Панна-котта – це знаменитий північноіталійський десерт, який відрізняється ніжним смаком і повітряною текстурою. Приготувати такі ласощі можна різними способами. Кращі варіанти ми зібрали для вас в нашій кулінарній добірці з десяти рецептів десерту в домашніх умовах з покроковими фото.
Домашня панна-котта з желатином
Домашня панна-котта з желатином – це дуже смачний і ніжний десерт, перед яким неможливо встояти. Його приваблива подача ідеально підійде для фуршету або кенді-бару. Обов’язково спробуйте приготувати італійську панна-котту по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Вершки 20% – 350 мл.
- Вода – 50 мл.
- Желатин – 1 ст.л.
- Ванілін – 1 гр.
- Цукор – 150 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Желатин розмішуємо в холодній воді і залишаємо на 5-10 хвилин для розбухання. Потім прогріваємо заготівлю на водяній бані і постійно помішуємо до повного розчинення всіх кристаликів. Але не можна доводити масу до кипіння.
Крок 2. У каструлю виливаємо вершки, додаємо цукор і ванілін. Нагріваємо вміст до температури 80 °. До кипіння так само не доводимо.
Крок 3. У підготовлений желатин викладаємо пару столових ложок гарячих вершків.
Крок 4. Желатин ретельно перемішуємо з вершками.
Крок 5. Далі заготівлю з желатином виливаємо в каструлю з вершками. Робимо це через дрібне ситечко.
Крок 6. Перемішуємо вміст і розливаємо по формочкам. Остуджуємо і відправляємо в холодильник на 2-4 години.
Крок 7. Домашня панна-котта з желатином готова. Пригощайтеся!
Панна-котта з полуницею
Панна-котта з полуницею відрізняється ніжним і легким смаком з приємною ягідною кислинкою. Такі ласощі сподобається навіть самим виборчим ласун. Щоб приготувати справжню італійську панна-котту в домашніх умовах, використовуйте наш перевірений покроковий рецепт з фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Вершки 20% – 350 мл.
- Цукор – 3 ст.л.
- Ваніль – за бажанням.
- Желатин порошковий – 7 гр.
- Пудра цукрова – 3 ст.л.
- Полуниця – 150 гр.
- М’ята – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Желатин замішуємо в холодній кип’яченої воді і залишаємо для розбухання. Далі встановлюємо посуд з вмістом над водяною лазнею і прогріваємо до повного розчинення желатину, але не кип’ятимо.
Крок 2. У каструлю виливаємо вершки і додаємо цукор з ваніллю. Якщо використовуєте стручкову ваніль, то попередньо видаліть з неї насіння.
Крок 3. Ставимо каструлю на невеликий вогонь і прогріваємо, постійно помішуючи. Потім стручок ванілі дістаємо, а саму рідину можна процідити. Вводимо в неї підготовлений желатин.
Крок 4. Розливаємо заготівлю по формочкам і відправляємо це все в морозильну камеру на 20 хвилин. Також можна поставити в холодильник на пару годин.
Крок 5. Для подачі підготуємо полуницю. Перемелюємо її в блендері разом з цукровою пудрою.
Крок 6. Полуничною масою заливаємо застиглий десерт і прикрашаємо гілочками м’яти.
Крок 7. Панна-котта з полуницею готова. Пригощайтеся!
Панна-котта на кокосовому молоці
Панна-котта на кокосовому молоці виходить неймовірно ніжною і легкою за смаком. Такий десерт нікого не залишить байдужим і порадує своїм привабливим виглядом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Молоко кокосове – 400 мл.
- Конфітюр – 5 ст.л.
- Пудра цукрова – 80 гр.
- Желатин – 20 гр.
- Вода – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Желатин замочуємо в воді і залишаємо на 5-10 хвилин для розбухання.
Крок 2. Відміряємо необхідну кількість кокосового молока.
Крок 3. У каструлі з’єднуємо кокосове молоко з цукровою пудрою і набряклим желатином.
Крок 4. Злегка підігріваємо вміст на плиті, щоб желатин повністю розчинився. Перемішуємо.
Крок 5. На дно формочок викладаємо конфітюр. Вибираємо його до смаку. Далі вливаємо заготівлю з кокосового молока.
Крок 6. Остуджуємо частування і відправляємо в холодильник на 40 хвилин. Чекаємо повного застигання десерту.
Крок 7. Панна-котта на кокосовому молоці готова. Швидше пробуйте!
Панна-котта з молока без вершків
Панна-котта з молока без вершків – це дивно смачний і ніжний десерт, який просто тане в роті. Його приваблива і апетитна подача ідеально підійде для ваших свят. Обов’язково спробуйте приготувати італійську панна-котту по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Молоко – 2 ст.
- Цукор – 0,5 ст.
- Желатин – 20 гр.
- Варення – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування панна-котти вибираємо варення на свій смак.
Крок 2. Желатин вимішуємо в холодній воді і залишаємо на 15-20 хвилин для розбухання.
Крок 3. Далі підготовлений желатин перемішуємо з молоком і цукром у великій каструлі.
Крок 4. Ставимо заготівлю на невеликий вогонь і підігріваємо до повного розчинення желатину. Але не доводимо масу до кипіння.
Крок 5. За формочкам розкладаємо варення, яке вибрали.
Крок 6. Заливаємо форми з варенням заготівлею з молока. Відправляємо це все в холодильник до повного застигання на кілька годин.
Крок 7. Панна-котта з молока без вершків готова. Подавайте до столу і пробуйте!
Панна-котта з малиною в домашніх умовах
Панна-котта з малиною в домашніх умовах відрізняється ніжним і легким смаком з приємним ягідним ароматом. Перед таким десертом ніхто не зможе встояти. Щоб приготувати справжню італійську панна-котту своїми руками, використовуйте наш перевірений покроковий рецепт з фото.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Вершки 10% – 500 мл.
- Цукор – 40 гр.
- Ваніль – 1 стручок.
- Желатин швидкорозчинний – 10 гр.
- Малина – 50 гр.
- Лайм – 1 шт.
- Ром світлий – 10 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Стручок ванілі розрізаємо на дві половинки і дістаємо насіння. Половинки стручка подрібнюємо.
Крок 2. У каструлі з’єднуємо вершки, цукор і ваніль. Прогріваємо масу на невеликому вогні до розчинення цукру.
Крок 3. Замочуємо желатин в воді і залишаємо для розбухання на 10 хвилин. Далі прогріваємо його на водяній бані до повного розчинення. Прибираємо заготівлю з лазні і відразу вливаємо пару столових ложок підігрітих вершків.
Крок 4. Решта вершки проціджуємо від залишків стручка ванілі і вливаємо сюди желатинову заготівлю. Гарненько все перемішуємо.
Крок 5. Розливаємо вміст за формами. Можна вливати з використанням дрібного металевого сита. Прибираємо все це в холодильник до повного застигання на кілька годин.
Крок 6. Для подачі підготуємо малину. Для цього з’єднуємо ягоди з цедрою лайма і білим ромом. Акуратно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 5 хвилин.
Крок 7. Панна-котта з малиною в домашніх умовах готова. Пригощайтеся!
Класична шоколадна панна-котта
Класична шоколадна панна-котта – це дивовижне за смаком і привабливе ласощі, яке підійде як для домашнього столу, так і для свята. Ніжне ласощі сподобається як дорослим, так і дітям. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Вершки 33% – 250 гр.
- Шоколад гіркий – 100 гр.
- Цукор ванільний – 15 гр.
- Желатин – 1 ст.л.
- Вода – 3 ст.л.
- Кориця молота – 1 щіпка.
- Олія – для змащування.
Для шоколадного соусу:
- Шоколад гіркий – 25 гр.
- Вершки 33% – 1 ст.л.
- Паста шоколадна « Нутелла » – 25 гр.
Для подачі:
- Шоколад – 5 гр.
- Фундук – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Желатин заливаємо водою, гарненько перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин для розбухання. Після цього прогріваємо заготівлю в мікрохвильовці протягом 1 хвилини. Також можна прогріти продукт на водяній бані.
Крок 3. У каструлю або сотейник виливаємо вершки, відправляємо шматочки шоколаду і ванільний цукор.
Крок 4. Нагріваємо вміст і перемішуємо до повного розчинення шоколаду.
Крок 5. У теплу масу виливаємо заготівлю з желатину. Гарненько все перемішуємо.
Крок 6. Далі вміст проціджуємо через дрібне сито.
Крок 7. Розливаємо продукт по формочкам і відправляємо в холодильник до повного застигання на кілька годин.
Крок 8. В цей час підготуємо соус для подачі. З’єднуємо вершки, шматочки шоколаду і пасту нутелла.
Крок 9. Розтоплюємо продукти в мікрохвильовці до повної однорідності.
Крок 10. Класична шоколадна панна-котта готова. Подавайте до столу з шоколадним соусом, шматочками шоколаду і горіхів!
Панна-котта з сметани
Панна-котта з сметани – це дуже смачний і ніжний десерт, перед яким неможливо встояти. Він стане справжньою прикрасою вашого свята або домашнього столу. Обов’язково спробуйте приготувати італійську панна-котту з сметани по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.
Час готування – 3. години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Сметана – 180 гр.
- Желатин – 15 гр.
- Кава розчинна – 2 ч.л.
- Молоко – 150 мл.
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Цукор – 6 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Желатин вимішуємо в холодній воді і залишаємо для набухання на 15 хвилин.
Крок 3. Яєчний жовток з’єднуємо з цукром.
Крок 4. Збиваємо цукор з жовтком вінчиком до однорідності.
Крок 5. У сотейник виливаємо молоко і доводимо його до кипіння. Після прибираємо з плити і розчиняємо в ньому кави.
Крок 6. Гарненько все перемішуємо і знову ставимо на плиту. Поступово вливаємо яєчну суміш і постійно перемішуємо вінчиком. Прогріваємо до перших ознак кипіння і відразу прибираємо з плити.
Крок 7. Відправляємо в заготівлю набряклий желатин і гарненько все перемішуємо. Даємо охолонути до кімнатної температури.
Крок 8. У теплу масу викладаємо сметану.
Крок 9. Швидко перемішуємо вміст вінчиком до однорідності.
Крок 10. Розливаємо масу по формочкам і відправляємо в холодильник до повного застигання на 3-4 години.
Крок 11. Панна-котта з сметани готова. Швидше пробуйте!
ПП панна-котта в домашніх умовах
ПП панна-котта в домашніх умовах – це ідеальне рішення для тих, хто стежить за своїм харчуванням. Традиційний італійський десерт може бути низькокалорійним і не шкідливим для фігури. Щоб порадувати себе правильним ласощами, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Кефір знежирений – 150 мл.
- Сир знежирений – 100 гр.
- Желатин – 15 гр.
- Вода – 100 мл.
- Ванілін – 1 гр.
- Какао-порошок – 1 ч.л.
- Підсолоджувач – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Желатин вимішуємо воді і залишаємо набухати на 5-10 хвилин.
Крок 3. Сир з’єднуємо з кефіром і ваніліном. Додаємо підсолоджувач за смаком. Гарненько все перемішуємо. При необхідності, можна перетерти через дрібне сито.
Крок 4. Додаємо сюди какао і знову гарненько все перемішуємо.
Крок 5. Для кращої однорідності найкраще використовувати міксер.
Крок 6. Розбухлий желатин відправляємо в мікрохвильовку на 30 секунд. Також його можна прогріти на водяній бані.
Крок 7. Підготовлений желатин виливаємо в основну масу і перемішуємо.
Крок 8. Розливаємо продукт по формочкам або склянкам. Відправляємо в холодильник для застигання на 2 години.
Крок 9. ПП панна-котта в домашніх умовах готова. Оцінюйте смак!
Панна-котта з ряжанки
Панна-котта з ряжанки виходить неймовірно ніжною і приємною до смаку. Такі ласощі нікого не залишить байдужим і порадує своїм привабливим видом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Ряженка – 400 мл.
- Мед – 3 ст.л.
- Вершки – 50 мл.
- Желатин – 10 гр.
- Вода – 200 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Крок 2. Замочуємо желатин в воді і даємо йому розбухнути, як це зазначено на упаковці.
Крок 3. У сотейник або в каструлю переливаємо ряженку і вершки. Також додаємо мед.
Крок 4. Злегка прогріваємо масу до розчинення меду. Після викладаємо сюди желатин. Гарненько все перемішуємо.
Крок 5. Розливаємо заготівлю по формочкам і відправляємо в холодильник на кілька годин для застигання.
Крок 6. Перед подачею поливаємо частування медом.
Крок 7. Панна-котта з ряженки готова. Пригощайтеся!