Млинці на 1 літр молока класичні – 7 покрокових рецептів тонких млинців з дірочками з покроковими фото

Тонкі млинці на 1 літр молока – це дуже популярна і смачна страва, яку люблять всі без винятку, що зовсім не дивно. З простих і доступних компонентів можна з легкістю приготувати ароматну страву для всієї родини, яка ідеально підходить для ситного сніданку в поєднанні зі згущеним молоком або варенням або для ситного обіду, доповнивши млинці перекрученим м’ясом, вареною ковбаскою або натертим сиром.

Заварні млинці на 1 літр молока з окропом

Лише раз, приготувавши заварні млинці на молоці і окропі, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову, тому як вся ваша сім’я наполегливо вимагатиме добавки, а подружки просити поділитися пропорціями! Вже дуже підкуповує універсальність цього страви, з якого готуються і млинцеві торти, і закуски, і десерти.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Окріп – 250 мл.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 1,5 – 2 ст.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1-2 ст.л.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Масло вершкове – 20-30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку піалу розбиваємо яйця.

Крок 2. Присолюємо їх.

Крок 3. Додаємо цукор ( його кількість можна збільшувати, якщо ви готуєте солодкі млинці або ж навпаки зменшувати, якщо ви плануєте, наприклад, начиняти їх м’ясом ).

Крок 4. Перемішуємо компоненти за допомогою міксера, поступово збільшуючи обороти.

Крок 5. Збиваємо суміш до повного розчинення солодких кристалів і освіти гладкою і однорідної консистенції.

Крок 6. Яєчно-цукрову масу переливаємо в літр теплого ( не гарячого! ) молока.

Крок 7. З’єднуємо інгредієнти воєдино.

Крок 8. У майже готове тісто починаємо поступово підсипати просіяне борошно.

Крок 9. Всипаємо борошно до тих пір, поки консистенція не нагадуватиме густе тісто на оладки ( кількість борошна може варіюватися в залежності від її якості і сорту ).

Крок 10. У млинцеву основу вливаємо чашку крутого окропу і швидко розмішуємо, тим самим заварюючи тісто.

Крок 11. Розведену масу знову ретельно перемішуємо.

Крок 12. Готове тісто прикриваємо бавовняним рушником і даємо постояти близько 8-10 хвилин, щоб борошняна клейковина встигла розійтися.

Крок 13. В «відпочилу» основу підливаємо олію – розмішуємо і починаємо прогрівати сковороду з низькими бортами.

Крок 14. Гарячий жароміцний посуд промазуємо шматочком вершкового масла.

Крок 15. Половником зачерпуємо трохи тіста і виливаємо його на сковороду, обертальними рухами розділимо по всьому діаметру.

Крок 16. Обсмажуємо млинці до легкої рум’яності з обох сторін (для прискорення процесу смаження, рекомендується використовувати відразу дві сковорідки).

Крок 17. Перед виливанням тіста, кожен раз перемішуємо його і після 3-4 млинчиків, не забуваємо змащувати розігріту поверхню маслом.

Крок 18. Золотисті і ароматні млинці подаємо до столу з солоними або солодкими доповненнями і чашкою міцного чаю. Смачного!

Дріжджові млинці на літр молока

Секрет ідеальних млинців дуже простий і полягає він в якісних і свіжих дріжджах, яйці і молоці кімнатної температури, тому ці інгредієнти заздалегідь рекомендується виймати з холодильної камери. З простих і доступних компонентів, приготуємо величезну стопку млинчиків, які припадуть до смаку всім без винятку!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8-10.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Цукор-пісок – 2,5 ст.л.
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Борошно – 500 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з опари: чашку молока нагріваємо приблизно до 40 градусів і змішуємо з дріжджами, столовою ложкою борошна і цукрового піску. Ретельно перемішуємо, прикриваємо рушником і прибираємо в тепле місце на 10-20 хвилин для активації дріжджів.

Крок 2. Приблизно через 15 хвилин повертаємо опару на робочий стіл.

Крок 3. Додаємо в бульбашки суміш залишки молока, яйця, сіль і цукор-пісок – розмішуємо і жменями підсипаємо просіяне борошно – замішуємо рідке тісто.

Крок 4. В останню чергу підливаємо олію (3 столових ложки), знову розмішуємо і даємо відпочити 25-30 хвилин в місці без протягів.

Крок 5. Після закінчення часу маса збільшується вдвічі.

Крок 6. Розігріту сковорідку промазуємо краплею олії і приступаємо до випікання млинців: черпаком наливаємо трохи тіста і злегка нахиливши сковорідку, розділимо його по поверхні.

Крок 7. Смажимо на помірному вогні до того моменту, поки на млинці не почнуть з’являтися численні дірочки і потім перевертаємо. Ще 10-15 секунд і знімаємо з вогню.

Крок 8. Ажурні дріжджові млинчики поєднуємо зі склянкою теплого молока і насолоджуємося. Смачного!

Млинці на 1 літр кислого молока

З таких простих і доступних компонентів, як кисле молоко, борошно і цукор-пісок – готуємо ніжні і неймовірно ароматні млинці, які ідеально підійдуть для повноцінного сніданку або щільного перекусу протягом дня, який дуже зручно брати з собою на роботу або навчання.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8-10.

Інгредієнти:

  • Молоко ( кисне ) – 1 л.
  • Борошно – 350 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія – 5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілці з високими бортиками об’єднуємо кисле молоко і яйця – розмішуємо за допомогою вилки або вінчика.

Крок 2. Далі підсипаємо борошно, сіль і цукор-пісок.

Крок 3. Перемішуємо компоненти до однорідності.

Крок 4. Підливаємо три ложки олії і вмішуємо в тісто.

Крок 5. Розігріту сковороду промазуємо маслом перед початком випікання першого млинця. Виливаємо 2/3 половника тіста на сковорідку.

Крок 6. Готуємо млинці на помірному вогні з обох сторін до рум’яності.

Крок 7. Тонкі млинці складаємо один на інший і насолоджуємося ніжним смаком і ароматом. Смачного!

Мереживні млинці на 1 літр молока з яйцями

Коли банальні бутерброди і яєчня приїлися для сніданку – приготуємо ажурні тонкі млинчики на молоці, які порадують і здивують вас і вашу сім’ю своїм неперевершеним смаком і вершковим ароматом. А для різноманітності їх можна подавати зі згущеним молоком, джемами і натуральним медом.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У велику ємність розбиваємо яйця, підсипаємо сіль і цукор – розмішуємо.

Крок 2. В отриману суміш тонким струменем додаємо півлітра молока.

Крок 3. В яєчну основу підсипаємо просіяне борошно.

Крок 4. Ретельно перемішуємо компоненти до однорідної консистенції без єдиної грудочки.

Крок 5. Підливаємо залишки молока, дві столові ложки масла, в черговий раз помішуємо і тісто готове.

Крок 6. За допомогою кулінарного пензлика змащуємо розігріту сковороду маслом і випікаємо млинці.

Крок 7. Смажимо з двох сторін до появи легкого золотистого відтінку. Смачного!

Млинці на літр молока без яєць

Навіть якщо у вас закінчилися курячі яйця, а млинчиків дуже хочеться – не біда! Приготуємо тоненькі і дуже ніжні млинці без даного компонента, що жодним чином не позначиться на смакових характеристиках і насиченому ароматі.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Молоко – 1 л.
  • Цукор-пісок – 3-5 ст.л.
  • Сіль – 2-3 щіпки.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Масло вершкове – 50-60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У ємність з високими бортами просіюємо необхідну кількість борошна.

Крок 2. Додаємо сіль.

Крок 3.Цукор-пісок і тонким струменем вливаємо молоко – розмішуємо до гладкості текстури.

Крок 4. Підливаємо три ложки олії.

Крок 5. Перемішуємо і даємо «відпочити» 1-2 хвилини.

Крок 6. Тонку сковороду промазуємо тонким шаром масла і гарненько розігріваємо.

Крок 7. Черпаком наливаємо тісто в сковороду і смажимо до утворення дрібних дірочок на поверхні.

Крок 8. Перевертаємо і протягом 30 секунд доводимо до готовності.

Крок 9. Гарячі млинці промазуємо вершковим маслом і звертаємо в трикутники, доповнюємо скибочками банана і карамельним топпінгом. Смачного!

Млинці на літр молока з рисовим борошном

При заміні пшеничного борошна рисовим, готові млинці виходять менш жирними і більш корисними, що сприятливо позначається на нашій фігурі. Через заміну основного компонента, всіма улюблене страву не втрачає свого ніжного смаку, знайомого з дитинства.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8-10.

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 2 ст.
  • Молоко – 1 л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У великій мисці об’єднуємо яйця і цукор.

Крок 2. Підливаємо масло і молоко кімнатної температури.

Крок 3. Підсипаємо повітряне рисове борошно і замішуємо основу млинчиків – тісто.

Крок 4. Вимішуємо тісто до отримання однорідної і досить рідкої консистенції без грудочок.

Крок 5. Змащуємо сковорідку маслом і випікаємо млинці з обох сторін до рум’яності. Перед кожним зачерпуванням тіста, рекомендується його перемішувати, так як борошно може осідати на дно посуду.

Крок 6. Укладаємо золотисті млинці один на один.

Крок 7. І подаємо до столу в поєднанні з такими добавками, як варення, джем або мед. Смачного!

Товсті пишні млинці на 1 літр молока

Приготуємо пишні млинці на основі молока, які ідеально підійдуть для подачі до сімейного обіду в поєднанні зі смаженою свининою або сметаною. Процес готування досить тривалий через використання дріжджів, а цього компоненту потрібен час, щоб почати « працювати », але результат виразно варто цього!

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Борошно – 600 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Дріжджі ( сухі ) – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Масло вершкове ( топлене ) – 100 гр.
  • Сіль – 1,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Літр молока переливаємо в сотейник, нагріваємо до 40 градусів і змішуємо з сухими дріжджами, даємо постояти близько 10 хвилин.

Крок 2. Після, в молочно-дріжджову суміш підсипаємо просіяне борошно – ретельно вимішуємо і прибираємо в тепле місце під рушником приблизно на 2 години.

Крок 3. Акуратно розбиваємо яйця і відділяємо жовтки від білків. Об’єднуємо жовтки зі злегка підігрітим вершковим маслом ( 50 грам ), розмішуємо і ставимо в холодильну камеру.

Крок 4. До моменту збільшення тіста в обсязі, додаємо до нього масу з жовтків, перемішуємо і повертаємо в місце без протягів ще на 40 хвилин.

Крок 5. У білки підсипаємо сіль і збиваємо за допомогою міксера до стану пишної піни. Повітряні піки обережно вмішуємо в тісто і приступаємо до смаження.

Крок 6. Чавунну сковорідку промазуємо тонким шаром масла перед випіканням кожного млинчика. Обсмажуємо з двох сторін до золотистого відтінку і приступаємо до дегустації. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал