Курячі стріпси – 9 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

f176bb94b85cf304ca8187384199bfca

Курячі стріпси – це закуска з хрусткою скоринкою зовні і ніжним тане в роті м’ясом всередині. Така страва готується просто і швидко, тому з процесом приготування впорається навіть недосвідчений кулінар. Для панірування можна використовувати різні компоненти, це можуть бути, як панірувальні сухарі, так і кукурудзяні пластівці ( не солодкі ). А термічну обробку, можливо, провести не тільки у великій кількості масла ( у фритюрі ), так і взагалі без його використання – в духовій шафі. Ароматні курячі шматочки стануть прекрасним доповненням до улюбленого соусу або пінному напою.

32a1359fe5b67bff53c17b8eb760e88f

Домашні курячі стріпси в духовці

Домашні курячі стріпси в духовці – це неймовірно смачна і ароматна страва, яке готується за півгодини і прекрасно підходить для ситного обіду або вечері. За рахунок запікання, нам не доведеться використовувати величезну кількість масла, відповідно, ми значно знизимо калорійність.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Сухарі панірувальні – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промите філе ріжемо смужками і складаємо в глибоку миску.

e91fb178a149d68d1f808952bc885678

Крок 2. Здабрюємо м’ясо сіллю і улюбленими приправами – перемішуємо для рівномірного розподілу.

8231e93877b250f9f7d903b2a290d3fe

Крок 3. Панірувальні сухарі також доповнюємо спеціями.

655468551e4ea1a417ed54bd9c45878c

Крок 4. Пшеничну борошно просіюємо через сито.

47560711d8a0d6357a132b3311acf016

Крок 5. У піалі збиваємо яйця за допомогою вилки.

e9526b5e25d7913ebcf371237f8c4acf

Крок 6. Курячі смужки відразу занурюємо в борошно, а потім в яйце і сухарі.

f45735fd559b88b8a092354d10bc7411

Крок 7. Проти вистилаємо листом пекарським папером, розкладаємо птицю і прибираємо в духову шафу при 200 градусах на 15-20 хвилин.

40699a44f0f9b92a0c6234cba6a331c4

Крок 8. Гарячі стріпси подаємо до столу відразу ж і знімаємо пробу. Смачного!

c1f1f2f2f537a864a3212cb60bc5ba2d

Курячі стріпси на сковороді в домашніх умовах

Курячі стріпси на сковороді в домашніх умовах – це оригінальна і проста в приготуванні закуска, яка прекрасно скрасить вечір, особливо в поєднанні з келихом холодного пива. Побалуйте себе і свою сім’ю ніжною курочкою в хрусткій скоринці.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 550 гр.
  • Олія – 200-300 мл.

Для кляру:

  • Яйця – 1 шт.
  • Молоко – 120 мл.
  • Борошно – 80 гр.
  • Паприка солодка молота – 1,5 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для панірування:

  • Борошно – 2/3 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Часник гранульований – 1 ч.л.
  • Паприка солодка молота – 1,5-2 ч.л.
  • Каррі – ½ ч.л.
  • Куркума – ½ ч.л.
  • Базилік сушений – ½ ч.л.
  • Орегано – ½ ч.л.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.
  • Перець червоний мелений – 1/3 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вимите і обсушенное філе ріжемо уздовж на бруски товщиною близько двох сантиметрів.

b9c623f8a95488061286f65dab601750

Крок 2. Для кляру збиваємо яйце з молоком, приправляємо молотою паприкою і дрібкою солі – помішуємо і занурюємо курку.

952ce8a95d5c927f06f412c211933284

Крок 3. Для панірування перемішуємо борошно з приправами і сіллю, обвалюємо в ній стріпси.

20e3ebd59403c790368a93437a898bbc

Крок 4. У товстостінній сковороді розігріваємо олію і викладаємо заготовки, смажимо близько 7 хвилин на вогні трохи менше середнього.

a7b650eb27107341d2f9c2730ba2717a

Крок 5. Для видалення надлишків жиру, викладаємо рум’яну курочку на серветки.

22b460158e3886b10462c50c66a7b467

Крок 6. Блюдо сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!

984fc5f911489e4e53bd0328c0f1f1df

Стріпси в чіпсах в духовці

Стріпси в чіпсах в духовці – смачне і дуже ароматне блюдо, яке сподобається, як дорослим, так і дітям. Таку закуску можна подавати до столу в якості самостійного страви, доповнимо улюбленим соусом, а можна присмачити гарніром і подати, як повноцінне блюдо з розносолами.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Паприка солодка молота – ½ ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 2-3 ст.л.
  • Чіпси – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Ніжне куряче м’ясо ріжемо на довільні тонкі шматочки.

01df6560e8d28cf5bdcbf68a701eb3ec

Крок 2. Перемішуємо соєвий соус з паприкою і занурюємо в отриману суміш філе, залишаємо на 30 хвилин.

cf709b180a33964d763bedcf8f645273

Крок 3. Паралельно збиваємо яйця з дрібкою молотого перцю, в дві окремі піали насипаємо борошно і максимально подрібнені чіпси.

c103d3dbecdda1078772b9e6d09f9d47

Крок 4. Обвалюємо м’ясо в яйцях, борошні і тільки після в чіпсах.

fe39f23678031fab3ac3691824e387ee

Крок 5. Викладаємо стріпси на деко, устелений пергаментом, і випікаємо протягом 25-30 хвилин при температурній позначці в 200 градусів.

5f9c5b89cc924d0898898c658fb716ce

Крок 6. Через півгодини викладаємо стріпси на тарілку і приступаємо до трапези. Смачного!

ba2a1767b109ac256dde2e7af4ec1fb3

Стріпси в паніровці

Стріпси в паніровці – це неймовірно смачна закуска, яка користується величезною популярністю, завдяки своїй неймовірній текстурі: соковите і тане м’ясо в поєднанні з апетитною золотистою скоринкою. Головний секрет успіху – це яскравий маринад і велика кількість спецій.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Борошно – 130 гр.
  • Кефір – 100 мл.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Кетчуп – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Орегано – 1 ч.л.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Паприка солодка молота – ½ ч.л.
  • Часник гранульований – 2 ч.л.
  • Перець гострий мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 400 мл.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо нарізаємо довгастими брусками середньої товщини.

68bc7dc3e524d3ab0332f900ae4dd1b9

Крок 2. У тарілці з високими бортами перемішуємо яйце, кефір, сіль, кетчуп, соєвий соус, гострий перець, часник ( 1 ч.л. ), імбир, половину солі.

13d77c9d3095eee526f48919c34883f8

Крок 3. В отриману суміш викладаємо курку, ретельно розмішуємо і залишаємо на півгодини для просочення.

353651721a5c386f85c449ee19af69d5

Крок 4. В іншій мисці змішуємо борошно з орегано, часником, меленої паприкою, чорним перцем і залишилася сіллю.

1943a64a4c42c73b6f62dcc12edde7f8

Крок 5. Просочене спеціями філе, присмачуємо сухою борошняної сумішшю з усіх боків.

f3db0001cb3a13497056c5e612a1fce4

Крок 6. У сотейнику розігріваємо олію і підрум’янюємо курку близько двох хвилин.

35ab11d22bfb507d7e5e888a236f556a

Крок 7. Гарячу птицю промакуємо серветками для видалення зайвої олії і подаємо. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

6eff7b80e9383fc76abb3e4f0fdbf7a3

Стріпси в клярі на сковороді

Стріпси в клярі на сковороді – це ситний і неймовірно смачний перекус, який позбавить вас від голоду. Лише раз, приготувавши курочку таким способом, ви назавжди забудете про те, щоб купувати альтернативу в закусочних, бо домашній варіант набагато ароматніше і соковитіше!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Молоко – 100 мл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 6-8 ст.л.
  • Олія – 5-6 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка солодка молота – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Філе птиці ріжемо на тонкі довгі скибочки, з двох сторін присипаємо чорним перцем і невеликою кількістю солі.

e38e024a836068558004b1b50ad08ecc

Крок 2. Для кляру в ємність, зручну для змішування, переливаємо молоко.

bbc424c1d9e59921e59a6e98dfc13e66

Крок 3. Вбиваємо яйце.

6761d3a7133709e720f30287fc6c59b7

Крок 4. А також додаємо дрібку солі і солодку паприку – збиваємо вінчиком.

f08d2bf13babc6fc108b179614660400

Крок 5. Доповнюємо суміш борошном і перемішуємо до отримання однорідної консистенції.

aea06e5da93c9b7fff288c6e558ccab5

Крок 6. По черзі занурюємо птицю в масу з молока і борошна.

8c310be53eeb0558a6c3c3ba84689d0b

Крок 7. Смажимо на розігрітій олії з обох сторін до утворення апетитної скоринки світло-коричневого відтінку.

ccd6cf4d72609b3c5c6bbcda88ef41e9

Крок 8. До столу подаємо « з запалу, з жару ». Смачного!

3fc9bde0b1d65eff12da781c91eeee29

Курячі стріпси в кукурудзяних пластівцях

Курячі стріпси в кукурудзяних пластівцях – це проста і дуже смачна альтернатива курці, яка продається в відомої закусочної по всьому світу. Така курочка вражає своєю соковитою і пікантною скоринкою, яка дуже приємно похрустивает при укусі. Спробуйте і переконайтеся в цьому самостійно!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 700 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Пластівці кукурудзяні ( несолодкі ) – 150 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Молоко – 50 мл.
  • Олія – 300 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курку промиваємо і насухо промакуємо паперовими рушниками, ріжемо на невеликі шматки бажаної форми.

72766c808ed28d0c7a22bc93df2bd691

Крок 2. У борошно додаємо чорний перець і сіль – перемішуємо і обвалюємо птицю, надлишки струшуємо.

0be8e609048dd07ea975964c217ca877

Крок 3. В інший посуді збиваємо яйця з молоком і сіллю, викладаємо філе і повністю занурюємо в суміш.

346b212a3043b2ef7870109913e35b15

Крок 4. Після кляра переміщаємо м’ясо в кукурудзяні пластівці – паніруємо.

3bc41919670b68d32c1679f8698e9daf

Крок 5. У сотейник наливаємо масло і гарненько нагріваємо, обсмажуємо близько 3 хвилин, кілька разів помішуючи для рівномірної обсмажування.

3b0bf82b8d945c343e64ea145940648d

Крок 6. Апетитну курочку з скоринкою викладаємо на серветки і через пару хвилин переміщаємо на сервірувальний блюдо – дегустуємо. Смачного!

ceebc63f3ff89fb44b348c03aec04c8a

Курячі стріпси, смажені у фритюрі

Курячі стріпси, смажені у фритюрі – це досить калорійна і жирна закуска, але якщо дуже хочеться, то іноді потрібно обов’язково себе побалувати золотистою курочкою зі спеціями. Для того щоб прибрати надлишки масла рекомендуємо викладати його на паперові рушники.

Час готування – 12 ч. 30 хв

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3.

інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Масло для фритюру – 400-500 мл.
  • Яйця – 1-2 шт.
  • Вода – 500 мл.
  • Борошно – 1 ст.
  • Паприка солодка молота – 1 ст.л.
  • Крохмаль картопляний – ½ ст.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Перець чилі мелений – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Імбир мелений – 1 ст.л.
  • Сіль – 1,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Від філе відрізаємо малу частину, її розрізаємо уздовж, як і саму грудку.

454499d470da24df6b900f12f45a7f3c

Крок 2. Тепер нарізаємо птицю уздовж на смужки, товщиною близько 1-1,5 сантиметрів.

21598118e097236d9f662d981734b3ee

Крок 3. Для маринаду в мисці змішуємо воду ( 100 мілілітрів ) з оливковою олією, двома видами перцю, сіллю, імбиром – викладаємо в пряну суміш курку і перемішуємо. Накриваємо ємність кришкою або затягуємо харчовою плівкою, прибираємо в холод на 12 годин.

83e887797e25f87037b326cac0427b08

Крок 4. Після закінчення часу, готуємо панірування: об’єднуємо борошно з крохмалем і солодкою паприкою. Обвалюємо стріпси і відкидаємо їх на друшляк, позбавляючись від надлишків сухих компонентів.

0392ebee3d3e40d5092661a67e5eb8d2

Крок 5. В іншій тарілці перемішуємо воду, що залишилася з яйцями, занурюємо філе і чекаємо, поки на поверхні шматочків почнуть утворюватися дрібні бульбашки повітря.

134801d26d26d6b92dba12773cb9d55f

Крок 6. Потім знову паніруємо курку в сухій суміші.

7b6dfce9795c45bbdad803987c4855f3

Крок 7. У фритюрі розігріваємо масло до 170-180 градусів, обсмажуємо напівфабрикати протягом 12 хвилин.

ce31d48ac84538f3e3a329b17851a3d7

Крок 8. Смачного!

Стріпси з куркою і сиром

Курячі стріпси з сиром – шалений смачна і соковита закуска, яку дуже зручно брати з собою на роботу або навчання в якості перекусу. Для того щоб ніжне куряче м’ясо стало більш пікантним, ми будемо використовувати наступні добавки: гірчиця, соєвий соус і часник.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 550 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Гірчиця – ½ ст.л.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Філе промиваємо і обсушуємо, нарізаємо смужками однакової довжини і товщини.

345f7466dac51b59953a055f580e20d1

Крок 2. Складаємо нарізку в глибоку ємність.

68a00f9fe94be732a4287b8d5d360c6f

Крок 3. Доповнюємо гострою гірчицею і соєвим соусом.

55112237901a0f0aeaf6d5d9a0eeee52

Крок 4. Підсалюємо.

92c6f690e5365ec510fb6f26f67d1dbb

Крок 5. Здабрюємо птицю подрібненим часником, чорним перцем – помішуємо і даємо просочитися протягом 15-20 хвилин.

3c3cf15d88dd07ca0407d78b51765a00

Крок 6. У піалі збиваємо яйце за допомогою вінчика або вилки.

fbf1c8a268d37b14f41aa8096d732733

Крок 7. В іншу тарілку насипаємо борошно.

fe2126141ac7536035a770babc30a1fc

Крок 8. І в третій мисці змішуємо сухарі з сиром, натертим на терці з дрібними отворами.

4e5a69b7be35ff4883cd3676d1c7fc6a

Крок 9. Деко застилаємо пергаментом, змащуємо тонким шаром масла.

22d817899d9d2c8c395e4f87ec1736e7

Крок 10. Філе насамперед занурюємо в борошно, а потім в яйце.

e023965142a0f8a1b96dce14ddcc9436

Крок 11. Потім обвалюємо в « сирних » панірувальних сухарях.

b107fae74b21dc6e4811c0f88edcbb61

Крок 12. Викладаємо напівфабрикати на підготовлену жароміцний посуд.

6edc9f4a2e12c74ac9156212570e6221

Крок 13. Випікаємо закуску протягом 20 хвилин при 200 градусах. Смачного!

2e9a69329c168ed186255bb694884a8c

Курячі стріпси з вівсяними пластівцями

Курячі стріпси з вівсяними пластівцями – це своєрідний спосіб приготування популярної закуски в варіації правильного харчування. Замінюючи панірувальні сухарі і борошно вівсяними пластівцями, ми значно знижуємо калорійність, + страву запікається, а не смажиться на олії.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 600 гр.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Часник гранульований – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для панірування:

  • Пластівці вівсяні – 1 ст.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Соус соєвий – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності, викладаємо на стіл всі необхідні продукти.

87a010b8fb64fd0ff3a3e33773a9b538

Крок 2. М’якоть птиці нарізаємо довгастими скибочками.

5f669eafff392dc78548c73f2056571e

Крок 3. Приправляємо основний компонент куркумою, сіллю, чорним перцем і гранульованим часником – перемішуємо і залишаємо в спокої на 10 хвилин.

63fb931a39b54c08a093721fe95129e0

Крок 4. Тим часом збиваємо яйця з соєвим соусом.

5ad0cc96ea4dcd6d84124f0406969a60

Крок 5. Занурюємо птицю в яйця, а потім в вівсяні пластівці.

01c7d93db384663bcab0571087c4573b

Крок 6. Напівфабрикати кладемо на пергамент і збризкує маслом, готуємо в духовій шафі при 200 градусах близько 20-25 хвилин.

8ebc07d46955b1043355a0917786056e

Крок 7. Рум’яне страву викладаємо на тарілку і приступаємо до трапези. Смачного!

15c22c05b83377eb40676f2acca3a47f

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал