Мусовий торт “Яблучний крамбл” – дуже смачний і вишуканий десерт

Мусовий торт “Яблучний крамбл”, що складається з мигдального бісквіту, яблучного прошарку, карамельного мусу і крихти – це дуже ніжно, смачно і ароматно, що не можливо відірватись!

Мусовий торт "Яблучний крамбл" - дуже смачний і вишуканий десерт
Інгредієнти на торт 18 на 18 см (висота 5 см)
мигдальний бісквіт:

  • мигдальне борошно 35 г
  • борошно 15 г
  • цукрова пудра 35 г
  • білок 2 шт
  • цукор коричневий 40 г (білий)

Яблучний прошарок (краще зробити подвійну порцію):

  • яблука 250 г (вага без шкірки та серцевини)
  • цукор 10 г
  • кориця 1/3 ч. л.
  • вода 75 г
  • крохмаль 4 г
  • желатин 3 г
  • вода 18 г

Крамбл:

  • борошно 45 г
  • цукор 45 г
  • вершкове масло 45 г

Мус:

  • желатин 6 г
  • вода 36 г
  • цукор 70 г
  • жовток 3 шт
  • молоко 150 г
  • вершки 33% 375 г

Покроковий рецепт приготування:

  1. Бісквіт. Змішати борошно, мигдальне борошно та цукрову пудру. В окремій чаші збити білки із цукром до щільних піків. Акуратно змішати обидві маси.
  2. Викласти тісто на килимок за розміром форми. Випікати за температури 170 градусів 15 хвилин. Готовий бісквіт трохи остудити та вирізати формою.
  3. Яблучний прошарок. Желатин замочити у холодній воді на 10 хвилин. Яблука очистити та нарізати дрібними кубиками.
  4. У сотейнику змішати яблука, цукор, корицю та воду (залишити 1 ст. л для крохмалю) та тушкувати яблука на повільному вогні до м’якості.
  5. Відкласти 1/3 частину яблук, решту пюрувати блендером. До пюре додати крохмаль, розведений у воді та варити 1 хвилину після кипіння. Пюре трохи остудити, потім додати набряклий желатин та шматочки яблук.
  6. Готовий яблучний прошарок вилити у форму поверх бісквіту. Форму поставити у морозилку на 30 хвилин.
  7. Крамбл. У чаші блендера змішати борошно, цукор та вершкове масло до об’єднання. Тісто загорнути в плівку та покласти в морозилку на 30 хвилин. Холодне тісто натерти на тертці і випікати при 170 градусах близько 10 хвилин. Готовий крамбл остудити та поламати руками.
  8. Мус. Желатин замочити у воді. Жовтки змішати із 1 ст. л. цукру (від загальної кількості) і відкласти убік. Решту цукру перекласти в сотейник і розтопити до карамельного кольору на повільному вогні.
  9. Потім акуратно влити гаряче молоко, довести до кипіння і тонкою цівкою влити до жовтків. Далі повернути масу в сотейник і на повільному вогні при постійному помішуванні довести до кипіння.
  10. Скласти торт. Поставити у холодильник для застигання. Смачного Вам.
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал