Огірки з насінням гірчиці на зиму – 5 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Огірки з насінням гірчиці на зиму – це чудова закуска, яку подають самостійно або застосовують у складі салатів. Маринована консервація виходить досить апетитною і хрусткою. У добірці зібрані рецепти, які не доставлять незручностей навіть найцікавішим кулінарам. Збереження огірків залежить від ретельної обробки плодів і банок. Беріть на озброєння чудові рецепти і будете забезпечені апетитними запасами на зиму!

Огірки по-фінськи з насінням гірчиці на зиму

Огірки по-фінськи з насінням гірчиці на зиму – заготівля, яка подобається багатьом. На відміну від заготовок огірків цілими, в цьому рецепті можна використовувати плоди « некондиції ». Переросли огірки використовувати не раджу, а ось криві підійдуть ідеально. Форма плодів на смаку ніяк не відіб’ється.

Час готування – 3 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5 кг.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Насіння гірчиці – 2 ч.л.
  • Вода питна – 1 л.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед замочуємо в теплій воді з содою місткі банки. Обдаємо їх під краном водою, змиваючи содовий розчин. Готуємо інгредієнти. Промиваємо огірки.

Крок 2. Вимиті огірки складаємо в ємність з холодною водою і вимочуємо 2 години. Через 1,5 години починаємо стерилізацію банок в духовці при температурі 100 градусів або над парою. Стерилізуємо 15 хвилин. Кришки кип’ятимо окремо.

Крок 3. Огірки розрізаємо на «кубики» висотою 2-3 сантиметри, відрізаючи кінчики.

Крок 4. Приготуємо маринад, з’єднавши в каструлі сіль, цукор, лаврушку, насіння гірчиці і воду. Закип’ятив маринад, вливаємо оцтову кислоту.

Крок 5. У гарячу заливку складаємо огірки і кип’ятимо 5 хвилин.

Крок 6. Огірки поміняють колір – так і повинно бути.

Крок 7. Киплячою заготівлею наповнюємо стерилізовані банки, щільно укладаючи огірки. Порожнечі заливаємо ароматним маринадом.

Крок 8. Чистими гвинтовими кришками закупорюємо закатки і ставимо догори дном. Накриваємо ковдрою і остуджуємо.

Крок 9. Охолонувши закатки переміщаємо в підвал або льох. Смачного!

Огірки з насінням гірчиці в літрових банках без стерилізації на зиму

Огірки з насінням гірчиці в літрових банках без стерилізації на зиму – приголомшлива знахідка для тих, хто любить швидко і просто готувати зимову консервацію. Хрусткі запашні огірки гармонійно вписуються до складу салатів – олів’є або вінегрету, а так само ідеальні в якості самостійної закуски. Для тих, хто постить — це відмінний варіант урізноманітнити раціон і надати яскравий смак повсякденної їжі.

Час готування – 4 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

На одну 1 літрову банку:

  • Огірки – скільки буде потрібно.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Морква – 10-12 кружечків.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Насіння гірчиці – 1 ч.л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промивши огірки від пилу і піску, занурюємо їх в холодну воду і витримуємо 3 години. Не втрачаючи часу, гарненько вимиваємо банки з содою, а потім прогріваємо на водяній бані 10 хвилин або стерилізуємо в духовій шафі або в мікрохвильовці.

Крок 2. Очищену морквину ріжемо на кружечки. Знімаємо з часнику верхній шар. За чистим сухим банкам розкладаємо морквину, часник і лаврушку.

Крок 3. Огірки звільняємо від кінчиків і щільно набиваємо ними банки. Готуємо окріп і акуратно заповнюємо їм банки, прикриваємо стерильними кришками і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 4. Зливаємо воду і повторюємо процедуру ще 2 рази. Втретє воду зливаємо в каструлю. Солимо і додаємо цукор і кип’ятимо маринад. Поки готується заливка, по банкам розкладаємо гірчицю і вливаємо оцтову кислоту.

Крок 5. Гарячим розсолом заливаємо огірочки, закриваємо закаточною машинкою. Перевернувши кришками вниз, перевіряємо, чи не протікає маринад, і накриваємо вовняним або махровим пледом. Ми залишаємо остуджуватися, а потім прибираємо в комору до зими. Смачного!

Огірки з насінням гірчиці і лимонною кислотою на зиму

Огірки з насінням гірчиці і лимонною кислотою на зиму – варіант для тих, хто з яких-небудь причин не використовує для консервації оцет. Однак закуска від цього менш смачною не стає. Досить простий рецепт заощадить час, а це важливий фактор під час зимних заготовок. Огірки виходять міцними і хрусткими, відмінно підійдуть до відварної або смаженої картоплі.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

На 4 півлітрові банки:

  • Огірки – 2,5 кг.
  • Часник – 1 головка.
  • Листя смородини – 12 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Насіння гірчиці – 2 ст.л.
  • Вода – 1 л.
  • Лимонна кислота – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль кам’яна – 50 гр.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошком – 12 шт.
  • Перець запашний горошком – 12 шт.
  • Парасольки кропу – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ґрунтовно промивши невеликі плоди і затоку їх водою, витримуємо мінімум півгодини, щоб огірочки залишалися хрусткими. Якщо використовуємо невеликі ємності, краще взяти корнішони. Маленькі екземпляри виходять в рази апетитніше.

Крок 2. Вимивши в содовому розчині банки, споліскуємо їх під водою і проколюємо в мікрохвильовій печі або на пару.

Крок 3. Відміряємо листя і спеції.

Крок 4. У прокалені ємності складаємо листя смородини і хрону, кропні парасольки, лаврушку, часникові зубчики, горошини перців і насіння гірчиці.

Крок 5. Відрізаємо кінчики.

Крок 6. Заповнюємо банки, щільно укладаючи огірочки.

Крок 7. Кип’ятимо чайник і розливаємо по банкам крутий окріп.

Крок 8. Накриваємо банки стерильними кришками і витримуємо 20 хвилин.

Крок 9. Каструлю з водою встановлюємо на плиті. Засипаємо цукор.

Крок 10. Слідом додаємо сіль. Сіль використовуємо кам’яну.

Крок 11. У киплячу заливку додаємо лимонку.

Крок 12. Закривши банку кришкою з отворами, зливаємо воду.

Крок 13. Знімаємо кришку.

Крок 14. Заповнюємо банку киплячою заливкою.

Крок 15. Озброївшись закаточним ключем, закриваємо заготовки. Розгорнувши дном вгору, дивимося, чи не пропускають чи кришки маринад. Укутуємо закатки і залишаємо до повного охолодження. Через добу охололі заготовки переміщаємо на зберігання. Смачного!

Огірки з цибулею і гірчицею на зиму в банках

Огірки з цибулею і гірчицею на зиму в банках виходять в міру гострими і незвичайно хрусткими. Хрускіт консервації приваблює, і зупинитися просто неможливо. У рецепті використовується аспірин, який допомагає зберегти заготовку. Однак якщо немає аспірину або у вас є сумніви, з цього приводу, тоді замість таблетки додають більше оцту. Тут головне не переборщити, щоб не зіпсувати консервацію.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

На 2-х літрову банку:

  • Огірки – скільки буде потрібно.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Суміш зелені і листя – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Насіння гірчиці – 1,5 ч.л.
  • Перець запашний горошком – 4 шт.
  • Перець чорний горошком – 6-8 шт.
  • Перець гострий стручковий – за смаком.
  • Гвоздика – 3 бутона.
  • Вода – 1 л.
  • Оцет 70% – 1 ч.л. ( неповна ).
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Аспірин – 1 таблетка.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті огірочки кладемо в холодну воду на пару-трійку годин, щоб консервація залишалася хрусткою. Вимочені плоди звільняємо від кінчиків і поміщаємо у містку посуд. Кип’ятимо воду і заливаємо крутим окропом. Прикривши, чекаємо, поки охолоне.

Крок 2. Поки огірки остигають, вимиваємо банки і стерилізуємо зручним способом. Кришки кип’ятимо окремо. А потім перекладаємо огірки в суху ємність. Рідина не виливаємо.

Крок 3. Промиваємо листя. Очищаємо цибулю і часник. Промитий перець звільняємо від серцевини і розрізаємо на сегменти, а очищену цибулю – на четвертинки. У чисті сухі банки закладаємо листя смородини і вишні, кропну парасольку і частина листа хрону. Кладемо перці горошком і гвоздичні бутони.

Крок 4. Щільно заповнюємо банку огірками, чергуючи з цибулею, часником і перцем. Додаємо листя і насипаємо гірчицю в зернах.

Крок 5. Подрібнюємо таблетку аспірину і засипаємо в наповнену банку.

Крок 6. У злиту з-під огірків воду засипаємо сіль і цукор. Закип’ятив маринад, вливаємо оцтову есенцію. Розмішавши, знімаємо з плити і заливаємо банки розсолом доверху горлечка банки. Накриваємо кришками і закриваємо ключем.

Крок 7. На підготовлене місце укладаємо що-небудь тепле. Перевернуті закатки закутуємо. Остуджуємо в такому положенні. Після чого переносимо в льох. А взимку насолоджуємося апетитними хрусткими огірочками. Смачного!

Огірки з гірчицею і часником на зиму

Огірки з гірчицею і часником на зиму – рецепт, який завжди приходить на допомогу. Швидко і просто, що має велике значення при приготуванні зимних заготовок. Закатки в рази перевершують покупні аналоги і не б’ють по бюджету. Душисті і хрусткі огірочки гармонійно поєднуються з будь-якою їжею.

Час готування – 6 ч. 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,3 кг.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Перець чорний горошком – 8 шт.
  • Листя хрону – за смаком.
  • Насіння гірчиці – 2 ч.л.
  • Вода – 1 л.
  • Оцет 9% – 30 мл.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – 2 дес.л.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Насіння кропу – 4 гр.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Листя смородини – 4 шт.
  • Листя вишні – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Перевіривши продукти, приступаємо до зимних заготівлям. Рекомендую використовувати корнішони, вони виходять апетитніше великих примірників.

Крок 2. Ґрунтовно сполоснув корнішони, вивантажуємо їх в холодну воду. Вимочуємо 3-6 годин або цілу ніч. Процедура збереже хрусткість закуски.

Крок 3. Відрізавши кінчики, діємо далі.

Крок 4. Попередньо замочені в содовому розчині ємності невеликого розміру ополіскуємо під краном і встановлюємо стерилізуватися над парою або проколюємо в духовій шафі.

Крок 5. За стерильним баночкам розкладаємо вишневі і смородинові листочки, кропні суцвіття, лист лавра, гострий перець, гірчицю, слайси очищеного часнику, лист хрону і горошки перцю.

Крок 6. Наповнюємо ємності, як можна щільніше.

Крок 7. Закип’ятив воду, розливаємо по баночках. Прикривши кришками, залишаємо настоятися. Через 10 хвилин позбавляємося від рідини і повторюємо дії ще раз.

Крок 8. Злив настій вдруге, кип’ятимо його і кладемо цукор і кам’яну сіль. Після закипання, додаємо оцтову кислоту. Проварюємо пару хвилин.

Крок 9. Розділимо заливку по банкам.

Крок 10. За допомогою ключа закупорюємо заготовки. Якщо банки не пропускають маринад, закутуємо консервацію, попередньо перевернувши закатки.

Крок 11. Після охолодження переносимо в комору. Через тиждень корнішони можна дегустувати.

Крок 12. Насолоджуємося апетитними огірочками. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал