Ліниві голубці на сковороді це дуже смачно, просто та саме головне, швидко готуються. Це рецепт для тих, хто не хоче заморочуватися, але дуже хочеться поїсти голубців.
Рецепт лінивих голубців на сковороді
Інгредієнти:
- Фарш 800 гр
- Капуста 250гр
- Рис 100гр (сирий)
- 1 цибулина
- 1 морква
- Сіль, перець
- Пучок кропу
Для соусу:
- Сметана 100 г
- Томатна паста 2-3 ст. л.
Приготування:
- Рис заздалегідь відварити до напівготовності
- Капусту тонко нашаткувати
- Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці
- У глибокій мисці змішати все (фарш, капусту, цибулю, моркву, рис), додати сіль, перець за смаком.
- У сковороду налити трохи рослинної олії, сформувати котлетки і викласти
- На середньому вогні трохи обсмажити з 2х сторін, буквально по 3-5 хвилин
- Потім залити водою, щоб приховала і тушкувати хвилин 25-30 (залежить від часу приготування капусти, може бути і довше)
- Поки голубці гасяться, готуємо соус. У мисці змішуємо сметану і томатну пасту, додаємо води і сіль.
- По закінченню часу, виливаємо соус в сковороду і залишаємо гаситися до готовності. Приблизно хвилин 10. (але як я говорила раніше, це залежить від капусти)
- Коли все приготувалось, вимикаємо вогонь і посипаємо дрібно нарізаний кропом, закрити кришку, залишити хвилин на 5.
На перший погляд здається складно, але за фактом все швидко і просто.
Смачного ❤️