Млинці з кабачків – страва популярна і затребувана не тільки для дієтичного столу та правильного харчування, але і варіант смачної та ситної їжі для повсякденного меню. Кабачок подібний до картоплі, але він менш калорійний і зберігає свої корисні властивості після термічної обробки. Рецептів кабачкових млинців багато: на молоці чи кефірі, з доповненням сиру та зелені, що дозволяє вибрати на свій смак.
Млинці з кабачків із сиром на сковороді
Млинці з кабачків із сиром на сковороді будуть у вас і ситним сніданком, і закускою до основних страв, і гарним перекусом. Кабачок для млинців натираємо на тертку. Сир додаємо в тісто, що додасть млинцям ніжність з вершковим смаком, зробить тісто густішим і не вимагає багато борошна. Кабачкове тісто млинце з сиром не примхливе, добре зберігається в холодильнику більше доби і не темніє, на відміну від картопляного тіста.
Дуже смачні млинці з кабачків із часником
Млинці з кабачків готують несолодкими та доповнюють смак іншими інгредієнтами, а в цьому рецепті готуємо кабачкові млинці з часником. Часник можна додати в тісто, і кількість цієї прянощі залежить від смаку господині, але можна зробити і по-іншому – до млинців приготуємо часникову намазку, що буде смачнішою. Тісто замішуємо на молоці, а кабачок натираємо на дрібній тертці, як картопля.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 4.
Складові:
- Кабачок невеликий – 2 шт.
- Молоко – 200мл.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 90 гр.
- Сіль – ½ ч.л.
- Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
- Рослинна олія – 3 ст.л.
Для намазки:
- Часник – до смаку.
- Майонез – 100 грн.
- Сметана – 200 мл.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед потрібно підготувати інгредієнти згідно з рецептом.
Крок 2. Невеликі молоді кабачки (розміром з долоню) промити, обсушити серветкою і подрібнити на дрібній або середній тертці.
Крок 3. До кабачкової маси насипати сіль із чорним перцем і розбити одне куряче яйце.
Крок 4. Потім до цієї маси насипати борошно, що просіює, і ложкою ці інгредієнти перемішати до однорідної, без грудочок борошна, консистенції.
Крок 5. У цю масу порційно налити молоко з одночасним замішуванням тіста.
Крок 6. Текстура замішаного тіста повинна вийти рідкою, як для млинців, щоб млинці можна було згорнути.
Крок 7. Розігріти сковорідку і змастити її олією. Половником налити на сковорідку тісто замішане і розподілити його рівним тонким шаром.
Крок 8. Обсмажувати млинці по 30-40 секунд до золотистого кольору з обох боків, акуратно перевертаючи лопаткою.
Крок 9. Спечені млинці покласти на плоску тарілку.
Крок 10. Для часничної намазки в окремому посуді змішати майонез зі сметаною, подрібненими на часнику зубками часнику і дрібно нарізаної зелені.
Крок 11. Приготовленою намазкою змастити кожен млинець.
Крок 12. Згорнути млинці з намазкою, сформувавши рулетики.
Крок 13. Млинці з кабачків з часником подати до столу гарячі, але вони зберігають свій смак у холодному вигляді. Смачного!
Кабачкові млинці на молоці
Варіант кабачкових млинців на молоці вважається класичним і дозволяє господині швидко приготувати ситний сніданок. Такі млинці схожі на звичайні, але відрізняються особливою ніжністю та гарним смаком, які надають млинцям саме кабачки. Для млинців на молоці вибирається сорт цукіні. Кабачок подрібнюється в цьому рецепті за допомогою блендера і сік не видаляється, що спрощує процес приготування.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Складові:
- Цукіні – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 1 ст.
- Молоко – 1 ст.
- Рослинна олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Цуккіні промити під проточною водою, обсушити серветкою і, не очищаючи від шкірки, подрібнити в чаші блендера або кухонного комбайна однорідну масу.
Крок 2. Кабачкову масу перелити в посуд для замісу тіста, розбити два яйця і додати трохи солі. Ці інгредієнти добре перемішати.
Крок 3. Потім до кабачкової маси налити молоко кімнатної температури, насипати через густе сито склянку пшеничного борошна та замісити тісто.
Крок 4. У тісто налити ст. ложку олії і перемішати ще раз. Замішане тісто має бути в міру густим, однорідним і добре розтікатися по сковорідці.
Крок 5. Смажимо млинці на молоці на розігрітій сковорідці, на середньому вогні і до рум'яного кольору з обох боків. Смачного!
ПП кабачкові млинці на сковороді
Приготування ПП кабачкових млинців відрізняється від звичайних кабачкових млинців, заміною пшеничного борошна в тісті цільнозернового, вівсяного або кукурудзяного. У цьому рецепті готуємо ПП кабачкові млинці на подрібнених у блендері пластівцях «Геркулес». Смажимо у формі оладок, але зробивши тісто рідкішим за рахунок зменшення ПП борошна, можна смажити у вигляді тонких млинців. Рецепт простий та швидкий.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 6.
Складові:
- Кабачок – 2 шт.
- Пластівці «Геркулес» – 1 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно (цільнозернове/кукурудзяне) – 5 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 тріска.
- Рослинна олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування млинців вибираємо молоді кабачки. Їх добре промиваємо, витираємо насухо серветкою та подрібнюємо на великій тертці. Кабачкову масу кладемо в посуд для замісу тіста.
Крок 2. У чаші блендера подрібнюємо склянку Геркулеса до стану дрібної крихти. З кабачкової маси зливаємо сік, насипаємо подрібнені вівсяні пластівці, добре перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб пластівці набрякли.
Крок 3. Після цього до кабачкової маси розбиваємо два курячі яйця, насипаємо по щіпці солі з чорним перцем і замішуємо тісто.
Крок 4. Натерті кабачки продовжують давати свій сік, тому в тісто додаємо будь-яку ПП борошно, щоб його текстура вийшла помірно рідкою, як для млинців або оладок.
Крок 5. Нагріваємо антипригарну сковорідку і змащуємо її олією. Тісто викладаємо на сковорідку за допомогою столової ложки і формуємо його у вигляді оладок або млинців.
Крок 6. Млинці обсмажуємо до золотистості з обох боків і на слабкому вогні, щоб вони рівномірно засмажили і не підгоріли.
Крок 7. Спечені оладки/млинці перекладаємо на паперові серветки для видалення зайвої олії і потім кладемо на страва сервіровки.
Крок 8. ПП кабачкові млинці декоруємо зеленню та подаємо до обіду з нарізкою зі свіжих овочів. Смачного!
Млинці з кабачків на кефірі на сковороді
Млинці з кабачків на кефірі на сковороді досить популярний вид кабачкових страв, адже інгредієнти доступні і готується страва просто і нескладно, а своїм смаком завжди тішить. Для млинців тісто замішуємо на кефірі та кабачок (цукіні) подрібнюємо на тертці. Із зазначеної кількості інгредієнтів тісто розтікатиметься по сковорідці, що зробить млинці тонкими та ніжними.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 6.
Складові:
- Цукіні – 900 гр.
- Кефір – 600 мл.
- Яйце – 4 шт.
- Борошно – 400 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Сода – 1 ч.л.
- Рослинна олія – 2 ст.л.
- Зелень – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Цуккіні промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і подрібнюємо на тертці, а використовувати велику чи дрібну тертку вибір господині. З кабачкової маси віджимаємо сік, переклавши її в друшляк.
Крок 2. Натертий кабачок перекладаємо в посуд для замісу тіста, розбиваємо яйця, солимо та наливаємо кефір кімнатної температури. Все добре перемішуємо лопаткою.
Крок 3. Потім по черзі і з наступним перемішуванням насипаємо через сито борошно, наливаємо олію, додаємо трохи дрібно нашаткованої зелені і в останню чергу додаємо харчову соду. Примішане тісто прикриваємо серветкою і залишаємо на 20 хвилин, щоб сода вступила в реакцію з кефіром, і тісто набуло однорідної густої консистенції.
Крок 4. Після цього приступаємо до смаження млинців. Розігріваємо сковорідку та змащуємо її олією. Тісто наливаємо ополоником, приблизно по половині його обсягу, рівномірно і рівним шаром розділимо його по сковорідці і смажимо млинці на середньому вогні до гарного рум'яно-жовтого кольору з обох боків.
Крок 5. Спечені на сковорідці млинці на кефірі складаємо на страва, і кожен млинець змащуємо шматочком вершкового масла чи будь-яким соусом. Смачного!
Кабачкові млинці без борошна
Рецепт кабачкових млинців без борошна затребуваний як дієтичному, так і правильному харчуванні, та й коли борошно закінчилося. Такі млинці, доповнені спеціями для овочів та зеленню, виходять смачнішими. Пшеничне борошно в млинцях можна замінити овочами, гречкою або пшоном, крохмалем або вівсяними пластівцями. У цьому рецепті кабачкові млинці готуємо на яйцях із зеленню та вибираємо кабачки молоді.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Складові:
- Кабачки середні – 2 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Рослинна олія – 50 мл.
- Зелень (петрушка/кінза) – ½ пучка.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Для млинців взяти молоді кабачки з тонкою шкіркою і без зрілого насіння всередині.
Крок 2. Кабачки добре промити під холодною водою і подрібнити на тертці відразу в посуд для замісу тіста.
Крок 3. Кабачкову масу на свій смак посипати сіллю, свіжомеленим перцем, перемішати і залишити її на 20 хвилин, щоб овоч дав свій сік.
Крок 4. В окремий посуд розбити 4 яйця.
Крок 5. За допомогою вінчика або блендером яйця збити на пишну масу.
Крок 6. До збитих яєць додати дрібно нашатковану петрушку або кінзу і все добре перемішати.
Крок 7. З натертих кабачків добре віджати овочевий сік, який нам не потрібний.
Крок 8. До віджатих кабачків перелити яєчну із зеленню суміш і ще раз перемішати до однорідного стану.
Крок 9. Смажити кабачкові млинці на змащеній сковорідці, на середньому вогні, під прикритою кришкою і до рум'яного кольору з обох боків.
Крок 10. Кабачкові млинці при смаженні масло вбирають зовсім небагато, оскільки вони без борошна. Спечені млинці подати до столу гарячі, доповнивши будь-яким соусом, але вони смачні й у холодному вигляді. Смачного!
Млинці з кабачків із зеленню на сковороді
Млинці з кабачків із зеленню на сковороді будуть у вас чудовою стравою для обіду або вечері, і вони у холодному вигляді підійдуть для будь-якого перекушування. До кабачків додаємо для ситності трохи твердого сиру, зелень та її кількість вибираємо за своєю перевагою, адже смак кабачкових млинців визначається сирно-овочевою «мозаїкою».
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Складові:
- Кабачки середні – 2 шт.
- Зелень – до смаку.
- Сир твердий – 200 гр.
- Крохмаль – 2 ст.л.
- Яйце – 2 шт.
- Рослинна олія – для смаження
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготувати, згідно з рецептом, усі продукти для приготування кабачкових млинців.
Крок 2. Кабачки промити під проточною водою, подрібнити на терці, посипати сіллю, перемішати і залишити на 15 хвилин, щоб овоч дав сік.
Крок 3. За цей час шматок сиру подрібнити на великій тертці. Вибрану зелень обполоскати холодною водою, обсушити серветкою і дрібно нашаткувати.
Крок 4. З кабачкової маси злити овочевий сік. Розбити в неї яйця, насипати дві ложки крохмалю та перекласти нарізку зелені. Ці ложки інгредієнти добре перемішати до однорідного стану.
Крок 5. У сковорідці розігріти олію. Ложкою викладати кабачкову масу на сковорідку, формуючи її або у вигляді оладок різної величини, або у вигляді млинця. Обсмажувати млинці по обидва боки до легкого рум'яного кольору, акуратно перевертаючи їх лопаткою. Спечені кабачкові млинці із зеленню можна одразу подавати до столу. Видаляти масло серветкою немає необхідності, оскільки млинці не містять борошна. Смачного!
Млинці з кабачків із фаршем на сковороді
Млинці з кабачків із фаршем на сковороді будуть у вас і ситною їжею на обідньому столі, і смачною закускою до пишного застілля. У цьому рецепті до кабачків додамо в рівному співвідношенні терту картоплю, фарш беремо будь-яку і овочеву масу змішуємо з фаршем. При більшій кількості фаршу у вас вийдуть котлетки з овочами, а при більшій кількості кабачків будуть млинці або оладки.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Складові:
- Кабачки – 600 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Фарш – 800 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Борошно – 4 ст.
- Часник – 2 зубки.
- Зелень – до смаку.
- Рослинна олія – для смаження
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першою долею підготуємо всі продукти для кабачкових млинців з фаршем, згідно з рецептом. Кабачок вимиваємо. Картоплю та цибулю очищаємо та промиваємо.
Крок 2. Кабачок подрібнюємо на середній тертці, змішуємо із сіллю та залишаємо на 15-20 хвилин, щоб він дав сік.
Крок 3. На середній тертці подрібнюємо очищену картоплю та перекладаємо її в посуд для замісу млинця.
Крок 4. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками та обсмажуємо до золотистого кольору. З кабачкової маси зливаємо сік і її перекладаємо до натертої картоплі. Сюди ж розбиваємо яйця, додаємо дрібно нарізану зелень, обсмажену цибулю, подрібнену на часнику часник, фарш, сіль і насипаємо борошно. Ложкою або рукою ці інгредієнти перемішуємо, щоби вийшла густа маса.
Крок 5. У сковорідці розігріваємо олію. У нього викладаємо кабачкову масу, формуючи млинці будь-якого розміру. Обсмажуємо млинці на середньому вогні та під прикритою кришкою до рум'яного кольору з обох боків. Спечені млинці з фаршем відразу подаємо до столу в гарячому вигляді, доповнивши страву будь-якими свіжими овочами. Смачного!
Млинці з кабачків з начинкою
Кабачок, овоч з нейтральним смаком, і в млинцях добре поєднується з різними добавками, як доданими до самого тіста, так і у вигляді різноманітних начинок. У цьому рецепті готуємо млинці з кабачків з начинкою з м'ясного фаршу та способом «бризоль», подібним до класичного бризоля на основі яєць.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 3.
Складові:
- Кабачок середній – 1 шт.
- Фарш – 200 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сметана – 1 ст.
- Борошно – 3 ст.
- Зелень – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець мелений – до смаку.
- Рослинна олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Згідно з рецептом, одразу підготувати всі продукти для цієї страви.
Крок 2. Кабачок промити, очистити від шкірки з насінням і подрібнити на тертці. Масу перекласти в посуд для замісу тіста і додати до неї натерту на дрібно тертці цибулю.
Крок 3. Потім у цю масу додати ложку сметани, розбити одне яйце, насипати три ложки борошна та додати сіль із перцем на свій смак. Ці інгредієнти ложкою добре перемішати.
Крок 4. На сковорідці та під кришкою протягом 5-7 хвилин обсмажити фарш з додаванням до нього солі, дрібно нарізаної зелені та меленого перцю. Обсмажений фарш перекласти на тарілку.
Крок 5. Потім сковороду для млинців змастити олією, розігріти і вирівняти тонким рівним шаром 1/3 замішаного тіста (з цієї кількості інгредієнтів виходить 3 млинці). Обсмажити млинець на невеликому вогні під прикритою кришкою протягом кількох хвилин, щоб тісто схопилося.
Крок 6. Потім половину млинця рівним шаром викласти 1/3 обсмаженого фаршу.
Крок 7. На фарш покласти шар натертого на крупній тертці твердого сиру.
Крок 8. Начинку акуратно закрити половиною млинця та продовжити смаження під кришкою ще протягом 3-4 хвилин до повної готовності млинця та розплавлення сиру. Млинець для рівномірного прожарювання можна перевернути на інший бік. Спечені способом «бризоль» млинці з кабачка з начинкою подати на обід гарячі. Смачного!
Млинці із заморожених кабачків
Заморожені кабачки чудово підходять для приготування смачних млинців будь-якої пори року. У цьому рецепті кабачки заздалегідь не розморожуємо та готуємо тонкі млинці з додаванням молока, борошна та яйця, а варіанти можуть бути як солоними, так і солодкими. Кабачки подрібнюємо в блендері і смажимо млинці на сухій сковорідці, потім остуджуємо, так як гарячі млинці виходять крихкими, і змащуємо маслом, що надає таким млинцям особливу особливість смаку.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Складові:
- Кабачок заморожений – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 200мл.
- Борошно – 250 гр.
- Часник – до смаку.
- Зелень – до смаку.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготувати згідно рецепту всі продукти для приготування млинців.
Крок 2. Часник (для солоного варіанта млинців) очистити від лушпиння.
Крок 3. У чашу блендера перекласти заморожені кабачки (можна почасти розморозити для зручного замісу тіста). До них розбити яйце, додати часник із сіллю, налити молоко та збити в однорідну масу, яка буде рідкою основою млинця.
Крок 4. Приготовлену масу перелити в посуд для замісу тіста і насипати до нього борошно, що просіює через сито. Ложкою замісити тісто. Текстура його має бути рідкою, а млинці вийдуть тонкими.
Крок 5. Зелень (можна взяти та заморожену) нарізати та додати до тіста.
Крок 6. Тісто із зеленню ще раз добре перемішати.
Крок 7. Розігріти сковорідку з антипригарним покриттям, адже будемо смажити без олії, але можна і з олією. Половником налити тісто на сковорідку та розподілити тонким рівним шаром. Смажити млинець на невеликому вогні, і таке тісто вимагає трохи більше часу для смаження.
Крок 8. Потім лопаткою млинець акуратно перевернути і обсмажити до легкого рум'яного кольору з іншого боку. У такий спосіб посмажити всі млинці.
Крок 9. Обсмажені млинці із заморожених кабачків перекласти на страва і набагато остудити, адже вони у гарячому вигляді досить тендітні. Потім кожен млинець змастити шматочком вершкового масла і, за бажанням, згорнути вчетверо або рулетом, а можна в них загорнути будь-яку начинку або сформувати торт. Смачного!