Медовик на сковороді – найшвидший варіант випікання улюбленого всіма десерту. Він готується у двох варіантах і з крутого чи рідкого тіста. Для швидкого варіанта тісто замішується за рецептом медовика, в холодильнику не витримується, що поступається смаком дозрілому медовому тіста, і відразу випікаються 3-4 коржі, не більше. Рідке тісто випікається на сковорідці як млинці. Коржі медовика змащуються кремом на власний вибір.
Медовик на сковороді зі сметанним кремом
«Медовик», приготовлений на сковороді, вийде повноцінним та смачним, адже процес випікання під контролем господині: коржі не підгорять, не залишаться сирими та несмачними. Збалансований смак цього десерту визначає сметанний крем, який поєднується з солодкими коржами, добре їх просочує та робить торт м’яким та ніжним.
Медовик із заварним кремом на сковороді – класичний рецепт
Торт “Медовик” на сковороді з прошарком із заварного крему може стати у вас альтернативою будь-якій домашній випічці, так як готується просто і легко, особливо коли немає духовки. При гарному декорі цей десерт прикрасить святковий стіл. Важливо приготувати заварний крем оптимальної консистенції, щоб він просочив коржі і не розтікся. Класичний варіант такого медовика потребує 7 інгредієнтів.
Час готування: 13 годин (з просоченням).
Час приготування: 1 год.
Порції: 6.
Складові:
- Борошно – 450-500 гр.
- Мед – 100 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Сода – 2/3 ч. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Молоко – 600мл.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку готується заварний крем для “Медовика”. У каструлю для варіння крему розбиваються два яйця, насипається 120 гр. цукрового піску та міксером все збивається до пишної маси.
Крок 2. У цю суміш насипається дві ложки борошна і перемішується все до однорідного стану.
Крок 3. При помішуванні до цих інгредієнтів наливається порційно молоко.
Крок 4. Каструля ставиться на мінімальний вогонь. При безперервному помішуванні крем заварюється до густої консистенції і залишається для охолодження.
Крок 5. Поки крем охолоджується, готуються коржі для торта. У металевий посуд для замісу тіста кладеться натуральний мед. До нього додається вершкове масло та насипається сода.
Крок 6. Потім мед із олією ставиться на мінімальний вогонь і при помішуванні ці інгредієнти повністю розтоплюються.
Крок 7. В окремій піалі та протягом 5 хвилин міксером збиваються два яйця з рештою (80 гр.) цукром.
Крок 8. Отримана суміш переливається в медово-масляну масу і добре перемішується.
Крок 9. Потім до цієї рідкої основи тіста порційно насипається просіяне через сито борошно.
Крок 10. Тісто замішується спочатку ложкою, а потім руками на стільниці. Текстура його має вийти однорідною та еластичною.
Крок 11. Тісто розрізається на 6-8 однакових шматочків.
Крок 12. Потім шматочки тіста розкочуються в коржі відповідно до діаметра сковорідки.
Крок 13. Коржі по черзі випікаються на маленькому вогні та на сухій сковорідці по 1-2 хвилини з кожного боку.
Крок 14. Спечені коржі обрізаються по тарілці, щоб краї вийшли рівними.
Крок 15. Обрізання коржів додатково підсушують на сухій сковорідці до рум’яного кольору.
Крок 16. На страва сервіровки укладаються спечені коржі і рясно змащуються заварним кремом. Також кремом змащується верх та боки торта.
Крок 17. Підсушені обрізки коржів подрібнюються блендером до дрібної крихти.
Крок 18. Торт рівномірно посипається крихтою з усіх боків.
Крок 19. Приготовлений «Медовик» на 10–12 годин ставиться для просочення коржів у холодильник.
Крок 20. Після закінчення просочення, десерт подається до столу. Смачного!
Ледачий медовик на сковороді без розкочування коржів
Приготування «Медовика» на сковороді з рідкого тіста і без розкочування коржів значно спрощує процес готування десерту і економить час господині. Щоб торт вийшов, важливо дотримуватися рецептури та точної кількості інгредієнтів для замісу медового тіста, а крем для прошарку може бути будь-яким за вибором господині. Рідке тісто зробить випічку дуже ніжною, що скорочує час просочення торта.
Час приготування: 3 години (з просоченням).
Час приготування: 1 год.
Порції: 6.
Складові:
- Борошно – 400 гр.
- Мед – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сода – 2/3 ч. л.
- Масло вершкове – 130 гр.
- Цедра лимона – 2 ч. л.
- Розпушувач – 10 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замісу тіста насипається через сито борошно пшеничне і перемішується з розпушувачем.
Крок 2. Яйця акуратно поділяються на окремі піали на жовтки і білки.
Крок 3. Натуральний мед розтоплюється на водяній бані. З промитого лимона знімається дрібною теркою цедра.
Крок 4. У гарячий мед кладеться нарізане шматочками вершкове масло і перемішується вінчиком до розчинення.
Крок 5. Жовтки перекладаються в медово-масляну масу і вінчиком все перемішується.
Крок 6. До білків насипається ванільний цукор зі щіпкою солі та міксером білки збиваються у стійку піну.
Крок 7. До борошна переливається медово-масляна суміш із жовтками і також міксером замішується тісто.
Крок 8. Замішане медове тісто має бути однорідної текстури та мати консистенцію густої сметани.
Крок 9. У це тісто перекладається спочатку половина збитого білка і силіконовою лопаткою все акуратно перемішується.
Крок 10. Потім перекладається решта білкової маси і швидко замішується тісто.
Крок 11. З|із| приготовленого тіста на сухій розігрітій сковорідці випікаються коржі. Тісто наливається в сковорідку рівним шаром завтовшки до 0,7 см, щоб коржі рівномірно пропеклися і з країв не підгоріли. З готових коржів збирається “Медовик” з будь-яким кремом. Вдалої та смачної випічки!
Простий і смачний медовик зі згущеним молоком на сковороді
Солодкі десерти люблять і діти, і дорослі, але займатися їхньою випічкою та приготуванням люблять не всі, та й не завжди для цього є час. Ідеальним і швидким варіантом смачного десерту у вас буде «Медовик» на сковороді з просоченням коржів молоком, що згущує. У медове тісто для м’якості та пишності додається маргарин. Крем у цьому рецепті готується з вареного згущеного молока зі сметаною.
Час приготування: 3 години (з просоченням).
Час приготування: 1 год.
Порції: 4.
Складові:
- Борошно – 4 ст.
- Мед – 3 ст.
- Маргарін – 125 гр.
- Цукор – 1 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Сода – 1 ч.л.
- Оцет 9% – 1 ст.
- Сметана – 300 гр.
- Згущене молоко варене – 7 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед замішується медове тісто для коржів. У посуд для замісу тіста переливаються і добре перемішуються розтоплені маргарин з медом, насипається ложка цукру та додається гашена сода. Потім насипається борошно, що просіяє, і замішується тісто, спочатку вінчиком, а потім руками. Тісто ділиться на 6-8 однакових шматочків, які потім розкочуються в коржі і за допомогою тарілки вирізаються кола відповідно до діаметра сковорідки.
Крок 2. Суха чиста сковорідка розігрівається і присипається борошном. На неї по черзі викладається тісто, що розкотило, і випікається на мінімальному вогні і під прикритою кришкою.
Крок 3. Таким чином випікаються всі коржі до легкого золотистого кольору на обох сторонах. В останню чергу випікаються обрізки тіста і подрібнюються на крихту.
Крок 4. В окремому посуді збиваються в однорідну масу сметана з вареним згущеним молоком. Це буде крем для просочення коржів.
Крок 5. На страва сервіровки викладаються спечені медові коржі і рясно змащуються приготованим кремом. Торт рівномірно і з усіх боків посипається крихтою.
Крок 6. Потім «Медовик» зі згущеним молоком на 2 години ставиться в холодильник для просочення і після закінчення цього часу подається до столу. Вдалої та смачної випічки!
Шоколадний медовик на сковороді
Варіантом популярного та смачного «Медовика» у вас може бути шоколадний медовик. У ньому медове тісто замішується з додаванням какао-порошку, причому в готовій випічці домінуючим буде смак меду, а шоколад залишить приємний смак. Коржі випікаємо на сковорідці і прошаровуємо їх сирним кремом, який відтінить темні шоколадні коржі і добре просочить.
Час приготування: 5 годин (з просоченням).
Час приготування: 1 год.
Порції: 4.
Складові:
- Борошно – 240 гр.
- Мед – 2 ст.
- Масло вершкове – 65 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Жовток – 1 шт.
- Какао – 30 гр.
- Цукор – 120 гр.
- Сода – 1 ч.л.
- Сіль – 1 тріска.
Для чиз-крему:
- Сир – 180 гр.
- Сметана 20% – 180 гр.
- Вершки 33% – 400 гр.
- Цукрова пудра – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У сотейник або каструлю розбивається одне яйце, додається вказана в рецепті кількість цукру, солі, порошку-какао та переливаються розтоплені мед із вершковим маслом. Вінчиком ці інгредієнти добре перемішуються. Сотейник ставиться на мінімальний вогонь і при постійному помішуванні маса доводиться до кипіння та гладкого однорідного стану. Потім вогонь вимикається.
Крок 2. У цю гарячу масу насипається сода і одразу активно перемішується.
Крок 3. Маса від соди стане світлішою і в обсязі збільшиться. Потім вона трохи остуджується.
Крок 4. До охолодженої шоколадної маси насипається борошно, що просіяє, і лопаткою замішується тісто.
Крок 5. Тісто перекладається на присипану мукою стільницю і руками завершується його заміс.
Крок 6. Текстура замішаного тіста повинна вийти ніжною, пластичною та м’якою.
Крок 7. Тісто скочується в брусок і нарізається на 8 однакових шматочків, які потім скочуються в колобки.
Крок 8 Колобки укладаються на тарілку, прикриваються плівкою і на 50 хвилин ставляться в холодильник.
Крок 9. Після цього охолоджені колобки розкочуються в коржі відповідно діаметру сковорідки.
Крок 10. Потім коржі виделкою розколюються, інакше тісто здувається при випіканні.
Крок 11. Розігрівається чиста суха сковорідка і почергово на ній випікаються коржі на мінімальному вогні.
Крок 12. Кожен корж випікається протягом однієї хвилини на одній стороні і протягом 30 секунд на іншій.
Крок 13. Спечені коржі складаються чаркою і залишаються до повного остигання.
Крок 14. За цей час готується сирний крем для просочення медовика. В окремий посуд кладуться вказана в рецепті кількість сиру, сметани та цукрової пудри. Занурювальним блендером ці інгредієнти добре збиваються.
Крок 15. В окремому посуді збиваються у стійку пишну масу холодні вершки та перекладаються до сирно-сметанного крему.
Крок 16. Ця маса лопаткою акуратно перемішується, щоб не осіла.
Крок 17. На блюді сервіровки з випечених коржів і крему формується «Медовик». Верх торта та боки також змащуються кремом.
Крок 18. Для посипання торта подрібнюються в крихту обрізки коржів, але можна використовувати горіхи, шоколад або кокосову стружку.
Крок 19. “Медовик” рівномірно і з усіх боків обсипається крихтою.
Крок 20. Потім “Медовик” ставиться на 2 години як мінімум у холодильник для просочення.
Крок 21. Після цього шоколадний «Медовик» нарізається шматочками і подається до столу. Смачної та вдалої випічки!
ПП медовик на сковороді
ПП-медовик на сковороді – це некласичне виконання класичного десерту. Тісто замішується на суміші кукурудзяного та рисового борошна і цукор замінюється цукрозамінником, що значно зменшує калорійність випічки, а дивовижний медовий смак у ньому залишається. Для прошарку використовується сирно-зметаний крем із будь-яким підсолоджувачем.
Час приготування: 6 годин (з просоченням).
Час приготування: 1 год.
Порції: 4.
Складові:
- Борошно рисове – 140 гр.
- Борошно кукурудзяне – 140 гр.
- Мед – 80 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 90мл.
- Цукрозамінник – за смаком.
- Сода – 1 ч.л.
- Крохмаль – 20 гр.
Для крему:
- Сир – 270 гр.
- Сметана – 270 гр.
- Підсолоджувач – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Вказана в рецепті кількість меду, вершкового масла, молока та цукрозамінника кладеться в каструлю з товстими стінками і на середньому вогні доводиться до кипіння.
Крок 2. Потім вогонь зменшується до мінімального і в цю масу насипається сода, перемішується все і вариться протягом 3 хвилин. Зварена суміш знімається з плити та остуджується.
Крок 3. У остуджену молочно-медову суміш розбивається яйце, насипається борошно, що просіяє, крохмаль і замішується тісто.
Крок 4. Текстура тіста має бути пластичною та гладкою. Тісто загортається в плівку і на 1:00 кладеться в холодильник.
Крок 5. Після закінчення цього часу охолоджене тісто нарізається однаковими шматочками, які розкочуються в коржі і по тарілці з них вирізаються круги діаметром, як ваша сковорідка.
Крок 6. Коржі розколюються виделкою. Потім вони швидко і по обидва боки випікаються або на сковорідці, або на деку, тільки важливо, щоб коржі не підгоріли. Окремо підсушуються обрізки тіста для посипання торта.
Крок 7. Спечені коржі залишаються для охолодження.
Крок 8. За цей час готується ПП-крем для медовика. В окремий посуд кладеться протертий сир зі сметаною будь-якої жирності.
Крок 9. Ці інгредієнти збиваються міксером на середній швидкості до однорідного стану. Приготовлений крем ставиться на одну годину в холодильник, щоб крем став густішим.
Крок 10. Спечені обрізки тіста подрібнюються на крихту. На страва сервіровки по черзі укладаються спечені коржі і рясно змащуються кремом.
Крок 11. Верх та боки ПП-медовика так само змащуються кремом.
Крок 12. Потім торт рівномірно посипається крихтою, декорується на особистий смак і мінімум на 3 години ставиться для просочення в холодильник. Готовий ПП-медовик подається до столу. Смачного!
Швидкий медовик із рідкого тіста на сковороді
«Медовик» з рідкого тіста та на сковороді, як і всі торти на основі такого тіста, відноситься до категорії рецептів «Швидко та без клопоту». Тісто замішується просто, і коржі випікаються на сковорідці на кшталт млинців. Такі коржі швидко просочуються будь-яким кремом, і десерт завжди виходить ніжний та ароматний. Для випікання коржів використовується антипригарна або з товстим дном сковорода. У цьому рецепті “Медовик” прошаровуємо заварним кремом.
Час приготування: 3 години (з просоченням).
Час приготування: 1 год.
Порції: 4.
Складові:
- Борошно – 200 гр.
- Мед – 2 ст.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 70 гр.
- Сода – 1/2 ч. л.
- Молоко – 3 ст.
Для крему:
- Яйце – 2 шт.
- Крохмаль – 3 ст.л.
- Цукор – 150 гр.
- Молоко – 350 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлі розтоплюється вершкове масло та мед. У цю суміш насипається сода.
Крок 2. Ця маса перемішується до появи піни та вогонь вимикається.
Крок 3. В окремому посуді збиваються в пишну масу за допомогою вінчика два яйця з цукром.
Крок 4. У посуд для замісу тіста переливаються ці дві маси, наливається молоко, порційно насипається борошно, що просіяє, і вінчиком замішується рідке однорідне тісто.
Крок 5. Розігрівається сковорідка і для випікання коржів з рідкого тіста змащується олією. На сковорідку наливається по дві ложки тіста, і воно розділиться рівним шаром, щоб коржі рівномірно пропікалися. Таким чином, з обох боків випікаються всі коржі із замішаного тіста.
Крок 6. Для крему в окремій каструлі змішуються два яйця з цукром, крохмалем та молоком. Суміш на невеликому вогні та при постійному помішуванні доводиться до кипіння.
Крок 7. Спечені та трохи остуджені медові коржі по черзі укладаються на страва і змащуються заварним кремом із розрахунку по 2–3 ложки на кожен корж. Верх торта та боки також змащуються кремом.
Крок 8. «Медовик» декорується на особистий смак. Торт залишається для просочення на 2:00, тільки не в холодильнику, а при кімнатній температурі.
Крок 9. Після цього «Медовик» на рідкому тісті порційно нарізається і подається до столу. Смачного!