Малосольні огірки в розсолі – 7 швидких рецептів, хрустких огірки з часником і кропом з покроковим фото

Малосольні огірки в розсолі – це улюблена багатьма закуска зі свіжих і особливо ранніх огірків, яку відрізняють швидкий спосіб соління в розсолі з невеликим вмістом солі і відмінний смак за рахунок часнику і кропу. У рецептах цієї теми готуємо огірки в будь-якому посуді, хоча є багато варіантів в пакеті.

Хрусткі малосольні огірки в банці з часником і кропом

Для приготування хрустких малосольних огірків в банці з часником і кропом важливі деякі нюанси: попереднє замочування овоча і використання холодного розсолу, адже гарячий розсіл хрусткий смак зменшує. Часто хрусткий смак огірків доповнюють гірчицею. Солимо огірки в банку будь-якого обсягу. Час засолювання становить 3 діб.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 60 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 1 головка.

Процес приготування:

Крок 1. У холодній кип’яченій воді розчин 60 грам кам’яної солі. Це 2 ст.л. без гірки.

Крок 2. Промийте пучок зеленого кропу, обсушити серветкою і дрібно нашаткуйте.

Крок 3. Очистіть від лушпиння головку часнику і зубки розріжте на поздовжні половинки.

Крок 4. На дно чистих банок покладіть половину нарізки кропу з часником.

Крок 5. Заздалегідь замочені і промиті огірки щільно укладіть в банки, маючи в своєму розпорядженні їх вертикально.

Крок 6. Поверх огірків покладіть кріп з часником.

Крок 7. Повністю залийте огірки в банці холодним розсолом і закрийте будь-якою кришкою.

Крок 8. Залиште банки на три доби при кімнатній температурі. Після закінчення цього часу малосольні огірки можна подавати до столу.

Крок 9. Приготовлені хрусткі малосольні огірки в банці з часником і кропом відмінно зберігають свій смак протягом пару місяців при зберіганні в холодильнику.

Смачного!

Малосольні огірки холодним розсолом швидкого приготування

Малосольні огірки холодним розсолом визнаються найсмачнішим і класичним варіантом приготування цієї закуски. У холодному розсолі огірки відмінно зберігають хрусткий смак і зелений колір. Час засолювання становить 1 добу, але його можна скоротити, нарізавши огірки шматочками. У цьому рецепті в розсіл додамо трохи цукру, щоб прискорити процес бродіння.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 2 ст.л. без гірки.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Часник – 4 зубки.
  • Листя хрону – за смаком.
  • Парасольки кропу – за смаком.
  • Перець горошком – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Огірки добре промити і на кілька годин залити холодною водою.

Крок 2. Потім у огірків зрізати кінчики.

Крок 3. Промити холодною водою набір зелені для засолювання огірків і склад її вибрати на свій смак. Очистити зубки часнику.

Крок 4. У будь-який посуд для засолювання пошарово укласти підготовлені огірки з зеленню і часником.

Крок 5. В іншому посуді повністю розчинити в літрі холодної води вказану в рецепті кількість солі і цукру. Цим розсолом залити огірки. Поверх їх помістити тарілку з невеликим вантажем і залишити на 10 годин при кімнатній температурі. Потім на 10-12 годин поставити огірки в холодильник.

Крок 6. Після закінчення цього часу приготовані малосольні огірки холодним розсолом можна подавати до столу. Смачного!

Малосольні огірки гарячим способом

Малосольні огірки гарячим способом вважаються найшвидшим варіантом приготування цієї смачної закуски, та й гарячий розсіл прибирає гіркоту огірків. У цьому рецепті розрахунок солі беремо класичний і з прянощів додамо кріп з листям смородини, вишні і часником.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – за смаком.
  • Парасольки кропу – 4 шт.
  • Листя смородини – 4 шт.
  • Листя вишні – 6 шт.
  • Часник зі стеблом – 1 головка.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промити під проточною водою огірки з зеленню. Часник очистити від зовнішнього лушпиння.

Крок 2. В окремій каструлі закип’ятити два літри чистої води і розчинити в ній потрібну кількість солі з додавання цукру.

Крок 3. В обрану посуд для засолювання огірків укласти два прикропних парасольки з нарізаною зеленню часнику.

Крок 4. Поверх їх укласти один шар підготовлених огірків і покрити листям вишні і смородини. Потім укласти інші огірки, додати нарізані зубки часнику і решті кріп.

Крок 5. Повністю залити огірки гарячим розсолом. Зверху покласти плоску тарілку.

Крок 6. Помістити поверх огірків будь-який вантаж і залишити при кімнатній температурі на одну добу. Якщо ви хочете більш квашені огірки, тоді можна залишити їх в теплі ще на добу.

Крок 7. Через добу малосольні огірки переставити в холодильник.

Крок 8. Приготовлені гарячим способом і охолоджені малосольні огірки можна сервірувати до столу. Смачного!

Хрусткі малосольні огірки в розсолі з гірчицею

Гірчицю в будь-якому вигляді нерідко додають до різних консервацій, а в цьому рецепті приготуємо з нею малосольні огірки. Гірчиця надає огіркам особливий смак і відмінно зберігає хрустку текстуру.  Смак огірків доповнимо базиліком, часником, петрушкою. Заливаємо огірки теплим розсолом, що також збереже хрусткий смак, а солимо в 3-х літрової банку.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1.5-2 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 2 ст.л. без гірки.
  • Гірчиця в порошку – 1 ст.л.
  • Часник – 1 головка.
  • Базилік – 2 гілочки.
  • Петрушка – 4 гілочки.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Вибрані для цієї закуски свіжі огірки заздалегідь на пару годин замочити в крижаній воді і потім добре промити.

Крок 2. На дно чистої 3-х літрової банки укласти петрушку з нарізаним слайсами часником.

Крок 3. Додати до них промиті гілочки свіжого базиліка.

Крок 4. Потім в банку компактно укласти чисті огірки і поверх насипати ложку сухої гірчиці.

Крок 5. У каструлі зварити розсіл із зазначеного в рецепті кількості води і солі. Додати до нього горошки перцю з лавровим листом, пару хвилин поварити і розсіл остудити до кімнатної температури.

Крок 6. Огірки в банці залити теплим розсолом, прикрити кришкою і повністю остудити. Потім банку на добу поставити в холодильник.

Крок 7. Через добу, а краще через двоє хрусткі малосольні огірки в розсолі з гірчицею можна подавати до столу. Смачного!

Швидкі малосольні огірки в розсолі з хріном

Додавання хрону і частіше у вигляді листя, робить швидкі малосольні огірки в розсолі хрусткими, так як це пряна рослина містить багато дубильних речовин, та й до того ж надає огіркам особливий смак з ароматом. Солимо огірки в каструлі і розчин солі робимо класичним для малосольних огірків. У цьому рецепті доповнимо смак огірків часником з гострим перцем, а розсіл використовуємо теплий.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль – 2.5 ст.л.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Парасольки кропу – 5 шт.
  • Перець гострий – ½ шт.
  • Часник – 5 зубків.
  • Перець запашний горошок – 8 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти.

Крок 2. В окремій каструлі довести до кипіння 2 літри чистої води, повністю розчинити в ній сіль і розсіл залишити, щоб трохи охолов.

Крок 3. Добре промити під проточною водою огірки і видалити кінчики.

Крок 4. Промити парасольки кропу з листом хрону і нарізати. Очистити зубки часнику. Гострий перець нарізати дрібними шматочками.

Крок 5. Половину нарізки цієї зелені укласти на дно каструлі для засолювання огірків.

Крок 6. Поверх зелені щільно укласти один ряд підготовлених огірків.

Крок 7. Покрити їх частиною решти зелені і укласти другий ряд огірків. На огірки укласти решту зелень, зубки часнику, гострий перець і насипати горошки запашного перцю.

Крок 8. Залити огірки теплим розсолом. Зверху покласти тарілку і невеликий вантаж. Залишити огірки на 12 годин при кімнатній температурі.

Крок 9. Після закінчення цього часу швидкі малосольні огірки в розсолі з хріном можна подавати до столу. Смачного!

Малосольні огірки на мінеральній воді

Малосольні огірки на мінеральній воді відносяться до варіантів швидкого приготування. Огірки на мінералці відмінно зберігають хрусткий смак, повністю просолюються і добре просочуються ароматом прянощів. Вибирається вода сильногазована і трохи солона. Береться вона в співвідношенні до огірків 1: 1, а сіль додається в розрахунку 2 ст. ложки на 1 літр мінералки і її краще розчинити в гарячій воді.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг.
  • Вода мінеральна – 1 л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Лист хрону – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 7 зубків.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте всі інгредієнти для засолювання огірків і відповідний посуд. Промийте зелень і огірки. Очистіть від лушпиння зубки часнику.

Крок 2. Листя хрону наріжте широкими смужками. Великими шматочками наріжте пучок кропу з парасольками і стеблами. Цю нарізку перекладіть в каструлю.

Крок 3. Зубки часнику роздушіть тильною стороною ножа і перекладіть до зелені.

Крок 4. У огірків видаліть кінчики. Потім підготовлені огірки щільно і пошарово укладіть в каструлю поверх зелені, поміщаючи знизу більш великі екземпляри.

Крок 5. Трохи мінералки підігрійте, розчиніть в ній сіль і змішайте з рештою води. Цим мінеральним розсолом залийте огірки в каструлі, щоб вони були покриті повністю.

Крок 6. Поверх огірків покладіть плоску тарілку і невеликий вантаж.

Крок 7. Залиште огірки при кімнатній температурі на 10 годин. Після закінчення цього часу зніміть пробу і, якщо огірки недостатньо просолилися, залиште їх в розсолі ще на пару годин.

Крок 8. Приготовлені на мінеральній воді малосольні огірки, хрусткі і ароматні, можете сервірувати до столу. Смачного!

Швидкі огірки гарячим способом з часником і зеленню

У цьому рецепті вам пропонується приготувати малосольні огірки з часником і зеленню гарячим способом, що швидко і зручно. Огірки в гарячому розшаровуються за 6 годин і добре просочуються ароматом прянощів. Із зелені беремо кропні парасольки, листя хрону, вишні і смородини. Готуємо огірки в каструлі, але можна і в трилітрової банку, як вам зручніше.

Час готування: 6 годині 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1.5 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 1.5 ст.л.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Листя вишні – 3 шт.
  • Листя смородини – 3 шт.
  • Парасолька кропу – 2 шт.
  • Часник – 5 зубків.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте всі інгредієнти для цієї закуски. Добре промийте під проточною водою огірки і зелень. Очистіть часник. Для засолювання візьміть каструлю з нержавіючої сталі або трилітрову банку.

Крок 2. У огірків видаліть кінчики. Потім огірки щільно укладіть в каструлю і наріжте до них часникові зубки.

Крок 3. Покрийте огірки листям вишні і смородини. Стебла кропу і лист хрону розріжте на великі шматки і укладіть зверху.

Крок 4. Закип’ятіть літр чистої води і розчиніть в ній 1,5 ст. ложки солі. Якщо цієї кількості розсолу буде недостатньо, то зваріть другу партію з таким же розрахунком солі.

Крок 5. Гарячим розсолом залийте огірки в каструлі. Зверху помістіть тарілку з невеликим вантажем і залиште огірки на 6 годин, щоб вони просолилися і охололи.

Крок 6. За цей час швидкі огірки гарячим способом з часником і зеленню будуть готові, але їх краще на ніч поставити в холодильник і потім сервірувати до столу.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал