Мариновані огірки на 1 літрові банки на зиму – 9 рецептів хрустких огірків з покроковими фото

Мариновані огірки на 1 літрові банки на зиму – це дуже смачна і універсальна кулінарна ідея для вашого домашнього або святкового столу. Щоб огірки вийшли хрусткими та апетитними, використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Солодкі мариновані огірки на зиму на 1-літрову банку

Солодкі мариновані огірки на 1-літрову банку виходять неймовірно апетитними і насиченими за смаком. Таке частування урізноманітнює ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу з гарячими стравами або як самостійну закуску. Для приготування скористайтеся перевіреної покрокової ідеєю.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 8-10 шт.
  • Вода – 500 мл.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 50 мл.
  • Морква – за бажанням.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Кріп – 2 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі солодких маринованих огірків на 1-літрову банку.

Крок 2. Рекомендуємо вимочити огірки в крижаній воді близько 6-8 годин. Це зробить овоч більш хрустким. В процесі вимочування воду міняємо кілька разів.

Крок 3. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння. Промиваємо кріп. Моркву ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 4. У стерилізовану банку викладаємо шматочки моркви, часник і кріп.

Крок 5. Промиваємо вимочені огірки і зрізаємо з них хвостики.

Крок 6. Щільно викладаємо овоч в банку.

Крок 7. Заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 8. Потім зливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо її і вливаємо назад в банку, настоюємо 15 хвилин.

Крок 9. На третій раз зливаємо воду в каструлю і доповнюємо її сіллю, цукром і спеціями. Кип’ятимо і в кінці вливаємо оцет.

Крок 10. Заливаємо банку з огірками гарячим маринадом. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном і укутуємо в ковдру. Даємо повністю охолонути в такому положенні.

Крок 11. Солодкі мариновані огірки на 1-літрову банку готові. Забирайте на зберігання в темне прохолодне місце.

Хрусткі мариновані огірки з лимонною кислотою на 1 літр

Хрусткі мариновані огірки з лимонною кислотою на 1 літр порадують вас своїм цікавим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. За допомогою такого частування ви урізноманітнити домашнє меню. Для заготівлі огірків на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 5 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 0,6 кг.
  • Вода – 0,5 л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Парасолька кропу – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Горілка – 1 ст.л.
  • Кислота лимонна – ¾ ч.л.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі хрустких маринованих огірків з лимонною кислотою на 1 літр. Огірки попередньо вимочуємо в холодній воді 1 годину. Після промиваємо їх і зрізаємо кінчики.

Крок 2. Стерилізуємо банку і укладаємо сюди парасольку кропу, часник, горошини перцю.

Крок 3. Щільно укладаємо в неї підготовлені огірки. Заливаємо їх окропом і залишаємо під кришкою на 10-15 хвилин. Після воду зливаємо і вливаємо новий окріп на 20 хвилин.

Крок 4. Зливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром і лимонною кислотою. В кінці вливаємо горілку.

Крок 5. Заливаємо огірки маринадом. Закриваємо заготівлю кришкою. Перевертаємо її догори дном, укутуємо в теплу рушник і залишаємо до повного охолодження.

Крок 6. Забирайте банки на зберігання в прохолодне місце.

Крок 7. Хрусткі мариновані огірки з лимонною кислотою на 1 літр готові.

Огірки в томатному соусі на зиму

Огірки в томатному соусі на зиму порадують вас своїм апетитним зовнішнім виглядом, насиченим і соковитим смаком. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або просто є з чорним хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

На 1 літрову банку:

  • Огірки – 0,5 кг.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець запашний горошок – 3 шт.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Оцет 9% – 35 мл.

Для соусу томатного:

  • Сік томатний – 0,5 л.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сіль – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі огірків в томатному соусі на зиму. Огірки попередньо вимочуємо в холодній воді 1 годину. Після промиваємо їх і зрізаємо кінчики.

Крок 2. Промиваємо зелень, очищаємо зубчики часнику.

Крок 3. У стерилізовану банку кладемо лист хрону, горошини перцю, лавровий лист і зубчики часнику.

Крок 4. Викладаємо сюди підготовлені огірки.

Крок 5. Заливаємо огірки окропом і настоюємо близько 10-15 хвилин. Після воду зливаємо і повторюємо процедуру.

Крок 6. У каструлі кип’ятимо томатний сік з цукром і сіллю. Варимо 15 хвилин після закипання.

Крок 7. Зливаємо з банки воду. Додаємо в банку оцет і виливаємо томатний соус.

Крок 8. Закриваємо заготівлю кришкою. Перевертаємо її догори дном, укутуємо в теплу рушник і залишаємо до повного охолодження.

Крок 9. Огірки в томатному соусі на зиму готові. Можна прибирати на зберігання в прохолодне місце.

Огірки з гірчицею на зиму на 1 літр

Огірки з гірчицею на зиму 1 літр – це яскрава домашня заготівля, яка урізноманітнює ваше меню. Закуска порадує насиченим смаком і пікантністю. Для нескладного приготування в банках використовуйте кулінарну ідею з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 550 гр.
  • Вода – 0,5 л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Насіння гірчиці – 1 ч.л.
  • Кріп – 10 гр.
  • Часник – 1 зубчик.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі огірків з гірчицею на зиму на 1 літр промиваємо основний інгредієнт. Попередньо рекомендуємо вимочити в крижаній воді для більшого хрускоту.

Крок 2. Нарізаємо часник і кріп.

Крок 3. У стерилізовану банку висипаємо зерна гірчиці.

Крок 4. Викладаємо часник і кріп.

Крок 5. Щільно розміщуємо огірки.

Крок 6. Заливаємо вміст окропом, прикриваємо кришками і залишаємо на 10 хвилин.

Крок 7. Воду з банки зливаємо в каструлю.

Крок 8. Додаємо в неї вказану кількість солі і цукру.

Крок 9. Доводимо маринад до кипіння і після варимо 5 хвилин.

Крок 10. У банку виливаємо столову ложку оцту.

Крок 11. Заливаємо маринадом, закручуємо кришкою.

Крок 12. Перевертаємо заготівлю догори дном, укутуємо в теплу рушник і залишаємо до повного охолодження.

Крок 13. Огірки з гірчицею на зиму 1 літр готові. Забирайте на зберігання!

Огірки по-корейськи в 1 літрових банках

Огірки по-корейськи в 1 літрових банках – це неймовірно соковита, апетитна і насичена за смаком закуска для домашнього або святкового столу. Оригінальна овочеве частування можна подавати до столу в якості гарніру до гарячих страв. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 5 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 5 л.

Інгредієнти:

На 5 банок 1 літрових:

  • Огірки – 3 кг.
  • Морква очищена – 500 гр.
  • Перець болгарський очищений – 500 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Цибуля ріпчаста очищений – 500 гр.
  • Перець гострий – за смаком.
  • Приправа для корейської моркви – 1 пачка.
  • Сіль – 2-3 ст.л.
  • Цукор – 6-7 ст.л.
  • Оцет 9% – 150 мл.
  • Олія – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі огірків по-корейськи в 1 літрових банках. Очищаємо болгарський перець і ріжемо його тонкою соломкою. Викладаємо в велику миску.

Крок 2. Натираємо моркву на терці для корейської моркви або звичайної терки з великими зубчиками. Викладаємо до перцю.

Крок 3. Сюди ж натираємо на дрібній терці часник.

Крок 4. Промиваємо огірки і ріжемо їх тонкими кружечками. Відправляємо в загальну масу.

Крок 5. Приєднуємо ріпчасту цибулю, нарізану тонкими півкільцями.

Крок 6. За смаком відправляємо в овочі подрібнений гострий перець. Можна використовувати свіжий або сушений.

Крок 7. Додаємо цукор, сіль і вливаємо оцет.

Крок 8. Виливаємо олію.

Крок 9. Перемішуємо масу і посипаємо приправою.

Крок 10. Знову все перемішуємо. Ми залишаємо на 3-4 години до виділення соку.

Крок 11. Тримаємо заготівлю в холодильнику. У процесі кілька разів перемішуємо. В кінці продавлюємо руками, щоб всі продукти добре занурилися в маринад.

Крок 12. Перекладаємо частування в банку. Ставимо її в каструлю з рушником на дні і водою. Стерилізуємо заготівлю після закипання 30 хвилин. Після закриваємо кришкою, перевертаємо, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 13. Огірки по-корейськи в 1 літрових банках готові. Можна забирати на зберігання.

Огірки по-болгарськи в банках на зиму

Огірки по-болгарськи в банках на зиму – це смачна і нескладна у виконанні ідея для тривалого зберігання. Таке частування вийде цікавим за смаком і неймовірно апетитним. Подавайте до столу в якості холодної закуски, а для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

На 1 літрову банку:

  • Огірки – 0,5 кг.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Парасолька кропу – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Для маринаду:

  • Вода – 0,5 л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 45 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі огірків по-болгарськи в банках на зиму підготуємо інгредієнти. Огірки перебираємо і добре промиваємо під водою. Зрізаємо кінчики.

Крок 2. Очищену моркву ріжемо брусочками, цибулю обробляємо на колечка.

Крок 3. На дно стерилізованої банки викладаємо цибулю, часник, парасольки кропу і горошини чорного перцю.

Крок 4. Щільно укладаємо в банку огірки і брусочки моркви.

Крок 5. Заготівлю заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і настоюємо 20 хвилин. Після воду зливаємо.

Крок 6. Знову вливаємо окріп на 20 хвилин. Зливаємо його в каструлю і кип’ятимо з сіллю і цукром, доповнюємо в кінці оцтом. Виливаємо маринад в банку. Закриваємо кришкою. Перевертаємо банку догори дном, укутуємо в теплу рушник і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Огірки по-болгарськи в банках на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

Мариновані огірки з червоною смородиною

Мариновані огірки з червоною смородиною виходять неймовірно апетитними і соковитими. Таке частування урізноманітнює ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу з гарячими стравами або як самостійну закуску. Для приготування скористайтеся перевіреної покрокової ідеєю.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 0,5 кг.
  • Смородина червона – 50 гр.
  • Вода – 0,7 л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Лист хрону – 0,2 шт.
  • Парасолька кропу – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчик.

Процес приготування:

Крок 1. Для маринування огірків з червоною смородиною перебираємо ягоди і добре промиваємо їх під водою.

Крок 2. Огірки також промиваємо, зрізаємо з них хвостики.

Крок 3. На дно стерилізованої банки кладемо промиту зелень, зубчики часнику і спеції зі списку.

Крок 4. Викладаємо в банку огірки, чергуючи їх з червоною смородиною.

Крок 5. Заливаємо окропом і настоюємо під кришкою 12 хвилин. Після воду зливаємо і повторюємо процедуру.

Крок 6. Другий раз воду зливаємо в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю і цукром. Виливаємо маринад в огірки.

Крок 7. Закриваємо кришкою. Перевертаємо заготівлю догори дном, укутуємо в теплу рушник і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Мариновані огірки з червоною смородиною готові. Прибирайте на зберігання.

Хрусткі огірки з морквяним бадиллям на зиму

Хрусткі огірки з морквяним бадиллям на зиму нікого не залишать байдужими. За допомогою такого частування ви урізноманітнити домашнє меню. Для швидкої і нескладної заготовки овоча використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

На 3 літрові банки:

  • Огірки – 1,8 кг.
  • Бадилля морквяна – 1 пучок.
  • Парасолька кропу – 3 шт.
  • Лист смородини – 3 шт.
  • Лист вишні – за смаком.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Перець гострий – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Перець запашний горошок – 6 шт.
  • Есенція оцтова 70% – 3 ч.л.

Маринад на 1 літр води:

  • Цукор – 4 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі хрустких огірків з морквяним бадиллям на зиму. Огірки добре промиваємо, зрізаємо з них кінчики.

Крок 2. Відміряємо необхідну кількість морквяним бадиллям. Промиваємо її і обсушуємо.

Крок 3. Очищаємо зубчики часнику від шкірки.

Крок 4. У стерилізовані літрові банки викладаємо моркву бадилля, часник, спеції, листя, гострий перець, нарізаний кільцями і огірки.

Крок 5. Заливаємо заготовки окропом і настоюємо під кришкою близько 15-20 хвилин.

Крок 6. Воду зливаємо в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю і цукром. У кожну банку виливаємо оцтову есенцію з розрахунку 1 ч.л. на літрову банку. Виливаємо маринад в огірки. Закриваємо кришками. Перевертаємо заготовки догори дном, укутуємо в теплий рушник і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Хрусткі огірки з морквяним бадиллям на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

Мариновані огірки з кетчупом в 1 літрових банках

Мариновані огірки з кетчупом в 1 літрових банках порадують вас своїм апетитним зовнішнім виглядом і дивно яскравим смаком. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або просто є з хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 5 л.

Інгредієнти:

На 5 літрових банок:

  • Огірки – 3 кг.
  • Парасолька кропу – 1 шт.
  • Листя смородини – за смаком.
  • Листя хрону – за смаком.
  • Часник – 2 головки.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Кетчуп чилі – 7 ст.л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.
  • Оцет 9% – 200 мл.
  • Вода – 1,8 л.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб заготовити мариновані огірки з кетчупом в 1 літрових банках, підготуємо необхідну кількість огірків. Попередньо вимочуємо їх в крижаній воді, після промиваємо і обсушуємо.

Крок 2. Підготуємо зелень. Промиваємо її і обсушуємо.

Крок 3. На дно стерилізованих банок укладаємо зелень, очищені зубчики часнику і горошини чорного перцю. Частина спецій залишаємо.

Крок 4. Щільно заповнюємо банки огірками, закриваємо залишилися спеціями. Заливаємо окропом, прикриваємо кришками і залишаємо на 10-15 хвилин.

Крок 5. Зливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю і цукром.

Крок 6. Після закипання вмішуємо кетчуп і столовий оцет. Пікантним маринадом заливаємо огірки. Закриваємо кришками. Перевертаємо заготовки догори дном, укутуємо в теплу рушник і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Мариновані огірки з кетчупом в 1 літрових банках готові. Забирайте на зберігання!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал