Мигдальне печиво — це неймовірно ароматна домашня випічка, перед якою не встоїть жоден ласун. Ніжне розсипчасте печиво потрапить прямо в серце. Таке частування не залишиться без уваги ваших гостей. У добірці зібрані різні рецепти, кожен зможе підібрати те, що йому до душі. Випічка з мигдального борошна вважається дорогою і якщо купувати в магазинах або кондитерських, буде досить відчутно для гаманця. Тому таке печиво я готую вдома, виходить дешевше і смачніше.
Кето печиво з мигдального борошна
Кето печиво з мигдального борошна виходить неймовірно смачним. Ароматний десерт виходить досить калорійним, але цього і вимагає кето харчування. Ніжна розсипчаста текстура і апетитні тріщинки полюбляться всім ласунам. Випічка готується максимально просто, а результат залишає захват!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 1 шт.
- Стевія рідка – 3 гр.
- Сіль – щіпка.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Борошно мигдальна – 120 гр.
- Кокосова стружка – 20 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти відповідно до рецептурою.
Крок 2. В об’ємну ємність пересипте мигдальну борошно, кокосову стружку, сіль і розпушувач. Вершкове масло розтопіть на водяній бані або імпульсами в мікрохвильовці. Влийте до сухих інгредієнтів і додайте стевію. Стевію можна замінити іншим підсолоджувачем. Яйце С0-С1 вимийте і просушіть, додайте до складових.
Крок 3. Замісити м’яке тісто.
Крок 4. Деко простелите пергаментом хорошої якості. Рекомендую вибирати силіконізований пергамент. До нього гарантовано нічого не прилипне. З тіста скачайте колобочки і розподіліть по деку на достатній відстані один від одного.
Крок 5. Духовку прогрійте при температурі 180 градусів. Поставте деко і випікайте 15 хвилин. Остудіть мигдальні вироби і зніміть з противня. Їжте з молоком, заварюйте чай або каву і подавайте гостям.
Крок 6. Запрошуйте рідних і починайте свій ранок яскраво!
ПП мигдальне печиво без цукру
ПП мигдальне печиво без цукру – шикарна знахідка для ласунів, які дотримуються правильного харчування. Як підсолоджувача можна використовувати інші сухофрукти або цукрозамінники, якщо ви не любите фініки. У поєднанні з медом теж виходить смачно. Вибирайте свій варіант і насолоджуйтеся!
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 1 шт.
- Геркулес пластівці – 200 гр.
- Масло кокосове – 2 ст.л.
- Мигдаль – 100 гр.
- Мигдальна борошно – 250 гр.
- Фініки – 10 шт.
- Розпушувач – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти для чарівного печива. Яйце категорії С0-С1 вимийте і просушіть. Відміряйте інші складові. Духовку прогрійте при температурі 170 градусів.
Крок 2. Фініки обполосніть і просушіть, відокремите від кісточок і подрібніть зручним для вас способом.
Крок 3. Геркулес перетворите в борошно за допомогою кавомолки або подрібнювача. Мигдаль наріжте ножем або скористайтеся подрібнювачем. Помов регулюйте самостійно.
Крок 4. Мигдальну борошно відправте в об’ємну ємність. Сюди ж перекладіть подрібнені горіхи, геркулес, розпушувач і фініки. Влийте розтоплене кокосове масло і вбийте яйце. Замісити м’яке тісто.
Крок 5. Деко простелите пергаментом хорошої якості. Рекомендую вибирати силіконізований пергамент. Або використовуйте силіконовий килимок. Сформуйте печиво і розкладіть на достатній відстані один від одного. Поставте випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Крок 6. Остудити ароматні вироби і зніміть з противня. Заварюйте улюблені напої і насолоджуйтеся казковим частуванням! Смачного!
Кокосово-мигдальне печиво
Кокосово-миндальне печиво готується швидко і просто. Такий десерт хочеться їсти без зупинки. Незвичайне поєднання інгредієнтів не залишить нікого байдужим. Оригінальна печиво припаде до смаку всім поціновувачам кондитерських виробів. Приємні емоції після запашної випічки вам гарантовані.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Мигдаль – 70 гр.
- Полуниця – 10 шт.
- Підсолоджувач – за смаком.
- Кокосове масло – 25 гр.
- Кокосова стружка – 100 гр.
- Ванілін – 1,5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть об’ємну ємність. Пересипте в неї кокосову стружку, ванілін і підсолоджувач за смаком.
Крок 2. Візьміть необхідну кількість мигдалю. Рекомендую купувати в оболонці, такі горіхи найбільш ароматні. Видаліть шкаралупу. Вимийте і просушіть їх.
Крок 3. Для подрібнення використовуйте кавомолку або комбайн. Складіть горіхи в прилад і пробийте. Мені подобається невеликий помел. Ви можете поекспериментувати. Додайте в ємність для замісу тіста.
Крок 4. Яйця категорії С0-С1 вимийте і просушіть. Стукніть про плоску поверхню і вилийте до сухим складовим.
Крок 5. Кокосове масло розтопіть на водяній бані або розпустіть в мікрохвильовці імпульсами.
Крок 6. Перелийте в суху суміш і замісіть м’яке тісто.
Крок 7. Красиву полуницю середнього розміру ополосніть і просушіть.
Крок 8. Тісто розділіть на порційні шматочки. Сформуйте на долоні корж, всередину складіть ягоду і закрийте вільними краями, щоб вийшов колобок.
Крок 9. Сформуйте таким способом все печиво. Деко простелите пергаментом хорошої якості. Рекомендую вибирати силіконізований пергамент. До нього стовідсотково нічого не прилипне.
Крок 10. Розкладіть печиво на достатній відстані один від одного. Духовку прогрійте при температурі 170 градусів. Поставте деко і випікайте 20-25 хвилин. Остудіть мигдальні вироби і зніміть з противня. Задекоруйте за бажанням кокосовою стружкою.
Крок 11. Заварюйте улюблені напої і подавайте. Запрошуйте рідних і пригощайте ошатним ласощами! Смачного!
Печиво з мигдалевого макухи
Печиво з мигдалевого макухи – десерт із серії ПП. Тут немає « шкідливих » інгредієнтів, які відчайдушно уникають зожники і фітоняшки. Все максимально корисно, як люблять в сучасних реаліях. На перший погляд ви не зможете визначити, що це печиво з ряду корисних частувань, та й до смаку воно практично не відрізняється від мирської їжі.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 1 шт.
- Банани – 1 шт.
- Мигдальний макуха – 80 гр.
- Борошно рисова – 4 ст.л.
- Молоко рослинне – 100 мл.
- Конопляна клітковина – 1 ст.л.
- Кокосова борошно – 4 ст.л.
- Сіль – щіпка.
- Розпушувач – 0,5 ч.л.
- Мигдаль – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Очищені банани поріжте і складіть в ємність для замісу тіста. Розімніть виделкою або пробийте заглибним блендером.
Крок 2. Підсоліть, влийте рослинне молоко. Яйце категорії С0-С1 вимийте і просушіть. Стукніть про плоску поверхню і додайте в миску.
Крок 3. Додайте конопляну ( або будь-яку іншу ) клітковину і мигдальний макуха.
Крок 4. Просійте кокосову і рисову борошно разом з розпушувачем.
Крок 5. Замісити м’яке тісто.
Крок 6. Деко простелите пергаментом хорошої якості. Рекомендую вибирати силіконізований пергамент. До нього нічого не прилипає. Сформуйте печиво і розкладіть на достатній відстані один від одного. Зверху прикрасьте цільним горіхом за бажанням.
Крок 7. Духовку прогрійте при температурі 180 градусів. Поставте деко і випікайте 25 хвилин.
Крок 8. Остудити мигдальне печиво і зніміть з дека.
Крок 9. Заварюйте улюблені напої і подавайте.
Крок 10. Кличте сім’ю і насолоджуйтеся ароматним частуванням!
Мигдально-горіхове печиво
Мигдально-горіхове печиво – незрівнянне частування, яке підкорить ваших гостей з першого укусу. Для приготування випічки використовується не мигдальна борошно, а молоті горіхи. Це надає хрусткість ласощів. За бажанням можна поєднувати і інші горіхи, але мені більше подобається насичений мигдальний смак.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Яєчні жовтки – 2 шт.
- Мед – 30 гр.
- Молот мигдаль – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Мигдаль цілий – 25 гр.
- Ванілін – 1,5 гр.
- Цукрова пудра – 80 гр.
- Розпушувач – 5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. В об’ємну ємність висипте ванілін і цукрову пудру. Додайте розм’якшене вершкове масло і перетріть в єдину субстанцію. Скориставшись ручним міксером, збийте до збільшення маси.
Крок 2. Яйця категорії С0-С1 вимийте і просушіть. Стукніть про плоску поверхню і відокремте жовтки від білків. Жовтки відправте в масляну масу. Сюди ж додайте мед. Поєднання горіхів і меду просто фантастичне. Розмішайте електроприладом.
Крок 3. Візьміть необхідну кількість мигдалю. Рекомендую купувати в оболонці, такі горіхи найбільш ароматні. Видаліть шкаралупу. Для подрібнення використовуйте кавомолку або комбайн. Складіть горіхи в прилад і пробийте. Додайте в тісто разом з просіяною пшеничним борошном і розпушувачем.
Крок 4. Об’єднайте інгредієнти міксером. Готове тісто прикрийте плівкою і приберіть в холод приблизно на 1 годину.
Крок 5. Деко простелите пергаментом хорошої якості. Рекомендую вибирати силіконізований пергамент. З тіста сформуйте печиво і розкладіть на достатній відстані один від одного.
Крок 6. Духовку прогрійте при температурі 170 градусів. У центр кожної печенюшки втисніть цілісний горіх. Поставте деко в грубку і випікайте 20-25 хвилин.
Крок 7. Остудити мигдальне частування і зніміть з противня.
Крок 8. Заварюйте улюблені напої і подавайте гостям. Приємної насолоди!
Мигдально-вівсяне печиво
Мигдально-вівсяне печиво виходить супер смачним. Хрустка текстура завдяки вівсяним пластівцям робить випічку надзвичайно апетитною. У поєднанні з вишневою начинкою це щось нереальне, від чого просто можна зійти з розуму. Солодкежки, які знають толк в домашній випічки, ні за не відмовляться від ароматного частування. Готуйте, це дуже просто!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 15
Інгредієнти:
- Пластівці вівсяні – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Олія – 80 мл.
- Борошно мигдальна – 50 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст.л.
- Вода – 50 мл.
- Сіль – ¼ ч.л.
- Цукрова пудра – для посипання.
- Розпушувач – 1 ч.л.
Для начинки:
- Вишня – 100 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряйте вівсяні пластівці довгого варіння. Заморожену вишню прокип’ятіть з цукром і відставте в сторону остигати.
Крок 2. Пластівці підсушіть на сухій сковороді або на деку в духовці. Цей крок необов’язковий, але мені так подобається більше.
Крок 3. Як що немає мигдального борошна, подрібніть горіхи. Візьміть необхідну кількість мигдалю. Рекомендую купувати в оболонці, такі горіхи найбільш ароматні. Видаліть шкаралупу. Для подрібнення використовуйте кавомолку або комбайн.
Крок 4. До сухої суміші просійте пшеничне борошно.
Крок 5. Додайте розпушувач.
Крок 6. Підсоліть. У мене рожева сіль.
Крок 7. Відміряйте цукор.
Крок 8. Влийте воду і рафіновану олію до цукру і розтопіть на водяній бані до повного розчинення цукрових кристаликів. Остудити злегка і перелийте до сухих інгредієнтів.
Крок 9. Підсушені пластівці остудити. Пластівці можна подрібнити чи ні, вирішуйте самі. Перекладіть до складових.
Крок 10. Замісити тісто. Тісто вийде досить в’язким. Деко застеліть пергаментом хорошої якості. Рекомендую вибирати силіконізований пергамент. До нього точно нічого не прилипне. Сформуйте печиво мокрими руками і розкладіть на відстані один від одного.
Крок 11. У центрі зробіть поглиблення і викладіть вишневу начинку. Духовку прогрійте до температури 200 градусів. Поставте деко і випікайте 20 хвилин. Остудити виріб, присипте цукровою пудрою і зніміть з дека.
Крок 12. Заварюйте улюблені напої і подавайте гостям. Насолоджуйтесь казковим частуванням! Смачного!
Мигдально-сирне печиво
Мигдально-сирне печиво – ще один варіант ніжного і ароматного частування для дружніх посиденьок або сімейного чаювання. Десерт готується просто і буквально тане в роті. Таку випічку оцінять маленькі діти. Як підсолоджувача можна вибрати мед, банани або звичайний цукор. Все залежить тільки від ваших уподобань.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Жовтки яєчні – 2 шт.
- Масло вершкове – 1 ч.л.
- Борошно мигдальна – 120 гр.
- Стевія – 3 ст.л.
- Сир 5-9% – 100 гр.
- Вершки для збивання 33% – 100 мл.
- Смородина червона – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть необхідну кількість продуктів, зазначених у списку вище.
Крок 2. Сир відправте в об’ємну ємність. Всипте стевію. Яйця категорії С0-С1 вимийте і просушіть. Стукніть про плоску поверхню і відокремте жовтки від білків. Жовтки складіть до сухим продуктам. Додайте розм’якшене вершкове масло.
Крок 3. Занурювальним блендером доведіть масу до однорідності.
Крок 4. Всипте мигдальне борошно. Як що немає мигдального борошна, подрібніть горіхи самостійно. Рекомендую купувати в оболонці, такі горіхи найбільш ароматні. Видаліть шкаралупу. Для подрібнення використовуйте кавомолку або комбайн. Замісити м’яке тісто.
Крок 5. Деко простелите пергаментом. Рекомендую вибирати силіконізований пергамент або скористайтеся силіконовим килимком. Сформуйте печиво і розкладіть на відстані один від одного. Духовку прогрійте до температури 180 градусів. Поставте деко і випікайте 15 хвилин.
Крок 6. Червону смородину вимийте і просушіть. Холодні вершки вилийте в глибоку миску.
Крок 7. Вершки підсолодити, і збийте міксером до пишної маси. Смородину подрібніть блендером. Щоб не траплялися кісточки, подрібнену масу протріть через сито.
Крок 8. Смородинове пюре відправте у збиті вершки і акуратно вмішайте силіконовою лопаткою.
Крок 9. Остудити печиво і зніміть з дека.
Крок 10. Перекладіть на тарілку, прикрасьте збитими вершками або на свій розсуд.
Крок 11. Подавайте з улюбленими напоями. Насолоджуйтесь чарівним частуванням! Смачного!
Мигдальне печиво без яєць
Мигдальне печиво без яєць виходить чудовим з насиченим горіховим смаком і в міру солодким. Аромат домашньої випічки заповнює весь простір навколо себе. Незвичайне ласощі ідеально поєднується з чашкою натуральної кави. Обожнюю, цей десерт і часто його готую.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 2,5 ст.
- Цукор-пісок – 3 ст.л.
- Мигдаль – 1 ст.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
- Цукрова пудра – для обсипання.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть необхідну кількість продуктів, зазначених вище.
Крок 2. Мигдаль рекомендую купувати в оболонці, такі горіхи найбільш ароматні. Видаліть шкаралупу. Для подрібнення використовуйте кавомолку або комбайн. Я люблю відчувати шматочки, тому рублю ножем.
Крок 3. Суху сковорідку прокаліте на вогні. Висипте половину борошна і підрум’яньте.
Крок 4. Сюди ж додайте рубаний мигдаль.
Крок 5. Постійно помішуючи, підсмажте.
Крок 6. Коли відчуєте приємний горіховий аромат, зніміть з вогню і остудити.
Крок 7. У глибоку ємність висипте борошно яке залишилось. Додайте розм’якшене масло.
Крок 8. Сюди ж насипте розпушувач, ванільний цукор і цукор. Для зручності цукор можна змолоти в пудру.
Крок 9. Висипте охололу борошно з горіхами.
Крок 10. Замісити м’яке тісто.
Крок 11. Добре вимішане тісто перекладіть на пергамент.
Крок 12. Зверху накрийте другим листом. Озбройтеся качалкою і розкачайте.
Крок 13. Товщина повинна бути не більше 7 міліметрів.
Крок 14. Деко простелите пергаментом хорошої якості. Рекомендую вибирати силіконізований пергамент. До нього гарантовано нічого не прилипне. Вирубкою сформуйте печиво і розкладіть на достатній відстані один від одного.
Крок 15. Духовку прогрійте до температури 170 градусів. Поставте деко і випікайте 15 хвилин. Остудіть мигдальні вироби і зніміть з противня.
Крок 16. Печиво щедро присипте цукровою пудрою.
Крок 17. Заварюйте улюблені напої і подавайте гостям.
Крок 18. Приємної насолоди!
Мигдальне печиво Амаретті
Мигдальне печиво Амаретті виходить божественно красивим і неймовірно апетитним. Від одного тільки погляду хочеться спустошити тарілку. Мигдальні вироби виглядають по-святковому красиво. Таке частування абсолютно не соромно піднести гостям або презентувати з візитом у відповідь.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Лікер « Амаретто » – 2 ст.л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно мигдальна – 350 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Какао-порошок – 1 ст.л.
- Горіхи – для прикраси.
- Цукрова пудра – для обвалки.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця вимийте і витріть серветками. Розбийте і вилийте в об’ємну ємність. Сюди ж висипте цукор. Розмішайте електроприладом до пишної білої маси. Влийте лікер і знову з’єднайте.
Крок 2. У мисці об’єднайте какао-порошок, сіль, розпушувач і мигдальну борошно.
Крок 3. Акуратно пересипте в яєчну масу і добийтеся гладкості за допомогою електричного приладу.
Крок 4. Деко простелите якісної пергаментом. Рекомендую вибирати силіконізований пергамент. З тіста сформуйте грудочки, щедро обваляйте в цукровій пудрі і розкладіть, відступаючи місце. При приготуванні вони значно збільшаться в розмірах.
Крок 5. Духовку прогрійте до температури 180 градусів. У центр кожної печенюшки втисніть цілісний горіх.
Крок 6. У мене два види горіхів.
Крок 7. Поставте деко в духовку і випікайте 15-20 хвилин.
Крок 8. Остудити мигдальне частування і зніміть з противня.
Крок 9. Закип’ятіть чайник і заваріть улюблені напої.
Крок 10. Подавайте ароматне ласощі. Приємної насолоди!