Манник на кефірі в мультиварці – 5 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Манник на кефірі в мультиварці – це класичний варіант простої домашньої випічки, адже саме кефір робить її високою і пишною, а манна крупа текстуру його робить цікавою. Секретом особливого смаку манника є замочування крупи в кефірі, а далі додаються інші інгредієнти, згідно рецептами. Мультиварка дозволяє процес випічки значно спростити.

Манник з яблуками на кефірі в мультиварці

Манник з яблуками на кефірі в мультиварці за своєю суттю є яблучною шарлоткою, тільки на іншому тісті, і з іншого текстурою за рахунок манної крупи. Тісто для манника замішується трохи густіше, ніж бісквітне, тому до нього в цьому рецепті додамо борошно. Кількість яблука можна за своїм смаком збільшити. Готуємо манник на програмі « Випічка », яка є майже в кожній моделі мультиварки.

Час готування: 1 година 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Манна крупа – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Яблука – 5 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Сіль – 1 трісок.
  • Сода – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для манника і вони, особливо кефір, повинні бути кімнатної температури.

Крок 2. Стакан манної крупи насипати в посуд для замісу тіста, залити кефіром, добре перемішати і залишити на 30 хвилин, щоб манка набрякла.

Крок 3. В інший посуді вінчиком збити два курячих яйця з дрібкою солі, звичайним і ванільним цукром.

Крок 4. До набряклої манке перелити збиті яйця, насипати чайну ложку соди, погасивши її столовим оцтом або соком лимона. Кефір кислий і сода не обов’язкова, але з нею випічка буде більш пишною.

Крок 5. Потім до цих інгредієнтів насипати склянку просіяного через сито борошна і замісити тісто до однорідної консистенції.

Крок 6. Яблука промити і нарізати шматочками будь-якого розміру. Яблучну нарізку пересипати в тісто і все ще раз перемішати.

Крок 7. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і в неї перелити замішане з яблуками тісто. Включити програму « Випічка » на 60 хвилин.

Крок 8. Для отримання рум’яної скоринки з обох сторін через 45 хвилин, манник акуратно перевернути на інший бік.

Крок 9. Спечений в мультиварці манник на кефірі з яблуками витягти з чаші, остудити на решітці, декорувати на свій смак і подати до чаю. Вдалою і смачною випічки!

Манник на кефірі без борошна в мультиварці

Манник на кефірі без борошна в мультиварці готується просто і з інгредієнтів, які завжди є у господині. У цьому рецепті готуємо манник без борошна і без масла. Високої випічка не вийде, але текстура буде ніжною і крупнопористою, а смак незвичайний. Такий манник добре доповнюють різні фруктові добавки.

Час готування: 1 година 55 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 2 ст.
  • Кефір – 1.5 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – 1 трісок.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Вершкове масло – для змащування мультічаші.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста насипати дві склянки манної крупи і залити кефіром кімнатної температури.

Крок 2. Ці інгредієнти добре перемішати, щоб не було грудочок крупи, і залишити на півгодини для набухання манки.

Крок 3. Жовтки відокремити від білків, перекласти в інший посуд і насипати до них склянку цукру.

Крок 4. Потім вінчиком перетерти їх в білу однорідну масу, перекласти до набряклої манке і перемішати.

Крок 5. В окремому посуді збити білки з дрібкою солі до стійких піків, перекласти їх до тіста і все акуратно і швидко перемішати.

Крок 6. Шматочком вершкового масла змастити мультічашу і перелити в неї замішане тісто. Кришку мультиварки закрити. Включити програму « Випічка » на 1 годину.

Крок 7. По завершенні програми манник буде готовий, але без рум’яної скоринки зверху.

Крок 8. Манник за допомогою плоскої тарілки перевернути на іншу сторону і продовжити випічку ще 15 хвилин на тій же програмі.

Крок 9. Спечений в мультиварці манник на кефірі без борошна акуратно витягти з чаші, остудити і подати до чаю з будь-яким топпінгом. Вдалою і смачною випічки!

Манник з сиром на кефірі в мультиварці

Смачним варіантом домашньої сирної випічки може бути у вас манник з сиром на кефірі в мультиварці. Манник добре пропікається, залишається соковитим, добре зберігає пишність і форму, не завжди виходить в духовці. У цьому рецепті готуємо манник з сирною начинкою, хоча частіше сир додається в тісто. Випікати такий манник бажано на програмі « Мультиповар », на якій можна встановити велику температуру.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 400 гр.
  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно – 50 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Ванілін – 1 гр.

Для начинки:

  • Сир – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 80 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста розбийте три курячих яйця.

Крок 2. Насипте до них стакан цукру і міксером протягом 3 хвилин збийте в пишну білу масу. Цукор при цьому повинен розчинитися повністю.

Крок 3. До збитим яйцям налийте кефір кімнатної температури і трохи розтоплене вершкове масло. Ці інгредієнти міксером перемішайте ще раз.

Крок 4. Потім в цю масу насипте 2 склянки манної крупи, просіяне через сито борошно, розпушувач і дрібку солі. Міксером на невеликій швидкості тісто перемішайте до однорідного стану і залиште на 20 хвилин, щоб манка набрякнула.

Крок 5. В окремий посуд перекладіть всі інгредієнти для начинки і краще заглибним міксером змішайте їх в однорідну масу.

Крок 6. Мультичашу добре змастіть вершковим маслом. Перелийте в неї половину замішаного тіста. Поверх його рівним шаром розподіліть сирну начинку. Тісто, після часу настоювання буде густуватим і з начинкою не змішається.

Крок 7. Начинку повністю і рівним шаром покрийте іншим тістом. Закрийте кришку мультиварки. Увімкніть програму « Мультиповар ». Встановіть температуру 125 градусів і час – 1 година.

Крок 8. По завершенні програми манник на кефірі з сиром, випечений в мультиварці, акуратно перекладіть з чаші на тарілку, трохи остудити.

Крок 9. Декоруйте манник на свій смак і сервіруйте до чаю. Смачною і вдалою випічки!

Манник на кефірі в мультиварці з родзинками

Манник на кефірі в мультиварці смачний сам по собі, але додавання родзинок подобається багатьом і особливо дітям. У цьому рецепті тісто для манника замішуємо на кефірі і вершковому маслі, що робить випічку високою, пишною, не сухий і подібної кексу. Такому тіста, щоб манна крупа добре набрякла, потрібно 3-4 години для настоювання і замісити його краще на ніч. Ізюм для манника підходить будь-який й бажано без кісточок. До нього додамо трохи цукатів, буде нарядно.

Час готування: 5 годин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Манна крупа – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ізюм – за смаком.
  • Цукати – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста налийте склянку кефіру кімнатної температури і насипте до нього склянку цукру.

Крок 2. Будь-яким способом розтопіть вершкове масло, трохи остудити його і перелийте до кефіру.

Крок 3. До цих інгредієнтів розбийте куряче яйце і насипте розпушувач.

Крок 4. Борошно просійте через сито і пересипте до загальної маси. В останню чергу насипте склянку манної крупи.

Крок 5. Ложкою або вінчиком замісіть тісто до однорідної текстури, і вона повинна вийти досить густий, тому манку можна трохи досипати. Тісто прикрийте серветкою і залиште на 3-4 години для набухання манки.

Крок 6. Після закінчення цього часу можна приступати до випічки. Ізюм добре промийте. Пересипте в тісто цукати з родзинками і його ще раз перемішайте для рівномірно розподілу цих добавок. Тісто перекладіть в змащену маслом чашу мультиварки і включіть програму « Випічка » на 1 годину. Спечений манник на кефірі з родзинками акуратно перекладіть на тарілку, остудити і можете сервірувати до чаю.

Крок 7. Ця випічка порадує вас і своїм смаком, і красивим видом на розрізі. Смачного!

Манник на кефірі без яєць в мультиварці

Манник на кефірі, як випічку дуже популярну, можна спекти в мультиварці і без додавання яєць, що важливо для дієти або поста. Манна крупа з кефіром, розпушувачем і невеликою кількістю борошна або крохмалю робить тісто досить щільним і в’язким, а при запіканні випічка добре піднімається. У цьому рецепті доповнимо смак такого манника свіжими яблуками, але можна додавати і сухофрукти з горіхами і цукатами. Готовий манник можна полити гарячим молоком або фруктовим сиропом.

Час готування: 1 година 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Манна крупа – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Крохмаль картопляний – 1 ч.л.
  • Сода гашена оцтом – 1 ч.л.
  • Яблуко – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста налийте трохи підігрітий кефір, насипте до нього по склянці цукру і манки, добре перемішайте і залиште при кімнатній температурі мінімум на 40 хвилин, щоб манка набухла.

Крок 2. За цей час маса стане досить щільною, її ще раз перемішайте.

Крок 3. Потім в цю масу насипте картопляний крохмаль, гашене оцтом соду і просіяне через сито борошно.

Крок 4. З цих інгредієнтів замісіть тісто до однорідної текстури.

Крок 5. Яблука очистіть від шкірки і насіннєвих коробочок і наріжте середніми шматочками. Яблучну нарізку перекладіть в тісто і перемішайте ще раз.

Крок 6. Змастіть невеликою кількістю олії мультічашу і перелийте в неї замішане тісто.

Крок 7. Закрийте кришку мультиварки і включіть програму « Випічка » на одну годину, що зазвичай встановлено за замовчуванням. Готовність манника перевірте дерев’яною паличкою. Хоча він в мультиварці запікається без рум’яної скоринки зверху, але пропікається зазвичай повністю.

Крок 8. Спечений в мультиварці манник на кефірі без яєць переверніть на тарілку рум’яним дном догори. Декоруйте його на свій смак і, нарізавши шматочками, випічку сервіруйте до чаю. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал