Млинці на 1 літр молока класичні – 7 покрокових рецептів тонких млинців з дірочками з покроковими фото

30a1e51b0f152888e74f2ae9b2666d65

Тонкі млинці на 1 літр молока – це дуже популярна і смачна страва, яку люблять всі без винятку, що зовсім не дивно. З простих і доступних компонентів можна з легкістю приготувати ароматну страву для всієї родини, яка ідеально підходить для ситного сніданку в поєднанні зі згущеним молоком або варенням або для ситного обіду, доповнивши млинці перекрученим м’ясом, вареною ковбаскою або натертим сиром.

Заварні млинці на 1 літр молока з окропом

Лише раз, приготувавши заварні млинці на молоці і окропі, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову, тому як вся ваша сім’я наполегливо вимагатиме добавки, а подружки просити поділитися пропорціями! Вже дуже підкуповує універсальність цього страви, з якого готуються і млинцеві торти, і закуски, і десерти.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Окріп – 250 мл.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 1,5 – 2 ст.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1-2 ст.л.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Масло вершкове – 20-30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку піалу розбиваємо яйця.

6ce5b80e25b7de5a50bf358f272d0f80

Крок 2. Присолюємо їх.

1791e2c6e23b84bf04cbe1adfa1d4dc4

Крок 3. Додаємо цукор ( його кількість можна збільшувати, якщо ви готуєте солодкі млинці або ж навпаки зменшувати, якщо ви плануєте, наприклад, начиняти їх м’ясом ).

e74a3054e12c3b8f74741166e56d4bcb

Крок 4. Перемішуємо компоненти за допомогою міксера, поступово збільшуючи обороти.

3922b0d057851eff4f652aefee014b98

Крок 5. Збиваємо суміш до повного розчинення солодких кристалів і освіти гладкою і однорідної консистенції.

2028687cd01e6c835d55f382d49e605d

Крок 6. Яєчно-цукрову масу переливаємо в літр теплого ( не гарячого! ) молока.

d804d5c552955488ce084e2f9f428602

Крок 7. З’єднуємо інгредієнти воєдино.

d21ea372f8ff6a6a789cb4352ecb821a

Крок 8. У майже готове тісто починаємо поступово підсипати просіяне борошно.

1f13e3f8f1e3a8d833a93be93e637a4c

Крок 9. Всипаємо борошно до тих пір, поки консистенція не нагадуватиме густе тісто на оладки ( кількість борошна може варіюватися в залежності від її якості і сорту ).

0c65d7eaa3171a39a22a62ff49e6ebbb

Крок 10. У млинцеву основу вливаємо чашку крутого окропу і швидко розмішуємо, тим самим заварюючи тісто.

94c15ea5605973ce8b4a59d0a600b567

Крок 11. Розведену масу знову ретельно перемішуємо.

2a74f6ea78070f24b68f532494772ebd

Крок 12. Готове тісто прикриваємо бавовняним рушником і даємо постояти близько 8-10 хвилин, щоб борошняна клейковина встигла розійтися.

c76489537fe266b54d5ef61afa37ff1f

Крок 13. В «відпочилу» основу підливаємо олію – розмішуємо і починаємо прогрівати сковороду з низькими бортами.

a6dd0623442c7362f5dab2f90afa9a38

Крок 14. Гарячий жароміцний посуд промазуємо шматочком вершкового масла.

b22ba6ceb5863ebe4cd3c5c359d0b470

Крок 15. Половником зачерпуємо трохи тіста і виливаємо його на сковороду, обертальними рухами розділимо по всьому діаметру.

a13cd6e1cd4b4536924cb03d1eebde31

Крок 16. Обсмажуємо млинці до легкої рум’яності з обох сторін (для прискорення процесу смаження, рекомендується використовувати відразу дві сковорідки).

13c031dcebab3f0df4f5279cb6ba00e2

Крок 17. Перед виливанням тіста, кожен раз перемішуємо його і після 3-4 млинчиків, не забуваємо змащувати розігріту поверхню маслом.

2bf00e29ec6f9c89a1ff6db5bc3e855f

Крок 18. Золотисті і ароматні млинці подаємо до столу з солоними або солодкими доповненнями і чашкою міцного чаю. Смачного!

37f3fdddfa5f6460aff7519f716349d4

Дріжджові млинці на літр молока

Секрет ідеальних млинців дуже простий і полягає він в якісних і свіжих дріжджах, яйці і молоці кімнатної температури, тому ці інгредієнти заздалегідь рекомендується виймати з холодильної камери. З простих і доступних компонентів, приготуємо величезну стопку млинчиків, які припадуть до смаку всім без винятку!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8-10.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Цукор-пісок – 2,5 ст.л.
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Борошно – 500 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з опари: чашку молока нагріваємо приблизно до 40 градусів і змішуємо з дріжджами, столовою ложкою борошна і цукрового піску. Ретельно перемішуємо, прикриваємо рушником і прибираємо в тепле місце на 10-20 хвилин для активації дріжджів.

1f24fe129ec7eb7a8e9c053ccb66dcfa

Крок 2. Приблизно через 15 хвилин повертаємо опару на робочий стіл.

4eb29e580daba6b9e67297f04fdf056c

Крок 3. Додаємо в бульбашки суміш залишки молока, яйця, сіль і цукор-пісок – розмішуємо і жменями підсипаємо просіяне борошно – замішуємо рідке тісто.

407fdd6b6456a13aaa4be495b1147bc9

Крок 4. В останню чергу підливаємо олію (3 столових ложки), знову розмішуємо і даємо відпочити 25-30 хвилин в місці без протягів.

e0a245abfa527fb53c9278a2f73ae2b7

Крок 5. Після закінчення часу маса збільшується вдвічі.

9994b684781b74bf28fa9e35c88fcebd

Крок 6. Розігріту сковорідку промазуємо краплею олії і приступаємо до випікання млинців: черпаком наливаємо трохи тіста і злегка нахиливши сковорідку, розділимо його по поверхні.

fc2e789f06d48d35b9e81c4f5fc77447

Крок 7. Смажимо на помірному вогні до того моменту, поки на млинці не почнуть з’являтися численні дірочки і потім перевертаємо. Ще 10-15 секунд і знімаємо з вогню.

a707fbe310545bb06cda9077de188702

Крок 8. Ажурні дріжджові млинчики поєднуємо зі склянкою теплого молока і насолоджуємося. Смачного!

cf38ef789db091430e96be17c98403eb

Млинці на 1 літр кислого молока

З таких простих і доступних компонентів, як кисле молоко, борошно і цукор-пісок – готуємо ніжні і неймовірно ароматні млинці, які ідеально підійдуть для повноцінного сніданку або щільного перекусу протягом дня, який дуже зручно брати з собою на роботу або навчання.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8-10.

Інгредієнти:

  • Молоко ( кисне ) – 1 л.
  • Борошно – 350 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія – 5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілці з високими бортиками об’єднуємо кисле молоко і яйця – розмішуємо за допомогою вилки або вінчика.

37de6c92a0e7df358bd2208b873997d2

Крок 2. Далі підсипаємо борошно, сіль і цукор-пісок.

01c086d795cad0030ff0e4bdc5c55dfe

Крок 3. Перемішуємо компоненти до однорідності.

8c256c0e6afa85229f8c284156456faf

Крок 4. Підливаємо три ложки олії і вмішуємо в тісто.

75d498ee072541bb5828f0105b21a82a

Крок 5. Розігріту сковороду промазуємо маслом перед початком випікання першого млинця. Виливаємо 2/3 половника тіста на сковорідку.

9698f5ef85ce556c331111273fe294b6

Крок 6. Готуємо млинці на помірному вогні з обох сторін до рум’яності.

a5bfb322fc87a34b667bfcbc5e4791da

Крок 7. Тонкі млинці складаємо один на інший і насолоджуємося ніжним смаком і ароматом. Смачного!

ec9dd529cb4ab2e5a4cb7f04941f551f

Мереживні млинці на 1 літр молока з яйцями

Коли банальні бутерброди і яєчня приїлися для сніданку – приготуємо ажурні тонкі млинчики на молоці, які порадують і здивують вас і вашу сім’ю своїм неперевершеним смаком і вершковим ароматом. А для різноманітності їх можна подавати зі згущеним молоком, джемами і натуральним медом.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У велику ємність розбиваємо яйця, підсипаємо сіль і цукор – розмішуємо.

b99dbc3225d112644018125a7e2cecf8

Крок 2. В отриману суміш тонким струменем додаємо півлітра молока.

6e4b406fe6ad0f741c354bdbcfb85109

Крок 3. В яєчну основу підсипаємо просіяне борошно.

aaaa5ed2d3d79d170242394cb775fa60

Крок 4. Ретельно перемішуємо компоненти до однорідної консистенції без єдиної грудочки.

8063199d44718f586d291ba90653d290

Крок 5. Підливаємо залишки молока, дві столові ложки масла, в черговий раз помішуємо і тісто готове.

44d73a2016e6816075501a94d67758ae

Крок 6. За допомогою кулінарного пензлика змащуємо розігріту сковороду маслом і випікаємо млинці.

26bf4ca65ccf6e0cc704d2819dabb7eb

Крок 7. Смажимо з двох сторін до появи легкого золотистого відтінку. Смачного!

895a8db6dba583f2232c913de88f07ed

Млинці на літр молока без яєць

Навіть якщо у вас закінчилися курячі яйця, а млинчиків дуже хочеться – не біда! Приготуємо тоненькі і дуже ніжні млинці без даного компонента, що жодним чином не позначиться на смакових характеристиках і насиченому ароматі.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Молоко – 1 л.
  • Цукор-пісок – 3-5 ст.л.
  • Сіль – 2-3 щіпки.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Масло вершкове – 50-60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У ємність з високими бортами просіюємо необхідну кількість борошна.

ea7e6ad42febbe0fd47069c281d0a8bb

Крок 2. Додаємо сіль.

9766562803034b1f04469b176f80787f

Крок 3.Цукор-пісок і тонким струменем вливаємо молоко – розмішуємо до гладкості текстури.

5b40d44e8be6bb9fb660129e76aae28d

Крок 4. Підливаємо три ложки олії.

ebc99b495d1ce6fe490270f2ad546929

Крок 5. Перемішуємо і даємо «відпочити» 1-2 хвилини.

5edb5ab2a0ac0895c41a83f2e4057be6

Крок 6. Тонку сковороду промазуємо тонким шаром масла і гарненько розігріваємо.

b35e756f7f9619b7b2d85c578217db2c

Крок 7. Черпаком наливаємо тісто в сковороду і смажимо до утворення дрібних дірочок на поверхні.

15e58f521e91fb26dd36819e16023616

Крок 8. Перевертаємо і протягом 30 секунд доводимо до готовності.

f40eb8b02a73c8bc77260f7ea9b9e917

Крок 9. Гарячі млинці промазуємо вершковим маслом і звертаємо в трикутники, доповнюємо скибочками банана і карамельним топпінгом. Смачного!

c35916b0f3812ddc4ef71b82612d5a34

Млинці на літр молока з рисовим борошном

При заміні пшеничного борошна рисовим, готові млинці виходять менш жирними і більш корисними, що сприятливо позначається на нашій фігурі. Через заміну основного компонента, всіма улюблене страву не втрачає свого ніжного смаку, знайомого з дитинства.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8-10.

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 2 ст.
  • Молоко – 1 л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У великій мисці об’єднуємо яйця і цукор.

638b32817848a276c4f3d6210a6377c1

Крок 2. Підливаємо масло і молоко кімнатної температури.

7aff8c7a86f22f9d015a20e634119e69

Крок 3. Підсипаємо повітряне рисове борошно і замішуємо основу млинчиків – тісто.

95f068a0b3fec983fd6f6a58de38a2a8

Крок 4. Вимішуємо тісто до отримання однорідної і досить рідкої консистенції без грудочок.

60e4b72ed10d5b58835cf2576f12f184

Крок 5. Змащуємо сковорідку маслом і випікаємо млинці з обох сторін до рум’яності. Перед кожним зачерпуванням тіста, рекомендується його перемішувати, так як борошно може осідати на дно посуду.

938d436485fa9663e1d0ddf9e87f9457

Крок 6. Укладаємо золотисті млинці один на один.

57ba5ec6fed3674daa69f2a1336a10e4

Крок 7. І подаємо до столу в поєднанні з такими добавками, як варення, джем або мед. Смачного!

4ba2f11f8c97b5fa0ef26bd8b46bb890

Товсті пишні млинці на 1 літр молока

Приготуємо пишні млинці на основі молока, які ідеально підійдуть для подачі до сімейного обіду в поєднанні зі смаженою свининою або сметаною. Процес готування досить тривалий через використання дріжджів, а цього компоненту потрібен час, щоб почати « працювати », але результат виразно варто цього!

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Борошно – 600 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Дріжджі ( сухі ) – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Масло вершкове ( топлене ) – 100 гр.
  • Сіль – 1,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Літр молока переливаємо в сотейник, нагріваємо до 40 градусів і змішуємо з сухими дріжджами, даємо постояти близько 10 хвилин.

3a80a6eb9cf928a4d2415835d1fe355e

Крок 2. Після, в молочно-дріжджову суміш підсипаємо просіяне борошно – ретельно вимішуємо і прибираємо в тепле місце під рушником приблизно на 2 години.

a9ed43cff169b37b4187571e88fc2cae

Крок 3. Акуратно розбиваємо яйця і відділяємо жовтки від білків. Об’єднуємо жовтки зі злегка підігрітим вершковим маслом ( 50 грам ), розмішуємо і ставимо в холодильну камеру.

d63dd455324c8c4a2745b479d02d43e0

Крок 4. До моменту збільшення тіста в обсязі, додаємо до нього масу з жовтків, перемішуємо і повертаємо в місце без протягів ще на 40 хвилин.

4b18b96d4e27f1a5e6c3f5ce002cbcce

Крок 5. У білки підсипаємо сіль і збиваємо за допомогою міксера до стану пишної піни. Повітряні піки обережно вмішуємо в тісто і приступаємо до смаження.

ef3171d4ed2466f89c492826aa8511d6

Крок 6. Чавунну сковорідку промазуємо тонким шаром масла перед випіканням кожного млинчика. Обсмажуємо з двох сторін до золотистого відтінку і приступаємо до дегустації. Смачного!

2d6d64db690bd9f1e330e01cf81d6b2f

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал