Курячі стріпси – 9 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Курячі стріпси – це закуска з хрусткою скоринкою зовні і ніжним тане в роті м’ясом всередині. Така страва готується просто і швидко, тому з процесом приготування впорається навіть недосвідчений кулінар. Для панірування можна використовувати різні компоненти, це можуть бути, як панірувальні сухарі, так і кукурудзяні пластівці ( не солодкі ). А термічну обробку, можливо, провести не тільки у великій кількості масла ( у фритюрі ), так і взагалі без його використання – в духовій шафі. Ароматні курячі шматочки стануть прекрасним доповненням до улюбленого соусу або пінному напою.

Домашні курячі стріпси в духовці

Домашні курячі стріпси в духовці – це неймовірно смачна і ароматна страва, яке готується за півгодини і прекрасно підходить для ситного обіду або вечері. За рахунок запікання, нам не доведеться використовувати величезну кількість масла, відповідно, ми значно знизимо калорійність.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Сухарі панірувальні – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промите філе ріжемо смужками і складаємо в глибоку миску.

Крок 2. Здабрюємо м’ясо сіллю і улюбленими приправами – перемішуємо для рівномірного розподілу.

Крок 3. Панірувальні сухарі також доповнюємо спеціями.

Крок 4. Пшеничну борошно просіюємо через сито.

Крок 5. У піалі збиваємо яйця за допомогою вилки.

Крок 6. Курячі смужки відразу занурюємо в борошно, а потім в яйце і сухарі.

Крок 7. Проти вистилаємо листом пекарським папером, розкладаємо птицю і прибираємо в духову шафу при 200 градусах на 15-20 хвилин.

Крок 8. Гарячі стріпси подаємо до столу відразу ж і знімаємо пробу. Смачного!

Курячі стріпси на сковороді в домашніх умовах

Курячі стріпси на сковороді в домашніх умовах – це оригінальна і проста в приготуванні закуска, яка прекрасно скрасить вечір, особливо в поєднанні з келихом холодного пива. Побалуйте себе і свою сім’ю ніжною курочкою в хрусткій скоринці.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 550 гр.
  • Олія – 200-300 мл.

Для кляру:

  • Яйця – 1 шт.
  • Молоко – 120 мл.
  • Борошно – 80 гр.
  • Паприка солодка молота – 1,5 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для панірування:

  • Борошно – 2/3 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Часник гранульований – 1 ч.л.
  • Паприка солодка молота – 1,5-2 ч.л.
  • Каррі – ½ ч.л.
  • Куркума – ½ ч.л.
  • Базилік сушений – ½ ч.л.
  • Орегано – ½ ч.л.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.
  • Перець червоний мелений – 1/3 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вимите і обсушенное філе ріжемо уздовж на бруски товщиною близько двох сантиметрів.

Крок 2. Для кляру збиваємо яйце з молоком, приправляємо молотою паприкою і дрібкою солі – помішуємо і занурюємо курку.

Крок 3. Для панірування перемішуємо борошно з приправами і сіллю, обвалюємо в ній стріпси.

Крок 4. У товстостінній сковороді розігріваємо олію і викладаємо заготовки, смажимо близько 7 хвилин на вогні трохи менше середнього.

Крок 5. Для видалення надлишків жиру, викладаємо рум’яну курочку на серветки.

Крок 6. Блюдо сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!

Стріпси в чіпсах в духовці

Стріпси в чіпсах в духовці – смачне і дуже ароматне блюдо, яке сподобається, як дорослим, так і дітям. Таку закуску можна подавати до столу в якості самостійного страви, доповнимо улюбленим соусом, а можна присмачити гарніром і подати, як повноцінне блюдо з розносолами.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Паприка солодка молота – ½ ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 2-3 ст.л.
  • Чіпси – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Ніжне куряче м’ясо ріжемо на довільні тонкі шматочки.

Крок 2. Перемішуємо соєвий соус з паприкою і занурюємо в отриману суміш філе, залишаємо на 30 хвилин.

Крок 3. Паралельно збиваємо яйця з дрібкою молотого перцю, в дві окремі піали насипаємо борошно і максимально подрібнені чіпси.

Крок 4. Обвалюємо м’ясо в яйцях, борошні і тільки після в чіпсах.

Крок 5. Викладаємо стріпси на деко, устелений пергаментом, і випікаємо протягом 25-30 хвилин при температурній позначці в 200 градусів.

Крок 6. Через півгодини викладаємо стріпси на тарілку і приступаємо до трапези. Смачного!

Стріпси в паніровці

Стріпси в паніровці – це неймовірно смачна закуска, яка користується величезною популярністю, завдяки своїй неймовірній текстурі: соковите і тане м’ясо в поєднанні з апетитною золотистою скоринкою. Головний секрет успіху – це яскравий маринад і велика кількість спецій.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Борошно – 130 гр.
  • Кефір – 100 мл.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Кетчуп – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Орегано – 1 ч.л.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Паприка солодка молота – ½ ч.л.
  • Часник гранульований – 2 ч.л.
  • Перець гострий мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 400 мл.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо нарізаємо довгастими брусками середньої товщини.

Крок 2. У тарілці з високими бортами перемішуємо яйце, кефір, сіль, кетчуп, соєвий соус, гострий перець, часник ( 1 ч.л. ), імбир, половину солі.

Крок 3. В отриману суміш викладаємо курку, ретельно розмішуємо і залишаємо на півгодини для просочення.

Крок 4. В іншій мисці змішуємо борошно з орегано, часником, меленої паприкою, чорним перцем і залишилася сіллю.

Крок 5. Просочене спеціями філе, присмачуємо сухою борошняної сумішшю з усіх боків.

Крок 6. У сотейнику розігріваємо олію і підрум’янюємо курку близько двох хвилин.

Крок 7. Гарячу птицю промакуємо серветками для видалення зайвої олії і подаємо. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Стріпси в клярі на сковороді

Стріпси в клярі на сковороді – це ситний і неймовірно смачний перекус, який позбавить вас від голоду. Лише раз, приготувавши курочку таким способом, ви назавжди забудете про те, щоб купувати альтернативу в закусочних, бо домашній варіант набагато ароматніше і соковитіше!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Молоко – 100 мл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 6-8 ст.л.
  • Олія – 5-6 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка солодка молота – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Філе птиці ріжемо на тонкі довгі скибочки, з двох сторін присипаємо чорним перцем і невеликою кількістю солі.

Крок 2. Для кляру в ємність, зручну для змішування, переливаємо молоко.

Крок 3. Вбиваємо яйце.

Крок 4. А також додаємо дрібку солі і солодку паприку – збиваємо вінчиком.

Крок 5. Доповнюємо суміш борошном і перемішуємо до отримання однорідної консистенції.

Крок 6. По черзі занурюємо птицю в масу з молока і борошна.

Крок 7. Смажимо на розігрітій олії з обох сторін до утворення апетитної скоринки світло-коричневого відтінку.

Крок 8. До столу подаємо « з запалу, з жару ». Смачного!

Курячі стріпси в кукурудзяних пластівцях

Курячі стріпси в кукурудзяних пластівцях – це проста і дуже смачна альтернатива курці, яка продається в відомої закусочної по всьому світу. Така курочка вражає своєю соковитою і пікантною скоринкою, яка дуже приємно похрустивает при укусі. Спробуйте і переконайтеся в цьому самостійно!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 700 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Пластівці кукурудзяні ( несолодкі ) – 150 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Молоко – 50 мл.
  • Олія – 300 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курку промиваємо і насухо промакуємо паперовими рушниками, ріжемо на невеликі шматки бажаної форми.

Крок 2. У борошно додаємо чорний перець і сіль – перемішуємо і обвалюємо птицю, надлишки струшуємо.

Крок 3. В інший посуді збиваємо яйця з молоком і сіллю, викладаємо філе і повністю занурюємо в суміш.

Крок 4. Після кляра переміщаємо м’ясо в кукурудзяні пластівці – паніруємо.

Крок 5. У сотейник наливаємо масло і гарненько нагріваємо, обсмажуємо близько 3 хвилин, кілька разів помішуючи для рівномірної обсмажування.

Крок 6. Апетитну курочку з скоринкою викладаємо на серветки і через пару хвилин переміщаємо на сервірувальний блюдо – дегустуємо. Смачного!

Курячі стріпси, смажені у фритюрі

Курячі стріпси, смажені у фритюрі – це досить калорійна і жирна закуска, але якщо дуже хочеться, то іноді потрібно обов’язково себе побалувати золотистою курочкою зі спеціями. Для того щоб прибрати надлишки масла рекомендуємо викладати його на паперові рушники.

Час готування – 12 ч. 30 хв

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3.

інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Масло для фритюру – 400-500 мл.
  • Яйця – 1-2 шт.
  • Вода – 500 мл.
  • Борошно – 1 ст.
  • Паприка солодка молота – 1 ст.л.
  • Крохмаль картопляний – ½ ст.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Перець чилі мелений – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Імбир мелений – 1 ст.л.
  • Сіль – 1,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Від філе відрізаємо малу частину, її розрізаємо уздовж, як і саму грудку.

Крок 2. Тепер нарізаємо птицю уздовж на смужки, товщиною близько 1-1,5 сантиметрів.

Крок 3. Для маринаду в мисці змішуємо воду ( 100 мілілітрів ) з оливковою олією, двома видами перцю, сіллю, імбиром – викладаємо в пряну суміш курку і перемішуємо. Накриваємо ємність кришкою або затягуємо харчовою плівкою, прибираємо в холод на 12 годин.

Крок 4. Після закінчення часу, готуємо панірування: об’єднуємо борошно з крохмалем і солодкою паприкою. Обвалюємо стріпси і відкидаємо їх на друшляк, позбавляючись від надлишків сухих компонентів.

Крок 5. В іншій тарілці перемішуємо воду, що залишилася з яйцями, занурюємо філе і чекаємо, поки на поверхні шматочків почнуть утворюватися дрібні бульбашки повітря.

Крок 6. Потім знову паніруємо курку в сухій суміші.

Крок 7. У фритюрі розігріваємо масло до 170-180 градусів, обсмажуємо напівфабрикати протягом 12 хвилин.

Крок 8. Смачного!

Стріпси з куркою і сиром

Курячі стріпси з сиром – шалений смачна і соковита закуска, яку дуже зручно брати з собою на роботу або навчання в якості перекусу. Для того щоб ніжне куряче м’ясо стало більш пікантним, ми будемо використовувати наступні добавки: гірчиця, соєвий соус і часник.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 550 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Гірчиця – ½ ст.л.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Філе промиваємо і обсушуємо, нарізаємо смужками однакової довжини і товщини.

Крок 2. Складаємо нарізку в глибоку ємність.

Крок 3. Доповнюємо гострою гірчицею і соєвим соусом.

Крок 4. Підсалюємо.

Крок 5. Здабрюємо птицю подрібненим часником, чорним перцем – помішуємо і даємо просочитися протягом 15-20 хвилин.

Крок 6. У піалі збиваємо яйце за допомогою вінчика або вилки.

Крок 7. В іншу тарілку насипаємо борошно.

Крок 8. І в третій мисці змішуємо сухарі з сиром, натертим на терці з дрібними отворами.

Крок 9. Деко застилаємо пергаментом, змащуємо тонким шаром масла.

Крок 10. Філе насамперед занурюємо в борошно, а потім в яйце.

Крок 11. Потім обвалюємо в « сирних » панірувальних сухарях.

Крок 12. Викладаємо напівфабрикати на підготовлену жароміцний посуд.

Крок 13. Випікаємо закуску протягом 20 хвилин при 200 градусах. Смачного!

Курячі стріпси з вівсяними пластівцями

Курячі стріпси з вівсяними пластівцями – це своєрідний спосіб приготування популярної закуски в варіації правильного харчування. Замінюючи панірувальні сухарі і борошно вівсяними пластівцями, ми значно знижуємо калорійність, + страву запікається, а не смажиться на олії.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 600 гр.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Часник гранульований – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для панірування:

  • Пластівці вівсяні – 1 ст.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Соус соєвий – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності, викладаємо на стіл всі необхідні продукти.

Крок 2. М’якоть птиці нарізаємо довгастими скибочками.

Крок 3. Приправляємо основний компонент куркумою, сіллю, чорним перцем і гранульованим часником – перемішуємо і залишаємо в спокої на 10 хвилин.

Крок 4. Тим часом збиваємо яйця з соєвим соусом.

Крок 5. Занурюємо птицю в яйця, а потім в вівсяні пластівці.

Крок 6. Напівфабрикати кладемо на пергамент і збризкує маслом, готуємо в духовій шафі при 200 градусах близько 20-25 хвилин.

Крок 7. Рум’яне страву викладаємо на тарілку і приступаємо до трапези. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал