Обожнюю згадувати забуті рецепти російської кухні! У цьому мені допомагає бабусина зошит із записами.
Грибна ікра-чудове блюдо для посту. У грибах багато білка, вони ситні і ароматні. Ікру можна намазувати на хліб, а можна використовувати в якості доповнення до відвареної картопельки.
Продукти для пісної грибної ікри:
- * 200 г сухих грибів (у мене засушені білі грибки-минулої осені);
- · 2 цибулини;
- · 2 зубчики часнику;
- · 2 ст. л. рослинної олії;
- · 1 ч. л. столового оцту;
- * сіль за смаком.
Як я готую пісну грибну ікру?
- Замочую на ніч гриби в холодній воді. Вранці воду зливаю, промиваю гриби і заливаю новою водою до вечора. Коли приходжу з роботи, то відкидаю гриби на сито — нехай стече зайва вода. Подрібнюю їх в блендері-це швидко і зручно.
Важливий нюанс: не перетворюйте їх в крем, проверніть буквально двома натисканнями кнопки. Нехай гриби перетворяться в зернисту масу, яку можна пожувати. При відсутності блендера прекрасно впорається м’ясорубка. Радянська, надійна і, як я підозрюю, вічна!
- Цибулю чищу і ріжу дрібними кубиками. Обсмажую в гарячій олії до золотистого коліру, а потім додаю в сковороду гриби. Обсмажую, а потім накриваю кришкою і на середньому вогні тушу 15 хвилин.
- За цей час готую заправку для ікри. Змішую пропущений через прес часник, олію і оцет. Вливаю цю суміш в гарячу цибульно-грибну масу, перемішую і даю настоятися в холодильнику 12 годин.
І просто вишенька на торті, якщо полити ікру зверху пахучою соняшниковою олією!