Оселедець пряного посолу – 4 рецепта в домашніх умовах з покроковими фото

Оселедець пряного посолу – це дуже смачне частування для вашого домашнього або святкового столу. Такий продукт виходить дуже соковитим і ароматним. Можна подавати до столу з хлібом або гарячими гарнірами. Для засолювання апетитного оселедця в домашніх умовах використовуйте перевірену кулінарну добірку з 4 покрокових рецептів з докладним описом процесу.

Пряний солоний оселедець шматочками в домашніх умовах

Пряний солоний оселедець шматочками в домашніх умовах виходить дуже соковитим і ніжним за смаком. Також таке частування відрізняється дивним яскравим ароматом. Для засолювання апетитною оселедця своїми руками скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.

Час готування – 1 добу

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Оселедець – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Вода – 1 ст.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо і промиваємо велику свіжу оселедець. Зрізаємо голову і хвіст.

Крок 2. Акуратно видаляємо шкіру і кісточки.

Крок 3. Підготовлене філе ділимо на порційні шматочки.

Крок 4. Відміряємо вказану кількість солі і спецій.

Крок 5. У склянці гарячої води розчиняємо сіль. Додаємо сюди горошини чорного перцю і лавровий лист. Остуджуємо до кімнатної температури.

Крок 6. Шматочки оселедця кладемо в пластиковий контейнер і заливаємо холодним розсолом. Прибираємо в холодильник на добу. Кожні два-три години акуратно перевертаємо шматочки для кращої просочення.

Крок 7. Пряний солоний оселедець шматочками в домашніх умовах готова. Подавайте до столу і пробуйте!

Оселедець пряного посолу в розсолі

Оселедець пряного посолу в розсолі – яскрава кулінарна ідея для вашого домашнього меню. Приготувати таке частування своїми руками зможе кожен. Для цього беріть на замітку наш готовий рецепт з покроковими фото і докладним описом процесу. Порадуйте себе і близьких смачною і соковитою оселедцем.

Час готування – 1 добу

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Оселедець – 1 кг.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 100 гр.
  • Оцет 9% – 50 мл.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець запашний горошок – 5 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Цибуля ріпчаста – для подачі.
  • Олія – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку для засолювання оселедця в домашніх умовах.

Крок 2. Свіжу підготовлену рибу добре промиваємо під водою і кладемо в зручний контейнер.

Крок 3. Відміряємо вказану кількість солі і цукру.

Крок 4. Підготуємо ароматні спеції.

Крок 5. Літр води вливаємо в каструлю. Додаємо сюди сіль, цукор і спеції. Доводимо до кипіння на плиті.

Крок 6. Вливаємо в розсіл оцет, перемішуємо.

Крок 7. Даємо розсолу повністю охолонути.

Крок 8. Заливаємо рибу готовим пряним розсолом. Ставимо в холодильник або на холодний балкон на добу.

Крок 9. Через час виймаємо рибу з розсолу і очищаємо від кісточок.

Крок 10. Нарізаємо філе шматочками.

Крок 11. Тонкими напівкільцями ріжемо ріпчасту цибулю для подачі.

Крок 12. Заправляємо рибу олією і доповнюємо цибулею. Оселедець пряного посолу в розсолі готовий!

Оселедець пряного посолу цілком

Оселедець пряного посолу цілком виходить неймовірно соковитим і ніжним до смаку. Також таке частування відрізняється дивним яскравим ароматом пряних спецій. Для засолювання апетитною оселедця в домашніх умовах скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.

Час готування – 2 доби

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Оселедець – 500 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сіль – 85 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Перець запашний горошок – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Вода – 1,2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо свіжий оселедець і спеції за списком.

Крок 2. Кип’ятимо вказану кількість води і розмішуємо в ній цукор, сіль і пряні спеції. Даємо повністю охолонути.

Крок 3. Занурюємо в остиглий розсіл підготовлений оселедець.

Крок 4. Прикриваємо вміст тарілкою і прибираємо в прохолодне місце. Можна поставити в холодильник або на холодний балкон.

Крок 5. Солимо рибу протягом двох діб, але можна і більше.

Крок 6. Через час виймаємо заготовки з пряного розсолу.

Крок 7. Оселедець пряного посолу готовий. Подавайте до столу!

Домашній оселедець пряного посолу в банці

Домашній оселедець пряного посолу в банці – оригінальна кулінарна ідея для вашого столу. Приготувати таке частування своїми руками зможе кожен. Для цього беріть на замітку наш готовий рецепт з покроковими фото і докладним описом процесу. Порадуйте себе і близьких ароматної закускою.

Час готування – 3 доби

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Оселедець – 3 шт.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль морська – 6 ст.л.
  • Вода – 2 л.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожуємо свіжий оселедець і промиваємо під водою.

Крок 2. Підготовлену рибу викладаємо в чисту трилітрову банку.

Крок 3. У каструлю вливаємо два літри води. Додаємо сюди морську сіль, цукор і спеції.

Крок 4. Доводимо до кипіння і повністю остуджуємо.

Крок 5. Заливаємо остиглим пряним розсолом рибу в трилітровій банку.

Крок 6. Прикриваємо банку кришкою і прибираємо в холодильник на три доби. Також можна поставити в будь-який холодне місце.

Крок 7. Домашній оселедець пряного посолу в банці готовий. Нарізайте порційними шматочками і подавайте до столу, доповнивши ріпчастою цибулею і олією.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал