Смажені маслюки – 7 рецептів приготування на сковороді з покроковими фото

Смажені маслюки – страва дуже смачна, незалежно від рецепту та додаткових інгредієнтів і готується просто та швидко. У всіх рецептах важлива правильна підготовка цих грибів перед смаженням. Маслюки завжди смажаться окремо і потім з'єднуються з іншими інгредієнтами, і найчастіше з картоплею та цибулею.

Смажені маслюки з картоплею

Смажені маслюки самі по собі є дуже смачною самостійною стравою і за харчовою цінністю знаходяться поряд з білими грибами, а доповнені картоплею будуть у вас повноцінною вечерею або обідом. Перед смаженням очищені маслюки відварюємо. Кількість грибів може бути збільшена.

    Смажені маслюки з цибулею в сметані

    Маслюки, смажені з цибулею в сметані, своїм вишуканим смаком не поступаються і м'ясним делікатесам. Ніжна текстура гриба, особливий аромат та бездоганний смак, доповнений сметаною з цибулею, роблять страву затребуваною на будь-якому столі. Маслюки перед смаженням відварюються, але можна готувати їх і сирі.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Маслюки – 700 гр.
    • Сметана – 400 грн.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Масло вершкове – 2 ст.л.
    • Борошно – 1 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Свіжозібрані маслюки підготувати до смаження. У грибів видалити шкірку, лісове сміття і промити маслюки під проточною водою.

    Крок 2. Маслюки нарізати середніми шматочками і відварити у воді протягом 10 хвилин.

    Крок 3. Відварені маслюки відкинути на друшляк, адже відвар більше не потрібен.

    Крок 4. У сковорідці розтопити шматок вершкового масла|мастила|.

    Крок 5 У розігрітій олії обсмажити до легкого рум'яного кольору, нарізані чверть кільцями цибулини.

    Крок 6. У сковорідку перекласти відварені маслюки та обсмажити їх протягом 10 хвилин на маленькому вогні та при помішуванні лопаткою.

    Крок 7. Після випарювання всієї рідини маслюки посипати борошном, добре перемішати, щоб борошно просочилося маслом, і смажити все ще протягом декількох хвилин.

    Крок 8. В останню чергу налити до грибів сметану та додати сіль із чорним перцем. Сметану краще вибрати жирну, щоб не згорнулася. Маслюки зі сметаною добре перемішати і потомити страва ще 5 хвилин.

    Крок 9. Смажені з цибулею в сметані маслюки розкласти по порційних тарілках, прикрашати зеленню та подати до обіду.

    Крок 10. Страва подається до столу тільки гарячим. Смачного!

    Маслюки з картоплею та цибулею на сковороді

    Коли у вас з'явилися на кухні свіжі маслюки, перша і найсмачніша страва – це приготовлені смажені маслюки з картоплею та цибулею на сковороді. Ці гриби відмінно поєднуються смаком з картоплею та цибулею, а в цьому рецепті доповнимо страву тертим сиром. Рецепт простий, найскладніше у ньому – почистити маслюки.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Маслюки – 300 гр.
    • Картопля – 500 гр.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Сир – 150 гр.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Зелень – до смаку.
    • Олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. Свіжозібрані маслюки очистити від лісового сміття і за допомогою ножа зняти шкірку з капелюшків. Потім маслюки добре промити і протягом 5 хвилин відварити у великій кількості води. Картоплю очистити від шкірки, промити і нарізати тонкими скибочками чи брусочками. Цибулю нарізати кубиками. Промиту зелень дрібно нарізати.

    Крок 2. Шматок твердого сиру подрібнити на тертці.

    Крок 3. У сковорідці розігріти олію і в ній обсмажити відварені маслюки з цибульною нарізкою. Обсмажені маслюки перекласти зі сковорідки в тарілку.

    Крок 4. Потім на цій же сковорідці, долив трохи рослинної олії, обсмажити картопляну нарізку до м'якості і легкого золотистого кольору.

    Крок 5. До обсмаженої картоплі перекласти маслюки з цибулею, добре перемішати і посмажити ще протягом 5 хвилин.

    Крок 6. До кінця смаження додати до страви нарізану зелень і на власний смак все посипати сіллю з чорним перцем і ще раз перемішати.

    Крок 7. Маслюки з картоплею та цибулею можна подати до столу, але в цьому рецепті зробимо його смачнішим. Посипати все тертим сиром, сковорідку прикрити кришкою і потім маслята з картоплею на маленькому вогні ще 7 хвилин, щоб сир розплавився.

    Крок 8. Смажені маслюки з картоплею та цибулею на сковороді подати до столу гарячі. Смачного!

    Смажені маслюки з яйцями

    Смажені маслюки з яйцями будуть у вас простим і дуже ситним сніданком, який готується швидко, не враховуючи часу на варіння маслюків. Відварити та обсмажити маслюки можна ввечері, щоб уранці не витрачати багато часу. Смажені маслюки або заливаються збитими яйцями, або формується яєчня. Маслюки з яйцем можна використовувати і для бутербродів, і як інгредієнт складного салату. У цьому рецепті доповнимо страву сиром.

    Час приготування: 45 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Маслюки – 400 гр.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сир твердий – 50 гр.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Приправа грибна – 1 год.
    • Олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу підготувати всі продукти згідно з рецептом. Маслюки почистити, добре промити і відварити протягом 20 хвилин, що можна зробити заздалегідь.

    Крок 2. Відварені маслюки відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина, і нарізати невеликими шматочками.

    Крок 3. У сковорідці розігріти олію і обсмажити в ній маслюки до рум'яного кольору. Обсмажені маслюки на власний смак посипати сіллю, грибною приправою, перцем і перемішати.

    Крок 4. Шматок твердого сиру подрібнити на середній тертці та посипати ним обсмажені маслюки.

    Крок 5. Потім до грибів розбити яйце, але можна кілька яєць.

    Крок 6. Маслюки з яйцем лопаткою активно перемішати і вогонь вимкнути, щоб розплавлений сир та коагульоване яйце покрили всі шматочки маслюків. Приготовлені смажені маслюки з яйцем сервірувати до сніданку у гарячому вигляді, але страва зберігає свій смак та холодним. Смачного!

    Маслюки, смажені з картоплею та сметаною

    Маслюки, смажені з картоплею та сметаною, готуються для повноцінного та смачного обіду чи вечері. Сметана добре доповнює та балансує смак смажених маслюків та картоплі. Її додають наприкінці готування або поливають сметаною приготовлену страву, що виходить смачнішою. У цьому рецепті маслюки смажимо сирі, і при розрахунку порцій потрібно враховувати, що об'єм грибів зменшиться в 5 разів.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Маслюки – 1 цебро.
    • Картопля – 6 шт.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Сметана – до смаку.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Зелень – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Згідно з рецептом, підготувати всі продукти для приготування страви. Маслюки ретельно очистити від лісового сміття і зняти шкірку з капелюшків. Потім маслюки добре промити під проточною водою і залишити на друшляку, щоб зайва рідина скла.

    Крок 2. Чисті маслюки нарізати середніми шматочками. У сковороді добре розігріти олію і перекласти в неї нарізку маслюків.

    Крок 3. Цибулини очистити від лушпиння і нарізати невеликими кубиками.

    Крок 4. Очистити та промити картоплю. Потім нарізати його шматочками довільної форми.

    Крок 5. Маслюки смажити на середньому вогні, не закриваючи сковорідку кришкою і до повного випаровування грибного соку.

    Крок 6. До обсмажених маслюків перекласти нарізку цибулі, перемішати і посмажити кілька хвилин.

    Крок 7. Потім у сковорідку перекласти нарізану картоплю і смажити протягом 20 хвилин, щоб картопля стала м'якою.

    Крок 8. Картопля з маслюками періодично перемішувати і можна в сковорідку долити трохи чистої води.

    Крок 9. Сковорідку бажано прикрити кришкою, щоб картопля просмажилася рівномірно.

    Крок 10. До кінця готування маслюка з картоплею на свій смак посипати сіллю з чорним перцем.

    Крок 11. Потім додати дрібно нарізану зелень. На цьому етапі готування можна покласти в сковорідку сметану, перемішати для рівномірного розподілу і вогонь вимкнути.

    Крок 12. Приготовлену страву розкласти по тарілках та сервірувати до обіду.

    Крок 13. Якщо сметану не додавали наприкінці приготування, то полити нею маслюки, смажені з картоплею. Смачного!

    Дуже смачні маслюки, смажені з овочами.

    Традиційно маслюки смажать з картоплею та цибулею, але не менш смачним варіантом будуть маслюки, смажені з будь-яким овочевим мікстом з моркви, баклажанів, солодкого перцю та свіжої капусти. Набір овочів можна підбирати за сезоном та на особистий смак. У цьому рецепті смажимо маслюки з морквою та цибулею, і в сметанному соусі. Цю страву можна подавати як закуску чи гарнір до м'яса чи риби.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Маслюки – 600 гр.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Морква велика – 1 шт.
    • Сметана 15% – 1 пачка.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Зелень – до смаку.
    • Лавровий лист – 2 шт.
    • Приправа грибна – 1 щіпка.
    • Вода – 100 мл.
    • Олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. Свіжозібрані опеньки чистимо, промиваємо, нарізаємо середніми шматочками і відварюємо протягом 20 хвилин. Потім відкидаємо гриби на друшляк.

    Крок 2. У сковорідці розігріваємо олію. У ньому обсмажуємо відварені маслюки до легкого рум'яного кольору та протягом 20 хвилин.

    Крок 3. Чистимо і промиваємо моркву та цибулини. Моркву подрібнюємо на тертці, а цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.

    Крок 4. Подрібнені овочі перекладаємо в сковорідку до обсмажених олій. Обсмажуємо овочі при помішуванні і до готовності, і легкого рум'яного кольору.

    Крок 5. Потім кладемо в сковорідку сметану і добре перемішуємо.

    Крок 6. Маслюки з овочами на свій смак посипаємо сіллю, грибною приправою і чорним перцем. Доливаємо 100 мл чистої води або бульйону, ще раз перемішуємо і гасимо страву під прикритою кришкою та на маленькому вогні ще 15 хвилин.

    Крок 7. Приготовлені смажені з овочами маслюки розкладаємо по тарілках, доповнюємо дрібно нарізаною зеленню та сервіруємо до столу. Смачного!

    Як приготувати маслюки з часником?

    Смажені маслюки з часником відрізняються особливим смаком, ситністю і готуються просто та швидко. Їх подають до столу самостійною стравою або доповненням до картоплі, каші або макаронів, що важливо для пісного столу. Ще вони будуть у вас чудовою начинкою для несолодкої домашньої випічки. Маслюки перед смаженням обов'язково відварюються, хоча можлива смаження сирих грибів. Для цього страви вибирають маслюки, які у вас не підійшли до маринування.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Маслюки – 300 гр.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Часник – 1 зубок.
    • Сіль за смаком.
    • Олія – 3 ст.л.
    • Оцет 9% – 1 год.

    Процес приготування:

    Крок 1. Свіжозібрані маслюки відразу розсортувати за розміром і відібрати великі гриби.

    Крок 2. Потім вибрані маслюки очистити від шкірки на капелюшку та лісового сміття, особливо ніжки.

    Крок 3. Маслюки на 10 хвилин замочити у холодній воді, а потім добре промити під проточною водою.

    Крок 4. Чисті маслюки нарізати шматочками і відварити протягом 15 хвилин у воді з додаванням оцту та солі. Відварені маслюки відкинути на сито для видалення відвару.

    Крок 5. Очистити від лушпиння цибулини, нарізати невеликими кубиками і обсмажити в розігрітій олії до легкого рум'яного кольору.

    Крок 6. До цибулі в сковорідку перекласти відварені маслюки і смажити їх на середньому вогні протягом 10-15 хвилин при періодичному помішуванні. До кінця обсмажування маслюка на особистий смак посипати сіллю, додати через часнику очищений часник, перемішати і вогонь вимкнути.

    Крок 7. Приготовлені смажені з часником та цибулею опеньки перекласти на тарілки та сервірувати до столу. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал