Мусовий торт “Яблучний крамбл”, що складається з мигдального бісквіту, яблучного прошарку, карамельного мусу і крихти – це дуже ніжно, смачно і ароматно, що не можливо відірватись!
Інгредієнти на торт 18 на 18 см (висота 5 см)
мигдальний бісквіт:
- мигдальне борошно 35 г
- борошно 15 г
- цукрова пудра 35 г
- білок 2 шт
- цукор коричневий 40 г (білий)
Яблучний прошарок (краще зробити подвійну порцію):
- яблука 250 г (вага без шкірки та серцевини)
- цукор 10 г
- кориця 1/3 ч. л.
- вода 75 г
- крохмаль 4 г
- желатин 3 г
- вода 18 г
Крамбл:
- борошно 45 г
- цукор 45 г
- вершкове масло 45 г
Мус:
- желатин 6 г
- вода 36 г
- цукор 70 г
- жовток 3 шт
- молоко 150 г
- вершки 33% 375 г
Покроковий рецепт приготування:
- Бісквіт. Змішати борошно, мигдальне борошно та цукрову пудру. В окремій чаші збити білки із цукром до щільних піків. Акуратно змішати обидві маси.
- Викласти тісто на килимок за розміром форми. Випікати за температури 170 градусів 15 хвилин. Готовий бісквіт трохи остудити та вирізати формою.
- Яблучний прошарок. Желатин замочити у холодній воді на 10 хвилин. Яблука очистити та нарізати дрібними кубиками.
- У сотейнику змішати яблука, цукор, корицю та воду (залишити 1 ст. л для крохмалю) та тушкувати яблука на повільному вогні до м’якості.
- Відкласти 1/3 частину яблук, решту пюрувати блендером. До пюре додати крохмаль, розведений у воді та варити 1 хвилину після кипіння. Пюре трохи остудити, потім додати набряклий желатин та шматочки яблук.
- Готовий яблучний прошарок вилити у форму поверх бісквіту. Форму поставити у морозилку на 30 хвилин.
- Крамбл. У чаші блендера змішати борошно, цукор та вершкове масло до об’єднання. Тісто загорнути в плівку та покласти в морозилку на 30 хвилин. Холодне тісто натерти на тертці і випікати при 170 градусах близько 10 хвилин. Готовий крамбл остудити та поламати руками.
- Мус. Желатин замочити у воді. Жовтки змішати із 1 ст. л. цукру (від загальної кількості) і відкласти убік. Решту цукру перекласти в сотейник і розтопити до карамельного кольору на повільному вогні.
- Потім акуратно влити гаряче молоко, довести до кипіння і тонкою цівкою влити до жовтків. Далі повернути масу в сотейник і на повільному вогні при постійному помішуванні довести до кипіння.
- Скласти торт. Поставити у холодильник для застигання. Смачного Вам.