Макарони з м’ясом – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Макарони з м’ясом – це комплексна страва, приготувавши яку, ми виключаємо поетапне приготування гарніру і м’ясної складової. Ароматна і ситна страва готується з різним м’ясом і за допомогою всілякої кухонної техніки. Наприклад, якщо ви любите поєднання жирних макаронів зі свининою і овочами, то рекомендуємо вам звернути увагу на татарський спосіб приготування. А якщо ж вас турбує висока калорійність – уважніше прочитайте рецепт, де одним з основних компонентів виступає відварне м’ясо.

5d099d144a663bce6ee9b31dd6abb8ec

Макарони з м’ясом в духовці

Макарони з м’ясом в духовці – це оригінальна і проста в приготуванні страва, яка припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б вилочку. Для того щоб страва вийшла розсипчастою і апетитною, рекомендуємо використовувати макаронні вироби, виготовлені з твердих сортів пшениці.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Макарони – 200 гр.
  • М’ясо – 300 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сметана – 150 гр.
  • Чорний мелений перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок обраного м’яса нарізаємо кубиком середнього розміру або пропускаємо через м’ясорубку.

c3aa5368c363727cec35a50cecfb2f05

Крок 2. Знімаємо лушпиння з часнику і цибулі, дрібно нарізаємо.

4e4434b3e226f47008a3d03bce11ed3f

Крок 3. Обсмажуємо м’ясо з овочевою нарізкою на розігрітій олії до світло-коричневого відтінку, приправляємо сіллю і доповнюємо сметаною з курячим яйцем – помішуємо і тушкуємо під закритою кришкою протягом 15 хвилин.

9a2b8658f85aa51ee583377a8c7cb632

Крок 4. Не втрачаючи часу, відварюємо макарони до стану аль-денте.

9204046bc79d1652049f3bf2f5d1af99

Крок 5. На дно форми для запікання укладаємо ½ частина макаронних виробів.

2dd41de5349a67d79da6e57062873032

Крок 6. Поверх укладаємо м’ясо ( наполовину ) і доповнюємо його натертим сиром для вишуканості смаку.

28b0094a41eff6bbd7f9e56eb921b10c

Крок 7. Закриваємо м’ясну складову залишками макаронів.

59f208cfd8c504654d0f2e585822c8ba

Крок 8. І повторно викладаємо м’ясо і присипаємо його жменею сиру – випікаємо 30 хвилин при 170-180 градусах.

2e3e6608d75ff78f7186ea90dbf4ee27

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

4021dc5fed453568faaf6c1dd7c579d5

Макарони по-флотськи з вареним м’ясом

Макарони по-флотськи з вареним м’ясом – це прекрасна альтернатива всім відомого рецепта, в якому використовується тушонка. Однак замінюючи консерви відварної свининою, птахом або яловичиною ми значно знижуємо калорійність, відповідно, така страва прекрасно підійде для ситної вечері.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Макарони – 300 гр.
  • М’ясо відварне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування відварюємо м’ясо і остуджуємо його.

a8a5879d476883206fcd0e984d90da77

Крок 2. Подрібнюємо м’ясну складову в чаші блендера або перекручуємо через м’ясорубку.

34bfd9b90e91d85962c7253e60d925e4

Крок 3. Макарони кладемо в киплячу підсолену воду і готуємо згідно з інструкцією на упаковці.

d2222b8df2fc33a2cd99161b4c4f73c8

Крок 4. Зливаємо відвар з макаронних виробів і здабрюємо їх шматочком вершкового масла – перемішуємо.

1a473b6ec180a84c004d2d47f10d932c

Крок 5. Цибулину довільно подрібнюємо і смажимо на олії до рум’яності – пересипаємо до макаронів, змішуємо.

6eb724ab4d9498877460311425016547

Крок 6. Слідом викладаємо « фарш », солимо і перчимо.

4b713f56465d6eb2181e9a556e35a265

Крок 7. Гарненько перемішуємо компоненти для рівномірного розподілу.

9fa294e402788a69a6aa6d2d1c8f47bc

Крок 8. Сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!

bdef36b29e18508b537c8ac733b7299f

Макарони по-татарськи з м’ясом в казані

Макарони по-татарськи з м’ясом казані – це страва, яка ідеально підходить для приготування на відкритому повітрі на вугіллі, наприклад, на дачі або пікніку. Макарони прекрасно поєднуються з кубиками яловичини і золотистими овочами, смачно так, що за вуха не відтягнеш!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7-8.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг.
  • Макарони – 800 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Морквина – 4 шт.
  • Часник – 2 головки.
  • Перець « чилі » – 2 шт.
  • Зіра – 1 ч.л.
  • Коріандр – 1 ч.л.
  • Олія – 5-6 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З овочів знімаємо шкірку і лушпиння, промиваємо разом з м’ясом під струменем води, даємо час обсохнути. Нарізаємо яловичину кубиком, морква – брусками, а цибулю півкільцями.

94602fe3f0bd1407d8d259e148680e8a

Крок 2. У казан вливаємо соняшникову олію і гарненько розігріваємо.

ee3979c910d678a55e22f30070a93e22

Крок 3. У розпечений жир викладаємо яловичину і смажимо до появи апетитної скоринки.

11367c435b6db50547ceb633d7b99219

Крок 4. Додаємо цибулю і при періодичному помішуванні підрум’янюємо.

4dc57abc50e1eba60467f9fc93751e55

Крок 5. Тепер в жаровню викладаємо моркву, тушкуємо до м’якості.

6e8b96fe3d326ae4323c48aeea9cd32d

Крок 6. Обсмажуємо інгредієнти на сильному полум’я близько 5 хвилин, не забуваючи перемішувати.

eacaeb89134ba4d45c2a2d68d66d8604

Крок 7. Здабрюємо яловичину з овочами спеціями і сіллю, гострим перцем і головками часнику – заливаємо окропом і тушкуємо протягом години.

3ea057a7d1453142749cb1e1903f7ce1

Крок 8. Потім позбавляємося від часнику і перцю чилі, відправляємо в казан макарони і доливаємо рідини так, щоб вона покривала продукти наполовину.

b6d425c60fef8a8942f08ac25842d4f0

Крок 9. Тушкуємо компоненти під кришкою 15 хвилин і перемішуємо.

8333fb4bbb12b2e9fd8048d7bdd0d394

Крок 10. Страва з неймовірним ароматом подаємо до столу « з запалу, з жару ». Смачного!

0eb6133dbae822f06adc3a3e6aad28ff

Макарони з м’ясом в мультиварці

Макарони з м’ясом в мультиварці – це прекрасний рецепт для повноцінного обіду або вечері, на приготування якого вам доведеться витратити не більше десяти хвилин, всю решту роботу виконає сучасна техніка. Відзначимо, що можна використовувати, як м’ясо, нарізане дрібними кубиками, так і перекручене через м’ясорубку.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Макарони – 300 гр.
  • Свинина / фарш – 200 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сир твердий – 20 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Приправа універсальна – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У чаші мультиварки розігріваємо масло в режимі « Жарка » ( таймер – 15 хвилин ) і пасеруємо хаотично подрібнену цибулю з морквиною близько п’яти хвилин.

1e4520949c642b1547dad52a938653d6

Крок 2. Викладаємо до овочів кубики м’яса або фарш, готуємо, помішуючи до звукового сигналу, посипаємо сіллю і перцем на свій смак.

e4a5f66e58f77c967dc3d8cb540738ce

Крок 3. Всипаємо макарони, додаємо універсальну приправу – заливаємо складові гарячою водою.

160321a1d2c99cd1f5af05b3a9b5bb77

Крок 4. Готуємо страву при включеній програмі « Випічка » протягом 15 хвилин під кришкою. Після закінчення « заправляємо » макаронні вироби вершковим маслом.

3c185e7e493026fe06912265d2101de2

Крок 5. Компоненти перемішуємо лопаткою і розкладаємо по порційних тарілках.

fbde061bc17ac12bc58cfb0c9f66071a

Крок 6. Перед подачею посипаємо страву тертим сиром. Смачного!

3b77112e5f74d09ba8d7e3b1a993ea46

Макарони зі свининою в томатному соусі

Макарони зі свининою в томатному соусі – швидко, просто і неймовірно смачно! Якщо вам набридло вживати в їжу звичайні відварні макарони, то обов’язково спробуйте приготувати апетитну пасту з м’якоттю свинини, обсмаженими овочами і насиченою підливою.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Спагеті – 150 гр.
  • М’якоть свинини – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сік томатний – 2 ст.
  • Приправа для м’яса – 1 ч.л.
  • Приправа для овочів – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину гарненько промиваємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників, ріжемо на шматочки невеликого розміру.

ce73c9765123abac7e3d30aca0ab7bae

Крок 2. Овочі чистимо і подрібнюємо: часник пропускаємо через прес, моркву тремо на терці, а цибулину нарізаємо півкільцями.

11208df7784c4ad53a62872a511840e0

Крок 3. У сковороді нагріваємо олію і підрум’янюємо м’ясо, засипаємо овочі і тушкуємо до м’якості.

4a37dc9652f59208c26606fa8a9aca80

Крок 4. Вміст жароміцного посуду заливаємо томатним соком і присмачуємо приправами, не забуваючи про сіль – тушкуємо 10 хвилин під кришкою, а паралельно відварюємо пасту до готовності.

bd2a933841308a7eb2eeaaa7f4d9b8e9

Крок 5. Змішуємо готові макарони з апетитним соусом, викладаємо в піали і посипаємо рубаними пір’ям зеленої цибулі – насолоджуємося. Смачного!

e4ac7c39b3479130287b86cdebf8e730

Макарони з м’ясом і грибами на сковороді

Макарони з м’ясом і грибами на сковороді – це та страва, яка припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Паста з твердих сортів пшениці прекрасно гармонує з нарізаним курячим філе і слайсами шампіньйонів. А додавши трохи часнику, ми зробимо страву більш пікантним.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Макарони – 100 гр.
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Шампіньйони – 6 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибулина – ½ шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Окріп – 0,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Макарони відварюємо згідно з інструкцією в киплячій воді з додаванням солі.

582ea17d54eef8c355673638929618b0

Крок 2. Пасеруємо дрібно нарізану цибулю і часник на олії до золотистого кольору.

2b6ce0656ff423a35bf09f29361418c7

Крок 3. Скибочками ріжемо гриби – пересипаємо в сковороду до овочів, перемішуємо і смажимо близько 5 хвилин.

1b305b0a9c3ecfe04c57fcf73815ecb0

Крок 4. Тепер в ту ж сковорідку відправляємо кубики птиці, помішуємо і продовжуємо готування ще 5 хвилин.

9a118640917619109ff0c3a6ec3e7729

Крок 5. Посипаємо компоненти сіллю і перцем, заливаємо ½ склянки окропу і тушкуємо на мінімальному вогні 5-7 хвилин.

46f072eff4ba7baa21b7c641237eb9da

Крок 6. Змішуємо готові макарони з м’ясною підливою і подаємо.

2e524259eeedef9c182385c814d80e15

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення!

413c9e5fd8fe4b53bec9872e5e99da91

Макарони з куркою в вершковому соусі

Макарони з куркою в вершковому соусі – це імпровізована карбонара, яка готується з простих і доступних продуктів, які є під рукою у кожної господині. Протомивши компоненти в вершках з часником і ріпчастою цибулею, ми максимально наситимо їх ніжністю і соковиною.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Вершки 10% – 500 мл.
  • Спагеті – 250 гр.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Шампіньйони – 400 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Орегано – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Розігріваємо олію і пасеруємо цибулю близько 3-4 хвилин, додаємо кубики курячого філе і злегка підрум’янюємо. Також відварюємо спагеті згідно з інструкцією.

4d5ade918c2b71b1032ba04371937e96

Крок 2. Вимиті і обсушені гриби нарізаємо пластинками середньої товщини.

40eb4a20fb0a2acd6a8bc46c29f0f21c

Крок 3. Засипаємо гриби до курки, перемішуємо і смажимо ще пару хвилин.

07df3c6b244f03e7cd863a125d0f77c1

Крок 4. Золотисті компоненти в сковорідці присмачуємо подрібненим часником, орегано, перцем і сіллю – помішуємо і обсмажуємо протягом 60 секунд.

42cea1a9d8c4858db7209f983677a369

Крок 5. Підливаємо вершки і доводимо до кипіння.

7906055a15e03188d84b24e32987db07

Крок 6. Викладаємо в жаровню готові макарони, помішуємо і тушкуємо ще 30 секунд.

69bb99e53e4eea01a0cf05f36cd84403

Крок 7. Апетитну пасту подаємо до столу в гарячому вигляді. Смачного!

d7db75c03378c2d62f1a40f018d61351

Макарони з беконом в вершковому соусі

Макарони з беконом в вершковому соусі – це приголомшливо соковита страва, яка тане в роті, завдяки додаванню в основний склад, такого компонента, як вершки. Обсмажені смужки бекону насичують макарони своїм жирком, за рахунок чого смак виходить просто дивовижним.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Макарони – 300 гр.
  • Бекон – 300 гр.
  • Вершки – 100 мл.
  • Олія – 1 ч.л.
  • Сир – 100 гр.
  • Сосиски – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У киплячій підсоленій воді відварюємо макарони на 2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці.

20c4e102c09ea414f779890ca105a753

Крок 2. Смужки бекону розрізаємо на великі сегменти. Якщо бекону мало, можна додати сосиски.

2f7dceab62a319541692fe7770deee9c

Крок 3. На невеликій кількості олії підсмажуємо бекон з двох сторін до рум’яності.

f7401b80c4dadb3f8895b407a0bfae51

Крок 4. До бекону наливаємо вершки і доводимо до кипіння, засипаємо макарони і ретельно перемішуємо, знімаємо з конфорки.

1223ce87a4a5cca62c2bc151c1d280fa

Крок 5. Сир подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами.

e7242ae1079720e8dd96e1e1cd51a744

Крок 6. Посипаємо ароматну страву сирною стружкою і молотим перцем – дегустуємо. Смачного!

ec6f891d2cd3952bab45d86b553192ac

Макарони з м’ясом і овочами

Макарони з м’ясом і овочами, томлені в соєвому соусі – це страви на азіатський манер, які дуже нагадує відому локшину. Однак готується така страва з тих продуктів, які завжди є під рукою, а в результаті ми отримуємо комплексний обід, що складається з буйства фарб.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Свинина – 150 гр.
  • Спагеті – 230 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Баклажан – ½ шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Соус соєвий – 7 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Спагеті відварюємо в підсоленій воді до готовності, відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою.

2e5928960d838a6ccd9411cb57347cb0

Крок 2. Овочі чистимо від лушпиння, шкурки і насіннєвих коробочок, нарізаємо: цибуля півкільцями, баклажан і солодкий перець – тонкою соломкою.

084c8375c53b51c0a4707a8d41b7bfc1

Крок 3. М’ясо ріжемо довгими брусками.

5b023696bfb1f02f50dadd065349ec68

Крок 4. На розігрітій олії швидко обсмажуємо нарізані овочі до рум’яності, додаємо м’ясо і смажимо близько 2-3 хвилин. Після, доводимо до готовності під кришкою на повільному вогні.

0aa37f7337e3c91c3614c179a4920e43

Крок 5. До готової свинини викладаємо спагетті, доповнюємо соєвим соусом.

a575b227e4185e75b593859b8dfe6431

Крок 6. Складові страви гарненько перемішуємо і прогріваємо кілька хвилин.

c346d0042d1dc4b89e66362138e1e80d

Крок 7. Розділимо страву по тарілках і приступаємо до трапези. Смачного!

5f32453f102b758c3bd90974b8b07bc2

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал