У нас є для вас надійний рецепт смачного ніжного дріжджової пасочки з родзинками і лимонною глазур’ю. Ви легко можете спекти це самостійно.
Великдень – особливе свято, час надій і взаємної доброти. Хочете порадувати своїх близьких смачною домашньою випічкою? Шукаєте рецепт різдвяної випічки?
Інгредієнти для паски:
- 500 г пшеничного борошна
- 250 мл молока
- 50 г свіжих дріжджів
- 6 жовтків
- 150 г цукру
- щіпка солі
- 100 г вершкового масла
- близько 50 г родзинок
- лимонна глазур (склянка цукрової пудри і сік великого лимона)
Важливо: всі інгредієнти для паски повинні бути кімнатної температури.
Як приготувати паску?
У невеликій мисці розімніть дріжджі з чайною ложкою цукру, поки вони не стануть рідкими. Ми залишаємо підніматися.
Жовтки подрібнити з цукром, бажано кухонним міксером.
Розтопіть масло в маленькій каструлі і відставте.
Паску найкраще робити руками у великій мисці.
Просійте борошно в миску. Додайте дріжджі, молоко, змішані з цукром жовтки і дрібку солі. Починаємо місити руками. Коли інгредієнти з’єднаються, поступово вливайте розтоплене масло. Місіть, поки тісто не почне відходити від ваших рук. Нарешті, додайте посипаний борошном родзинки і деякий час місіть. Відкладіть, щоб піднялося.
Дріжджове тісто для паски має збільшитися вдвічі. Найкраще накрити ганчіркою і поставити в тепле місце приблизно на 1,5 години.
Коли тісто підніметься, викладіть його в змащені маслом форми. Із заданої порції вийде два кекса середнього розміру. Тісто має знову піднятися приблизно 30 хвилин.
Коли тісто розрослося в формі, ставимо його в розігріту до 150 градусів духовку. Приблизно через 5 хвилин збільште температуру до 180 градусів і запікайте близько 40 хвилин, поки верхня частина не підрум’яниться.
Готову паску дістаємо з форми відразу після випічки.
Рекомендуємо: прикрашати паску найкраще лимонною глазур’ю – цукрову пудру розтерти з лимонним соком.