Неймовірно ніжний та смачний пляцок “Хмаринка”, який з’їдають моментально

Цей тортик просто неймовірний. Хрустка нижня частина, смачна малина в поєднанні з желе, вершковий легкий крем і дивовижне хрустке безе з мигдалевими пластівцями, справжній рай для ласунів.

Неймовірно ніжний та смачний пляцок "Хмаринка", який з'їдають моментально

Список потрібних інгредієнтів:

Пісочне тісто:

  • 2 склянки пшеничного борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 200 г вершкового масла
  • 5 столових ложок цукру
  • 3 жовтки
  • 2 столові ложки густих вершків

Приготування пісочного тіста:

Замісити пісочне тісто, поставити в холодильник на 30 хвилин. Розкачати і викласти на деко розміром 24×32, випікати при 180 градусах до золотистого кольору 20-25 хвилин.

Желе:

  • 3 шт малинового желе
  • 3,5 склянки окропу
  • 600 г замороженої малини

Як приготувати:

Желе розчинити, остудити, додати заморожену малину (вони швидко стають твердішими), викласти на пісочне тісто.

Крем:

  • 500 мл жирних вершків 30%
  • 250 г маскарпоне
  • 2-3 столові ложки цукрової пудри

Приготування крему:

Вершки збити до міцної консистенції, додати цукор і маскарпоне, трохи збити і викласти на желе.

Безе:

  • 3 білка
  • 150 г цукру
  • 2 чайні ложки картопляного борошна
  • 40 г мигдальних пластівців

Як приготувати:

Яєчні білки збити до міцної стійкості, поступово додаючи цукор. Збийте, поки цукор не розчиниться, нарешті додайте картопляне борошно. Збити і викласти на деко, застелене папером для випічки, посипати безе мигдальними пластівцями.

Випікати в розігрітій до 140 градусів духовці, після вставлення меренги зменшити до 100 градусів і сушити безе 60 хвилин.

Зібрати тортик, і насолоджуватись чаюванням! Смачного Вам.

Неймовірно ніжний та смачний пляцок "Хмаринка", який з'їдають моментально

Перевірений рецепт з інтернету.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал