Сьогодні я розповім Вам як смачно приготувати курку в духовці, і в маринаді. Я буду готувати гомілки, але можна взяти, стегна або крила. Так замариноване м’ясо можна готувати і на мангалі ! Спробуйте, вам сподобається !
У мене тут трохи більше кілограма гомілок. М’ясо я добре помила, і відрізала все що мені не подобається.
- На це кількість м’яса я беру 7-8 зубчиків часнику, пропускаю через прес.
- Додаю 3 столові ложки соєвого соусу і 3 столові ложки смачного томатного соусу
- Тепер додаю спеції, у мене це 1 ч.л. солодкої копченої паприки і чорний перець. Можете також додати улюблені ваші спеції, які додавайте до курки. Головне щоб вони були без солі.
- Сюди ж додаю 20 грам розтопленого вершкового масла, вершкове масло додасть м’ясу дуже смачну вершкову нотку
- Далі все добре перемішую, і втираю маринад в м’ясо
- Намагайтеся зробити так, щоб маринад потрапив в середину гомілки, так м’ясо краще і швидше промаринується маринадом
- Тепер м’ясо потрібно прибрати в холодильник, хоча б на 2 години, але чим більше м’ясо пробуде в холодильнику, тим краще
- Викладаю м’ясо в посуд для запікання або просто на деко, деко краще застелити фольгою або папером для випічки.
- У мисці залишається маринад, я його не викидаю, а рівномірно розподіляю по всьому м’ясу.
- Гомілки відправляю в добре розігріту духовку до 200 градусів, запікаю на рівні вище середнього 35-45 хвилин, час запікання залежить від розміру курячого м’яса.
- Через 15-20 хвилин дістаю гомілки з духовки і перевертаю.
- У процесі приготування можна відкривати духовку і змащувати гомілки соусом який буде збиратися на дні, і також знову перевернути їх
- У мене на приготування пішло 45 хвилин. М’ясо виходить дуже смачним, соковитим, і добре поєднується з картопляним пюре, і корисним, смачним салатом з капусти і моркви!
Ось такий нехитрий, але дуже смачний рецепт маринаду для курки в духовці. Спробуйте приготувати і ви, сподіваюся вам теж сподобається маринад! Приємного вам апетиту! Дякую що готуєте разом зі мною!!!