Мариновані огірки на 1 літрові банки на зиму – 9 рецептів хрустких огірків з покроковими фото

1b5e685ccba46c528d3d955295f7c988

Мариновані огірки на 1 літрові банки на зиму – це дуже смачна і універсальна кулінарна ідея для вашого домашнього або святкового столу. Щоб огірки вийшли хрусткими та апетитними, використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Солодкі мариновані огірки на зиму на 1-літрову банку

Солодкі мариновані огірки на 1-літрову банку виходять неймовірно апетитними і насиченими за смаком. Таке частування урізноманітнює ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу з гарячими стравами або як самостійну закуску. Для приготування скористайтеся перевіреної покрокової ідеєю.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 8-10 шт.
  • Вода – 500 мл.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 50 мл.
  • Морква – за бажанням.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Кріп – 2 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі солодких маринованих огірків на 1-літрову банку.

491ff1735e273a39bc654df58cc2d227

Крок 2. Рекомендуємо вимочити огірки в крижаній воді близько 6-8 годин. Це зробить овоч більш хрустким. В процесі вимочування воду міняємо кілька разів.

97bae6951f8a9cb649d3eaffa6f4673c

Крок 3. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння. Промиваємо кріп. Моркву ріжемо на невеликі шматочки.

88e0a3baac628b1b3c7da68ca5e3b5a7

Крок 4. У стерилізовану банку викладаємо шматочки моркви, часник і кріп.

24941db8a01766a58a86fdf92502e405

Крок 5. Промиваємо вимочені огірки і зрізаємо з них хвостики.

dc55ccbd0a8c51b29509cafd14150aa3

Крок 6. Щільно викладаємо овоч в банку.

039c06a56c9a2d9bcd24cebb3103fa1b

Крок 7. Заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.

9857c18a4e02164d9261fc0375c8c2cb

Крок 8. Потім зливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо її і вливаємо назад в банку, настоюємо 15 хвилин.

744900a4d836e3e12f5d09b9e2678440

Крок 9. На третій раз зливаємо воду в каструлю і доповнюємо її сіллю, цукром і спеціями. Кип’ятимо і в кінці вливаємо оцет.

868fa6df22b7dadb0b79b5f78de5c32d

Крок 10. Заливаємо банку з огірками гарячим маринадом. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном і укутуємо в ковдру. Даємо повністю охолонути в такому положенні.

28f2ddb6f6db376450ccb7937c328e7b

Крок 11. Солодкі мариновані огірки на 1-літрову банку готові. Забирайте на зберігання в темне прохолодне місце.

0ca20f119cd0f7c57da72b1b90681dea

Хрусткі мариновані огірки з лимонною кислотою на 1 літр

Хрусткі мариновані огірки з лимонною кислотою на 1 літр порадують вас своїм цікавим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. За допомогою такого частування ви урізноманітнити домашнє меню. Для заготівлі огірків на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 5 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 0,6 кг.
  • Вода – 0,5 л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Парасолька кропу – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Горілка – 1 ст.л.
  • Кислота лимонна – ¾ ч.л.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі хрустких маринованих огірків з лимонною кислотою на 1 літр. Огірки попередньо вимочуємо в холодній воді 1 годину. Після промиваємо їх і зрізаємо кінчики.

ffe32ca4bb14e6dbd4574c080f801d78

Крок 2. Стерилізуємо банку і укладаємо сюди парасольку кропу, часник, горошини перцю.

03b31ad629b7b7db66bc4511e6f0717c

Крок 3. Щільно укладаємо в неї підготовлені огірки. Заливаємо їх окропом і залишаємо під кришкою на 10-15 хвилин. Після воду зливаємо і вливаємо новий окріп на 20 хвилин.

906a5e240338d4663992ad052dcd26c1

Крок 4. Зливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром і лимонною кислотою. В кінці вливаємо горілку.

cdcd2652907d6a825399481a6606da36

Крок 5. Заливаємо огірки маринадом. Закриваємо заготівлю кришкою. Перевертаємо її догори дном, укутуємо в теплу рушник і залишаємо до повного охолодження.

57e9ebd0164c249858ace646c1146b63

Крок 6. Забирайте банки на зберігання в прохолодне місце.

f9c059deac9833840fde9a0e57699600

Крок 7. Хрусткі мариновані огірки з лимонною кислотою на 1 літр готові.

ccc04431fcd291cebca3868863493497

Огірки в томатному соусі на зиму

Огірки в томатному соусі на зиму порадують вас своїм апетитним зовнішнім виглядом, насиченим і соковитим смаком. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або просто є з чорним хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

На 1 літрову банку:

  • Огірки – 0,5 кг.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець запашний горошок – 3 шт.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Оцет 9% – 35 мл.

Для соусу томатного:

  • Сік томатний – 0,5 л.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сіль – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі огірків в томатному соусі на зиму. Огірки попередньо вимочуємо в холодній воді 1 годину. Після промиваємо їх і зрізаємо кінчики.

071dc6a903d0fea9eaf818ee64ecb107

Крок 2. Промиваємо зелень, очищаємо зубчики часнику.

b6b9ad373ade1017497ceddd32725595

Крок 3. У стерилізовану банку кладемо лист хрону, горошини перцю, лавровий лист і зубчики часнику.

ab6c0d2848285e72edb32834b743f9cb

Крок 4. Викладаємо сюди підготовлені огірки.

aa532368543a384b7b3742ea0dcd78a2

Крок 5. Заливаємо огірки окропом і настоюємо близько 10-15 хвилин. Після воду зливаємо і повторюємо процедуру.

d7142c22f791ffd59cd431b9d4651172

Крок 6. У каструлі кип’ятимо томатний сік з цукром і сіллю. Варимо 15 хвилин після закипання.

db798b48963aa1ddc102821ee72a16d5

Крок 7. Зливаємо з банки воду. Додаємо в банку оцет і виливаємо томатний соус.

967655bc2d4c09d0c41ecd30462aee27

Крок 8. Закриваємо заготівлю кришкою. Перевертаємо її догори дном, укутуємо в теплу рушник і залишаємо до повного охолодження.

4bbecbcfb3486b81519b58b7d4723b89

Крок 9. Огірки в томатному соусі на зиму готові. Можна прибирати на зберігання в прохолодне місце.

e0607261ec7138447eed1bb46820fa43

Огірки з гірчицею на зиму на 1 літр

Огірки з гірчицею на зиму 1 літр – це яскрава домашня заготівля, яка урізноманітнює ваше меню. Закуска порадує насиченим смаком і пікантністю. Для нескладного приготування в банках використовуйте кулінарну ідею з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 550 гр.
  • Вода – 0,5 л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Насіння гірчиці – 1 ч.л.
  • Кріп – 10 гр.
  • Часник – 1 зубчик.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі огірків з гірчицею на зиму на 1 літр промиваємо основний інгредієнт. Попередньо рекомендуємо вимочити в крижаній воді для більшого хрускоту.

c7f975e8d8f8fbd85a9e56b6d944588d

Крок 2. Нарізаємо часник і кріп.

7359643ce90f85c238fac0dd49604ed0

Крок 3. У стерилізовану банку висипаємо зерна гірчиці.

fd1deb4e020688cfee1ffbd1130a1a18

Крок 4. Викладаємо часник і кріп.

06776fd80b6b9c141beb3e71995478a5

Крок 5. Щільно розміщуємо огірки.

c7e974d296a80559a79a04ca1640dd90

Крок 6. Заливаємо вміст окропом, прикриваємо кришками і залишаємо на 10 хвилин.

fc56e335995c8bc997458469de93d01f

Крок 7. Воду з банки зливаємо в каструлю.

b3037c2c9c4fe765b6f5f4181bbfcbca

Крок 8. Додаємо в неї вказану кількість солі і цукру.

9fb57f38176ae68cf32ba52fff441549

Крок 9. Доводимо маринад до кипіння і після варимо 5 хвилин.

f3914774e62b443f08d2396b45b976d9

Крок 10. У банку виливаємо столову ложку оцту.

55b99c637c60a8a4eef2d3a63a521f46

Крок 11. Заливаємо маринадом, закручуємо кришкою.

83663c87366f2968acc741f27c287e37

Крок 12. Перевертаємо заготівлю догори дном, укутуємо в теплу рушник і залишаємо до повного охолодження.

2121c508142fab242033d9991b1c7341

Крок 13. Огірки з гірчицею на зиму 1 літр готові. Забирайте на зберігання!

21dff2ddabb47c4d18654cbd9d26bc41

Огірки по-корейськи в 1 літрових банках

Огірки по-корейськи в 1 літрових банках – це неймовірно соковита, апетитна і насичена за смаком закуска для домашнього або святкового столу. Оригінальна овочеве частування можна подавати до столу в якості гарніру до гарячих страв. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 5 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 5 л.

Інгредієнти:

На 5 банок 1 літрових:

  • Огірки – 3 кг.
  • Морква очищена – 500 гр.
  • Перець болгарський очищений – 500 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Цибуля ріпчаста очищений – 500 гр.
  • Перець гострий – за смаком.
  • Приправа для корейської моркви – 1 пачка.
  • Сіль – 2-3 ст.л.
  • Цукор – 6-7 ст.л.
  • Оцет 9% – 150 мл.
  • Олія – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі огірків по-корейськи в 1 літрових банках. Очищаємо болгарський перець і ріжемо його тонкою соломкою. Викладаємо в велику миску.

330110b678bcd4f3bf6cf37525bee69a

Крок 2. Натираємо моркву на терці для корейської моркви або звичайної терки з великими зубчиками. Викладаємо до перцю.

21ab7a878082e7ad57c4a273b60e3b79

Крок 3. Сюди ж натираємо на дрібній терці часник.

dbc5f9753fb2bfd2ea83002d9956a201

Крок 4. Промиваємо огірки і ріжемо їх тонкими кружечками. Відправляємо в загальну масу.

06d31a74e9bae22b8f0df235cac5976c

Крок 5. Приєднуємо ріпчасту цибулю, нарізану тонкими півкільцями.

d53360c9dfa4d73ca7e00735a9345ddf

Крок 6. За смаком відправляємо в овочі подрібнений гострий перець. Можна використовувати свіжий або сушений.

09916fb53582d83c9a7f618d23228768

Крок 7. Додаємо цукор, сіль і вливаємо оцет.

4e2fe204c9e8b5bd5cee4d76a3bdbedc

Крок 8. Виливаємо олію.

719bf556cfd5c60afbf1dfa084551d67

Крок 9. Перемішуємо масу і посипаємо приправою.

d1a4c7cfabdd7a99bfa9b896d9348551

Крок 10. Знову все перемішуємо. Ми залишаємо на 3-4 години до виділення соку.

17b859ab9b7fd3accf8f49a71c17c121

Крок 11. Тримаємо заготівлю в холодильнику. У процесі кілька разів перемішуємо. В кінці продавлюємо руками, щоб всі продукти добре занурилися в маринад.

389cfa24b53d1441200685438acaa362

Крок 12. Перекладаємо частування в банку. Ставимо її в каструлю з рушником на дні і водою. Стерилізуємо заготівлю після закипання 30 хвилин. Після закриваємо кришкою, перевертаємо, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

e8115d73425e61b85ea8a9c324c57647

Крок 13. Огірки по-корейськи в 1 літрових банках готові. Можна забирати на зберігання.

94f0362659aa1828c4103b8f3c862653

Огірки по-болгарськи в банках на зиму

Огірки по-болгарськи в банках на зиму – це смачна і нескладна у виконанні ідея для тривалого зберігання. Таке частування вийде цікавим за смаком і неймовірно апетитним. Подавайте до столу в якості холодної закуски, а для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

На 1 літрову банку:

  • Огірки – 0,5 кг.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Парасолька кропу – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Для маринаду:

  • Вода – 0,5 л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 45 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі огірків по-болгарськи в банках на зиму підготуємо інгредієнти. Огірки перебираємо і добре промиваємо під водою. Зрізаємо кінчики.

dd3c4b2071ca7eebe72287263e2560b9

Крок 2. Очищену моркву ріжемо брусочками, цибулю обробляємо на колечка.

a02b1e50ece8ff82a2c6afec64a88583

Крок 3. На дно стерилізованої банки викладаємо цибулю, часник, парасольки кропу і горошини чорного перцю.

656419e1f887f7e2d91506547e869e47

Крок 4. Щільно укладаємо в банку огірки і брусочки моркви.

9dd87157bfa01cff01dfb5907f875b74

Крок 5. Заготівлю заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і настоюємо 20 хвилин. Після воду зливаємо.

8460d7ec9a594decd575e4ada7148693

Крок 6. Знову вливаємо окріп на 20 хвилин. Зливаємо його в каструлю і кип’ятимо з сіллю і цукром, доповнюємо в кінці оцтом. Виливаємо маринад в банку. Закриваємо кришкою. Перевертаємо банку догори дном, укутуємо в теплу рушник і залишаємо до повного охолодження.

c9b4355e37e7012df85930e287b000cf

Крок 7. Огірки по-болгарськи в банках на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

aafd50f929edafa6c7450ebb8474cc0e

Мариновані огірки з червоною смородиною

Мариновані огірки з червоною смородиною виходять неймовірно апетитними і соковитими. Таке частування урізноманітнює ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу з гарячими стравами або як самостійну закуску. Для приготування скористайтеся перевіреної покрокової ідеєю.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 0,5 кг.
  • Смородина червона – 50 гр.
  • Вода – 0,7 л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Лист хрону – 0,2 шт.
  • Парасолька кропу – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчик.

Процес приготування:

Крок 1. Для маринування огірків з червоною смородиною перебираємо ягоди і добре промиваємо їх під водою.

43cb3b0ef07cba2e0dc15e87771303f6

Крок 2. Огірки також промиваємо, зрізаємо з них хвостики.

24c07a3d1c48f70e0f030a0a8aa55231

Крок 3. На дно стерилізованої банки кладемо промиту зелень, зубчики часнику і спеції зі списку.

9fdcaeb2c8d070d0a7254a74eabfc4c8

Крок 4. Викладаємо в банку огірки, чергуючи їх з червоною смородиною.

acbe712b59a1785c9b811edecdf66788

Крок 5. Заливаємо окропом і настоюємо під кришкою 12 хвилин. Після воду зливаємо і повторюємо процедуру.

e3b8c44b720861df5f6b5527ab9a19c0

Крок 6. Другий раз воду зливаємо в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю і цукром. Виливаємо маринад в огірки.

104b68fe17ff7065bb1242b79c030408

Крок 7. Закриваємо кришкою. Перевертаємо заготівлю догори дном, укутуємо в теплу рушник і залишаємо до повного охолодження.

c0e6315103ddc879aa466215a1ff43e3

Крок 8. Мариновані огірки з червоною смородиною готові. Прибирайте на зберігання.

28f55d489cc47d4005600fce1233be87

Хрусткі огірки з морквяним бадиллям на зиму

Хрусткі огірки з морквяним бадиллям на зиму нікого не залишать байдужими. За допомогою такого частування ви урізноманітнити домашнє меню. Для швидкої і нескладної заготовки овоча використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

На 3 літрові банки:

  • Огірки – 1,8 кг.
  • Бадилля морквяна – 1 пучок.
  • Парасолька кропу – 3 шт.
  • Лист смородини – 3 шт.
  • Лист вишні – за смаком.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Перець гострий – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Перець запашний горошок – 6 шт.
  • Есенція оцтова 70% – 3 ч.л.

Маринад на 1 літр води:

  • Цукор – 4 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі хрустких огірків з морквяним бадиллям на зиму. Огірки добре промиваємо, зрізаємо з них кінчики.

e8f908dc4de0c96ffa5cfefd218acb38

Крок 2. Відміряємо необхідну кількість морквяним бадиллям. Промиваємо її і обсушуємо.

68c42f69ee597488cb06d825408a7861

Крок 3. Очищаємо зубчики часнику від шкірки.

71103fbe01af39f084875e4f3b168e71

Крок 4. У стерилізовані літрові банки викладаємо моркву бадилля, часник, спеції, листя, гострий перець, нарізаний кільцями і огірки.

15bfb623ab030bc42684ab74ecc55dc6

Крок 5. Заливаємо заготовки окропом і настоюємо під кришкою близько 15-20 хвилин.

339e39a6c32d7f09de1626e744012f60

Крок 6. Воду зливаємо в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю і цукром. У кожну банку виливаємо оцтову есенцію з розрахунку 1 ч.л. на літрову банку. Виливаємо маринад в огірки. Закриваємо кришками. Перевертаємо заготовки догори дном, укутуємо в теплий рушник і залишаємо до повного охолодження.

d9dc52610fea8c45d63d2ceedf8d0e2c

Крок 7. Хрусткі огірки з морквяним бадиллям на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

b230089135f9a88e5255af24c14818f6

Мариновані огірки з кетчупом в 1 літрових банках

Мариновані огірки з кетчупом в 1 літрових банках порадують вас своїм апетитним зовнішнім виглядом і дивно яскравим смаком. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або просто є з хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 5 л.

Інгредієнти:

На 5 літрових банок:

  • Огірки – 3 кг.
  • Парасолька кропу – 1 шт.
  • Листя смородини – за смаком.
  • Листя хрону – за смаком.
  • Часник – 2 головки.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Кетчуп чилі – 7 ст.л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.
  • Оцет 9% – 200 мл.
  • Вода – 1,8 л.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб заготовити мариновані огірки з кетчупом в 1 літрових банках, підготуємо необхідну кількість огірків. Попередньо вимочуємо їх в крижаній воді, після промиваємо і обсушуємо.

d67feb7705ef60d9d313d2bffe9294c5

Крок 2. Підготуємо зелень. Промиваємо її і обсушуємо.

99622c4feaeda870c6ab1d2c80290970

Крок 3. На дно стерилізованих банок укладаємо зелень, очищені зубчики часнику і горошини чорного перцю. Частина спецій залишаємо.

675b9ce6bf7922ee64108dbf724eaf66

Крок 4. Щільно заповнюємо банки огірками, закриваємо залишилися спеціями. Заливаємо окропом, прикриваємо кришками і залишаємо на 10-15 хвилин.

0f2621578aef3afb80460de28e9f7ab2

Крок 5. Зливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю і цукром.

2224837c1c772d2c9f3ff86aac73d1e2

Крок 6. Після закипання вмішуємо кетчуп і столовий оцет. Пікантним маринадом заливаємо огірки. Закриваємо кришками. Перевертаємо заготовки догори дном, укутуємо в теплу рушник і залишаємо до повного охолодження.

21b9de76641a5e8e15b243582eb5a6b0

Крок 7. Мариновані огірки з кетчупом в 1 літрових банках готові. Забирайте на зберігання!

29c992257b508e3800ac22045ff4d6c6

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал