Цей тортик просто неймовірний. Хрустка нижня частина, смачна малина в поєднанні з желе, вершковий легкий крем і дивовижне хрустке безе з мигдалевими пластівцями, справжній рай для ласунів.
Список потрібних інгредієнтів:
Пісочне тісто:
- 2 склянки пшеничного борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 200 г вершкового масла
- 5 столових ложок цукру
- 3 жовтки
- 2 столові ложки густих вершків
Приготування пісочного тіста:
Замісити пісочне тісто, поставити в холодильник на 30 хвилин. Розкачати і викласти на деко розміром 24×32, випікати при 180 градусах до золотистого кольору 20-25 хвилин.
Желе:
- 3 шт малинового желе
- 3,5 склянки окропу
- 600 г замороженої малини
Як приготувати:
Желе розчинити, остудити, додати заморожену малину (вони швидко стають твердішими), викласти на пісочне тісто.
Крем:
- 500 мл жирних вершків 30%
- 250 г маскарпоне
- 2-3 столові ложки цукрової пудри
Приготування крему:
Вершки збити до міцної консистенції, додати цукор і маскарпоне, трохи збити і викласти на желе.
Безе:
- 3 білка
- 150 г цукру
- 2 чайні ложки картопляного борошна
- 40 г мигдальних пластівців
Як приготувати:
Яєчні білки збити до міцної стійкості, поступово додаючи цукор. Збийте, поки цукор не розчиниться, нарешті додайте картопляне борошно. Збити і викласти на деко, застелене папером для випічки, посипати безе мигдальними пластівцями.
Випікати в розігрітій до 140 градусів духовці, після вставлення меренги зменшити до 100 градусів і сушити безе 60 хвилин.
Зібрати тортик, і насолоджуватись чаюванням! Смачного Вам.
Перевірений рецепт з інтернету.