Мамалига – 7 рецептів приготування з покроковими фото

463d4ec20963fd69fe6faf98e3ff4cf5

Мамалига – традиційна страва румунської, молдавської, абхазької та західноукраїнської кухні. Частування є крутою кашею з кукурудзяного борошна або крупи. Її можна подавати самостійно або на додаток до інших продуктів, наприклад до перших страв. Для приготування апетитної каші використовуйте перевірену кулінарну добірку із семи покрокових рецептів із фотографіями.

Мамалига по-абхазькі – класичний рецепт

Мамалига по-абхазькі – класичний рецепт, який точно варто взяти на замітку. Таке блюдо нікого не залишить байдужим. Подавайте частування до сімейного обіду або вечері. Можна доповнити свіжими або маринованими овочами, ароматної зеленню, соусами. Беріть на замітку.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна – 1 ст.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сир сулугуні – 150 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Аджика – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку. Зелень відразу промиваємо і даємо їй обсохнути.

4f67c12f8f3bb436b9eceb2737032538

Крок 2. У каструлі кип’ятимо воду і всипаємо в неї тонким струменем кукурудзяну крупу.

46d8111ce2af481dc5dae8b3e3c82488

Крок 3. Відварюємо на середньому вогні близько 7 хвилин.

63c3ba7b5efb1b251c72159824f9993a

Крок 4. Після зменшуємо вогонь і готуємо під кришкою 25 хвилин. Додаємо в масу кубики вершкового масла і сулугуні. Трохи сиру залишаємо для подачі. Прибираємо заготівлю з вогню.

247c18b32ed7b66bf5838d2e088c38d2

Крок 5. Ретельно вимішуємо вміст, щоб сир розплавився і масло розтануло.

e80534d132939dabc31e9b0b6dd83335

Крок 6. Підготуємо глибокі тарілки для подачі, а також сир, зелень і аджику.

982caf4babbad6bd18570d801ed18efb

Крок 7. Мамалига по-абхазькі готова. Подавайте до столу, доповнивши сиром, свіжою зеленню і аджикою. Смачного!

56268d7a3c6618b8586de9f2e3ff6175

Як приготувати мамалигу з кукурудзяного борошна

Як приготувати мамалигу з кукурудзяного борошна, ми докладно описали в нашому перевіреному покроковому рецепті з фото. Така страва точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Подавайте частування до сімейного обіду або вечері, доповнивши овочами, м’ясом або рибою.

Час готування – 1 година

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно кукурудзяна – 2 ст.
  • Вода – 6 ст.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні Інгредієнти: кукурудзяну борошно, воду і сіль.

00da5f9a0bd9f5656a3ad16fe91b81b8

Крок 2. Зазначена кількість води вливаємо в каструлю. Додаємо сіль і ставимо на плиту.

bbb8b379fb47843d685ac0dbfa20d8e2

Крок 3. Доводимо вміст каструлі до кипіння.

b7cc84da9ebf3c60416d45bdad52c018

Крок 4. Після кипіння починаємо висипати в воду кукурудзяну борошно тонкою цівкою. Однією рукою висипаємо, інший помішуємо круговими рухами.

5ba87c679d6b46c04a77b6ea4da1974b

Крок 5. Відварюємо на тихому вогні близько 30-35 хвилин. Безперервно помішуємо заготівлю.

e98f34e811829e58222528a6a875e0ac

Крок 6. Після готовності вирівнюємо поверхню заготовки. Перевертаємо каструлю з вмістом на обробну дошку. Даємо постояти 15 хвилин і акуратно піднімаємо каструлю.

587031a7327338616e9490b320b02ee1

Крок 7. Мамалига з кукурудзяного борошна готова. Діліть на порції і угощайтесь!

dfe223ae74b240697ca6b4885056ab40

Мамалига з кукурудзяної крупи з сиром

Мамалига з кукурудзяної крупи з сиром – це дуже поживне і смачне кулінарне рішення для вашого столу. Готовий продукт яскраво доповнить ваш сімейний обід, вечеря або перекус. Подавайте мамалигу до столу, доповнивши зеленню, овочами або соліннями. Встояти буде неможливо!

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна – 1 ст.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир вершковий – 100 гр.
  • Масло вершкове – 1 ч.л.
  • Томати в’ялені – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість кукурудзяної крупи, промиваємо її під водою. Після викладаємо в каструлю, солимо, заливаємо водою і ставимо на плиту.

e31ef89d1661e375b719c95ba129574f

Крок 2. Кип’ятимо заготівлю, після зменшуємо вогонь і варимо ще 20-25 хвилин. Перемішуємо масу дерев’яною лопаткою.

6bc6caa3d5c281e7f22a6162c1f60640

Крок 3. Викладаємо в кашу вершкове масло і натертий на терці вершковий сир.

33e1820d2ccf3ec4efec163088cb4146

Крок 4. Ретельно вимішуємо, поки каша гаряча. Сир і масло повинні розплавитися.

cfde286cb93743825c596bc7d98f795e

Крок 5. Викладаємо заготівлю в круглу миску. Даємо охолонути.

455b6d330c837177ff3661d99b98de23

Крок 6. Перевертаємо посуд з вмістом на обробну дошку. Акуратно прибираємо посуд.

5555c2eb4015a26d9000d1c497456f71

Крок 7. Мамалига з кукурудзяної крупи з сиром готова. Поділяйте на порції і подавайте до столу, доповнивши в’яленими томатами!

22d5e2b5e2f4ee39dfdf48af6e3f416d

Мамалига з бринзою в домашніх умовах

Мамалига з бринзою в домашніх умовах точно урізноманітнює ваше домашнє меню і нікого не залишить байдужим. Подавайте частування до сімейного обіду або вечері. Доповнюйте свіжими або маринованими овочами, ароматної зеленню. Для приготування крутий каші використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно кукурудзяна – 1 ст.
  • Окріп – 2 ст.
  • Молоко – 1,5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сир бринза – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Кукурудзяну крупу обсмажуємо в сковороді з олією близько 1-2 хвилин. Постійно помішуємо.

81a3b2c6d940761c5bc636eb67a79c15

Крок 2. Заливаємо продукт холодним молоком. Гарненько перемішуємо.

90d220bb99dd79c4d366f5087d8c0775

Крок 3. Готуємо на плиті і постійно помішуємо вміст.

18b9ecebea9c2b282cec7effa47bf817

Крок 4. Вливаємо дві склянки окропу, додаємо сіль. Продовжуємо готувати на маленькому вогні. Помішуємо вінчиком до видалення грудочок.

45a4b77250a50858f8985adeff350cff

Крок 5. Готуємо, поки маса не почне легко відлипати від стінок. На це піде, приблизно, 20-25 хвилин.

bac63a3f24c39dcf0b7c1b30c4016c88

Крок 6. Половину каші викладаємо в форму для запікання. Зверху викладаємо шар з бринзи. Щільно закриваємо його залишилася кашею. Випікаємо 5-10 хвилин при температурі 180 градусів.

4f1d063d33d57d1e8e859ec69d93c0cf

Крок 7. Мамалига з бринзою в домашніх умовах готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими доповненнями!

5b854090bfc719837159e3f92cdfe4fd

Мамалига з сиром сулугуні

Мамалига з сиром сулугуні – це дуже ситне і смачне кулінарне рішення для вашого столу. Готовий продукт яскраво доповнить ваш сімейний обід, вечеря або перекус. Подавайте мамалигу до столу в якості оригінального гарніру або повноцінного самостійного страви.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно кукурудзяна – 0,5 ст.
  • Сир сулугуні – 80 гр.
  • Вода – 1,5 ст.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість кукурудзяного борошна.

c59d5821cb13163d7f4a4659826e9a4d

Крок 2. Кип’ятимо воду в каструлі. Тонким струменем всипаємо кукурудзяну борошно. Постійно перемішуємо вміст вінчиком.

30c068958b8ac9ac7b24484d5943c4b3

Крок 3. Варимо продукт на тихому вогні близько півгодини. Постійно помішуємо масу лопаткою, щоб не утворилося грудочок.

19b8a8a97bc3a5b9ce42737713851fd2

Крок 4. Сир сулугуні натираємо на великій терці.

6bb8f932cae6376c3036a3c3f741e2fd

Крок 5. Готовність мамалиги перевіряється її структурою. Вона готова, як тільки починає відставати від стінок каструлі.

72740459ee3790f05617b03c62350fb9

Крок 6. У гарячий продукт викладаємо тертий сир.

96e935fb815af230033478a7fb1c06fa

Крок 7. Починаємо вимішувати лопаткою.

b42bb2d0955958fea019f8ddc677e1ed

Крок 8. Добре розмішуємо вміст, поки сир повністю не розплавиться.

923cc7f3e710441ab49b9c3d4321c76a

Крок 9. Мамалига з сиром сулугуні готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

06fd28a54b379c29ac246e722042ed27

Смачна мамалига з м’ясом

Смачна мамалига з м’ясом точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Подавайте частування до сімейного обіду або вечері. Можна доповнити свіжими або маринованими овочами, ароматної зеленню. Для приготування крутий каші використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Вода – 600 мл.
  • Крупа кукурудзяна – 200 гр.
  • Крупа манна – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо свинячу шию. Гарненько промиваємо її під водою і обсушуємо.

ff4e399c61bf2e0556dfa512bb079cf4

Крок 2. Після м’ясо нарізаємо скибочками.

bd2b19e3a2cdcd13a57a8126500adbf5

Крок 3. Розігріваємо сковороду з вершковим і олією. Кладемо сюди м’ясо і обсмажуємо 7 хвилин на сильному вогні.

8681c9f02b89c08960a4b1877c732744

Крок 4. Очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо його тонкими пір’ям. Відправляємо продукт до м’яса, солимо, перчимо і готуємо все разом ще три хвилини.

dbadfae284e368d0d77943f4432eda42

Крок 5. У каструлю вливаємо воду, додаємо сіль. Доводимо до кипіння і всипаємо манку і перемішуємо.

01a98edc52b855f510e149accbf15bb2

Крок 6. Тонким струменем всипаємо в воду кукурудзяну крупу. Постійно помішуємо і варимо масу 10 хвилин на середньому вогні. Після заготівлю перевертаємо на тарілку і акуратно прибираємо каструлю. Доповнюємо частування м’ясом.

dce12466eca09f89f634156c7b39bf3a

Крок 7. Смачна мамалига з м’ясом готова. Подавайте до столу і пробуйте!

8acf894325176d3252f9a07b5a3f1f95

Мамалига на молоці

Мамалига на молоці – це дуже поживне і цікаве кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Готовий продукт яскраво доповнить ваш сімейний обід, вечеря або перекус. Подавайте мамалигу до столу в якості гарніру або повноцінного самостійного страви.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна – 200 гр.
  • Вода – 0,5 л.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир емменталь – 150 гр.
  • Сир телемеа – 150 гр.
  • Бринза – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо в каструлю воду і молоко, додаємо сіль. Ставимо на плиту і розігріваємо на невеликому вогні.

8fa0e6d62d169c11aa144f2ced1bc97c

Крок 2. У розігріту суміш кладемо шматочок вершкового масла, даємо йому розтопитися.

86bddc48c4f8f4c16b031d90f86116b8

Крок 3. Як тільки вміст почне закипати, тонким струменем всипаємо кукурудзяну крупу.

1fc6a3cee4204d9269f1d393429f0974

Крок 4. Відварюємо кашу на тихому вогні близько 15-20 хвилин. Постійно помішуємо лопаткою. Прибираємо з плити, коли маса перестане прилипати до стінок.

aa80be42016a4e5a6bd8fdf2f49c38bc

Крок 5. Всі види сиру нарізаємо невеликими кубиками.

0d31c797ade9c2ba24706fae137051b9

Крок 6. У горщики для запікання шарами викладаємо кашу і сир. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.

d0a6abc8968ff8de5f7fd015e5dc6851

Крок 7. Мамалига на молоці готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

a068d04c650c8fb7bdf8079f6c9be4a6

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал