Медовик на сковороді – 7 рецептів у домашніх умовах

8894f2fa30747b735c37f2b8ebe21b35

Медовик на сковороді – найшвидший варіант випікання улюбленого всіма десерту. Він готується у двох варіантах і з крутого чи рідкого тіста. Для швидкого варіанта тісто замішується за рецептом медовика, в холодильнику не витримується, що поступається смаком дозрілому медовому тіста, і відразу випікаються 3-4 коржі, не більше. Рідке тісто випікається на сковорідці як млинці. Коржі медовика змащуються кремом на власний вибір.

Медовик на сковороді зі сметанним кремом

«Медовик», приготовлений на сковороді, вийде повноцінним та смачним, адже процес випікання під контролем господині: коржі не підгорять, не залишаться сирими та несмачними. Збалансований смак цього десерту визначає сметанний крем, який поєднується з солодкими коржами, добре їх просочує та робить торт м’яким та ніжним.

71b68b2c7708785bad363d2cb5dd6446

Медовик із заварним кремом на сковороді – класичний рецепт

Торт “Медовик” на сковороді з прошарком із заварного крему може стати у вас альтернативою будь-якій домашній випічці, так як готується просто і легко, особливо коли немає духовки. При гарному декорі цей десерт прикрасить святковий стіл. Важливо приготувати заварний крем оптимальної консистенції, щоб він просочив коржі і не розтікся. Класичний варіант такого медовика потребує 7 інгредієнтів.

Час готування: 13 годин (з просоченням).

Час приготування: 1 год.

Порції: 6.

Складові:

  • Борошно – 450-500 гр.
  • Мед – 100 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сода – 2/3 ч. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Молоко – 600мл.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку готується заварний крем для “Медовика”. У каструлю для варіння крему розбиваються два яйця, насипається 120 гр. цукрового піску та міксером все збивається до пишної маси.

05ffa40cba4b4464b2b7ca3d652453e6

Крок 2. У цю суміш насипається дві ложки борошна і перемішується все до однорідного стану.

842dae08704db104a08f88cd19eee7f1

Крок 3. При помішуванні до цих інгредієнтів наливається порційно молоко.

8ecefd0eec576c05b24374106b26d7dc

Крок 4. Каструля ставиться на мінімальний вогонь. При безперервному помішуванні крем заварюється до густої консистенції і залишається для охолодження.

61fe97769432001685c1f2735d4cb651

Крок 5. Поки крем охолоджується, готуються коржі для торта. У металевий посуд для замісу тіста кладеться натуральний мед. До нього додається вершкове масло та насипається сода.

1864c480d28cf93d421332aafc610708

Крок 6. Потім мед із олією ставиться на мінімальний вогонь і при помішуванні ці інгредієнти повністю розтоплюються.

03da4ea42e671a112a3634c4f8e69ecd

Крок 7. В окремій піалі та протягом 5 хвилин міксером збиваються два яйця з рештою (80 гр.) цукром.

d45bbf8a48d082806fce1442fddae9a8

Крок 8. Отримана суміш переливається в медово-масляну масу і добре перемішується.

2a1e54538f78eaac294bb0d27c8bccdc

Крок 9. Потім до цієї рідкої основи тіста порційно насипається просіяне через сито борошно.

e8eb336f78dcc8c05d684ad92e6eb7ac

Крок 10. Тісто замішується спочатку ложкою, а потім руками на стільниці. Текстура його має вийти однорідною та еластичною.

b97af38729b4873dcbc2d86fc339dce5

Крок 11. Тісто розрізається на 6-8 однакових шматочків.

e94a024d3b62705bebb0761183ebe8d8

Крок 12. Потім шматочки тіста розкочуються в коржі відповідно до діаметра сковорідки.

01a8699d08b82a626d2f27de3317cf0f

Крок 13. Коржі по черзі випікаються на маленькому вогні та на сухій сковорідці по 1-2 хвилини з кожного боку.

7e6dfbd6c15cdd6670cc735a2dab56a6

Крок 14. Спечені коржі обрізаються по тарілці, щоб краї вийшли рівними.

02ec7850c1ea1ba6a1ccadce1d2ae432

Крок 15. Обрізання коржів додатково підсушують на сухій сковорідці до рум’яного кольору.

8e27b756e931e3f278422ea8f0c0e680

Крок 16. На страва сервіровки укладаються спечені коржі і рясно змащуються заварним кремом. Також кремом змащується верх та боки торта.

cc7c4c55e4e8234247d55c7cba2abc10

Крок 17. Підсушені обрізки коржів подрібнюються блендером до дрібної крихти.

e65c6b81386fc2623b215f8d6abf6d2c

Крок 18. Торт рівномірно посипається крихтою з усіх боків.

2601cf3d15b55dcb0403102512586170

Крок 19. Приготовлений «Медовик» на 10–12 годин ставиться для просочення коржів у холодильник.

31c2bbd5e3dca5c272e7da51233303e5

Крок 20. Після закінчення просочення, десерт подається до столу. Смачного!

a0d4b8628c6e759f3a25dfd3bf55b5a0

Ледачий медовик на сковороді без розкочування коржів

Приготування «Медовика» на сковороді з рідкого тіста і без розкочування коржів значно спрощує процес готування десерту і економить час господині. Щоб торт вийшов, важливо дотримуватися рецептури та точної кількості інгредієнтів для замісу медового тіста, а крем для прошарку може бути будь-яким за вибором господині. Рідке тісто зробить випічку дуже ніжною, що скорочує час просочення торта.

Час приготування: 3 години (з просоченням).

Час приготування: 1 год.

Порції: 6.

Складові:

  • Борошно – 400 гр.
  • Мед – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сода – 2/3 ч. л.
  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Цедра лимона – 2 ч. л.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста насипається через сито борошно пшеничне і перемішується з розпушувачем.

cc32a478823f39ee46f9582a18314773

Крок 2. Яйця акуратно поділяються на окремі піали на жовтки і білки.

339694901952f4039409689867412c8a

Крок 3. Натуральний мед розтоплюється на водяній бані. З промитого лимона знімається дрібною теркою цедра.

3d467c05001d5bdd441137d93cfc50f4

Крок 4. У гарячий мед кладеться нарізане шматочками вершкове масло і перемішується вінчиком до розчинення.

34d569d7fd34b6814bcce0ad4b804608

Крок 5. Жовтки перекладаються в медово-масляну масу і вінчиком все перемішується.

d05ae3b0a2409207582c41a83357f819

Крок 6. До білків насипається ванільний цукор зі щіпкою солі та міксером білки збиваються у стійку піну.

8ad01a1deed9d73c85fb3b71e80b0407

Крок 7. До борошна переливається медово-масляна суміш із жовтками і також міксером замішується тісто.

ac64bdb8e3ebb2e0b975942ec5c9bc3a

Крок 8. Замішане медове тісто має бути однорідної текстури та мати консистенцію густої сметани.

9560e063157b68eb8f1944af8178bd41

Крок 9. У це тісто перекладається спочатку половина збитого білка і силіконовою лопаткою все акуратно перемішується.

cfceb20fefdf0827ef6f87ebf5d865cd

Крок 10. Потім перекладається решта білкової маси і швидко замішується тісто.

72e4a50c1158df792f0039abef02cb4e

Крок 11. З|із| приготовленого тіста на сухій розігрітій сковорідці випікаються коржі. Тісто наливається в сковорідку рівним шаром завтовшки до 0,7 см, щоб коржі рівномірно пропеклися і з країв не підгоріли. З готових коржів збирається “Медовик” з будь-яким кремом. Вдалої та смачної випічки!

265c7b6f2091875dbf7be159a81a0958

Простий і смачний медовик зі згущеним молоком на сковороді

Солодкі десерти люблять і діти, і дорослі, але займатися їхньою випічкою та приготуванням люблять не всі, та й не завжди для цього є час. Ідеальним і швидким варіантом смачного десерту у вас буде «Медовик» на сковороді з просоченням коржів молоком, що згущує. У медове тісто для м’якості та пишності додається маргарин. Крем у цьому рецепті готується з вареного згущеного молока зі сметаною.

Час приготування: 3 години (з просоченням).

Час приготування: 1 год.

Порції: 4.

Складові:

  • Борошно – 4 ст.
  • Мед – 3 ст.
  • Маргарін – 125 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Сметана – 300 гр.
  • Згущене молоко варене – 7 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед замішується медове тісто для коржів. У посуд для замісу тіста переливаються і добре перемішуються розтоплені маргарин з медом, насипається ложка цукру та додається гашена сода. Потім насипається борошно, що просіяє, і замішується тісто, спочатку вінчиком, а потім руками. Тісто ділиться на 6-8 однакових шматочків, які потім розкочуються в коржі і за допомогою тарілки вирізаються кола відповідно до діаметра сковорідки.

5fbe38b08bc7bc72ef5fa81863c0879a

Крок 2. Суха чиста сковорідка розігрівається і присипається борошном. На неї по черзі викладається тісто, що розкотило, і випікається на мінімальному вогні і під прикритою кришкою.

95e067e8e82b25ef1a46f6a21b09c20b

Крок 3. Таким чином випікаються всі коржі до легкого золотистого кольору на обох сторонах. В останню чергу випікаються обрізки тіста і подрібнюються на крихту.

f78b85074428c71cea9b4c78e61f18d6

Крок 4. В окремому посуді збиваються в однорідну масу сметана з вареним згущеним молоком. Це буде крем для просочення коржів.

afd40273a4d020374f8240acf3748346

Крок 5. На страва сервіровки викладаються спечені медові коржі і рясно змащуються приготованим кремом. Торт рівномірно і з усіх боків посипається крихтою.

62c3b655c01a6d24bd6187094d1885e4

Крок 6. Потім «Медовик» зі згущеним молоком на 2 години ставиться в холодильник для просочення і після закінчення цього часу подається до столу. Вдалої та смачної випічки!

d0b98330fea9f784943d8bf699a91520

Шоколадний медовик на сковороді

Варіантом популярного та смачного «Медовика» у вас може бути шоколадний медовик. У ньому медове тісто замішується з додаванням какао-порошку, причому в готовій випічці домінуючим буде смак меду, а шоколад залишить приємний смак. Коржі випікаємо на сковорідці і прошаровуємо їх сирним кремом, який відтінить темні шоколадні коржі і добре просочить.

Час приготування: 5 годин (з просоченням).

Час приготування: 1 год.

Порції: 4.

Складові:

  • Борошно – 240 гр.
  • Мед – 2 ст.
  • Масло вершкове – 65 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Какао – 30 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 тріска.

Для чиз-крему:

  • Сир – 180 гр.
  • Сметана 20% – 180 гр.
  • Вершки 33% – 400 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейник або каструлю розбивається одне яйце, додається вказана в рецепті кількість цукру, солі, порошку-какао та переливаються розтоплені мед із вершковим маслом. Вінчиком ці інгредієнти добре перемішуються. Сотейник ставиться на мінімальний вогонь і при постійному помішуванні маса доводиться до кипіння та гладкого однорідного стану. Потім вогонь вимикається.

e015b4c8268706781a875af406be253f

Крок 2. У цю гарячу масу насипається сода і одразу активно перемішується.

cbcc0a1f77123b935d998ddc017fcf5e

Крок 3. Маса від соди стане світлішою і в обсязі збільшиться. Потім вона трохи остуджується.

572c371f06ca96ca38dcf3106c8d0e85

Крок 4. До охолодженої шоколадної маси насипається борошно, що просіяє, і лопаткою замішується тісто.

396ec06e308a15b1e06174ea33d8bd1a

Крок 5. Тісто перекладається на присипану мукою стільницю і руками завершується його заміс.

9b17aeaf599dbdaf551dca29780a1a4e

Крок 6. Текстура замішаного тіста повинна вийти ніжною, пластичною та м’якою.

9a543757107a664c8e260b8a52797008

Крок 7. Тісто скочується в брусок і нарізається на 8 однакових шматочків, які потім скочуються в колобки.

88ef0f20922aff55b81f9f66ab4d3806

Крок 8 Колобки укладаються на тарілку, прикриваються плівкою і на 50 хвилин ставляться в холодильник.

96208216e8d60a182f748c2e793dd03c

Крок 9. Після цього охолоджені колобки розкочуються в коржі відповідно діаметру сковорідки.

b5f87c5631f7dd97c3454511fec1e5c0

Крок 10. Потім коржі виделкою розколюються, інакше тісто здувається при випіканні.

62de4b64f7801fbfc5178e2c7e6d5e1b

Крок 11. Розігрівається чиста суха сковорідка і почергово на ній випікаються коржі на мінімальному вогні.

01bab3290d9361be53b9f06f1fea70a8

Крок 12. Кожен корж випікається протягом однієї хвилини на одній стороні і протягом 30 секунд на іншій.

f7fb781524aff962079ecc996062da10

Крок 13. Спечені коржі складаються чаркою і залишаються до повного остигання.

f597bf7a7cf3e3419f8ad0a7fa278fb6

Крок 14. За цей час готується сирний крем для просочення медовика. В окремий посуд кладуться вказана в рецепті кількість сиру, сметани та цукрової пудри. Занурювальним блендером ці інгредієнти добре збиваються.

bd081c81f771791382345b3cec6014b5

Крок 15. В окремому посуді збиваються у стійку пишну масу холодні вершки та перекладаються до сирно-сметанного крему.

509039a14aa4ebc664d0633f15dcb51c

Крок 16. Ця маса лопаткою акуратно перемішується, щоб не осіла.

22304dc09311e55532a391f107170deb

Крок 17. На блюді сервіровки з випечених коржів і крему формується «Медовик». Верх торта та боки також змащуються кремом.

5cf6dc03701866f01f27ee983102a034

Крок 18. Для посипання торта подрібнюються в крихту обрізки коржів, але можна використовувати горіхи, шоколад або кокосову стружку.

dd06e1e0dea5879a5032120d4cca4fe0

Крок 19. “Медовик” рівномірно і з усіх боків обсипається крихтою.

3f380c29f473e5037d04078ae174e26c

Крок 20. Потім “Медовик” ставиться на 2 години як мінімум у холодильник для просочення.

988f9f8889ca9d2759c4e99ae9da66a3

Крок 21. Після цього шоколадний «Медовик» нарізається шматочками і подається до столу. Смачної та вдалої випічки!

bccc514379f4274b5b07ddab2f1133d2

ПП медовик на сковороді

ПП-медовик на сковороді – це некласичне виконання класичного десерту. Тісто замішується на суміші кукурудзяного та рисового борошна і цукор замінюється цукрозамінником, що значно зменшує калорійність випічки, а дивовижний медовий смак у ньому залишається. Для прошарку використовується сирно-зметаний крем із будь-яким підсолоджувачем.

Час приготування: 6 годин (з просоченням).

Час приготування: 1 год.

Порції: 4.

Складові:

  • Борошно рисове – 140 гр.
  • Борошно кукурудзяне – 140 гр.
  • Мед – 80 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 90мл.
  • Цукрозамінник – за смаком.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Крохмаль – 20 гр.

Для крему:

  • Сир – 270 гр.
  • Сметана – 270 гр.
  • Підсолоджувач – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Вказана в рецепті кількість меду, вершкового масла, молока та цукрозамінника кладеться в каструлю з товстими стінками і на середньому вогні доводиться до кипіння.

1243ff292d196295a3cf2a4c4d0a58b2

Крок 2. Потім вогонь зменшується до мінімального і в цю масу насипається сода, перемішується все і вариться протягом 3 хвилин. Зварена суміш знімається з плити та остуджується.

b16d3537eeb964638cd5c7f63824026b

Крок 3. У остуджену молочно-медову суміш розбивається яйце, насипається борошно, що просіяє, крохмаль і замішується тісто.

16b0e99261e23f97801906e6a6b9f1b2

Крок 4. Текстура тіста має бути пластичною та гладкою. Тісто загортається в плівку і на 1:00 кладеться в холодильник.

364eaaaa99065457a603f657fe644858

Крок 5. Після закінчення цього часу охолоджене тісто нарізається однаковими шматочками, які розкочуються в коржі і по тарілці з них вирізаються круги діаметром, як ваша сковорідка.

4b588cd7840d5e333c9419b830a7bc3a

Крок 6. Коржі розколюються виделкою. Потім вони швидко і по обидва боки випікаються або на сковорідці, або на деку, тільки важливо, щоб коржі не підгоріли. Окремо підсушуються обрізки тіста для посипання торта.

2dc781ce6f875d0e43c7cbab16567afb

Крок 7. Спечені коржі залишаються для охолодження.

851e5702819bea3816a0e7c2377ba34f

Крок 8. За цей час готується ПП-крем для медовика. В окремий посуд кладеться протертий сир зі сметаною будь-якої жирності.

a1055dcc07a83e71c3257870e2c160e3

Крок 9. Ці інгредієнти збиваються міксером на середній швидкості до однорідного стану. Приготовлений крем ставиться на одну годину в холодильник, щоб крем став густішим.

8ea1dc6716b3d79440a8ca38c88b1800

Крок 10. Спечені обрізки тіста подрібнюються на крихту. На страва сервіровки по черзі укладаються спечені коржі і рясно змащуються кремом.

5861f75cf324da2a2caebcf8545843ce

Крок 11. Верх та боки ПП-медовика так само змащуються кремом.

2269c8d180b927d5c89fa12d95a32fcc

Крок 12. Потім торт рівномірно посипається крихтою, декорується на особистий смак і мінімум на 3 години ставиться для просочення в холодильник. Готовий ПП-медовик подається до столу. Смачного!

f77d0d17fc88016cb0158b589368758a

Швидкий медовик із рідкого тіста на сковороді

«Медовик» з рідкого тіста та на сковороді, як і всі торти на основі такого тіста, відноситься до категорії рецептів «Швидко та без клопоту». Тісто замішується просто, і коржі випікаються на сковорідці на кшталт млинців. Такі коржі швидко просочуються будь-яким кремом, і десерт завжди виходить ніжний та ароматний. Для випікання коржів використовується антипригарна або з товстим дном сковорода. У цьому рецепті “Медовик” прошаровуємо заварним кремом.

Час приготування: 3 години (з просоченням).

Час приготування: 1 год.

Порції: 4.

Складові:

  • Борошно – 200 гр.
  • Мед – 2 ст.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 70 гр.
  • Сода – 1/2 ч. л.
  • Молоко – 3 ст.

Для крему:

  • Яйце – 2 шт.
  • Крохмаль – 3 ст.л.
  • Цукор – 150 гр.
  • Молоко – 350 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлі розтоплюється вершкове масло та мед. У цю суміш насипається сода.

5919c6efdedcc533aa7df9790ede4647

Крок 2. Ця маса перемішується до появи піни та вогонь вимикається.

93da0b762ec3d208683182c9f22edfa2

Крок 3. В окремому посуді збиваються в пишну масу за допомогою вінчика два яйця з цукром.

95b3661af47d8ccd0bf527b0c1b3ef38

Крок 4. У посуд для замісу тіста переливаються ці дві маси, наливається молоко, порційно насипається борошно, що просіяє, і вінчиком замішується рідке однорідне тісто.

d078835fc744a9f4e4edc7ea153699f0

Крок 5. Розігрівається сковорідка і для випікання коржів з рідкого тіста змащується олією. На сковорідку наливається по дві ложки тіста, і воно розділиться рівним шаром, щоб коржі рівномірно пропікалися. Таким чином, з обох боків випікаються всі коржі із замішаного тіста.

c97cbd48578c3b5696c66f2430aecf07

Крок 6. Для крему в окремій каструлі змішуються два яйця з цукром, крохмалем та молоком. Суміш на невеликому вогні та при постійному помішуванні доводиться до кипіння.

fffb1d049951bc5272f3b990b08cb098

Крок 7. Спечені та трохи остуджені медові коржі по черзі укладаються на страва і змащуються заварним кремом із розрахунку по 2–3 ложки на кожен корж. Верх торта та боки також змащуються кремом.

525184f7f54d7846f7d37fac3a9af92b

Крок 8. «Медовик» декорується на особистий смак. Торт залишається для просочення на 2:00, тільки не в холодильнику, а при кімнатній температурі.

3f36734c5ee1821cb58e0b1d127db445

Крок 9. Після цього «Медовик» на рідкому тісті порційно нарізається і подається до столу. Смачного!

6f09dea4404b33c11929a6e223573e26

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал