Маринований перець в олії з часником на зиму – 4 рецепта з покроковими фото

Болгарський перець маринований з часником в олії, є прекрасною закускою до святкового столу і може бути джерелом вітамінів і корисних речовин в зимові місяці. Заготівлю легко приготувати, а сподобається вона всім домашнім. Маринований перець цілком в олії з часником на зиму

Легкий рецепт заготовки солодкого маринованого перцю на зиму. Спосіб закачування трохи нагадує заготовку в’ялених помідорів: багато олії, сіль і оцет і теплова обробка перців перед укладанням в баночки.

Болгарський перець часточками в олії з часником на зиму

Нескладний спосіб заготівлі болгарського перцю з часником. У цьому рецепті використовують нарізані овочі в поєднанні з пластинками часнику в традиційному для закаток маринаді. При бажанні можна додати улюблені спеції, щоб зробити смак заготовки більш яскравим.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6 півлітрових баночок.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 кг.
  • Вода – 600 мл.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Сіль – 90 гр.
  • Олія – ​​150 гр .
  • Часник – 100 гр.
  • Оцет столовий 9% – 300 мл.

Процес приготування:

  1. Перець промивають, видаляють серцевину з насінням і нарізають великою соломкою.

  2. Зубчики часнику нарізають тонкими пластинками.

  3. Смужки перцю бланшують в киплячій воді протягом 3-4 хвилин, а після складають в емальований посуд.

  4. До перцю додають воду, сіль, оцет і цукровий пісок, а також часник і олію. Доводять маринад до кипіння і тримають на вогні приблизно 6 хвилин. Важливо не переварити перець, щоб він зберіг пружність і цілісність шматочків.

  5. Одержаний продукт розкладають по стерилізованим ємностей, закривають і дають охолонути догори дном, а після зберігають в прохолодному місці.

Перець на зиму в олії з часником і оцтом

Для цієї заготовки скибочки перцю ненадовго бланшують в маринаді. Важливо не перетримати перець в киплячому розчині, щоб він став м’яким, але не втратив форму. Тоді в зимовий час можна буде насолоджуватися смачною закускою з яскравим смаком перцю і часниковою ноткою.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6 півлітрових баночок.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 кг.
  • Вода – 1,5 л.
  • Олія – ​​1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Часник – 1.5 головки.
  • Оцет столовий 9% – 180 гр.
  • Сіль – 1 , 5 ст. л.

Процес приготування:

  1. З вимитого перцю видаляють серцевину разом з насінням, а самі овочі нарізають смужками шириною приблизно 1 см.

  2. Очищені часникові часточки рубають дуже дрібно. Можна їх натерти.

  3. У відповідній ємності для маринаду змішують воду, цукор і сіль. Додають часник і доводять рідину до кипіння, а після вливають олію.

  4. У маринад поміщають шматочки перцю і варять не більше 5 хвилин, щоб овочеві скибочки не зварилися, а зберегли форму і смак.

  5. Оброблений перець складають в баночки, які попередньо стерилізують, а потім ємності закочують. Зберігають заготовки в прохолодному місці. Приємного апетиту!

Смажений болгарський перець в олії з часником

У даному рецепті використовують два види перцю – звичайний солодкий і перець чилі, а також часник і стандартні для маринаду інгредієнти – цукор, сіль і столовий оцет. Перець закочують цілими, не ділячи на частини, тому він виходить більш соковитим і не розвалюється.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6 півлітрових баночок.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 кг.
  • Перець чилі – 6 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Оцет столовий 9% – 80 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. У нагрітої сковорідці з олією цілком обсмажують перці з усіх боків, щоб вони покрилися рум’яною скоринкою. Щоб уникнути опіків розпеченою олією, перці під час смаження накривають кришкою.

  2. Обсмажені болгарські перці викладають в інший посуд, а в олії на цій же сковороді продовжують готувати перець чилі.

  3. Часник подрібнюють будь-яким зручним способом. Не обов’язково нарізати часникові зубчики занадто дрібно.

  4. У стерилізовану ємність для заготовки кладуть нарізаний часник, потім шар обсмаженого перцю звичайного і чилі, і знову трохи часнику. Так заповнюють ємність до самого верху, чергуючи перці двох видів і часник.

  5. У кожну баночку всипають цукор, сіль і вливають оцет, заливають окропом і закочують. Дають заготівлях охолонути під ковдрою, а потім зберігають у прохолодному місці.

Маринований перець в олії з часником і зеленню петрушки на зиму

Свіжа зелень збагачує смак заготовок на зиму, і перець з часником, свіжим кропом і петрушкою сподобається взимку всім домашнім, а також додасть користі – вітамінів і корисних мікроелементів – в холодну пору року.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6 півлітрових баночок.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 кг.
  • Часник – 300 гр.
  • Кріп – 2 пучка.
  • Петрушка – 2 пучка.
  • Вода – 500 мл.
  • Олія – ​​300 мл.
  • Оцет столовий 9% – 200 мл.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 100 гр.

Процес приготування:

  1. Перець очищають від насіння і перегородок, нарізають широкої соломкою.

  2. Часник потрібно розділити на тонкі скибочки або часточки середньої товщини.

  3. Кріп і петрушку подрібнюють.

  4. У сотейнику або каструлі готують маринад з олії, солі, цукру та оцту. Названі інгредієнти додають у воду і доводять до кипіння.

  5. У маринад кладуть шматочки перцю і варять 20 хвилин при слабкому нагріванні . Після додають часник і рубану зелень, готують ще 5 хвилин.

  6. У підготовлені після стерилізації баночки розкладають перець, закочують і залишають остигати перевернутими. Після зберігають в прохолодному місці.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал