28eb070023b3867

Крок 7. Вливаємо сюди вершки. Посипаємо молотим перцем.

581c9e2301be870901ee8f9227273166

Крок 8. Доводимо до кипіння, варимо ще 5 хвилин і прибираємо з вогню. У процесі помішуємо вміст.

0d9b3d6b0f0aacdafadd8fe38d7d61e5

Крок 9. Готовий суп-пюре розливаємо по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

12fdcadc48d19287a917ddbec0d12743

Дуже смачний суп-пюре з сушених грибів

Страви з додаванням сушених грибів радують яскравим ароматом і насиченим смаком. Приготуйте з них суп-пюре, порадуйте своїх близьких оригінальним і поживним обідом.

Час готування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гриби сушені – 100 гр.
  • Бульйон курячий – 1,5 л.
  • Вершки – 1 ст.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. Підігріваємо курячий бульйон і занурюємо в нього сушені гриби. Ми залишаємо їх на годину.

9b988efa521be2a15647b4c35ec64c31

Крок 3. Через годину очищаємо картоплю і ріжемо її дрібними кубиками. Відправляємо їх в каструлю з грибами і ставимо на плиту.

981d44cf7b4620fb6019983b77c21b4b

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і відправляємо її на розігріту сковороду.

9b486abbb53938d0426f0c372d059893

Крок 5. Смажимо овоч до золотистого відтінку.

fe88328f3448bd1dc3d6767bc805314a

Крок 6. З каструлі зливаємо півсклянки бульйону. Перекладаємо в каструлю обсмажену цибулю.

70bf197278cd62d24d901c4271a3c713

Крок 7. Коли картопля стане м’якою, вливаємо в масу вершки.

6cc23f3fecaf2944bda9df3c7b677dce

Крок 8. Солимо і перемішуємо заготівлю.

5f733ee8cbf5d2e2fd14ac68d84a1593

Крок 9. Подрібнюємо за допомогою блендера.

6501acb3702ac8ab1adb47ec3c0eb7d2

Крок 10. Якщо суп вийшов занадто густим, додаємо сюди злитий бульйон. Розмішуємо.

76c7f1e46928b1f66d56b7626c9c8b13

Крок 11. Гарячий суп-пюре з сушених грибів готовий. Можна пробувати!

b8b0a659526d7769a03ea55c38e0e3f5

Крем-суп із заморожених грибів в домашніх умовах

Приготувати смачний крем-суп в домашніх умовах можна із заморожених грибів. Блюдо порадує вас не тільки своєю поживністю, але і простим кулінарним процесом. Беріть на замітку!

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони заморожені – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир плавлений – 2 шт.
  • Вершки – 200 мл.
  • Бульйон курячий – 2 л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ріжемо цибулю з морквою. Кладемо овочі в сковороду разом із замороженими грибами.

002d8b8db93245cb7a4babb6501f7394

Крок 2. Тушкуємо до випаровування вологи і напівготовності моркви.

fdc70f44718c7060c43f8c9ee4bbc852

Крок 3. Картоплю очищаємо від шкірки і ріжемо невеликими шматочками.

7653035cbbe7e4a5b27129ea752fc6c3

Крок 4. Кладемо її в гарячий бульйон. Варимо до м’якості овоча.

fbcef27f5ee06fecd1cd4daea0a49f6b

Крок 5. Далі сюди кладемо гриби з морквою і цибулею. Солимо до смаку.

097e5e5c96d76df5e1e0af29924245d2

Крок 6. Тепер підготуємо вершки і плавлені сирки.

Крок 7. Сирки натираємо на терці.

c490f50a368669d01390f2f1824c43be

Крок 8. Після кладемо їх в суп. Розмішуємо, поки вони повністю не розчиняться.

50a1ac37379e57e8aee1f2b227da65c2

Крок 9. Вливаємо вершки, варимо близько 8 хвилин і прибираємо з вогню.

ec91bac711e2aa1ddcd1626d2e252704

Крок 10. Ніжний грибний суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Можна доповнити сухариками.

2bf60084ba08d7c5fe2562a132791246

Простий і смачний грибний суп-пюре з куркою

Ситний суп-пюре виходить з грибів і ніжного курячого м’яса. Таке частування порадує не тільки своїм смаком, але і корисними властивостями. Подавайте його до домашнього обіду!

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Вода – 2 л.
  • Вершки – 2 ст.
  • Гриби шампіньйони – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю вливаємо воду і починаємо відварювати курячу грудку для отримання бульйону. В цей час промиваємо і нарізаємо шампіньйони. Обсмажуємо їх в половині вершкового масла.

27f72b4ef9b8eb2d78dfb3fc83c6b95c

Крок 2. У бульйон опускаємо гриби. Солимо заготівлю і варимо до готовності курки.

72e1ef20028d667a443bf78deb80b29f

Крок 3. Витягуємо грудку з каструлі. Охололе м’ясо відокремлюємо від кістки і дрібно нарізаємо. Шматочки подрібнюємо в блендері разом з грибами. Частина грибів залишаємо для прикраси.

f10791470c4bc2765db9aa03c5a7706a

Крок 4. Відправляємо масу назад в бульйон. У останньому маслі обсмажуємо борошно, додаємо склянку вершків. Отримане переливаємо в каструлю.

4058595ae0be51226e4c8024f4f47db8

Крок 5. Далі вливаємо залишилися вершки. Розмішуємо вміст і продовжуємо тушкувати на вогні ще кілька хвилин.

a677d35d7ec03ead35d01ebcfa7b479b

Крок 6. Готовий суп розливаємо по тарілках і прикрашаємо грибами.

73f07d51b80a1ae35a860a380ea6463d

Як зварити грибний суп-пюре з молоком?

Ніжний грибний суп-пюре можна готувати на молоці. Ситне блюдо яскраво доповнить ваше домашнє меню. Спробуйте простий рецепт смачного і оригінального частування для всієї родини.

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гриби білі – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Молоко – 400 мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену картоплю ріжемо кубиками, перекладаємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту.

4c7761d0053e2e2c5cc62f7cb5e308de

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і тушкуємо її в вершковому маслі.

ac665425ff9c206973fec8ab91a4cb86

Крок 3. Додаємо сюди подрібнений часник.

b12f8ebb70449b5b6ff09dda1ee780a3

Крок 4. Викладаємо сюди і подрібнені білі гриби. Солимо і тушкуємо до випаровування вологи.

f63000824f16fed7a0ca2824a65fb5d5

Крок 5. Відварну картоплю прибираємо з плити.

498e7cf9275677767f5fd14edf00ca4f

Крок 6. Вміст подрібнюємо за допомогою блендера.

1da5599315f32b14e582a21219122180

Крок 7. Відміряємо необхідну кількість молока.

c7dcd62f2cd807caafc48dae5faa3e12

Крок 8. Переливаємо його до картопляному пюре, нагріваємо. Кладемо сюди гриби і знову подрібнюємо.

5490d17dcdb880a6a4fa857c59634285

Крок 9. Доповнюємо частування лавровими листям, варимо 3 хвилини і прибираємо з плити.

123fbff42e0f1b4a4789e663c99115dd

Крок 10. Ніжний грибний суп-пюре на молоці готовий. Можна пробувати!

5b4ae74cf15e84d80803683b3691e0f4

Смачний грибний суп-пюре в мультиварці

Смачний і корисний суп-пюре з грибів можна приготувати в мультиварці. Такий спосіб дозволить заощадити ваш час. Використовуйте просту кулінарну ідею для вашого столу.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 320 гр.
  • Гриби сушені – 5 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 3 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Хліб білий – 4 скибочки.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Сушені гриби заливаємо окропом і залишаємо на 1 годину.

f03c36d92fbc1c666f95cc61733c76b0

Крок 3. Подрібнюємо ріпчасту цибулю.

543f8414a3680ec441c100e7117bfc2a

Крок 4. Обсмажуємо її в чаші мультиварки з рослинним і вершковим маслом.

68cb20f539a66319a399228ce97060d4

Крок 5. Дрібно ріжемо і гриби: свіжі і сушені.

ef4896308a5e6786c9abc00d16f2e4a2

Крок 6. Викладаємо їх до цибулі і продовжуємо обсмажувати.

0e000e0ef3ef802787b859f74a6db596

Крок 7. Сюди ж відправляємо кубики картоплі.

e324cbc79e7eb642a87addb546f0974b

Крок 8. Вливаємо сюди воду, додаємо сіль і спеції. Готуємо в режимі «тушкування» або «суп» 15-20 хвилин.

3dd5a706ea99ec47279273e323b23e3b

Крок 9. В цей час займемося сухариками. Скибочки білого хліба ділимо на кубики. Кладемо їх на деко з пергаментом.

d072f1a31032c4adf95c4e405c99d4e3

Крок 10.  Поливаємо продукт олією і випікаємо 8 хвилин при температурі 180 градусів.

5deccdaf323bc38da862d3154f6a4dad

Крок 11. Коли програма мультиварки закінчиться, зливаємо трохи бульйону. У масу відправляємо шматочки плавленого сиру.

e350318eb906c8881fbb6a3e33ff49c2

Крок 12. Проварюємо масу до розчинення сиру.

0ae3f79633ba921e84beaa5bf07cd758

Крок 13. Готовий продукт подрібнюємо в блендері.

535e4d085931f97135380e89d1d032bf

Крок 14. Ніжний грибний крем-суп готовий. Подаємо його до столу разом з сухариками!

cc738a65a371facff0ae6eacb5374e71

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал