Цей домашній оселедець кращий рецепт, який я пробувала. Якщо Ви шукаєте гарний перевірений рецепт домашнього оселедця, то цей вам сподобається на всі сто відсотків! Щиро рекомендую зберегти і приготувати його – не пошкодуєте!
Друзі, я лінива і мені було простіше купити оселедця, ніж морочитися з ним, рівно до того моменту, поки сама не скуштувала різницю. Навіть найсмачніший на ваш погляд оселедець не зрівняється до смаку з домашнім посолом. Я теж раніше говорила – та не там ви купуєте, ось я знаю місця … і тд і тп … повірте на слово і просто один раз спробуйте посолити самі. Тим паче, що це дешевше, що не може не радувати!
Список інгредієнтів:
- на 3 середні оселедці (розморожуємо делікатно в холодильнику, добре миємо і вирізаємо кухонними ножицями зябра) готуємо.
Маринад:
- кип’ятимо 2 л води + 6 стол. ложок солі + 3 стол. ложки цукру + запашний та чорний перчик, гвоздика, лавровий лист.
Як приготувати:
- Варимо наш маринад, охолоджуємо, заливаємо охолодженим маринадом оселедця і залишаємо при кімнатній температурі на пару годин.
- Потім забираємо в холодильник на три дні. У каструльці, банці чи контейнері, не важливо. Важливо те, що через три дні ви насолодитеся справжнім смаком оселедця!
І ви не будете вранці з набряклим обличчям точно!
Головне – не тримайте в розсолі місяць її, краще свіжу засолити!
Я ось відварила картоплю, оселедець заправила ароматною олією і накришила крупно зеленої цибулі – смачніше і не придумати! А попереду Новий Рік, ось прям репетирувати навіть не треба, цей оселедець порадує вас і в Шубці, і без ) Навіть дрібна, не симпатична мені попалася, але вийшло уффф!