Болгарський перець маринований з часником в олії, є прекрасною закускою до святкового столу і може бути джерелом вітамінів і корисних речовин в зимові місяці. Заготівлю легко приготувати, а сподобається вона всім домашнім. Маринований перець цілком в олії з часником на зиму
Легкий рецепт заготовки солодкого маринованого перцю на зиму. Спосіб закачування трохи нагадує заготовку в’ялених помідорів: багато олії, сіль і оцет і теплова обробка перців перед укладанням в баночки.
Болгарський перець часточками в олії з часником на зиму
Нескладний спосіб заготівлі болгарського перцю з часником. У цьому рецепті використовують нарізані овочі в поєднанні з пластинками часнику в традиційному для закаток маринаді. При бажанні можна додати улюблені спеції, щоб зробити смак заготовки більш яскравим.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6 півлітрових баночок.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 3 кг.
- Вода – 600 мл.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Сіль – 90 гр.
- Олія – 150 гр .
- Часник – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 300 мл.
Процес приготування:
- Перець промивають, видаляють серцевину з насінням і нарізають великою соломкою.
- Зубчики часнику нарізають тонкими пластинками.
- Смужки перцю бланшують в киплячій воді протягом 3-4 хвилин, а після складають в емальований посуд.
- До перцю додають воду, сіль, оцет і цукровий пісок, а також часник і олію. Доводять маринад до кипіння і тримають на вогні приблизно 6 хвилин. Важливо не переварити перець, щоб він зберіг пружність і цілісність шматочків.
- Одержаний продукт розкладають по стерилізованим ємностей, закривають і дають охолонути догори дном, а після зберігають в прохолодному місці.
Перець на зиму в олії з часником і оцтом
Для цієї заготовки скибочки перцю ненадовго бланшують в маринаді. Важливо не перетримати перець в киплячому розчині, щоб він став м’яким, але не втратив форму. Тоді в зимовий час можна буде насолоджуватися смачною закускою з яскравим смаком перцю і часниковою ноткою.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6 півлітрових баночок.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 3 кг.
- Вода – 1,5 л.
- Олія – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Часник – 1.5 головки.
- Оцет столовий 9% – 180 гр.
- Сіль – 1 , 5 ст. л.
Процес приготування:
- З вимитого перцю видаляють серцевину разом з насінням, а самі овочі нарізають смужками шириною приблизно 1 см.
- Очищені часникові часточки рубають дуже дрібно. Можна їх натерти.
- У відповідній ємності для маринаду змішують воду, цукор і сіль. Додають часник і доводять рідину до кипіння, а після вливають олію.
- У маринад поміщають шматочки перцю і варять не більше 5 хвилин, щоб овочеві скибочки не зварилися, а зберегли форму і смак.
- Оброблений перець складають в баночки, які попередньо стерилізують, а потім ємності закочують. Зберігають заготовки в прохолодному місці. Приємного апетиту!
Смажений болгарський перець в олії з часником
У даному рецепті використовують два види перцю – звичайний солодкий і перець чилі, а також часник і стандартні для маринаду інгредієнти – цукор, сіль і столовий оцет. Перець закочують цілими, не ділячи на частини, тому він виходить більш соковитим і не розвалюється.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6 півлітрових баночок.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 3 кг.
- Перець чилі – 6 шт.
- Часник – 1 головка.
- Оцет столовий 9% – 80 мл.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Олія – для смаження.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
- У нагрітої сковорідці з олією цілком обсмажують перці з усіх боків, щоб вони покрилися рум’яною скоринкою. Щоб уникнути опіків розпеченою олією, перці під час смаження накривають кришкою.
- Обсмажені болгарські перці викладають в інший посуд, а в олії на цій же сковороді продовжують готувати перець чилі.
- Часник подрібнюють будь-яким зручним способом. Не обов’язково нарізати часникові зубчики занадто дрібно.
- У стерилізовану ємність для заготовки кладуть нарізаний часник, потім шар обсмаженого перцю звичайного і чилі, і знову трохи часнику. Так заповнюють ємність до самого верху, чергуючи перці двох видів і часник.
- У кожну баночку всипають цукор, сіль і вливають оцет, заливають окропом і закочують. Дають заготівлях охолонути під ковдрою, а потім зберігають у прохолодному місці.
Маринований перець в олії з часником і зеленню петрушки на зиму
Свіжа зелень збагачує смак заготовок на зиму, і перець з часником, свіжим кропом і петрушкою сподобається взимку всім домашнім, а також додасть користі – вітамінів і корисних мікроелементів – в холодну пору року.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6 півлітрових баночок.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 3 кг.
- Часник – 300 гр.
- Кріп – 2 пучка.
- Петрушка – 2 пучка.
- Вода – 500 мл.
- Олія – 300 мл.
- Оцет столовий 9% – 200 мл.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 100 гр.
Процес приготування:
- Перець очищають від насіння і перегородок, нарізають широкої соломкою.
- Часник потрібно розділити на тонкі скибочки або часточки середньої товщини.
- Кріп і петрушку подрібнюють.
- У сотейнику або каструлі готують маринад з олії, солі, цукру та оцту. Названі інгредієнти додають у воду і доводять до кипіння.
- У маринад кладуть шматочки перцю і варять 20 хвилин при слабкому нагріванні . Після додають часник і рубану зелень, готують ще 5 хвилин.
- У підготовлені після стерилізації баночки розкладають перець, закочують і залишають остигати перевернутими. Після зберігають в прохолодному місці.