Маковий торт – це чудовий вибір для Вашого святкового столу або просто для повсякденного чаювання. Тортик виходить дуже гарний, ароматний, і неймовірно смачний, десерт зачарує і рідних і гостей.
Рекомендую зберегти, щоб завжди мати під рукою. Кому сподобався рецептик торта? І хто буде готувати його залиште хоч смайлик, щоб я знала що Вам цікаво. Щиро вдячна кожному!
Інгредієнти
Для бісквіта:
- Яйця курячі 6 шт
- Цукор 120 г
- Борошно 120 г
- Мак 100 г
- Масло вершкове 100 г
Для крему:
- Молоко 750 мл
- Цукор 150 г
- Яєчні жовтки 2 шт
- Борошно 3 ст. л.
- Крохмаль 2 ст. л.
- Ванільний цукор 10 г
Для шоколадної глазурі:
- Цукор 6 ст. л.
- Какао 6 ст. л.
- Молоко 5 ст. л.
- Масло вершкове 100 г
Маковий торт покроковий рецепт приготування:
- Спочатку приготуємо бісквіт. У 6 яєць відділяємо жовток від білка. Білки починаємо збивати міксером. Коли вони трохи зіб’ються, додаємо невеликими порціями цукор. Збиваємо білки з цукром кілька хвилин до міцної стійкою піни. До пишної маси додаємо по одному 6 жовтків, недовго збиваємо до однорідності.
- У цю суміш додаємо просіяне борошно і мак. Борошно і мак вводимо в 3 етапи. Все акуратно і недовго перемішуємо лопаткою, щоб тісто залишилося повітряним.
- У тісто в кілька підходів додаємо 100 грам вже розтопленого вершкового масла. Все перемішуємо лопаткою до однорідності.
- Готове тісто перекладаємо в форму для випічки, дно якої застелено пергаментним папером. Ставимо в духовку розігріту по 180 градусів, випікаємо приблизно 35-40 хвилин.Готуємо заварний крем. У сотейник наливаємо 500 мл молока і ставимо на плиту закипати.
- У цей час, в молоко, що залишилося додаємо 2 жовтки і все добре перемішуємо.
- В окрему миску насипаємо борошно, крохмаль, цукор і ванільний цукор. Все перемішуємо. Суху суміш заливаємо молочно-яєчною сумішшю, і все перемішуємо вінчиком до однорідності.
- Як тільки молоко закипіло, тонкої цівкою вливаємо в нього приготовлену суміш при цьому постійно перемішуючи. Варимо на невеликому вогні до загустіння і закипання.
- Збираємо торт. Готовий і остиглий бісквіт виймаємо з форми. Розрізаємо бісквіт на 3 приблизно однакових коржі. Верхню запечену корочку зрізаємо ножем.
- Кладемо перший корж в кільце і з боків ставимо ацетатну плівку (можна використовувати пергаментний папір). Стискаємо кулінарне кільце до розміру коржа. На корж виливаємо половину приготованого крему. Крем повинен бути ще гарячим. Зверху накриваємо другим коржем.
- Виливаємо другу половину крему, накриваємо третім коржем. Торт залишаємо остигати при кімнатній температурі. Потім накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин.
- Приготуємо шоколадну глазур для прикраси торта. У сотейник насипаємо цукор і какао порошок, все перемішуємо. Сюди ж додаємо приблизно 5 столових ложок молока. Знову перемішуємо і ставимо на маленький вогонь. Нагріваємо, постійно перемішуючи до однорідної глазурі без грудочок. Глазур знімаємо з вогню і додаємо холодне вершкове масло, перемішуємо до однорідності.
- Готову глазур виливаємо на вже остиглий торт і рівномірно розподіляємо по всій поверхні. Глазурі даємо застигнути і перекладаємо торт на тортівницю. Прикрашаємо торт кольоровими безе або за бажанням.
- Смачного Вам приготування!
- Маковий торт відео-рецепт:
Автор рецепту: Готовим дома!