Мариновані огірки з цибулею на зиму – це проста і дуже смачна домашня заготівля. Готові овочі відрізняються особливою соковитою і яскравим смаком. Можна подавати до столу як самостійну холодну закуску або разом з гарячими стравами. Для приготування використовуйте перевірену кулінарну добірку з трьох рецептів з покроковими фото.
Мариновані огірки з цибулею кільцями на зиму
Мариновані огірки з цибулею кільцями на зиму виходять неймовірно соковитими, смачними і апетитними. Така заготівля точно урізноманітнює ваш домашній стіл і нікого не залишить байдужим. Для простого і швидкого приготування використовуйте нашу перевірену кулінарну ідею.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 2 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Перець запашний горошок – 5 шт.
- Лист лавровий – 4 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Перець гострий стручковий – 0,5 шт.
Для маринаду на 1 літр води:
- Сіль – 1 ст.л.
- Цукор – 4 ст.л.
- Оцет 6% – 150 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі маринованих огірків з цибулею кільцями на зиму.
Крок 2. Очищаємо ріпчасту цибулю і нарізаємо її кільцями.
Крок 3. Стерилізуємо банку. На дно укладаємо очищені зубчики часнику, зелень, шматочки гострого перцю.
Крок 4. На дно банки викладаємо частину цибулевих кілець.
Крок 5. Промиваємо огірки і також ріжемо їх кільцями. Викладаємо їх в банку, чергуючи з цибулею.
Крок 6. Закриваємо вміст зеленню. Заливаємо окропом і залишаємо на дві години.
Крок 7. Зливаємо воду назад в каструлю. Кип’ятимо з цукром, сіллю, оцтом, горошинами перцю і лавровими листками.
Крок 8. Заливаємо заготівлю маринадом. Закриваємо, перевертаємо догори дном, вкриваємо пледом і даємо повністю охолонути.
Крок 9. Мариновані огірки з цибулею кільцями на зиму готові. Прибирайте заготівлю на зберігання.
Мариновані огірки з цибулею і морквою на зиму
Мариновані огірки з цибулею і морквою на зиму – це апетитне частування для всієї родини, яке відмінно підходить для тривалого зберігання. У будь-який час року ви зможете подати до столу соковиту овочеву заготівлю. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
На 3-х літрову банку:
- Огірок – 2 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Сіль – 3 ст.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Оцет 6% – 3 ст.л.
- Лист вишні – 4 шт.
- Лист чорної смородини – 4 шт.
- Корінь хрону – 20 гр.
- Парасолька кропу – 1 шт.
- Вода – 1,2 л.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо заготівлю маринованих огірків з цибулею і морквою на зиму. Спершу підготуємо всі інгредієнти, промиваємо овочі і зелень.
Крок 2. Огірки попередньо рекомендуємо замочити в холодній воді на 5-6 годин. Після овочі промиваємо, зрізаємо кінчики.
Крок 3. Очищаємо часник і ріжемо його тонкими пластинками.
Крок 4. Добре промиваємо корінь хрону, ріжемо його кружечками.
Крок 5. Так само кружечками обробляємо моркву.
Крок 6. Очищаємо ріпчасту цибулю від лушпиння. Ріжемо її тонкими кружечками.
Крок 7. Приготуємо розсіл. Для цього кип’ятимо воду з сіллю і цукром.
Крок 8. Стерилізуємо банки і на дно укладаємо промиті листя, часник, хрін і моркву.
Крок 9. Викладаємо в банки огірки і цибулю. Закриваємо їх парасолькою кропу і заливаємо окропом. Після воду зливаємо і повторюємо процедуру ще раз.
Крок 10. Третій раз заливаємо овочі розсолом.
Крок 11. Закриваємо, перевертаємо догори дном, вкриваємо пледом і даємо повністю охолонути.
Крок 12. Мариновані огірки з цибулею і морквою на зиму готові!
Мариновані огірки з цибулею і гірчицею на зиму
Мариновані огірки з цибулею і гірчицею на зиму виходять насиченими за смаком і неймовірно соковитими. Таке частування послужить яскравою закускою для вашого домашнього або святкового столу. Порадуйте себе і близьких за допомогою нашого простого покрокового рецепта.
Час готування – 2 години 40 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 2 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Гірчиця – 2 ч.л.
- Лист чорної смородини – 4 шт.
- Лист вишні – 4 шт.
- Перець гіркий – за смаком.
Для маринаду на 1,5 літра води:
- Цукор – 100 гр.
- Сіль – 75 гр.
- Оцет 9% – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо необхідну кількість всіх інгредієнтів для заготівлі маринованих огірків з цибулею і гірчицею на зиму.
Крок 2. Вибираємо акуратні огірки невеликого розміру.
Крок 3. Огірки попередньо рекомендуємо замочити в холодній воді на 3-6 годин. Це зробимо овоч більш хрустким.
Крок 4. Зрізаємо з огірків кінчики.
Крок 5. Стерилізуємо банки. На дно викладаємо листочки смородини і вишні, підготовлені огірки. У огіркову проміжки розміщуємо колечка ріпчастої цибулі, подрібнений часник і гострий перець.
Крок 6. Заливаємо вміст окропом, залишаємо на дві години. Після воду зливаємо і вливаємо новий окріп. Настоюємо 20 хвилин.
Крок 7. Знову зливаємо воду. Третій раз заливаємо овочі маринадом. Для нього кип’ятимо воду з сіллю, цукром. В кінці вливаємо оцет. Доповнюємо заготовки зернами гірчицю. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Мариновані огірки з цибулею і гірчицею на зиму готові. Забирайте на зберігання.