Манник на кефірі в мультиварці – це класичний варіант простої домашньої випічки, адже саме кефір робить її високою і пишною, а манна крупа текстуру його робить цікавою. Секретом особливого смаку манника є замочування крупи в кефірі, а далі додаються інші інгредієнти, згідно рецептами. Мультиварка дозволяє процес випічки значно спростити.
Манник з яблуками на кефірі в мультиварці
Манник з яблуками на кефірі в мультиварці за своєю суттю є яблучною шарлоткою, тільки на іншому тісті, і з іншого текстурою за рахунок манної крупи. Тісто для манника замішується трохи густіше, ніж бісквітне, тому до нього в цьому рецепті додамо борошно. Кількість яблука можна за своїм смаком збільшити. Готуємо манник на програмі « Випічка », яка є майже в кожній моделі мультиварки.
Час готування: 1 година 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Манна крупа – 1 ст.
- Борошно – 1 ст.
- Цукор – 1 ст.
- Яблука – 5 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
- Сіль – 1 трісок.
- Сода – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для манника і вони, особливо кефір, повинні бути кімнатної температури.
Крок 2. Стакан манної крупи насипати в посуд для замісу тіста, залити кефіром, добре перемішати і залишити на 30 хвилин, щоб манка набрякла.
Крок 3. В інший посуді вінчиком збити два курячих яйця з дрібкою солі, звичайним і ванільним цукром.
Крок 4. До набряклої манке перелити збиті яйця, насипати чайну ложку соди, погасивши її столовим оцтом або соком лимона. Кефір кислий і сода не обов’язкова, але з нею випічка буде більш пишною.
Крок 5. Потім до цих інгредієнтів насипати склянку просіяного через сито борошна і замісити тісто до однорідної консистенції.
Крок 6. Яблука промити і нарізати шматочками будь-якого розміру. Яблучну нарізку пересипати в тісто і все ще раз перемішати.
Крок 7. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і в неї перелити замішане з яблуками тісто. Включити програму « Випічка » на 60 хвилин.
Крок 8. Для отримання рум’яної скоринки з обох сторін через 45 хвилин, манник акуратно перевернути на інший бік.
Крок 9. Спечений в мультиварці манник на кефірі з яблуками витягти з чаші, остудити на решітці, декорувати на свій смак і подати до чаю. Вдалою і смачною випічки!
Манник на кефірі без борошна в мультиварці
Манник на кефірі без борошна в мультиварці готується просто і з інгредієнтів, які завжди є у господині. У цьому рецепті готуємо манник без борошна і без масла. Високої випічка не вийде, але текстура буде ніжною і крупнопористою, а смак незвичайний. Такий манник добре доповнюють різні фруктові добавки.
Час готування: 1 година 55 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Манна крупа – 2 ст.
- Кефір – 1.5 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 1 ст.
- Сіль – 1 трісок.
- Розпушувач – 1,5 ч.л.
- Вершкове масло – для змащування мультічаші.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замісу тіста насипати дві склянки манної крупи і залити кефіром кімнатної температури.
Крок 2. Ці інгредієнти добре перемішати, щоб не було грудочок крупи, і залишити на півгодини для набухання манки.
Крок 3. Жовтки відокремити від білків, перекласти в інший посуд і насипати до них склянку цукру.
Крок 4. Потім вінчиком перетерти їх в білу однорідну масу, перекласти до набряклої манке і перемішати.
Крок 5. В окремому посуді збити білки з дрібкою солі до стійких піків, перекласти їх до тіста і все акуратно і швидко перемішати.
Крок 6. Шматочком вершкового масла змастити мультічашу і перелити в неї замішане тісто. Кришку мультиварки закрити. Включити програму « Випічка » на 1 годину.
Крок 7. По завершенні програми манник буде готовий, але без рум’яної скоринки зверху.
Крок 8. Манник за допомогою плоскої тарілки перевернути на іншу сторону і продовжити випічку ще 15 хвилин на тій же програмі.
Крок 9. Спечений в мультиварці манник на кефірі без борошна акуратно витягти з чаші, остудити і подати до чаю з будь-яким топпінгом. Вдалою і смачною випічки!
Манник з сиром на кефірі в мультиварці
Смачним варіантом домашньої сирної випічки може бути у вас манник з сиром на кефірі в мультиварці. Манник добре пропікається, залишається соковитим, добре зберігає пишність і форму, не завжди виходить в духовці. У цьому рецепті готуємо манник з сирною начинкою, хоча частіше сир додається в тісто. Випікати такий манник бажано на програмі « Мультиповар », на якій можна встановити велику температуру.
Час готування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Манна крупа – 400 гр.
- Кефір – 1 ст.
- Борошно – 50 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 1 ст.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 10 гр.
- Ванілін – 1 гр.
Для начинки:
- Сир – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 80 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замісу тіста розбийте три курячих яйця.
Крок 2. Насипте до них стакан цукру і міксером протягом 3 хвилин збийте в пишну білу масу. Цукор при цьому повинен розчинитися повністю.
Крок 3. До збитим яйцям налийте кефір кімнатної температури і трохи розтоплене вершкове масло. Ці інгредієнти міксером перемішайте ще раз.
Крок 4. Потім в цю масу насипте 2 склянки манної крупи, просіяне через сито борошно, розпушувач і дрібку солі. Міксером на невеликій швидкості тісто перемішайте до однорідного стану і залиште на 20 хвилин, щоб манка набрякнула.
Крок 5. В окремий посуд перекладіть всі інгредієнти для начинки і краще заглибним міксером змішайте їх в однорідну масу.
Крок 6. Мультичашу добре змастіть вершковим маслом. Перелийте в неї половину замішаного тіста. Поверх його рівним шаром розподіліть сирну начинку. Тісто, після часу настоювання буде густуватим і з начинкою не змішається.
Крок 7. Начинку повністю і рівним шаром покрийте іншим тістом. Закрийте кришку мультиварки. Увімкніть програму « Мультиповар ». Встановіть температуру 125 градусів і час – 1 година.
Крок 8. По завершенні програми манник на кефірі з сиром, випечений в мультиварці, акуратно перекладіть з чаші на тарілку, трохи остудити.
Крок 9. Декоруйте манник на свій смак і сервіруйте до чаю. Смачною і вдалою випічки!
Манник на кефірі в мультиварці з родзинками
Манник на кефірі в мультиварці смачний сам по собі, але додавання родзинок подобається багатьом і особливо дітям. У цьому рецепті тісто для манника замішуємо на кефірі і вершковому маслі, що робить випічку високою, пишною, не сухий і подібної кексу. Такому тіста, щоб манна крупа добре набрякла, потрібно 3-4 години для настоювання і замісити його краще на ніч. Ізюм для манника підходить будь-який й бажано без кісточок. До нього додамо трохи цукатів, буде нарядно.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 ст.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 1 ст.
- Розпушувач – 10 гр.
- Манна крупа – 1 ст.
- Борошно – 1 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Ізюм – за смаком.
- Цукати – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замісу тіста налийте склянку кефіру кімнатної температури і насипте до нього склянку цукру.
Крок 2. Будь-яким способом розтопіть вершкове масло, трохи остудити його і перелийте до кефіру.
Крок 3. До цих інгредієнтів розбийте куряче яйце і насипте розпушувач.
Крок 4. Борошно просійте через сито і пересипте до загальної маси. В останню чергу насипте склянку манної крупи.
Крок 5. Ложкою або вінчиком замісіть тісто до однорідної текстури, і вона повинна вийти досить густий, тому манку можна трохи досипати. Тісто прикрийте серветкою і залиште на 3-4 години для набухання манки.
Крок 6. Після закінчення цього часу можна приступати до випічки. Ізюм добре промийте. Пересипте в тісто цукати з родзинками і його ще раз перемішайте для рівномірно розподілу цих добавок. Тісто перекладіть в змащену маслом чашу мультиварки і включіть програму « Випічка » на 1 годину. Спечений манник на кефірі з родзинками акуратно перекладіть на тарілку, остудити і можете сервірувати до чаю.
Крок 7. Ця випічка порадує вас і своїм смаком, і красивим видом на розрізі. Смачного!
Манник на кефірі без яєць в мультиварці
Манник на кефірі, як випічку дуже популярну, можна спекти в мультиварці і без додавання яєць, що важливо для дієти або поста. Манна крупа з кефіром, розпушувачем і невеликою кількістю борошна або крохмалю робить тісто досить щільним і в’язким, а при запіканні випічка добре піднімається. У цьому рецепті доповнимо смак такого манника свіжими яблуками, але можна додавати і сухофрукти з горіхами і цукатами. Готовий манник можна полити гарячим молоком або фруктовим сиропом.
Час готування: 1 година 50 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 ст.
- Манна крупа – 1 ст.
- Цукор – 1 ст.
- Борошно – 1 ст.
- Крохмаль картопляний – 1 ч.л.
- Сода гашена оцтом – 1 ч.л.
- Яблуко – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замісу тіста налийте трохи підігрітий кефір, насипте до нього по склянці цукру і манки, добре перемішайте і залиште при кімнатній температурі мінімум на 40 хвилин, щоб манка набухла.
Крок 2. За цей час маса стане досить щільною, її ще раз перемішайте.
Крок 3. Потім в цю масу насипте картопляний крохмаль, гашене оцтом соду і просіяне через сито борошно.
Крок 4. З цих інгредієнтів замісіть тісто до однорідної текстури.
Крок 5. Яблука очистіть від шкірки і насіннєвих коробочок і наріжте середніми шматочками. Яблучну нарізку перекладіть в тісто і перемішайте ще раз.
Крок 6. Змастіть невеликою кількістю олії мультічашу і перелийте в неї замішане тісто.
Крок 7. Закрийте кришку мультиварки і включіть програму « Випічка » на одну годину, що зазвичай встановлено за замовчуванням. Готовність манника перевірте дерев’яною паличкою. Хоча він в мультиварці запікається без рум’яної скоринки зверху, але пропікається зазвичай повністю.
Крок 8. Спечений в мультиварці манник на кефірі без яєць переверніть на тарілку рум’яним дном догори. Декоруйте його на свій смак і, нарізавши шматочками, випічку сервіруйте до чаю. Смачного!