Здавалося б, курячими ніжками давно нікого не здивувати і багато господинь перестали готувати цю страву до святкового столу, однак, все залежить від подачі і вашої фантазії. Обернувши ніжки листковим тістом і доповнивши, наприклад, картопляним пюре, грибами або сиром, ми отримаємо ошатну страву, яке здивує будь-якого гостя не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і прекрасними смаковими характеристиками і ароматом.
Курячі ніжки в мішечку з листкового тіста
Для того щоб приємно порадувати і здивувати своїх рідних, приготуємо дуже цікаве і оригінальна страва з найпростіших компонентів, які з легкістю можна виявити на полицях будь-якого магазину. Курячі ніжки в листковому тісті на подушці з пюре з грибами – пальчики оближеш!
Курячі ніжки з картоплею в листковому тісті
З таких простих продуктів, як курка, картопля, тісто і гриби можна з легкістю приготувати святкову страву, яке напевно здивує ваших гостей своєї оригінальної подачею, рум’яним тістом і ніжною птахом.
Час готування – 2 ч. 20 хв.
Час приготування – 60 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Ніжки курячі – 1 кг.
- Картопля – 5-6 шт.
- Тісто листкове – 1 кг.
- Шампіньйони – 500 гр.
- Лук – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Олія – 50 мл.
- Соус соєвий – 2 ст.л.
- Лист лавра – 2 шт.
- Спеції для курки – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю очищаємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності з додаванням лаврушки.
Крок 2. Птицю гарненько промиваємо під струменем води, насухо витираємо паперовими рушниками і знімаємо шкірку.
Крок 3. Додаємо до курки сіль і спеції – перемішуємо.
Крок 4. Підливаємо до ніжок соєвий соус, знову розмішуємо і прибираємо на годину в прохолодне місце для просочення.
Крок 5. Очищену цибулину дрібно шинкуємо.
Крок 6. Пассеруємо цибулю на олії до золотистості.
Крок 7. Хаотично кришимо гриби.
Крок 8. Відправляємо шампіньйони до цибуляу і тушкуємо до повного випаровування вологи. Після, грибну масу перекладаємо в піалу, солимо і перчимо, перемішуємо з подрібненим кропом.
Крок 9. На тій же сковороді починаємо обсмажувати ніжки до утворення скоринки.
Крок 10. Тим часом, до вареної картоплі кладемо шматочок вершкового масла і пюріруем.
Крок 11. У пюре перекладаємо шампіньйони і розмішуємо.
Крок 12. Попередньо розморожене тісто розкочуємомо в тонкий пласт.
Крок 13. Пласт розрізаємо на прямокутники рівного розміру.
Крок 14. Обрізки ріжемо на смужки і укладаємо в центр кожної заготовки з тіста.
Крок 15. Поверх обрізків викладаємо столову ложку з гіркою начинки.
Крок 16. Присипаємо зеленню.
Крок 17. Гомілка злегка вдавлюємо в пюре і встановлюємо вертикально.
Крок 18. Тонким шаром обліпливаем птицю картоплею.
Крок 19. Вільні краї піднімаємо до кісточки.
Крок 20. Злегка придавлюючи, формуємо мішечок, щільно прилеглий до курки.
Крок 21. Обертаємо верх тіста тонкою смужкою харчової плівки або кулінарною ниткою.
Крок 22. Виступаючу частину ніжки обертаємо фольгою, а тісто промазуємо збитим яйцем.
Крок 23. Відправляємо страву в духову шафу при 180 градусах на 60 хвилин.
Крок 24. Гарячі мішечки з куркою і пюре прикрашаємо зеленню і приступаємо до дегустації. Смачного!
Смачні курячі гомілки в тісті з грибами
Приготуємо оригінальну і шалено смачну страва з доступних продуктів – курячі ніжки в мішечках з листкового тіста з додаванням шампіньйонів. Така страва ідеально підійде для подачі до святкового столу або для різноманітності звичного раціону вашої родини.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Ніжки курячі – 4 шт.
- Шампіньйони – 500 гр.
- Тісто листкове – 400 гр.
- Лук – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Вода – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Курку ретельно промиваємо водою, обсушиваем і знімаємо шкірку.
Крок 2. Натираємо ніжки сіллю і улюбленими спеціями, обсмажуємо до готовності на олії під кришкою.
Крок 3. Шампіньйони хаотично подрібнюємо.
Крок 4. Аналогічним способом чинимо з цибулиною.
Крок 5. На розігрітій олії пасеруємо цибулю до прозорості і після, засипаємо гриби. Підсалюємо, вливаємо близько 100 мілілітрів води і тушкуємо на сильному вогні близько 5 хвилин, потім вогонь зменшуємо, прикриваємо кришкою і доводимо до готовності.
Крок 6. Випарували надлишки вологи ( при бажанні доповнюємо начинку сметаною ).
Крок 7. листкове тісто розкочуємо в пласт, товщиною не менше 5 міліметрів і розрізаємо на квадрати такого розміру, щоб їх діаметра вистачило повністю « огорнути » ніжку.
Крок 8. Для ущільнення дна мішечків, від обрізків відрізаємо ще 4 маленьких квадрата.
Крок 9. Пучок зеленої цибулі на 30 секунд занурюємо в киплячу воду для того, щоб він став більш м’яким і податливим.
Крок 10. Приступаємо до формування. У центр великого квадрата кладемо маленький, викладаємо частину грибної маси і вертикально ставимо курячу ніжку. Піднімаємо краї тіста вгору і підв’язуємо пером зеленої цибулі, краї трохи відшиваємо. До начинці підливаємо по столовій ложці води і відправляємо в духовку приблизно на 40 хвилин при 180 градусах ( до рум’яності тіста ).
Крок 11. Апетитні ніжки в мішечках з тіста подаємо до столу в гарячому вигляді в поєднанні з овочевими салатами. Смачного!
Соковиті курячі ніжки з сиром в тісті
Поєднання ніжної курятини, що тягнеться сиру і листкового тіста – це безпрограшний варіант, який припаде до душі всім, хто тільки встигне спробувати це цікаве страва. Саме « встигне », тому, як ніжки в мішечках першими розлітаються зі столу!
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 50 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Ніжки курячі – 6 шт.
- Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти за списком: м’ясо промиваємо водою і насухо обтираємо паперовими рушниками, тісто розморожуємо, очищаємо часник.
Крок 2. Зубки часнику пропускаємо через прес і натираємо їм разом з сіллю і перцем гомілки.
Крок 3. Сир нарізаємо н тонкими слайсами.
Крок 4. Тісто розкочуємомо в тонкий пласт і ріжемо на смужки, приблизно по сантиметру шириною.
Крок 5. Під шкірку на ніжках засовуємо по два шматочки сиру.
Крок 6. Обертаємо гомілки смужками з тіста і викладаємо на деко, попередньо устланний пергаментом. Випікаємо протягом 50 хвилин при 200 градусах.
Крок 7. Смачного!
Курячі ніжки з пюре в листковому тісті в духовці
Якщо злегка хочеться здивувати своїх рідних і приготувати щось оригінальну з курячих ніжок – вихід є! Запечемо курку в рукаві, а потім доповнимо вершковим картопляним пюре і обернемо в мішечок з листкового тіста. А підрум’янивши такі заготовки, ми отримаємо ефектне і дуже смачну страва.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 45-50 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Ніжки курячі – 6 шт.
- Картопля – 300 гр.
- Тісто листкове – 600 гр.
- Жовток курячий – 1 шт.
- Молоко – 2 ст.л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Куркума – 1 ч.л.
- Паприка молота – 1 ч.л.
- Суміш пряних трав – 2 ч.л.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вимиті і обговорені ніжки присипаємо спеціями і сіллю – перемішуємо.
Крок 2. Перекладаємо приправлені гомілки в рукав для запікання і відправляємо в духовку при 200 градусах приблизно на 25-30 хвилин.
Крок 3. Очищену картоплю варимо в підсоленій воді до готовності і перетворюємо в пюре, додавши вершкове масло.
Крок 4. До отриманої маси відправляємо пучок дрібно нашаткованого кропу.
Крок 5. Розморожене тісто розкочуємомо в пласт і вирізаємо 6 гуртків, діаметром близько 20 сантиметрів.
Крок 6. У центр кожної заготовки з тіста кладемо 2 столові ложки пюре і сдабріваем невеликою кількістю майонезу для соковитості.
Крок 7. Тримаючи вертикально ніжку, злегка вдавлюємо її в картоплю.
Крок 8. Піднімаємо краї тіста до кісточки і закріплюємо смужкою харчової плівки.
Крок 9. Виступаючі частини курки обертаємо фольгою, змащуємо сумішшю молока з жовтком і випікаємо близько 20 хвилин при 180 градусах.
Крок 10. Перед подачею прибираємо плівку і подаємо страву до столу. Смачного!