Маринад для качки – це відмінний спосіб надати страві з птиці неповторний смак і аромат. Щоб м’ясо качки вийшло м’яким, соковитим і смачним, його необхідно замаринувати перед запіканням. Маринади можуть бути дуже різноманітними, все залежить від ваших завдань і переваг. Ми зібрали 7 найвдаліших і смачних видів маринаду для качки щоб була м’яка перед запіканням в духовці.
Маринад для соковитої і м’якої качки по-пекінськи з яблуками
Качка по-пекінськи – дуже відома страва. Щоб вона вийшла ніжною всередині і хрусткою зовні, немов її вмочили в карамель, її потрібно правильно замаринувати.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій: 1.
Інгредієнти:
- Лимон – 1 шт.
- Олія – 20 мл.
- Мед – 20 мл.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Кориця – 5 гр.
- Кардамон – 5 гр.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
1. Зубчики часнику очистіть і подрібніть за допомогою преса або дрібної терки.
2. Подрібнений часник змішайте з сіллю і приправами.
3. Мед необхідно взяти рідкий, в крайньому випадку трохи мед можна розтопити на водяній бані. Змішайте його з часником і приправами.
4. Видавіть сік з лимона, кісточки видаліть.
5. Додайте в маринад лимонний сік і олію, перемішайте. Змастіть отриманим маринадом качку і залиште її маринуватися на кілька годин. Потім нафаршируйте яблуками і відправте запікатися в духовку.
Смачного!
Медово-гірчичний маринад для м’якої і ніжної качки в духовці
Справжня знахідка для любителів ніжного м’яса птиці. У медово-гірчичному маринаді можна замаринувати качку цілком. Цієї кількості маринаду вистачить на тушку вагою 1,6-2 кілограми.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій: 1.
Інгредієнти:
- Мед – 3 ст.л.
- Гірчиця зерниста – 1,5 ст.л.
- Соус соєвий – 100 мл.
- Спеції – за смаком.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Мед прогрійте на водяній бані, щоб він став більш рідким.
2. У мисці змішайте соєвий соус, гірчицю і сухі спеції.
3. Часник очистіть і пропустіть через прес.
4. Додайте в маринад часник, мед і сіль за смаком. Так як соєвий соус вже має дуже яскравий солоний смак, то з сіллю потрібно бути дуже акуратним.
5. Маринадом ретельно змастіть тушку з усіх боків, оберніть в харчову плівку і помістіть в холод для маринування на 6-24 години.
Смачного!
Апельсиновий маринад для запікання качки в духовці
Простий, але дуже смачний маринад для качки, запеченої в духовці. Яскравий і ароматний сік апельсина ідеально гармонує з м’ясом птиці і робить його надзвичайно смачними і ніжним.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій: 1.
Інгредієнти:
- Апельсин – 1-2 шт.
- Вино мускатне – 100 мл.
- Тім’ян – 3 гр.
- Перець горошком – 1 ч.л.
- Сіль велика – 1 ст.л.
- Бадьян – 1 шт.
- Кориця – 1 паличка.
Процес приготування:
1. Суміш перців подрібніть разом з великою сіллю в ступці або кавомолці.
2. Апельсини обдайте окропом і обмийте. Цедру натріть на дрібній терці, не зачіпаючи білу частину шкурки.
3. Потім видавіть сік з апельсина і змішайте його з вином.
4. Додайте в миску цедру апельсина і спеції, перемішайте і маринад готовий.
5. Тушку качки натріть маринадом, помістіть в глибоку ємність і вилийте на качку залишився маринад. Залиште птицю маринуватися на кілька годин, періодично перевертайте її і поливайте маринадом. Запікати таку качку найкраще в рукаві в духовці.
Смачного!
Як замаринувати качку в маринаді з соєвим соусом?
Соєвий соус дає величезний простір в кулінарних експериментах. Особливо часто його використовують в приготуванні різних маринадів. Як приготувати відмінний маринад для качки на основі соєвого соусу, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій: 1.
Інгредієнти:
- Соус соєвий – 90 мл.
- Коріандр мелений – 0,5 ч.л.
- Імбир мелений – 0,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
- Часник – 5 зуб.
- Олія – 30 мл.
Процес приготування:
1. Часник очистіть від лушпиння, дрібно наріжте або подрібніть будь-яким іншим зручним способом.
2. Відзначте необхідну кількість сухих спецій. При бажанні можна додати інші приправи на свій смак.
3. Змішайте приправи з подрібненим часником.
4. Потім влийте в миску соєвий соус і олію, перемішайте і маринад готовий.
5. Маринадом натріть підготовлену тушку качки, оберніть її в харчову плівку і залиште маринуватися на 2-8 годин.
Смачного!
Покроковий рецепт приготування ароматного маринаду для качки з лимоном
Напевно, один з найпопулярніших маринадів для м’яса і птиці. Час на маринування качки піде менше, а її м’ясо в результаті вийде дуже соковитим.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
порцій: 1.
Інгредієнти:
- Лимон – 1,5 шт.
- Соус соєвий – 80 мл.
- Майонез – 1 ст.л.
- Мед – 3 ст.л.
- Імбир мелений – 1 ч.л.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі продукти за списком.
2. З лимона видавіть сік.
3. У лимонний сік додайте мелений імбир, мед, соєвий соус, перемішайте.
4. Часник очистіть і подрібніть його пресом. Додайте в миску часник і майонез, перемішайте.
5. Маринад готовий, можна приступати до маринування качки.
Смачного!
Простий маринад для запікання качки з майонезом і часником
Не потрібно бути досвідченим кулінаром, щоб замаринувати качку перед запіканням в духовці. У будь-якому холодильнику знайдеться пакетик майонезу і пару зубчиків часнику – це безпрограшний варіант для маринування птиці.
Час готування: 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
порцій: 1.
Інгредієнти:
- Часник – 4-5 зуб.
- Майонез – 100 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Часник очистіть і подрібніть ножем або пресом.
2. Потім у відповідній ємності змішайте майонез і подрібнений часник.
3. Додайте в маринад сіль і чорний перець за смаком, перемішайте.
4. Підготуйте тушку, помийте її і висушіть. Качку змастіть отриманою масою всередині і зовні.
5. Можна відразу помістити качку в пакет для запікання і в такому вигляді залишити її маринуватися на кілька годин. Потім відправте качку в духовку і запікайте до готовності.
Смачного!
Як смачно замаринувати качку в соєвому соусі з апельсинами?
Таке поєднання продуктів трохи незвично для нашої кухні. Рецепт маринаду прийшов до нас з китайської кулінарії. Він ідеальний для качки, м’ясо набуває солодкі і кислі нотки, але при цьому не втрачає свій натуральний смак і аромат.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій: 1.
Інгредієнти:
- Сік апельсина – 200 мл.
- Сік лимона – 1 ст.л.
- Імбир – 10 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Мед рідкий – 1 ст.л.
- Соус соєвий – 3 ст.л.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти, щоб вони були під рукою. Корінь імбиру і часник дуже дрібно наріжте.
2. Видавіть сік апельсина і лимона.
3. У миску влийте соєвий соус, сік апельсина і лимона, оливкову олію, покладіть мед, додайте подрібнений імбир і часник, всипте мелений перець. Якщо ви хочете зробити гостріше блюдо, додайте гострий стручкової перець.
4. Маринад добре перемішайте, сіль додавати не потрібно, так як в маринаді використаний соєвий соус.
5. Отриманим маринадом змастіть качку і залиште її маринуватися мінімум на 2 години, максимум – на 10. Потім можна приступати до запікання.
Смачного!